• 9.388.664 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.486.406)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Is Reinbo geband?

Wat heeft dat nu met deze film te maken??

avatar van Minotaures

Minotaures

Nee hoor.

Is Reinbo geband?

Trouwens Xen0n, dit is toch geen Fantasy?

Als in 3de genre? Of heb ik iets misbegrepen?

Xen0n schreef:

Wat heeft dat nu met deze film te maken??

Reinbo is Avatar! duidelijk?

Minotaures schreef:

Nee hoor.

Trouwens Xen0n, dit is toch geen Fantasy?

Als in 3de genre? Of heb ik iets misbegrepen?

Nou nee, maar als je niet van Sci-fi houd(zoals ik) zal dit ook nog zeer vermakelijk zijn. Het ligt er niet heel dik boven op met ruimtewezens etc. het komt meer over als een vermakelijk Fantasy - geanimeerd verhaal.

/leuk hoor domkey..

Xen0n schreef:

/leuk hoor domkey..

218 pagina's vol gezever & gelul over Avatar!

Lijkt me een beetje onzinnig om ienand op de hoogte te stellen onder welke noemer deze film valt!

avatar van chevy93

chevy93

Jij en Chevy93 bevestigen wel mijn flinterdunne theorie overigens.
Hey, als jouw theorie betrekking heeft op die 'opleidingstheorie', wil ik daar niks mee te maken hebben. Door een paar steekproeven te nemen, krijg je een generalisering en daar ben ik tegen.

Ik vind dat op deze site geen discriminatie mag plaatsvinden op basis van leeftijd of opleiding .

avatar van Minotaures

Minotaures

Nee, dat slaat helemaal nergens op dat dat nog steeds gebeurt. Onzin.

avatar van Reinbo

Ruud007 schreef:

Iedereen heeft het over deze film. Aan mijn neus gaat hij lekker voorbij. Ik heb beelden gezien en ik was totaal niet enthousiast. Ik houd niet van die sci-fi achtige films. Dit is vast niet te vergelijken met Star-Wars ofzo, maar ik vind het maar niets.

Het is juist prima met Star Wars te vergelijken (Goed en slecht vechten het uit met fantasierijke vliegtuigjes op een verre planeet.), alleen stukken beter dan die laatste drie episodes.... En qua afloop net zo voorspelbaar als James Bond.

avatar van demik

demik

Wow, gister de film in de bioscoop gezien. Ik was ingesteld op de ergste hollywood ingredienten zoals in 2012, maar integendeel.

Mooie beelden, geweldig in 3D.

Voor mij een van de mooiste Specialeffects-film.

Zeker een must-see.

avatar van nognooit

nognooit

angel-eyes18 schreef:

Mijn profiel over jou?...

ik denk dat jij...net zoals een aantal andere mensen hier heel erg eenzaam zijn en hier alleen maar komen om te bekritiseren...hoef je trouwens ook geen psycholoog voor te zijn...steken onder water geven...lekker ongenuanceerd zijn...mwhaa.. open boek.

Pardon? Schets jij nou een profiel van een persoon aan de hand van een aantal posts over een film?

Komt op mij niet erg professioneel over, daarnaast komt het ook wat arrogant (evenals de opleidingsniveau opmerking) over.

Ik hoop niet dat het je fulltime baan is, dat schetsen maken.

Even weer on topic.

Het is wel grappig hoeveel reacties zo'n film als Avatar oproept. Eigenlijk gaat de film bijna nergens over, en toch zitten we nu ruim over de twee honderd pagina's gevuld met meningen en discussies.

Ik ben ook erg benieuwd wat het gemiddelde over een jaar of twee zal zijn.

avatar van BS

BS

Ik heb gewacht met het kijken van de film want de trailer beviel me niet.

Nou ja, de trailer opzich wel maar ik kon geen enkele verbinding voelen met die blauwe gasten. En als je dat niet kunt, kun je de film weggooien ( dacht ik dus )

Gelukkig heb ik hem wel gekeken en heb ik ook de smurfen-new-style in me op kunnen nemen

Dat James Cameron weet dat hij goede films kan maken is duiderlijk. Ook hier is weer iets heel byzonders naar voren komen zetten.

Het idee is simpel, wij (de aliens) komen op hun thuisplanneet omdat er iets heel waardevols in de grond zit en iedereen die ons tegenhoud moet weg of dood .. juist .. lekker verhaaltje dus.

Het vervelende is dat de wereld van Pandora een echt verschrikkelijke mooie natuur-wereld is. Dat kunnen we dus niet zomaar laten afbranden dus moeten ze gestopt worden.

Het gevolg: Een oorlog.

Moraal gezien klopt het allemaal wel, de actie is mooi uitgewerkt en de beelden die je op het scherm krijgt zijn gewoon wonderschoon !!

Het niveau van detail is gewoon byzonder te noemen en in 95% van de film ook gewoon overtuigend echt gemaakt.

Toch ... toch heeft de film me niet echt geraakt. Ik bedoel diep geraakt. Oke, het is mooi, oke het verhaal is leuk, oke het ziet er geweldig uit, oke ms Alien is back !! , maar het heeft teweinig diepgang voor me.

Het verhaal dat alles aan elkaar gelinkt is, vind ik nog het mooist. Dat heeft iets aparts, maar verder dan dat gaat het niet.

Eindconclusie: Byzonder mooi gemaakte film die je met gemak 2,5 uur kan vermaken, maar het had iets heftiger/dieper/tastbaarder gemogen om mij als kijker meer in het verhaal te zuigen.

zeer de moeite waard, dus 4*

Minotaures schreef:

Volgens mij heeft deze film de meeste berichten of zit ik er nu naast?

Je hebt gelijk...

Weer een record gebroken

domkey schreef:

218 pagina's vol gezever & gelul over Avatar!

Ja heel leuk hoor, kan je even iemand anders aanvallen?? Hier zit ik niet op te wachten.. Ik probeerde de vraag van die persoon te beantwoorden, en ik ging er vanuit dat hij/zij die vraag niet zou stellen als hij/zij het antwoord al in 1 van de eerdere pagina's tegen gekomen was...

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Mooiste film die ik ooit heb gezien,

Deze komt zeker op nr 1 in mijn top 10.

avatar van Ottoman

Ottoman

het is niet de mooiste film film die ik tot nu toe heb gezien (vond fearless en ip man wel beter, omdat dat me meer raakte), maar wat is er toch een mooie omgeving in de film. En al die wezens, planten en andere dingen. niet te beschrijven. ik zat letterlijk in de film vanwege effecten.

avatar van fasca

fasca

Hele mooie SF film hoor.

avatar van Missygirl9192

Missygirl9192

hele mooie film, zit erg goed in elkaar. Je moet 'm alleen niet kijken als je vermoeid ben, in het middenstuk wordt het een klein beetje langdradig, maar dat wordt door het einde helemaal goed gemaakt!

avatar van De Knip

De Knip

Ik heb vanavond met iemand gesproken die gisteravond de belevenis in de bios met 3d bril op heeft gezien.

Nou, op de pc is het heel anders als ik zijn woorden mag geloven. En....ik geloof hem.

Ik heb die ervaring niet meegemaakt en heb het 'flutverhaal' al meegekregen door deze film op mijn pc te zien.

Ik hoef derhalve die ervaring niet meer mee te krijgen van de bios.

En er zal heus wel een aantal films van dit kaliber de revu gaan passeren in de komende jaren. Maar ik ken het verhaal dus al.

Hopelijk met een topverhaal en de 3d ervaring kan er een geweldige film uit voortkomen.

Men moet wel snel zijn, want anders zijn Avatar-look-a-likes ook al weer verouderd.

Heh! Tuurlijk komen er weer vernieuwende films. Alleen is deze niet aan mij besteed geweest. En mijzelf kennende had ik de film dezelfde beoordeling gegeven als ik 'em in de bios zou hebben gezien. Maar dat ben ik maar.

avatar van De Knip

De Knip

Missygirl9192 schreef:

Ik geef 5 sterren aan de top of the bill (in mijn ogen). Maar als jij al zegt dat je niet moe moet zijn vanwege het slappe middenstuk.......dan nog 5 sterren?

Dat vind ik vreemd en ik zie het te vaak. En echte stemmers zullen het met mij eens zijn. En dat je het einde al geweldig vindt ?! Pff....de moed zakt in mijn schoenen en bij de kenners ook.

avatar van Reinbo

Wat een onzin weer. Op elke film valt wel wat aan te merken, maar als de film je een fantastische (kijk)ervaring geeft, waarom dan niet gewoon de volle 5* geven? Het is gewoon een grensverleggend audio visueel spectakel, en dat krijg je inderdaad veel minder mee opde pc. En who cares dat je het verhaal al kent? Ik vond de film bij herziening zelf beter, er is meer dan genoeg te zien.

En ben ik nu geen 'echte stemmer'?

avatar van WeZet

WeZet

Avatar was precies zoals ik had verwacht. Prachtige graphics met een middelmatig verhaal. Zwart-wit personages (het is meteen duidelijk wie de bad-guy is) en zowel kinder als soldatenhumor. Grafisch dus zeker wel indrukwekkend, maar echt bijzonder vond ik het verhaal niet (allemaal verwijzingen naar 'aardse' wezens; neushoorns, paarden etc.)

avatar van Pitakaas

Pitakaas

De Knip schreef:

'Echte' film kenners kijken Avatar niet op hun PC.

De Knip schreef:

Ik denk dat je eerst goed moet nadenken voordat je wat stoms er uit spuugt....

Film kenners kijken idd geen film op hun pceetje...nhaa...iig geen 3D film.

avatar van Waku

Waku

Ondanks dat ik niet de 3D versie heb gezien maar de standaard versie ben ik zeer enthousiast over deze "Avatar".

Ik had bijn scepcis aan het begin van de film.Dikke 2.5 uur naar animatie turen leek mij erg veel.

Maar na 20 minuten vond ik de film al knap gemaakt en na een dik half uur zat ik zelfs volledig gefascineerd te kijken naar de onwikkelingen en belevenissen van Jake wanneer hij de virtuele wereld instapt die Avatar heet.

Sterker nog, telkens wanneer hij ontwaakt op het moederschip zag ik hem het liefst zo snel mogelijk terugkeren naar de planeet voor de verdere avonturen. Prachtige animatie,ontroering, spanning en een heerlijke sountrack maken van "Avatar" een waar kijkgenot.

Het is duidelijk, "Avatar"is niet alleen een gigantische media hype, het is simpelweg ook gewoon een ijzersterke film. James Cameron heeft puik werk afgeleverd.!!

4,5*/5*

Waku schreef:

James Cameron heeft puik werk afgeleverd.!!

4,5*/5*

Wel even stemmen dan Waku

avatar van Mariami

Mariami

Ik vind dat de visuele aspecten, de wereld van Pandora, de wezens, de sceneries etc. maken allemaal deel uit van het verhaal in een zekere zin. Want die moeten jou zien te overtuigen om over de karakters te geven, aangezien Jake een soort van overgang maakt door alles wat in Pandora is. Mooi geslaagd ook.

avatar van dolphinazee

dolphinazee

Ik vraag me af wanneer Avatar in de toplijsten komt.

Zou het zelf wel erg leuk vinden.

Want vind het een mooie film met mooie muziek

Ik ga ook naar de oscaruitreiking kijken op tv en hoop dat Avatar 9 oscars wint!!

En 30 Juni komt het waarschijnlijk op dvd uit.

dolphinazee schreef:

Ik vraag me af wanneer Avatar in de toplijsten komt.

Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

avatar van Mariami

Mariami

dolphinazee schreef:

en hoop dat Avatar 9 oscars wint!!

Het is wel zeer onwaarschijnlijk aangezien Cameron de DGA award niet heeft gewonnen en alleen 6 regisseurs van de laatste 62 jaar wonnen de Oscar voor Beste Regisseur zonder ook de DGA award binnengesleept te hebben. The Hurt Locker is dus een veel te grote kansliefhebber.