Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Jordy
Beste Lukic, wil je nooit meer van dit soort gigantische spoilers plaatsen?
(matthijs)
Maar het is ook geen slechte film hoor. Maar geen topper ofzo. Ik vind niet dat het een film is die hoog in de top-lijst thuis hoort. Maar dat bepaal ik dus niet alleen dus er zullen wel genoeg mensen zijn die dat wel vinden!
Juist. Je geeft de film 3,5 ster, dan vind je het dus geen slechte film. Maar vervolgens 'gaaaap' je van het plot. Wat vind je daar nou niet origineel aan?
Stir of Echoes staat in je top tien, leuke film, maar zeker niet origineler dan Fight Club toch?
davidov
alleen al hoe het in de film perfect verwerkt is dat hij een dubbele persoonlijkheid heeft, dat er bijna geen fouten in zitten, tientallen kleine hints, brilliante teksten, acteurs, decors, de hele sfeer...alles klopt, past, en maakt het samen een kunstwerk.
het feit dat jij over 1 van de grootste verassingen qua plot in de filmgeschiedenis van de afgelopen 10 jaar een *gaap* geeft zegt meer over dat je een bizarre smaak hebt dan dat de film daadwerkelijk "slecht" of zwaar onder de maat is.
Ieder zn eigen mening natuurlijk, maar deze twist onorigineel en niet boeiend noemen vind ik toch wel erg apart
mister blonde
bizarre smaak
Zeker, mooi gesproken.
Eén van mijn favoriete elementen uit de film is wel de kritiek op de consumptiemaatschappij, en de andere veelal geldende wijze uitspraken van Tyler Durden (wel vanuit één kant bekeken maar toch). Of dit bedoelde jij ook al onder brilliante teksten.
Lukic
Tja sorry van de spoiler. Het schiet er per ongeluk welleens bij in, terwijl ik er meestal wel goed op let. Natuurlijk is het geen slechte film. De gaap is dan ook overdreven. Ik vind en alleen een overhypte film omdat hij nu niet zo uitzonderlijk goed is in mijn ogen. Wat betreft Stir of Echoes dat is niet de beste film die is gemaakt maar in mijn TOP-lijst staan alleen de films die ik ook daadwerkelijk in mijn bezit heb. De top 10 is dus uit mijn film-collectie de top 10. En Stir of Echoes vond ik een allesbehalve belabberde film, laat ik dat voorop stellen. Wat Fightclub ... nogmaals gezegd... ook niet was...
Jassie
" with which person do you want to fight.... Tyler: William shatner"
Briljant!!!
skip
Uiteindelijk een totaal ander film dan die ik had verwacht. Deze film is namelijk klasse gemaakt, er zit een doordacht verhaal in en er wordt goed geacteerd. Geen 4 sterren maar 3,5 omdat ik wel moeite heb met de essentiele rol van geweld in deze film om de film mede groot te maken.
Phoenix
Het was al weer veel te lang geleden dat ik deze film zag dus het werd weer eens tijd om hem te huren.
Wat is er NIET goed aan deze film? Stoere muziek, acteerwerk geweldig, plot perfect, prachtig geschoten, ontzettend interessant uitgangspunt, boeiend van begin tot eind, beste eind-scène ooit, stijlvol enz enz...
En dan dit:
I still can't think of anything.
- Ah. Flashback humor.
Zo geniaal, kan er bijna niet bij. Naar plaats 4 in mijn top 10.
Lag het trouwens aan mij (of aan de videoband) dat je 1 of 2 keer al Tyler in beeld ziet tijdens bepaalde scènes aan het begin van de film? Of verbeeld ik me dat nou
. Morgen maar eens goed kijken.
John Doe
. Morgen maar eens goed kijken.Dan zul je zien dat het 3x is.
Phoenix
Echt waar!? Wat gaaf zeg... Helemaal zelf ontdekt!
/me is best wel een beetje trots op zichzelf.
davidov
[mierenneukerij]volgens mij is het 4.... weet het niet zeker[/mierenneukerij]
3x in een flits, en nog een keer in het promo-filmpje van het hotel
xangadix
Ja dat heeft te maken met dat verhaal dat hij later houdt over subliminale berichten.
John Doe
Heeft meer te maken met het 1 worden van illussies met de werkelijkheid zoals dat bij veel mensen gebeurt die leiden aan insomnia. Zoeen boodschap als Tyler Durden in de film monteert, neemt het hele beeld in beslag, niet in het landschap van de werkelijke scene. De film eindigt met Tyler Durdens subliminale montage.
Esteban
Zonet heb ik Fight Club voor de eerste keer mogen aanschouwen. De verwachtingen waren groot én werden ruimschoots ingevuld. Het enige wat alles behalve als een verassing kwam was dé plottwist. Ik vermoedde het reeds na de helft. Maar verder is het dus niet nodig al het schitterende dat hier al werd vernoemd nog eens te herhalen.
****
morpheus
Het mooie van Fight Club vindt ik, is dat de film niet op de plottwist bouwt maar ook los daarvan een erg sterke film is. De film draait niet alleen op de plottwist maar om zoveel meer. Daarvoor is het minder erg als je het ziet aankomen......
reeko
dé plottwist is eigenlijk het minst belangrijke in FC. Wat nog het meest briljante aan FC is de creatie van Tyler. Hij is het exacte tegenpool van norton, die ondanks het feit dat hij op geen enkel manier op hem lijkt, toch een karakter opbouwt waardoor hij zichzelf als het ware boven tyler plaatst en hem uiteindelijk vernietigt. En het grappige is dat hij dit alleen had kunnen doen met behulp van zijn tegenpool.
morpheus
dé plottwist is eigenlijk het minst belangrijke in FC.
Groot deel met je eens, de rest van je verhaal zou ik tussen spoilertags zetten trouwens
Esteban
indeed morpheus. Je hebt overschot van gelijk, daarom dat hij dus m'n verwachtingen wist in te lossen. Ik had het er gewoon over omdat heel m'n vriendenkring en kenissen het allemaal hadden over een meesterlijk, o zo verassende plottwist.
Jordy
Denk inderdaad even aan de spoilers reeko, heb je bericht aangepast.
Verbal
Edward Norton is een goede acteur en Brad Pitt: jammer dat ie er zo "mooi" uitziet, ik zit altijd meer naar dat mooie koppie te kijken dan dat ie nu zo goed kan acteren, want ik vind hem niet echt een goede acteur.
T®inity
Hoe kan je zijn acteren beoordelen als je alleen naar zijn 'mooie' koppie kijkt
Sut
David Fincher is masterr, dit verhaal is geniaal en dan heb ik et nog niet eens over de briljante verfilming, let eens op het realisme van de gevechten
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix