Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Lijkt me zeer interessant. Ben benieuwd hoeveel de stad Oregon hem inspiratie gaf voor Fight Club.
Ja ik maak een vergissing. Kan gebeuren, ik wou jullie nog snel even op de hoogte stellen.
Prachtige reportage. Niemand gezien ?
bioscoopzaal
Yup. Ik vond het best boeiend, al hadden ze de docu wel iets meer mogen focussen op Palahniuk zelf ... al die randpersonages waren wel leuk, maar maakten het geheel wat warrig.
Niet mee eens, ik vond het hartstikke interessant.
Zo kreeg je een idee van de cultuur en sfeer in Portland.
tovenaar
Niemand gezien ?
Yep, ook gezien. Ik heb nog nooit een boek van Chuck gelezen, dus ik vond het heel interessant om wat passages te horen en de achtergrond te zien die diende als basis voor zijn boeken (inclusief Fight Club). Zijn visie die hij in Fight Club kenbaar maakt, komt ook heel duidelijk terug in zijn andere boeken. Ik had trouwens totaal niet verwacht dat hij er zo uit zou zien, maar ach, dat is bijzaak
. Thanks voor het melden Kapp.
bioscoopzaal
Niet mee eens, ik vond het hartstikke interessant.
Zo kreeg je een idee van de cultuur en sfeer in Portland.
Dat weet ik nog zo net niet, vooral omdat het nu zo lijkt alsof Portland een stad is met alleen maar freaks en geeks. Een beetje nuance had wat dat betreft wel gemogen al was het wel interessant, natuurlijk.
De docu zette me bovendien aan tot lezen, ik ben vanmorgen namelijk begonnen aan Invisible Monsters ...
NERD
Mij leek Survivor juist ijzersterk van wat ik er van gehoord en gelezen heb. Zijn voor Survivor ook al bezig met scripts en wat er allemaal bij komt kijken voor een film, is nog niets vasts bekend.
Daarom wil ik heb boek dus ook niet lezen.....ik wil de film(s gebaseerd op Palahniuks boeken) "maagdelijk" bekijken
roda
dit gedrocht nog maar eens gekeken, het blijft de meest waardeloze k** film ooit !!! (samen met The Foreigner)
onbegrijpelijk dat dit soort rotzooi in de top 100 staat, flop 100 daar hoort ie thuis !!
jullie zullen wel weer zeggen dan snap je het verhaal niet !!
nou wat valt er niet te snappen.
Als je zulke trieste bewoordingen gebruikt, denk ik dat niemand met je in discussie wil gaan.
jassonn
jullie zullen wel weer zeggen dan snap je het verhaal niet !!
nou wat valt er niet te snappen.

Ramon K
Roda, geef dan even aan wat er zo slecht is aan de film......argumenten graag. En als je de film begrijpt dan kun je ons toch zeker wel een korte samenvatting van de inhoud van de film geven?
roda
Roda, geef dan even aan wat er zo slecht is aan de film......argumenten graag.
de film heeft goede acteurs, en dat is eigenlijk het enigste wat ik er goed aan vind.
het verhaal, boeit mij persoonlijk gewoonweg niet.
vermakelijk vind ik de film niet, ik wil gewoon dat een film vermakelijk is, waar ik 2 uur boeiend/amuserend naar kan kijken.
ik ben meer iemand die bij het grote cliché aanbiddend publiek hoort, dan bij de echte criticus, zoals jij.
Geen filmliefhebber in de breedste zin van het woord dus.
Goh, wat werd jij even misleid met de titel he. Jij verwachtte natuurlijk platte actie. Ik denk dat in de flop 100 meer iets voor jouw gading staat. Lekker rechttoe rechtaan en vol cliche's.
Ramon K
Maar dat geldt toch voor iedereen roda?
een film hoort geen kunstwerk te zijn, maar is bedoelt voor entertainment.
en ik wist dat geen vechtfilm zou zijn.
en dus het feit dat ik van films als Die Hard, The Insider en Hoosiers houdt, betekent dus dat ik geen filmliefhebber ben.
wat een onzin !!
niet iedereen hoeft van de FIght Clubs, Matrixen en Mulholland Driven van deze wereld te houden.
Ik werd 2 uur lang zeer geamuseerd en nog meer geboeid door Fight club.
Ramon K
Entertainment, kunst of beiden? Maakt toch niet uit?
Jordy
een film hoort geen kunstwerk te zijn, maar is bedoelt voor entertainment.
VIND je. En da's je goed recht. Maar waarom noem je dit dan gelijk een gedrocht?
roda
nou ik vond het een verschrikking om deze film te kijken.
is meer een gevoel dat je bij deze film krijgt, ik heb niet de universitaire inteligentie om het duidelijk onder woorden te brengen.
nou ik vond het een verschrikking om deze film te kijken.
Kom op zeg. Iedereen kan bij zichzelf te rade gaan wat hij goeie en slechte kanten van een film vond. Je moet er soms alleen wat moeite voor doen. Heeft niks van doen met universitaire intelligentie.
Als je geen argumenten hebt, kun je kwalificaties als gedrocht, kutfilm e.d. beter achterwege laten.
LZA
[ ik heb niet de universitaire inteligentie om het duidelijk onder woorden te brengen.
Laat dat 'universitaire' maar weg (+een extra l bij inteligentie)...
geef nou gewoon toe dat je er geen reet van begrepen hebt want inhoudelijke kritiek op het verhaal zijn in jouw posts niet te vinden.
Hobbes
Ik kan me goed voorstellen dat je de aanklacht tegen de consumpriemaatschappij niet snapt, of iig de extensie niet volledig kunt bevatten.
Dan kan ik me ook voorstellen dat het je redelijk gaat irriteren. Daarbij heb ik 't idee dat de gedachtegang van Fight Club en zoals het neergezet wordt niet door roda gesteund wordt en eerder afgewezen (als ik afga op de posts die roda hier in de afgelopen tijd op MM heeft geplaatst)
dat heeft niks met intelligentie te maken, maar meer met de beleving van een film.
Dat je dan posts gaat plaatsen waarin je alleen zegt dat 't kut is...da's vragen om problemen
Agony
- 1985 berichten
een film hoort geen kunstwerk te zijn, maar is bedoelt voor entertainment.
Off topic: Daarom begrijp ik ook de oscars niet: ik vraag me dan voor de zoveelste keer wanhopig af wanneer er nu eens iemand inziet dat kunst, literatuur en cultuur (waaronder ook films zouden moeten vallen) geen competitie is.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix