• 9.379.080 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van ehs21

ehs21

In die 405 pagina;s ben je echt niet de eerste die de vergelijking met dances with wolves of pocahontas maakt hoor

avatar van MDMovie

MDMovie

ehs21 schreef:

Haha oke! Ben ik niet de enigste die zo denkt blijkbaar, maar om 405 pagina's door te gaan bladeren haha

avatar van juhnzun

juhnzun

Met stip 1 der meest Overatted films Allertijden !

avatar van nakada

nakada

Meest overrated aller tijden ?

Nee hoor. Dan kom ik eerder uit bij The Shawshank Redemption en Gladiator.

avatar van juhnzun

juhnzun

Lord of the Rings en Aliens

avatar van Reinbo

Gladiator, lotr en Aliens zijn nog spektakulaire films, maar als er iets overrated is, dan is het wel dat muffe gevangenis filmpje.

avatar van Re73

Re73

Wel grappig blijkbaar behoor ik tot de standaardmassa want alle genoemde films vind ik gewoon top!

Edit oh nee toch niet LOTR vind ik niks.

avatar van Humphrey

Humphrey

"Avatar" is een leuke film, maar brengt toch dàt niet wat de publiciteit errond ons doet geloven. Fantastische effecten, dat wel, maar alweer een Sigourney Weaver die voor de zoveelste maal ingehuurd werd voor een ruimteavontuur. 'n Ietsiepietsie teleurstellend. Toch een 3*.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Op naar Avatar 2:

Een site waar je James Cameron's diepzee avontuur in de Marianentrog kunt volgen:

DEEPSEA CHALLENGE ? National Geographic Explorer James Cameron?s Expedition - deepseachallenge.com

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Zo, eindelijk ook eens Avatar gezien. Aan de hoeveelheid stemmen te zien was ik één van de weinigen die de bekendste film van 2009 nog niet had gezien. Maar vanavond was het eindelijk zover. In blu-ray, op een relatief groot scherm.

Ik denk dat dit visueel gezien de beste film is die er ooit gemaakt is. Wat een prachtige schouwspel was het toch. Vanaf de eerste tot de laatste seconde is het niet normaal wat je allemaal ziet. Een enorm groot compliment aan Cameron die haast het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt. Ook de Avatars zien er geloofwaardig uit. Elk detail klopt, het is niet te geloven hoe mooi het is.

Het verhaal op zich vond ik ietwat teleurstellend. Weinig clichés worden uit de weg gegaan en als je puur naar het verhaal op zich kijkt is het zeker niet origineel. Hieronder wordt ook wat 'jatwerk' gesuggereerd en ik kan daar wel in komen. Toch is het wel boeiend, maar dat komt natuurlijk ook vooral door het visuele aspect.

Ik geef vier sterren, voor mij persoonlijk visueel het beste ooit, qua plot toch wat minder. Maar ik kan niet zeggen dat ik niet genoten heb!

Prachtige ervaring rijker!

avatar van shimahero

shimahero

Visuuel rijke ervaring. Enige film die het waard was om in 3d te bekijken.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

shimahero schreef:

Visuuel rijke ervaring. Enige film die het waard was om in 3d te bekijken.

Probeer Hugo maar eens

avatar van tommycool

tommycool

prachtige film, met goeie special effects

avatar van MovieHolic

MovieHolic

DonOswaldo schreef:

Heb je buitenaardse ogen..?

Ik dacht eens ff teruglezen wat er nog op geantwoord werd...

Maar nee ik zie maar 30% met rechts, die 3d brillen werken voor geen meter voor me.

avatar van Reinbo

Maar dan zie je buiten de cinema ook nauwelijks 3d, wat daar heb je ook twee gelijkwaardige ogen voor nodig. Mijn linker oog is min 1 en enkel met bril zie ik een scherp 3d beeld.

avatar van ehs21

ehs21

Volgens mij zijn scherpte en diepte wel andere dingen en met -1 zie je echt nog wel 3d.

avatar van zgfproduction

zgfproduction

heb hem niet in de bios gezien, maar vond het nog steeds een topfilm. *4.5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

martijn011 schreef:

Dit is zeker niet het geval. ( In mijn optiek) Ik vindt Eyes Wide Shut aleen al op gebied van visueel veel sterker. Omdat het buiten het visueel nóg meer op gebied van shots heeft te bieden (met name de doordachtheid).

Dan heb je ook nog het mischien wel visueel grens-verleggende Enter the void.

Van mij krijgt Avatar wel weer alle kredits van motion-capture dat is écht verbluffend.

Beffrey28 schreef:

Probeer Hugo maar eens

Of Titanic

avatar van Suleika1

Suleika1

In sommige opzichten is dit een erg mooie film. In andere opzichten..jammer van al dat lelijkmakende machinegeweld.

avatar van Dobbel

Dobbel

In de bios maakte hij toch meer indruk! Benieuwd naar het vervolg

avatar van horizons

horizons

Op tv /klein scherm viel Avatar best tegen in tegenstelling tot de bioscoop. Het sterkste punt van de film, het visuele aspect en de special effects waren nog maar een schim en niet meer, beter of spectaculairder dan een andere film.

Al met al is het een leuke film maar meer niet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Cameron is een uitstekend regisseur maar ik begin hem een beetje vreemd te vinden met het idee van een Avatar "niche".

AVATAR 2, 3 EN IN AANTOCHT

avatar van JasperHale

JasperHale

Pas weer herzien, en ik moet mijn 3.5 sterren toch even veranderen in 4 sterren. Want het blijft een weergaloos mooi gemaakte film en er is niets echt op aan te merken gezien het acteerwerk, dialogen, special effects. Alles is volgens het boekje gedaan en omdat dit nog steeds de enige film is waarbij ik 3D een toegevoegde waarde vond, vind ik dat het een bovengemiddelde film is.

avatar van louisa292

louisa292

Ik vind dit eigenlijk, niet zo'n leuke film, je moet er van houden denk ik kwestie van smaak. De animaties zijn wel heel mooi. Het duurt alleen vrij lang en ik kon me er niet goed in verplaatsen. Ik had heel erg het idee dit is een film , een verhaal. niet iets dat echt zou kunnen gebeuren

avatar van MGoody

MGoody

Mooie 3D film en grafisch ook goed, maar qua verhaal vond ik het echt niet bijzonder en had ook zeker niet het gevoel dat ik naar iets unieks zat te kijken. 2,5*

avatar van psychopath

psychopath

nakada schreef:

Meest overrated aller tijden ?

Nee hoor. Dan kom ik eerder uit bij The Shawshank Redemption

Thank you!

avatar van Montanafan1990

Montanafan1990

Ik hoop echt dat Cameron bij het vervolg meer energie in het verhaal gaat stoppen dan hij bij deze film had gedaan.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Wat een schitterende film, zeker in de bios in 3D. Prachtige special effects. Doet me enigzins denken aan de geschiedenis van de indianen die leefde in Amerika, toen de blanke europaan kwam werd alles drastisch veranderd, zoals bekend. Avatar geeft toch een terecht beeld, vind ik, waaruit blijkt dat een groot deel van de mensheid, in vele gevallen uit is op macht, geld en eigen belang. Avatar laat eigenlijk zien, vind ik, hoe mooi je als "wezen" zou moeten leven en 1 met de natuur zou moeten zijn.

Montanafan1990 schreef:

Vergeet het maar. Energie gaat voor 90% in het visuele aspect zitten. 60hrz cinema. Dat gaat nog veel vernieuwender ( en waanzinniger) worden dan deel 1. Moeten helaas even geduld hebben tot de techniek in voldoende theaters voor handen is.