Genre: Sciencefiction / Actie
8,7 (2.239.286)
Releasedatum: 17 juni 1999
Plot The Matrix
"Believe the unbelievable."
De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Matrix (MusicMeter)
- The Matrix [The Deluxe Edition] (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Apoc
Mouse
Switch
tuureluur
jammer dat the matrix zo ondergewaardeerd word orgineel verhaal goed geacteerd door de toendertijd onbekende cast. 5,0
Doom
Ondergewaardeerd? Een gemiddelde van 4,00 en plaats 50 in de toplijst. Hoezo ondergewaardeerd?
Barcel
Wauw, zeg! Vreselijk prachtig, superknappe beelden en knapgemaakt gevechten.. echt iets voor 4*!
neo
door de toendertijd onbekende cast.
Reeves was allang populair door onder andere Speed, Fishburen had al menige grote rollen op zijn rekening staan...
djerk_Corleone
Wat een film, heb um net weer gekeken. WOW, blijft een superverhaal. Back in the top 10!!!!
mikeh
wat is het toch een superverhaal.
De acteerprestaties zijn niet geweldig, das het enige aan de film.
Toch een dikke 3,5
Maartenn
Een beetje een matige film. Het verhaal vond ik veel te ongeloofwaardig, de acteerprestaties niet zo behoorlijk en ik kon me er gewoon niet in vinden! Helaas zijn veel mensen dit totaal niet met mij eens, maar goed: To each it's own
movie*freak
Ik begrijp echt niets van deze film
Wat valt er nou te begrijpen?
Blood Duster
Heb de film 3 maal moeten bekijken om er grip op te krijgen, maar dat lag niet aan de film maar het bier ha ha ha. Waanzinnige film met mooie special effects, super cast en geweldig verhaal....gewoon af!
*4,5*
inZanity
Ik begrijp echt niets van deze film
ik vind The Matrix juist een film die een zeer goed verhaal heeft die ook nog eens vrij makkelijk te begrijpen is..
poisonpen1234
Uhmm wij zijn zegmaar slaven?? van het systeem?
waarom maken ze er dan science-fiction dan helemaal overdreven enzo vooral in die kantoortje toen Keunu die telefoontje krijgt ik vind het maar corny hoor jongens
Doom
Ik snap je kritiek punt niet helemaal poisonpen1234. Het hele science-fiction overdreven?
mikoz
Oftewel hij vond de Matrix een overtrokken hectisch gedoe.
Gollem
Toppertje! De eerste DVD die ik kocht voor mijn DVD-speler.
Goed verhaal, fantastische special-effects die voor die tijd (1999) echt vernieuwend waren. Blijft een geweldige film.
poisonpen1234
Ik heb The Matrix wel 4 keer gezien begrijp er nog steeds niets van als die Morpheus zegt tegen Neo dat we slaven zijn ..laat dan beelden zien van de Afrikanen die het land bewerken en dat rijke landen het koopt en dat hunzelf arm blijven ik vind het maar chaotisch hoor begrijp er geen zak van wat is nou de boodschap van dit film?!
Ik zeg niet dat het een slechte film is ofzo..ik wil hem juist begrijpen !! maja dat science-fiction gedoe bezorgt me alleen maar koppijn
. dude...
. dude...
Ja leg het me uit dan
Morpehus heeft het over systeem
DUDE!
kristel1986
Ik heb de film zelf niet gezien maar mijn vriend zegt dat hij niet gelooft in God, niet in de duivel, maar in de Matrix. Wat heeft dit te betekenen?
poisonpen1234
Slaven van het systeem zijn wij.. The Matrix is waar we nu leven in een soort computers situatie (typisch science fiction weer)
Slaven?? laat me niet lachen.. Check de slavernij in 1876 dan dat waren pas slaven..of dat wij 40 uur per week werken om d ehuur te betalen dat is pas slavernij
Prudh
The Matrix is typisch weer zon star-wars film onzin!
Ja tjonge jonge nou zeg die typische science fiction elke keer! Het wordt tijd dat films alleen maar de werkelijkhheid portretteren. Star Wars onzin in de ban olé olé...
Louis2703
Filosofisch, iets is niets maar tegelijkertijd toch wel weer iets.
Hele goede film!
The Matrix is typisch weer zon star-wars film onzin!
onzin film?? waarom heb je em 4x bekeken dan?
Louis2703
Filosofisch, iets is niets maar tegelijkertijd toch wel weer iets.
Hele goede film!
Ik maak er maar eens 4,5* van...
serpico
Zoals Apocalypse Now
%%%%%%
Vond wel een aardig verhaal.En leuke acties verder vond ik die niet echt geweldig.En er zitten behoorlijk wat foutjes in.3 sterren
kleez
sorry? Foutjes? Nou noem er 2

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Revolutions

The Matrix Reloaded

The Animatrix

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Parels op Netflix: Dit zijn de 25 best beoordeelde sciencefictionfilms in het aanbod

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machinefilosofieprophecyvechtsportenself sacrificedroomstrijdhackerinsurgencesimulated reality virtuele realiteitdystopietruthcyberpunkdream worldvrouwelijke regisseurmessiahaction herognosticismcomplextrans directorallegory of the cave