• 9.376.105 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.223.428)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

avatar van Jordy

Jordy

are you sure it was the *exact* same message?

avatar van NERD

NERD

Ik zie toch een duidelijk verschil!

avatar van Phooze

Phooze

There is a glitch in MovieMeter....

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

What is the matrix

een film met veel style bikkelhard en een top einde mmm... ja 5 sterren een topper!

neo

viavia heb ik aan 2 idee tracks kunnen komen van componist don davis. jammer genoeg 2 hele korte tracks met slechts een variatie van een thema uit de eerste film.

avatar van chrissie

chrissie

Eindelijk gezien en ineens een 5 en mijn top 10 aangepast. Dit zegt wel genoeg zeker.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

neo schreef:

nou vind ik zelf keanu reeves ook niet altijd goed acteren, maar in films als devil's advocate en the matrix is hij gewoon perfect gecast. ze zochten iemand die geloofwaardig zou zijn als cyberhacker en een stoere held kon neerzetten. keanu reeves manier van kijken en doen past geweldig bij het karakter van neo. neo moet aan het begin van de film niet al te ''snugger'' overkomen en langzamerhand veranderen. dat deed reeves gewoon fantastisch. dus nou geen gezeur meer over reeves acteerprestaties!!!

neo

had ik al gezegd dat the matrix mijn favoriete film is?

avatar van as

as

mellie schreef:

nou nou..Jullie zeggen maar, maar weet zeker dat jullie niet zoveel appeal hebben als keanu!

I am here baby!!

avatar van The Eye

The Eye

Wat een ontzettende flut-film vond ik dit, ik kon totaal niet in het verhaal komen en ik haat hypes. 0,5*

avatar van Hobbes

Hobbes

avatar van Jordy

Jordy

als er één voorbeeld is van een film die het helemaal op zichzelf gemaakt heeft, en waar geen hype voor was, dan is dit het wel

avatar van Pitbull

Pitbull

Ik zag het dus echt niet in deze film, maar ik ben bang dat als ik nou zou kijken ik er helemaal gek van zou worden (positief bedoeld). Ik verheug me in ieder geval op de nieuwe delen en zal zeker voo de tijd me nog aan deze film wagen. Was dat tijdreizen trouwens niet een beetje zoals in 12 Monkeys?

avatar van Mik

Mik

eh tijdreizen?

avatar van Pitbull

Pitbull

Hmm, in ieder geval zoiets toch? Dat die Reeves in zo'n ding lag of in een stoel zat. Nou ja laat ook maar, hij is een beetje weggezakt in m'n grijze brij.

Jordy schreef:

precies!!!

ennuh het is geen back to the future-achtige film hoor. zo'n stoel is simpel gezegd een ''hiermee krijg plug ik mijzelf in the matrix'' stoel

avatar van Zavo

Zavo

Deze film was wel degelijk een hype. Misschien niet bewust gecreerd, zoals bij Lord of the Rings, maar uiteindelijk wel geworden en daar wordt natuurlijk handig op in gespeeld bij de komende delen.

neo

voor the matrix werd natuurlijk wel reclame gemaakt in 1999 maar die zogenaamde ''hype'' onstond eigenlijk pas na de mond op mond-reclame . bij een films als lotr en the phantom menace werden dus al weken, maanden van te voren merchandise en allerlei reclames en acties gemaakt. kijk dat bij reloaded nu wel naar iets toe gaat als een hype komt gewoon doordat zoveel mensen deel 1 geweldig vonden en zeer benieuwd zijn hoe het verder gaat.

avatar van jay73

Mik

jay73 schreef:

Neo, het is mond-op-mondbeademing en

mond-tot-mondreclame.

Mond tot oor reclame, maar dat terzijde

avatar van jacom

jacom

net als bij 'the lord of the rings' snap ik deze hype rond 'the matrix' niet, het verhaal is gewoon belachelijk en aan die vechtscènes heb ik ook al geen boodschap.

ik moet wel toegeven dat het goed is geacteerd.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Iets zegt me dat jij niet van fantasy/science fiction houdt.

avatar van jacom

jacom

BoordAppel schreef:

Iets zegt me dat jij niet van fantasy/science fiction houdt.

misschien heb je wel gelijk

avatar van Supergeit

Supergeit

Yeah bijna deel 2 in de bios:)

Deel 1 was super.

Maar niet de beste film ooit. naar mijn mening

avatar van herman78

herman78

ik vind Marilyn Manson ook wel leuk hoor, af en toe. Maar voor mijn gevoel is het soms wel een soort circusact die je niet altidj even serieus moet nemen.

neo

iemand op matrixfans.net heeft de volgende wel aardige reloaded poster in elkaar gezet:

poster

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

ff een vraagje aan de echte Matrix-kenner..Neo: wat is het verschil tussen de Matrix Dvd ( met extra's) en de Matrix Revisited DVD?

neo

De normale matrix dvd bevat wat kleine stukjes achter de schermen en nog wat kleine extraatjes. The Matrix revisited is apart en in combinatie met de normale dvd in een te koop. De revisited dvd zelf is een documentaire van rond de 2 uur over de film. Daarnaast zitten er enorm veel extra's bij. Als je van plan bent om de film te kopen, kan je het beste de harde kaft uitvoering kopen van 19,99 bij free record shop, daar zit zowel de normale dvd als revisited bij.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink