• 9.378.498 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Poppe schreef:

Ik heb toch aangegeven dat ik het verhaal flinterdun vindt? Roep ik jouw 5 sterren ook ter verantwoording?

Be my guest. Vind het altijd leuk om ze te onderbouwen.

avatar van Poppe

Poppe

Ga je gang..

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Daar gaan we weer....

avatar van Reinbo

Ik zo zeggen; gebruik je zoek funktie. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ze bij de desbetreffende film stellen.

avatar van Zavo

Zavo

Reinbo, waarom blijf je doorgaan, als het overduidelijk is dat Poppe geen zin heeft in een discussie?

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Poppe schreef:

Dertien-uit-een-dozijn film, met een flinterdun verhaal. Jammer genoeg een enorme fail. De special effect zijn overigens uitmuntend te noemen!

Wat ik niet begrijp is dat je dit een dertien-uit-een-dozijn film noemt. En ga aub niet het argument 'fanboy-alert' aanhalen, want dat is gewoon een dooddoener.

Het al tot vervelens toe doodgeknuppelde verhaal ten spijt, is deze film toch gewoon baanbrekend? Alleen al vanwege de 3D, de geweldige omgeving die is neergezet. Dus ik snap niet hoe je het dan een 'dertien uit een dozijn'-film kan noemen.

Zavo schreef:

Volgens heb ik net afgerond. En als Merijn82 zich er (met zijn off topic discussie) buiten had gehouden had dat veel eerder gekund.

Stephanovic schreef:

De vernieuwende 3D is te zien in een aantal dwangmatig neergezette shots. Geen reden om de film op te hemelen lijkt mij wanneer de rest inderdaad gewoon dertien in een dozijn is. En de geweldige omgeving? Helemaal niets van blijven hangen eigenlijk. Zelfs de abstracte en minimalistische wereld uit de onlangs geziene Where the Wild Things Are is me meer bijgebleven. Hoe erg kan je dan falen als regisseur?

avatar van Reinbo

Ach, hij faalt slecht bij jou en nog een handje vol. You can't win them all zullen we maar zeggen.....

dutchtuga

Ben je het er echt helemaal niet mee eens dan, met het 3D aspect? Kan me dat amper voorstellen, hoezeer je ook genoten hebt.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Wat een tijdverdrijf..... al dat gezeik over iemands mening. Al die tijd die je nu kwijt bent aan dit gezanik had je ook kunnen besteden aan een mooie film. Maar het is ook altijd en op elk forum hetzelfde liedje...

Ik vond het een mooie film. Mede door de 3d effecten en de geweldige omgeving die is neergezet.....punt! Heb hem gisteren gezien. Echt een bioscoop film..

dutchtuga

En wat als we nou plezier beleven aan zulke discussies..?

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Al moet ik zeggen dat where the wild things are ook echt een topfilm is!

mrwhite

het lijkt hier weer leuk te zijn.reinbo laat zich weer van zijn beste kant zien.

avatar van Stephan

Stephan

Tsja... dan moet je ook maar geen kritiek geven op de film. Dan weet je gewoon dat je eigen top 10 wordt ontleed en je ter verantwoording wordt geroepen. In erger geval wordt je voor schlemiel uitgemaakt.

Dat er hier nog mensen zijn die iets negatiefs durven zeggen... Brr....

dutchtuga schreef:

Nee, totaal niet, vond het prachtig, voelde ook nergens dwangmatig. Vond het juist goed benut (in bijvoorbeeld de achtervolging door die panter, die in de diepte was ge-ensceneerd). Daarbij was ik juist blij verrast dat het nu eens niet als gimmick werd gebruikt en er net zoals in alle 3d films uit de jaren 80 (die ik allemaal in de bios gezien heb) enkel wat zaken de zaal in werden gestoken, maar dat het veel meer ging om de diepte in het beeld. Iets wat bij de oerwoud en vliegscenes perfect tot zijn recht kwam. Ik vond de trailers van Alice en die Disney film, veel minder indrukwekkend. Ben verder best verbaasd over de verschillende klachten over duffe kleuren, impact van de 3D werking en onscherpte (die in elke film zit).

Bij herziening vond ik het 3D effect minder van belang en genoot ik gewoon van de film an sich en de vaart die erin zat. Dus in die zin is het 3D effect iets waar de film ook zonder kan. En tot slot; wat zal ik zeggen; vond de 3D IMAX ervaring gewoon overdonderend. Wat dat betreft was Avatar de ideale showcase, die straks ook op blu-ray het maximale uit je thuisbios zal halen.

Stephan schreef:

Dat er hier nog mensen zijn die iets negatiefs durven zeggen... Brr....

Dat men er problemen mee heeft om zijn eigen top 10 te verdedigen vind ik nog zorgelijker.....

mrwhite

dat vind ik ook je top 10 moet je toch kunnen verdedigen.

avatar van Lunchtime

Lunchtime

Vond het een boeiende film, heb me niet verveeld. Ben ook express naar de niet 3D varariant gegaan omdat ik een hekel heb aan die brilletjes en het vaak tegenvallende effect daarvan.

avatar van Stephan

Stephan

Reinbo schreef:

mrwhite schreef:

dat vind ik ook je top 10 moet je toch kunnen verdedigen.

Dat kan dan heel mooi HIER

avatar van Reinbo

Ja, en hier kan je pas echt meepraten als je Avatar hebt gezien.

avatar van Justinw

Justinw

Heb je gelijk in, stoor me uitermate aan mensen met een vooroordeel over Avatar. Terwijl ze hem nog niet eens gezien hebben.

avatar van Menace2society

Menace2society

Ik heb deze film in de I-MAX zaal bekeken afgelopen zaterdag en was een hele leuke ervaring,hoewel die bril me pijn ging doen achter me oren aan het einde,maar goed.

Het zag er allemaal prachtig uit,daar heb ik niks op aan te merken.
De karakters waren leuk maar ook wat standaard.
De vrouwelijke Navi waar onze grote vriend verliefd op werd vond ik wel erg goed overkomen met veel charisma,en ik had zelf nog verliefd op haar geworden als mens zijnde,want ze was wel erg schattig(en ook stoer)

Het verhaal was erg voorspelbaar,duidelijk een familie-film,en dat was een beetje jammer.
Dat ze verliefd worden,dat hij hun kant kiest,happe ending,allemaal te voorspelbaar waardoor mijn cijfer op een 4 blijft steken want het verhaal vind ik ook belangrijk.
Ook de eind-battle tussen Sully en die gozer in die machine(zelfde maker als Aliens,was te zien) vond ik beetje onzin,en weet best dat ik niet naar een realistische film keek maar dit vond ik iets te ver gaan

Een film die je wel in 3D moet kijken,maar ook zonder 3D zeker kan vermaakt.

avatar van lauwi_b

lauwi_b

Afgelopen vrijdag de 3d gezien. Moet zeggen dat ik niet gedacht had dat ik ooit nog een film zou zien die mij zou verbazen. Deze film is echt geweldig. Alsof je werkelijk in de film zit. Totaal nieuwe ervaring Geen plastic fantastic figuren, maar figuren met uitstraling en special effects gruwelijk mooi. Verhaal is van het genre kijkweg. Maar bij deze film moet dat gewoon zo zijn. Top film! 3D is wel aanrader.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

dutchtuga schreef:

"Dwangmatig neergezette shots?" Probeer je dure woorden te gebruiken om het dure woorden gebruiken of hoe moet ik dit opvatten?

avatar van Zinema

Zijn dat dure woorden?

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Stephanovic schreef:

Voor sommige mensen is een goed script belangrijker dan de special effects. Bij Transformers ga je tenslotte toch ook geen 5 sterren uitdelen vanwege de zeer goede cgi.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En wat nou als die cgi je zo overdonderd, dat de rest je geen bal kan schelen?

planet_of_death schreef:

En wat nou als die cgi je zo overdonderd, dat de rest je geen bal kan schelen?

dan beoordeel je een film niet zoals het hoord.

avatar van michael1992

michael1992

Pocahontas + heel veel verkwiste miljoenen + een als altijd geweldige Sigourney Weaver = Avatar.