• 9.388.669 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.486.406)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van helleke

helleke

Toch wel een schitterende film.

Ik had er eerst niet zo'n goed oog in, toen ik zag dat het met vreemde wezens was, maar het verhaal zit heel goed in elkaar.

In de cinema moet dit fenomenaal mooi zijn in 3D.

Nietemin krijgt ie zo ook al 4 sterren.

avatar van Potugees

Potugees

Laatst deze film in Imax gekeken.

Ik heb 1 woord ervoor: Geweldig!!!!!!!

Het had een leuk verhaal en was leuk om te volgen.

Verbinding tussen realiteit en fantasie was goed bedacht.

Het is gewoon een topfilm niks over op te merken!

avatar van kelama3

kelama3

Ben er stil van... en dat ben ik niet zo gauw hoor!

Wat een film, fantastisch gemaakt, hoe krijgen ze het voor elkaar zeg!

Tuurlijk moet je hier wel je fantasie-knopje omzetten..maar wat is het mooi gedaan !

Zelfs de gezichts-trekjes van Sigourney Weaver zijn in haar blauwe rol te herkennen.

De manier waarop de oren bewegen bijvoorbeeld, of al die kleuren, al die wezens, gezichtsuitdrukkingen, ben sinds lange tijd weer verrast door een film!

Van mij krijgt ie er vier!

angel-eyes18 schreef:

Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

Ow dat wist ik niet, maar bedankt voor je reactie

Klik op de toplijsten link...daar staat het gescheven en gedrukt

Klik op de toplijsten link...daar staat het gescheven en gedrukt

Heb het gezien, nou nog 2 jaar w8en dan

Ik verwacht hem in de top 10....moet kunnen

avatar van domkey

domkey

Met z'n twee, vol spanning in de zaal. Wat een afgang!

Brilletje op, zweet in de handpalmen............................,verkeerde zaal!

avatar van chevy93

chevy93

Ik verwacht hem in de top 10....moet kunnen

Hij zou op dit moment de top 10 niet eens halen. Laat staan als hij op DVD uitkomt en er een echt goede versie te is.

avatar van helleke

helleke

domkey schreef:

( 74 & 77 jaar).

Misschien dat "Christmas in Paris" iets meer voor hun leeftijd is?

We praten over 2 jaar verder

avatar van domkey

domkey

helleke schreef:

Misschien dat "Christmas in Paris" iets meer voor hun leeftijd is?

Ik geef het door!

avatar van Theunissen

De film is sinds hij te pindakazen valt al langzaam aan het zakken. Vorige week stond hij meen ik nog op 4.25 en nu staat hij op 4.21. Ik verwacht dat zodra de film helemaal uit de bioscoop is verdwenen hij rond de 3.95 - 4.10 zal uitkomen (dat zal wel pas na maanden gebeuren). Zonder de schitterende 3D effecten is deze film gewoon een stuk minder en een TOP10 notering is hij naar mijn mening zeker niet waard want alle huidige TOP10 films hebben allemaal een veel beter verhaal dan Avatar.

Theunissen schreef:

Je hebt gelijk...was ook een beetje wishfull thinking....tegen de tijd dattie in de top 250 komt is er weer een hoop verandert op dit gebied.

dolphinazee

Ik heb de film ook in metropolis in antwerpen gezien.

Eerst de normale versie zondag en 1 dag daarna in 3D

Lol

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

beste film ooit.

avatar van Reinbo

domkey schreef:

( 74 & 77 jaar).

Ik zie het helemaal voor mij. Zitten ze daar als enige twee met een 3D bril op hun neus en niemand die ze er op wijst dat ze in de verkeerde zaal zitten.

dolphinazee schreef:

Ik heb de film ook in metropolis in antwerpen gezien.

Eerst de normale versie zondag en 1 dag daarna in 3D

Lol

Welke vond je de beste?

avatar van what is truth

what is truth

Theunissen schreef:

De film is voor bioscoop 3D gemaakt. En hij zal altijd zakken omdat beroepsklagers er een sport van maken om te blijven benadrukken dat het verhaal niets is. Het verhaal is prima, de actie is geweldig de film is super. En de discussies die ik hier blijf lezen over de film hebben weinig zin.

Waarom zou je deze film gepindakaasd willen zien. Dat is ongeveer hetzelfde als jij min 10 hebt en een mooie bril op je neus en je moet voor de rest van het leven zonder deze levensreddende bril door het leven.

Mensen die oprechte interesse hebben in deze film doen wat onderzoek vooraf en zullen tot de conclusie komen dat je de film in goede kwaliteit en het liefst 3D moet gaan kijken.

Maar de film zal heus wel in de top 250 blijven staan en daar hoort de film ook echt in thuis. Ik heb er zeer van genoten destijds. De film geeft je een goed gevoel, de film is zeer mooi, de natuur is fantastisch.

En daar komt nog bij dat ik me er altijd lekkerder bij voel om een positieve bijdrage te leveren aan een discussie i.p.v. continu dat klagen om te klagen. of discussiëren om te discussiëren. Dat maakt dat het aantal commentaren bij deze film inmiddels richting de 300 pagina's gaat.

3D film voor in de bioscoop dus zeker deze niet in inferieure kwaliteit thuis gaan kijken. Wacht maar tot je deze in dvd versie hebt, mits je het geduld kunt opbrengen natuurlijk.

avatar van dennis_n

dennis_n

Gisteren in 3d imax gezien. Wat een verschrikkelijk mooie film. Met stip op nummer 1 bij mij.

avatar van TheGuyver

TheGuyver

Simpel weg Magnificant mooiste film tot nu toe en beste film waar alles in klopt sinds tijden.

Alles zit erin Drama Humor Aktie Uber geweldige special effects.

Een groot applaus en een diepe buiging voor james cameron en de cast.

5.0

avatar van angus

angus

3d is cool de specialfx waren geweldig maar de film zelf is niet zo bijzonder

Welke vond je de beste?

3D

avatar van Sutherland

Sutherland

Gisteren mogen zien in de bioscoop. De eerste helft vond ik werkelijk fenomenaal. Fantastische beelden en heel precies uitgewerkt, ontzettend mooi. De tweede helft vond ik wat minder, een beetje teveel actie maar ook dat werd weer heel mooi weergegeven. Deze film moet je gewoon in de bioscoop zien, op een tv schermpje zal ie denk ik wel een beetje tegenvallen.

avatar van t.durden

t.durden

Following the film's success, Cameron stated that there will be a sequel.

a b Rosenberg, Adam (January 8, 2010). "'Avatar' Sequel Confirmed By James Cameron... And Here's What We'd Like To See". MTV. Retrieved January 11, 2010.

avatar van dikkedarm

dikkedarm

Had na een half uur de neiging om wat anders te gaan doen kortom boeide me niet. Toch maar blijven kijken vraag me niet waarom. Dit is het probleem van een gehypte film (die moet je gaan zien is bijzonder bla bla bla...) en je kan alleen een ordeel gevenb als je hem gezien hebt dus...

Zwart-wit gezien is het verhaal over de Indianen die zijn gebied moet afstaan aan de arrogante Amerikanen die met veel geweld zoals we dit gewend zijn van dit volk ook doen (burn 'm all!) Iets wat we allang gezien hebben en niets nieuws meer is. James Cameron zet eigenlijk zijn eigen volk te kakken maar misschien is dat de knipoog in deze film.

Wat mij wel verbaasde zijn de prachtige 3D beelden en daar verdiend J.Cameron zeker punten mee. Het verhaal c.q. inhoud niet maar dat wordt dan ook steeds moeilijker om met iets nieuws te komen alles is al zo'n beetje gedaan.

Volgend jaar een vervolg; De Amerikanen komen terug en "pleuren" alles plat om toch hun zin te krijgen of ga ik nu te ver? En in deel 3 nemen de overgebleven en gevluchte Avatars wraak en pakken aarde aan?

Wie zal het weten....

avatar van ApoJapo

ApoJapo

begrijp niet wat hier nou zo bijzonder aan is. Verhaal is bijzonder slecht en zit geen enkele logica achter.

avatar van doodah

doodah

Dat van die ontbrekende logica moet je toch eens uitleggen.

avatar van Theunissen

ApoJapo schreef:

Volgens mij heb jij deze film gepindakaasd en niet in de biocoop gezien

avatar van OliverDogg

OliverDogg