• 9.381.481 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.484.450)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

korenwolf schreef:

Prachtige film! Een overweldigend visueel spektakel. Er waren momenten tijdens de scenes op Pandora dat ik door de vele kleurenpracht, prachtige omgeving en sfeer mezelf betrapte op een brede smile op mijn gezicht. Het klinkt gek, maar ik voelde me er gewoon helemaal gelukkig door worden. Zoiets heb ik niet eerder bij een film gevoeld.

Ik ben heel erg onder de indruk. In 1 woord: Geweldig!

5,0* van mij

avatar van Foetsj_NL

Foetsj_NL

Gister voor de tweede keer in de bios gezien, uiteraard weer in 3D. Viel toch een beetje tegen eigenlijk, na de eerste kijkbeurt was ik echt onder de indruk, maar dit keer deed het me allemaal niet meer zoveel. Kan misschien ook zijn omdat ik de film te snel weer heb gezien.

Vond vooral het verhaal toch wel dunnetjes, en de acteerprestaties van die Kolonel en Michelle Rodriguez vielen toch ook wel érg tegen. Visueel is er natuurlijk niks op aan te merken, daar blijft deze film onovertroffen in.

avatar van sofripa

sofripa

Geen film, maar een belevenis. Baanbrekend. 3 uur mijn bek open. 5 sterren, what else.

avatar van Zinema

Als men hem toch 2 tot 3 x in de bios gaat zien. Let dan eens op de exploderende ruimteschepen in de achtergrond, tijdens het 'eindgevecht'. Is weinig 'visueel onovertrefbaar' aan, me dunkt. Er valt wel degelijk iets aan te merken op deze film, visueel gezien (en ook vooral inhoudelijk natuurlijk).

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Wordt moehhhhhh van hoe sommige piepels de film aan het analyseren cq afkraken zijn..knal je verstand op nul en beleef de film...ik kan het hier niet meer aanzien... dus mij zie of hoor je hier niet meer.

avatar van Poppe

Poppe

Het is niet voor iedereen makkelijk om zijn of haar verstand op nul te zetten,,,

avatar van Stephan

Stephan

Na de Guild of Producers...

Variety schreef:

Topping the first-ever slate of 10 contenders, "The Hurt Locker" has won the Producers Guild of America award for best feature in a portent of an increasingly competitive awards season.

passeert ook de Guild of Directors Cameron en zijn Avatar.

Variety schreef:

Kathryn Bigelow has won the Directors Guild of America award for directing "The Hurt Locker," becoming the first woman to do so in the 62 years of the DGA awards.

Bigelow's win was announced Saturday night at the conclusion of the DGA awards ceremonies at the Century Plaza. She defeated James Cameron for "Avatar," Lee Daniels for "Precious," Jason Reitman for "Up in the Air" and Quentin Tarantino for "Inglourious Basterds."

Bron

Zou dat een voorbode zijn voor de Oscars?

Ben bang van niet.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

angel-eyes18 schreef:

Laterzzz

Tijdens het kijken vond ik Avatar nog best aardig. Echter, ik kan m'n verstand niet eeuwig op nul zetten, dus de film daalde dan ook aanzienlijk in mijn achting, zodra ik er ook maar een béétje over na begon te denken. Jammer.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ben bang van niet.

Het blijft gokken, maar ik denk dat The Hurt Locker een grote kans maakt. Avatar mag dan de box-office hebben geregeerd voor maanden, maar THL heeft zeker de sympathie van het Amerikaanse volk (militairen, altijd op een voetstuk). Het zou nog wel kunnen zijn dat de Academy niet wil toegeven aan de nr. 1 en voor een ander gaat.

avatar van Thorak

Thorak

angel-eyes18 schreef:

Laterzzz

Dat komt doordat een hele berg mensen met het verstand op 0 dit als meesterwerk bestempellen terwijl dat het niet is. Er mist gewoon té veel om maar in de buurt van een meesterwerk te komen.

Ik vind overigens de regisseurs die van een bestaande echte omgeving een mooi iets weten te maken een stuk beter dan de genenen die hier CGI voor nodig hebben!

Thorak schreef:

Er mist gewoon té veel om maar in de buurt van een meesterwerk te komen.

Er is ook een feitelijk vastgestelde definitie van een meesterwerk. ,...namelijk,.......,...

orbit schreef:

Nouja, de mensen die hun hele kamer hebben gevuld met poppetjes, wallpaper, kasten vol met special edition heruitgaves van de trilogie etc, hand geknutselde spaceships aan het plafond, ringtones van de film en daarnaast nog vieze vlekken liggen maken op hun originele star wars of LOTR dekbedovertrek, terwijl ze de 20 al ruimschoots zijn gepasseerd.. ja die durf ik ook met een gerust hart nerd te noemen. Maar die zijn er van beide soapseries inderdaad.

armer orbit,... denk je om je hart?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Één van mijn hobbies is om mijn Gandalf-pak aan te trekken en dan met een grote tak op mijn balkon te rammen en keihard te schreeuwen:"You shall not pass"! Ben ik nu een nerd of niet helemaal right in the head?

moviemafketel schreef:

volgende keer doe ik mee en speel ik de balrog

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Thorak schreef:

Mee eens!!...maar hoe krijg je zwevende rotsen en dergelijke in een bestaande omgeving.

Bestaande omgevingen zijn natuurlijk hartstikke mooi maar voor bepaalde dingen heb je gewoon digitale animatie (CGI) nodig.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Aan de andere kant: je hóéft ook geen zwevende rotsen in je film te hebben, natuurlijk

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Jawel, want op Pandora zijn nou eenmaal zwevende rotsen, waarom moet je die dan uit de film laten?

Dan de film: leuk, geen moment verveeld, mooi gemaakt, kleurrijk, maar voorspelbaar, niet spannend, soms toch minder mooi gemaakt en clichématig. Dus een zeven voor de pluspunten, maar absoluut niet de topfilm die ik had verwacht.

avatar van Kevin13

Kevin13

Karl van H. bedoelt dat ze niet noodzakelijk zijn voor de film waardoor je ze best kunt weglaten.

Zinema schreef:

Klopt, geeft Cameron zelf ook toe. Maar moet je wel een potje gaan mierenneuken van de bovenste plank. Ik geloof dat bij elke film wel eens iets in de achtergrond gebeurd dat niet helemaal 100% is.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Reinbo schreef:

Maar dat geen enkele film perfect is, is geen argument om het hier niet aan te kaarten. En je hoort ook niet over elke film dat hij op visueel gebied baanbrekend, onovertroffen en perfect is. Als alles zo ongelooflijk perfect is, dan vallen foutjes meer op. Hadden ze er nog maar een paar miljoen in moeten steken.

Reinbo schreef:

Bij een film waar zoveel tijd, mankracht en geld in is gestoken vind ik dat absurd.

Zinema schreef:

Waarom? Moeten ze dan nog een jaar en 20 mjn extra investeren om ook alle details in de achtergrond perfect te krijgen? (Dat lijkt mij nu weer absurd) Lijkt me niet echt nodig, vrijwel niemand die en 'problemen' mee heeft. Bovendien is er dan vast wel weer een klaproos in de achtergrond die niet helemaal perfect is.

en het is overigens allemaal al 100 keer beter gedaan dan in PotC 3, die even veel gekost heeft.

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) - Goofs - imdb.com

Maar hier nog meer absurdisme:

Avatar (2009) - Goofs - imdb.com

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Menselijke "foutjes" zijn met geen miljarden tegen te gaan.

avatar van DragQueen

DragQueen

James cameron heeft lang gewacht met dit project. naar verluidt tot de techniek zover zou zijn. nou, dat is hij zeker. ik kan alleen maar zeggen dat de film verbluffend is. schitterende special effects, en een prachtige, met liefde ontworpen, fictieve planeet. visueel is de film dan ook onovertroffen in mijn ogen. verder was het acteerwerk dik in orde, en speelde worthington een goede hoofdrol. het verhaal is daarbij niet overal even origineel, het is wel geheel passend, en heeft een sublieme uitwerking genoten. de film heeft mijn verwachtingen waargemaakt, en dat beloon ik met de volle score. 5 sterren.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

erwku schreef:

armer orbit,... denk je om je hart?

Pas je op dat je geen kannibale psycho tegen het lijf loopt bij je volgende LOTR meeting? Die mensen sporen niet helemaal hoor..

orbit schreef:

Dus daarom kom je niet meer...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Reinbo schreef:

Dus daarom kom je niet meer...

Na 68 uur non-stop magic spelen en alle namen van de 2000 bloedverwanten van Gielgor de Gargeldwerg aan elkaar op te sommen had ik het wel een beetje gehad ja, toen begon er ook nog een in mijn been te prikken.. godverde.. kutnerds!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Zeker een belevenis, alleen helaas had ik geen emotionele band met de Navvi of met de Sky People at all. Ik heb films gezien die langer blijven hangen. Dat dit technisch een complete revolutie is, wil ik best geloven, maar over 10 jaar is dit de norm. 4*!

avatar van Nanne-1995

Nanne-1995

Ik had juist helemaal niet veel van deze film verwacht maar na dat ik hem heb gezien vond ik het wel meevallen, het verhaal was sterker dan ik dacht en het was niet een pure heldenfilm maar van mij hadden die 3D effecten absoluut niet gehoeven, Het lijd af, voegt niets toe en straks zijn de 3D effecten zo`n hit dat je bij éénderde van de films in de bios zo`n vervelende rot bril op moet.