Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Jos2
sommige mensen leren het idd nooit, een film als dit is gewoon GEEN halve ster waard, ook al vind je 'm kut, 0,5 ster is echt voor het slechtste van het slechtste, en kom op, dat is fight club niet...
Begrijp me goed, ik vind FC een uitstekende film, maar juist een uitgelezen film waar iemand een 0,5 voor geeft.
narva77 (crew films)
Waarom mag je hier geen 0,5 voor geven?
Ikzelf heb een 4,0 gegeven, dus ook onder het gemiddelde. Ben ik nu strafbaar?
Da Jando
Ik heb zojuist de DVD gekocht, 2 stuks 's en bergen aan extra zooi
Het leukste is dat ik de film nog nooit gezien heb...vanavond kijken, ik ben benieuwd!
NERD
Ik had ook die special edition DVD blind gekocht, op aanraden van een maat van me. Kostte toen nog 92,95 gulden. Beste aankoop die ik ooit gedaan heb
GerwinF
Heb hem ook blind gekocht. Mn ouders gingen even de stad in, en ik zei neem die dvd maar mee ik betaal jullie zodadelijk wel. 95 gulden! Maar is wel mooi dvdtje
Da Jando
Ik heb hem gisteravond en vandaag gezien. Ik vond het echt een goede film, de achterliggende boodschap, de sfeer, de grappige kanten, erg goed. Toch vond ik bepaalde dingen wel wat minder. bijv. Dat er zoveel mensen helemaal gehersenspoeld waren, overal waren ze, op het politiebureau, in een eetcafé, enz..wel wat overdreven imho..of mis ik hier het punt? Nu nog 4 sterren omdat ik het niet echt helemaal begrijp, in het forum staat ook nog een vraag van me.
De tweede keer kijken was voor mij trouwens beter dan de eerste keer
mr.Frielink
Oef moeilijke keuze. Ik wil namelijk de DVD kopen van Se7en of van Fight Club. Vind beide films even goed, welke DVD( + extra's) is leuker?
EmDee
Ik zal maar vast Se7en zeggen want er komen er zo nog genoeg voor die andere.
EmDee
Ik bedoel dat hier op MovieMeter veel Fight Club-fans zitten.
Persoonlijk vind ik Se7en beter maar als je voor de extra's gaat, kan ik je niet helpen. Heb ze nl beide niet.
Zavo
Ik zat laatst de recensies van Roger Ebert eens door te lezen (ben het wisselend wel en niet met hem eens, maar vaker wel dan niet) en kwam toen deze tegen.
Hierin staat de kritiek die ik ook heb op de film veel beter verwoord dan ik het ooit kan, vandaar dat ik dit hier post. Ik ben het helemaal met deze recensie eens en dan met name met dit stukje:
"Of course, "Fight Club" itself does not advocate Durden's philosophy. It is a warning against it, I guess; one critic I like says it makes "a telling point about the bestial nature of man and what can happen when the numbing effects of day-to-day drudgery cause people to go a little crazy." I think it's the numbing effects of movies like this that cause people go to a little crazy. Although sophisticates will be able to rationalize the movie as an argument against the behavior it shows, my guess is that audience will like the behavior but not the argument. Certainly they'll buy tickets because they can see Pitt and Norton pounding on each other; a lot more people will leave this movie and get in fights than will leave it discussing Tyler Durden's moral philosophy."
Ik heb overigens geen zin in weer een hele discussie over deze film dus ik ga vermoedelijk niet reageren op reacties hierop.
Ben 't er ook grotendeels mee eens Zavo
It's a fucking WARNING, geen idealisering van geweld.
NERD
Onzin, ik denk dat juist het tegenovergestelde waar is. Dat mensen eerder de film waarderen om de "moral philosophy" dan omdat het ze lekker opnaait om een potje te gaan matten.
Ramon K
Ik denk dat veel mensen deze film NIET waarderen om zijn 'moral phylosophy'...dat deze film aanzet tot geweld lijkt me onzin. Maar ik geloof wel dat veel mensen deze film een hoge stem geven om de verkeerde redenen, dat veel mensen de lijn vh verhaal ontgaat..dit geldt natuurlijk ook voor de laagstemmers
Iig..dat denk ik..
Jordy
ik ben het vaak niet met Ebert eens (hij beoordeelt Speed 2 hoger dan deze film), en dit is hét voorbeeld ervan. Hoe hij het publiek onderschat.. zó kwaad kan ik me daarover maken...
Zavo
Ik denk dat jullie het publiek overschatten. 'Moral philosophy', de meeste mensen weten niet eens wat het betekent, laat staan dat ze over dat soort dingen nadenken na het zien van een knokfilm (want meer vind ik het echt niet).
na het zien van een knokfilm (want meer vind ik het echt niet).
Heb je de film wel gezien ?
mr.Frielink
tja hij heeft de film misschien wel "gekeken" maar niet "gezien"
haagseharry
Redelijk slappe hap. Er is een te lange aanloop naar de ontknoping. Fincher heeft een Lynch-achtige film willen maken met een bekende Hollywood-ster; dat gaat dus niet samen.
Toch 2,5 ster voor de vermakelijke beeldeffecten.
Zavo
Fincher heeft een Lynch-achtige film willen maken

Een belediging voor David Lynch deze opmerking.
tovenaar
En voor Fincher...
en voor Brad Pitt...
en voor Edward Norton
Ramon K
Onzin! Er zit geen greintje Lynch in deze film. Ook is er geen sprake van een 'te lange aanloop naar de ontknoping'.....had van mij nog wel langer mogen duren....
Jos2
Blijkbaar heeft die Ebert gelijk waar het mensen als jij betreft. Zou best kunnen dat er zo een boel domme lui rondlopen, want de film was niet voor niets geen kaskraker. Feit is dat die Ebert niet op de stoel moet gaan zitten van het publiek en die een eigen oordeel moet laten. Hij moet voor zichzelf denken en de film beoordelen. De bedoelingen van de film zijn gewoon zuiver en dom publiek is nu eenmaal dom publiek. Precies door dit spoort dommigheid dachten er in de USA mensen dat Fight Club en Starship Troopers fascistische films waren. Belachelijk.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix