Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Ramon K
Mee eens, dus ook zeer herkenbaar....
Zavo
En ik herken mezelf er ook in; mijn tegendraadse houding ten opzichte van de maatschappij (gelukkig niet via geweld) En verder...... de slaafse volgzaamheid in de Fight Club (hier Pitt, elders Hitler)
Ik heb ook een tegendraadse houding ten opzichte van de maatschappij, maar kan me totaal niet identificeren met de personages in deze film (iig vanaf het moment dat Tyler z'n intree maakt niet meer). En om Hitler en 11/9 er nu bij te halen vind ik wel erg ver gezocht.
Ramon K
Ik niet, is ook absoluut niet vergezocht. Is gewoon een feit.
Ramon K
Ja sorry Zavo, maar 't is niet anders.
landrover
Is er iemand...die weet waar je deze DVD met sub goedkoop kan krijgen?
jassonn
Volgens mij zijn ze in Nederland allemaal met subs,alleen weet ik niet of hij ook goedkoop te krijgen is.Gemiddeld wordt er toch z'n €30,- voor gevraagd(double disc editie/Free record shop/V&D/van Leest).Heb hem nergens in single disc editie gezien(weet ook niet of die uberhaupt bestaat)
FeZ
special edition 23.99 inclusief verzenden, nergens anders goedkoper gevonden; ook niet de "single disc"-versie
PartyMarty
Heb 'm vandaag eindelijk dan gezien. Zonder meer een goeie film die ik zeker nog eens moet zien. Pitt, Norton, maar ook de andere acteurs vond ik erg goed. Vrij bizarre plotwending die ik niet aan zag komen, waarvoor hulde. Toch vind ik het geheel niet echt fantastisch. Het einde vond ik echt niet sterk. Ten eerste vrij abrupt en ten tweede toch wel onbevredigend. Ik hou het voor de eerste keer op 3 sterretjes. Ik heb 'm overigens in het geheel gekeken, incl. middenstuk.
ElMeroMero
Zonder meer een goeie film die ik zeker nog eens moet zien.
Toen ik 'm voor de eerste keer had gezien vond ik 'm ook maar zo-zo. Een goeie film maar met nogal wat vraagtekens. De tweede keer kon ik echter wat meer door de dualiteit rond Pitt en Norton heen prikken. Daardoor was het voor mij mogelijk de vinger te leggen op de levensbeschouwende elementen die het script in mijn ogen aanstipt.
Wat maakt je als mens gelukkig ? Hoe ga je met de verveling om die je in deze hectische consumentenmaatschappij soms naar de keel kan grijpen ? Hoe kan men het leven een zekere invulling geven buiten de platgetreden paden om ? Wat doe je met de verwachtingen die jij en je omgeving op jezelf hebben gelegd ?
Al deze vragen worden door deze film in meer of mindere mate beantwoord. Niet alle antwoorden zijn allemaal even bevredigend of relevant, maar het heeft mij wel gemotiveerd wat vragen te stellen over mijn eigen doen en laten.
Ik vind het een uitermate inzichtrijk en gedurfd stukje bioscoop. En een film die eindigt met vuurwerk
en "Where's my mind"van de Pixies heeft bij sowieso al een streepje voor.
mijnnaam
vergeet bovenstaande!
net bij 'Van Leest' gehaald voor 19.99 euro!
(net als de special edition dubbel dvd van The Usual Suspects, ook voor 19.99 euro!)
Dionysos
De enige echt overtuigende film van Fincher. Lekker grimmig, maatschappijkritisch en mooi samenspel tussen Pitt en Norton. De ontknoping was wel snel te doorzien, hetgeen een beetje jammer is, maar niet rampzalig voor het geheel.
Finchers' overige werk vind ik allemaal net-niet films. Panic Room moet ik nog zien, maar daar verwacht ik ook niet veel van.
Fight Club is wel de moeite van het aanschaffen waard.
Je geeft 'de enige overtuigende film van Fincher' 3*
Ben benieuwd naar je waarderingen voor The Game en Se7en dan.......nog benieuwder naar een toelichting eigenlijk.
Jordy
webwereld:
Vier jaar na de film Fight Club, laat maatschappij Vivendi weten dat er een 3D-vechtspel rond deze film ontwikkeld wordt. Vivendi heeft het Schotse Genuine Games in de arm genomen om het spel te ontwikkelen. Volgens de makers zullen de arena's in de game gebaseerd zijn op de locaties uit de gelijknamige film. Het is nog onduidelijk of Vivendi meebetaalt om bekende sterren aan het spel te verbinden. Voorlopig is nog alleen een PS2-versie aangekondigd. Het spel Fight Club zal in de herfst van 2004 verschijnen.
neo
Ik zie nou al de gevolgen hiervan, net als toen de film uitkwam: ''he ik dacht dat het een pure vechtfilm was''...
Goodfella
webwereld:
Vier jaar na de film Fight Club, laat maatschappij Vivendi weten dat er een 3D-vechtspel rond deze film ontwikkeld wordt. [...]
Belachelijk...
SlingBlade
Zo, ik heb maar is een aantal paginas commentaar over de film doorgelezen en er komt werkelijk geen einde aan aan de felle discussies, de film zorgt in ieder geval voor veel reacties wat al aangeeft dat die of het nou positief of negatief is, veel teweeg heeft gebracht. Ik kan eigenlijk weinig vernieuwends toevoegen, de boodschap in de film en de vertelwijze waren in ieder geval vernieuwend en drukte je met de neus op de feiten.
In zoverre dat de volgzame, slaafse, met oogkleppen lopende, consumerende westerse maatschappij uitstekend werd benadrukt. Het geluk wordt tegenwoordig m.i. in verkeerde hoeken gezocht, nl. de materialistische hoek (bv het ontsnappen uit de realiteit door constant materialistische afleiding te zoeken). Dit ipv dat er is kritisch en zorgvuldig over het leven na wordt gedacht zodat er is een eigen objectieve mening kan worden gevormd over het hoe en waarom van ons gedrag & het leven in zijn totaliteit.
Verder was het acteerwerk van beide acteurs geweldig (zoals "altijd") en de beelden waren van hoge kwaliteit.
1 ding van de film heb ik niet helemaal begrepen, nl. of Ed schizofreen was of die more personality syndrom had, danwel beide.
(5*)
Belachelijk...
De film gaat toch niet om het vechten! Vivendi wordt geboycot...
John Doe
Mooie reactie van Slingblade op de film, Edward Norton is schizofreen, want hij is regelmatig of continu psychotisch. Hij heeft hallucinaties als hij wakker is in de vorm van Tyler Durden. Als Edward denkt te gaan slapen, steelt Tyler Durden deze tijd door hem over te nemen en zijn activiteiten te ontplooien (Tyler heeft de insomnia (slapeloosheid) van vroeger ingevuld) Het lichaam van Edward is dus nog steeds slapeloos. De multi personality disorder is slechts een van de criteria van schizofrenie waaraan Edward voldoet.
davidov
weet niet of dit al gepost is maar wat ik onder andere erg sterk vond aan deze film is dat edward norton en brad pitt nooit tegelijk aan het woord zijn waar anderen bij zijn...gezien altijd maar 1 van de twee dominant is en echt bestaat. Hierdoor krijg je dat OF brad pitt iedere keer verdwijnt zodra een ander personage de kamer binnen komt (zo zijn marla, edward en brad nooit in dezelfde kamer) OF je merkt dat de omgeving 1 van de 2 personages volledig aan het negeren is....zeg maar dat tyler een toespraak aan het houden is dan zie je niemand kijken naar edward omdat hij gewoon puur denkbeeldig is, en over de hele film is zoiets als dat moeilijk vol te houden.
Jordy
Davidov, ik heb je tekst even tussen spoilertags gezet, verklapt (min of meer) het een en ander over de film
davidov
good point...het verklapt nogal de grootste clue ja, wont happen again hehe.
John Doe
Jah als er een Schizo-mode opzit koop ik 'm meteen, nog voorat m'n alter ego de kans krijgt de overhand te nemen.
bartsch
Mwja, het is echt weer zonde dat er zoiets wordt gemaakt. De film is briljant, en vanwege 't commercieële succes dat er aan zit wordt er een spel van gemaakt.
Ik ben bang dat er nog een vervolg komt waarin tyler nog sterker terug komt, en de hele wereld gaat overnemen...
Of een tekenfilmserie.
ElMeroMero
vergeet bovenstaande!
net bij 'Van Leest' gehaald voor 19.99 euro!
Effe tussendoor: net bij de Megapool gesnaaid voor € 16,99 !
Maakt mijn Kerstinkopen in ieder geval de moeite waard!
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix