• 9.377.892 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Daniel Sanchez

Victor Fuentes

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dikke mik, als deze flitsenrotzooi de beste film van 2004 wordt dan ga ik hoogstpersoonlijk de beste film van 2005 maken.

Ik ga naar de eerste de beste discotheek en film twee uur lang een stroboscoop, terwijl ik voorlees uit Ot en Sien.

avatar van Menni

Menni

Moet jij eens opletten, wat een kaskraker dat wordt!

avatar van b_cru

b_cru

Hele goede rol van Denzil. Ondanks dat het verhaal wat voorspelbaar overkomt, blijf je kijken. Denzil speeld een ongelukkige veteraan die aan de drank ik geraakt. In Mexico moet hij een meisje beschermen. Hij heeft er eigenlijk geen zin in, maar moet toch wat....

Nou, hoe dit afloopt is voorspelbaar... zou je denken. Toch gebeurd er genoeg om de spanning erin te houden en veranderd de film in een harde actiefilm!!!! Super rol van Denzil!!! Aanrader 4,5

avatar van liljizzle

liljizzle

Ik was zeer aangenaamd verrast door deze toch wel Top film!! 1 van de betere van 2004..

Een super rol van Denzil Washington... Een meeslepend verhaal.. Wat ook nog weleens erg realistisch zou kunnen zijn.. Is ook gebaseerd op de kidnappingen in Mexico. (Dan heb ik het er meer over hoe ver mensen kunnen zakken als ze in geld problemen komen.... Dat iemand in z'n ééntje zo'n wraakactie kan doen lijkt me dan wel weer sterk.)

hier ook 4.5 sterren.

avatar van voetbal

voetbal

De film van 2004!!! Absoluut een aanrader!

avatar van stan15

stan15

DE FILM VAN 2004!!!! Geloof me ik heb veel films gezien maar deze is toch wel 1 van de beste, prachtig verhaal, perfecte opbouw en geweldige actie. En niet te vergeten prachtig acteerwerk!!!

ZIEN!!!!

avatar van Suspiria

Suspiria

Met een woord: Prachtig!

avatar van Kepslock

Kepslock

Geef Denzel Washington een pistool en je hebt een goeie film

Deze film was mij blijkbaar een beetje ontgaan, dus heb hem zonder enige voorkennis gekeken. En man allemachtig, wat acteerde Denzel ook hier weer overtuigend goed. Niets op aan te merken.

Het verhaal was ook weer goed (net als in veel van zijn andere films), en boeide me tot op de laatste minuut (weinig films uit 2004 waarover ik dit kan zeggen). Mede door de drukke (aparte) manier van filmen en voorbij flitsende beelden, en de manier waarop Creasy's gevoelens en interpretaties werden getoond.

Ik bespaar jullie verder van mijn overige enthousiaste commentaar, mede door de vele spoilers die erin zouden komen. Ik kan het verder niet oppervlakkig houden...

4 sterren voor deze megafilm, en een half puntje er boven op voor de ijzersterke rol van Denzel. 4,5 dus

avatar van keysersoze

keysersoze

Mooie film met prachtige muziek van Harry Gregson-Williams.

een aanrader voor muziek liefhebbers.

The End met Lisa Gerrard.

Una Palabra met Carlos Varela.

de hele soundrack is gewoon....

prachtig!!

Kepslock schreef:

Deze film was mij blijkbaar een beetje ontgaan,

(...)

4,5 dus

zo zat ik dus ook. Film lijkt een beetje stilletjes voorbij te gaan, maar hij is steengoed.

avatar van Ravnoss

Ravnoss

kappeuter schreef:

Bah, allemaal stemmers zonder enig kritisch vermogen. Ik kan me nog voorstellen dat je het een goede film vindt, maar als je 5 sterren uitdeelt ben je OF tiener, OF je hebt nog niet zoveel gezien.

Bah, wat een ontzettend denigrerende opmerking, beetje kinderachtig ook...

Beetje zeuren op z'n tijd moet kunnen.

avatar van Icer

Icer

Uitstekende film. Jammer dat de camera regelmatig op een schudmachine werd gezet.

avatar van loco

loco

hum, goede film int begin, goede band opgebouwd met publiek, maar vind hem toch beetje ontgogelend naarmate het einde nadert, de wraakactie mocht toch wat beter zijn.

en eerlijk gezegt ik ben int slaap gevallen

avatar van TheOne

TheOne

Het eerste gedeelte van de film vonden de meeste saai, maar ik vond hem goed. Het neemt duidelijk te tijd om de relatie te versterken tussen Denzel en Dakota. En laat mooi de overgang zien van dronkelap naar een nuchter en gezonde man. Daarna slaat het over naar de hardere kant van de film vol wraak, aktie, moord en het geweldige acteerwerk van Denzel.

avatar van Turk

Turk

Als ik echt eerlijk moet zijn vind ik dit 1 van zijn beste films aller tijden.

na Training day vind ik deze film van hem een echte top !!

Jammer dat hij zo snel te huur is !

ik geef een vette 5 Top !!

avatar van eerdekes

eerdekes

Wat is er jammer aan dat hij zo snel te huur is, ik denk dat dat eerder een voordeel is?

Turk schreef:

Jammer dat hij zo snel te huur is !

Het is ook nooit goed.

avatar van MWX

MWX

ik wil niet vervelend doen maar deze film was ook al ver voordat hij hier ook maar in de bios kwam al uit op dvd. dus daarom wel voorspelbaar dat ie hier ook redelijk snel op dvd uitkomt

avatar van Lauras_dad

Lauras_dad

Schitterende film - absolute fan ook van Denzel

Komt misschien ietsje traag op gang, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt.

Eén van de betere van de laatste jaren. Ik geef niet graag een 5 - daarom 4.5.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik heb net geschreven dat geen enkele film op MovieMeter en IMDB overgewaardeerd is, maar toch verbaast het mij wel dat deze zó hoog staat. Het leek tijdens een groot deel van de film dat de camera steeds van het statief viel en er weer opgezet werd, wat een vreselijk drukke beelden. En juist tijdens die beelden moest je goed opletten, want daar gebeurden de belangrijkste dingen. Het verhaal was ook al niet verbijsterend origineel.

Het duurde bijna een uur voordat er daadwerkelijk iets gebeurde, iets wat je al de hele tijd zag aankomen, en er dus ook echt op zat te wachten.

Ik geef 2,5*.

Het is toch maar een actiefilm.

avatar van chux

chux

Ik vind het zeker niet "toch maar een actiefilm" en heb zelf helemaal geen last gehad van wat jij zegt over die camera.

Ik vond dit een zeer goeie film één waarvan er maar 1 in de zoveel tijd uit komt.

Een 4,5

avatar van reveal

reveal

Hannibal schreef:

Ik geef 2,5*.

Het is toch maar een actiefilm.

Ik moet u 2 keer ongelijk geven.

1. geen enkele film op MovieMeter en IMDB overgewaardeerd is:

Scarface is hie het schoolvoorbeeld van. geen enkele film is zo overgewaardeerd als deze. En er zijn er nog vele die in het rijtje volgen

2. Het is toch maar een actiefilm.

In mijn ogen zat er bitter weinig actie in voor een gemiddelde actiefilm.

Ik moet U 1 keer ongelijk geven Reveal

1. Dit is gewoon een mening van jou

2. daar ben ik het wel min of meer mee eens, hoewel de tweede helft veel goed maakt in aantal minuten actie.

avatar van aasgier69

aasgier69

Goeie film.Alleen duurt het wat lang voor er werkelijk wat gebeurt.Maar in deze film speelt Denzel erg goed,net als in training day.Vind het zeker een aanrader.

avatar van joeri15

joeri15

het mooiste aan deze film is gewoon de ontroering aan het einde... ik heb nog nooit van een film moeten huilen... maar bij deze kwam het dicht in de buurt aan het einde 5* prachtig!!

avatar van mligtenberg

mligtenberg

SUPER FILM! Echt een aanradertje!

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

ben met Hannibal mee eens magere film 3*

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

Scott gaat helemaal overboord met z'n kinetische stijl. Erg vermoeiend. De dialogen zijn af en toe wat stroef en Walken kan ik missen als kiespijn in deze film. Wel een goede opbouw.

avatar van Gehenna

Gehenna