Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Freshnesz
Toen men deze film vergeleek met Lord Of The Rings, dacht ik die moet ik zien, maar kwam er nogal teleurgesteld uit..
Natuurlijk is deze film erg mooi in elkaar gepuzzeld, goede muziek. Het acteerwerk vond ik niet echt top. Ik vind Michelle Rodriquez er nog uitspringen..
2 Miljard dollar, sta eens ff stil en denk is even aan dat bedrag..
Ik zal maar direct to the piont komen...vond er vrij weinig aan! Die 3d functie zou zogenaamd een overweldigende filmervaring geven, maar vond zelfs dat de 3d functie niet optimaal was uitgewerkt. In de trailers voor de film die in 3d waren kwamen er echt voorwerpen op je af of personages (zoals de kat uit Alice in Wonderland ). Dit heb ik niet bepaald gemerkt bij Avatar. Begrijp me trouwens niet verkeerd, vond het er allemaal prachtig uitzien, maar vond dat het nog wel wat beter kan (misschien over een tijdje, deze techniek staat nog maar in zijn kinderschoenen).
Techniek is al meer dan 50 jaar oud, bovendien zat films die wel zoveel mogelijk zaken de zaal in gooien.
Nee, ik kan geen begrip opbrengen voor mensen (met voldoende, representatief vergelijkingsmateriaal) die deze film een 5 geven... Kunnen mensen zelf niet meer nadenken, deze film leeft alleen maar op de hype die er omheen is gecreëerd!
Ik zag de film al voordat de hype echt los barste. Maar misschien geven sommige mensen minder om het verhaal en gaan ze lekker me met de visuele achtbaanrit die Avatar biedt. Blijkbaar zien heel veel mensen niet waar ze naar kijken (en besteden ze te vel focus/ energie aan het voorspellen van het verhaal): de cinematografie is groots. Dus de manier waarop Pandora en het verhaal in beeld wordt gebracht.
Ik dacht eigenlijk aan een soort Apocalypse Now vertelling, waarbij Sully een doorgedraaide leider is geworden en er een patrouille naar Pandora wordt gestuurd om 'm af te maken.
bennyboy
dat mag niet gebeuren. echt niet. dat zou de volledige film ver@#@#$#$^. maar ja. zo gaat dat nou eenmaal met kaskraker.
ze denken zeker dat je zo een star wars triologie krijgt ofzo iets.
ik weet het niet. lijkt mij niks
de cinematografie is groots.
De cinematografie lijkt teveel op die van computergames. Draaien met de camera omdat het zo makkelijk kan in 3D.
ze denken zeker dat je zo een star wars triologie krijgt ofzo iets.
ik weet het niet. lijkt mij niks
Niks mis met een vervolg. Ik zou er naar uitkijken om nog een film te zien die zich op Pandora afspeelt. Wie weet doen de makers dan ook iets met de kritiek over het plot dat beter kon. Is het helemaal geweldig!
Vond het toch wel een flink stuk strakker, had qua kaderingen en beweging veel meer weg van film. En als het zo makkelijk is? Doe mij meer van dit soort 'gedraai'.
Ew_MK1
Als er een deel 2 komt hoop ik dat dat idiote pandora nu wel volledig verwoest wordt zodat er niet nóg een deel komt.
Het lijkt me leuker als Cameron een 2e deel gaat maken van de Titanic.
wimnoot
Nou........ De Titanic had een zusterschip de "RMS Lusitania" en daar valt ook best wel een film van te maken.
Zoek maar op Wiki.
domkey
De uitmelkerij is begonnen.
Dan nog liever een remake van Loft, in het Fries!
Martijnnn
Tja je bent ook wel echt heel dom als je hier geen vervolg van gaat maken.
Overigens lag het er best wel dik op dat er een vervolg zou komen. De film hoefde alleen maar een succes te worden, en met zon marketing campagne gaan mensen toch wel naar de bios ook al is de film kut.
Euro551
Zoek maar op Wiki.
Daar hebben ze al een film van gemaakt!!
The sinking of the lusitania!!
Ben benieuwd naar deze film...het is niet mijn genre, maar een gemiddelde van boven de 4* moet wel een goede film zijn,...
Ceeda7
Geloof mij, daarop kan je en mag je niet enkel op blindstaren. We zijn nog geen 3 maanden na de release van de film.
En terecht!
what is truth
Kijk naar The Hangover: van 4.20 naar 3.80 in 6 maanden.
Zal met Avatar niet gebeuren, is gewoon een steengoede film met een normale verhaallijn passende bij een goede actiefilm.
Hangover was een erg slappe film, heb 2 keer minimaal moeten lachen. Die film is net een 6je, 3 sterren.
dutchtuga
The Hangover heeft geen verhaallijn passende bij een komedie wil je zeggen?
Pieter Montana
Een hoop technische Oscarnominaties en geen nominatie in de acteercategorieën of voor het scenario, geeft al aan wat je van deze film kan verwachten.
Een typisch geval van style over substance. Het ziet er allemaal wel mooi uit, al zal ik wel nooit wennen aan de donkere gloed van die brilletjes. Helaas rent Cameron van de ene plek naar de andere, van het éne magische beest naar het andere zonder dat het ook maar ergens spannend wordt. Het moraaltje is tenenkrommend onsubtiel en toen die Afrikaanse gezangen in de achtergrond te horen waren, schoot ik spontaan in de lach. Quadritch en zijn leger bestaat uit een hoop gefrusteerde hersenloze kindjes, die zo Amerikaans zijn dat je ze net niet de Star-Spangled Banner hoort zingen. Quadritch's zinnetjes zijn lachwekkend en zelfs onwaardig voor een blockbuster. 1,5*
Een "Colors of The Wind" of "Just Around the Riverbend" hadden deze film geen kwaad gedaan.
what is truth
The Hangover heeft geen verhaallijn passende bij een komedie wil je zeggen?
ja inderdaad. Terwijl ik van mening ben dat de bedoeling van de film was om je wel te laten lachen.
dutchtuga
Net als dat die van Avatar de bedoeling is je te entertainen, wat Cameron niet echt is gelukt. Verder falen ze beiden wat dat betreft, alleen is The Hangover niet zo zelfingenomen en irritant.
Mwah, daar denken een paar 100 miljoen anders over....
misterwhite
Ik kan nog altijd niet begrijpen wat velen hier zo fantastisch aan vinden. Het mag dan wel de duurste film ooit zijn maar het is en blijft voor maar cliché sience fiction actie film.
De special effects zijn mooi en het viuele ook maar soms leek het gewoon of ik naar een animatie film aan het kijken was.
De muziek is wel een pluspunt!
Ik heb hem net een half puntje verlaagd omdat ik eraan terug moest denken.
Ik had er meer van verwacht maar toch zeer zeker lekker vermakelijk.
De mainstream is dan ook groot en erg makkelijk zoet te houden
Bij wat hoor jij dan,buiten De mainstream kleine debiele mensjes?
swollenaer68
De mainstream is dan ook groot en erg makkelijk zoet te houden
Wil je beweren dat de mainstream er niet toe doet dan? De grootste gemene deler heeft per definitie een slechte smaak? Het lijkt wel of mensen zich moeten schamen om avatar wel een mooie film te vinden. Ik denk dat de meeste mensen heel goed zelf in staat zijn zich een oordeel te vormen over een film. En de meesten vinden dit gewoon een goede film. Dat lijkt me toch wel duidelijk.
erreper
Je ben dan niet goed op de hoogte,
'Spiderman 3' en op 1, 'Pirates of the Caribbean: At World's End' zijn de duurste films ooit. Avatar komt op de 3e plaats.
En het is inmiddels ook zo cliché om deze film cliché te noemen als het dat niet helemaal is. Er is namelijk niets clique aan de manier waarop aan deze film is gemaakt. Je kunt zelfs spreken van vernieuwing in de cinematografie.
Kevin13
@ Domkey en Swollenaer.
Dat is niet wat Dutchtuga bedoelde volgens mij.
Kijzer
Ik vind het een ontzettend vermakelijke film. Daar gaat het uiteindelijk om, entertainment. Ik houd persoonlijk niet van fantasy films maar Avatar is voorzien van film waarvan volgens mij iedereen zich zelf in kan vinden. Natuurlijk heb je vooringenomen mensen die op voorhand zeggen dat een massa productie film of extreem budget productie nooit goed kan zijn, maar ik kan me heel goed voorstellen dat Avatar records breekt.
Het is simpelweg een ijzersterk stukje kunst.
Ik vond vooral de natuur op die planeet erg creatief verzonnen, ongelooflijk oog voor detail. In elk geval een dikke 5 voor die creativiteit.
De mainstream is dan ook groot en erg makkelijk zoet te houden
Toch gek dat het enkel Cameron lukt om heel veel meer dan 1,3 mjd bij elkaar te sprokkelen en dan ook nog eens hoge waarderingen en vele Oscars bij elkaar te sprokkelen...

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful