Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Daarin moet ik je toch echt teleurstellen Reinbo.
Nou, jij lijkt me juist typisch iemand om in 8 self help clubjes tegelijk te zitten.
speranza
Bij sommige kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar ik werd bijvoorbeeld wel geraakt door films als Forrest Gump, The green mile en Schindler's list. Of ben ik nu een Hollywood-sletje?
speranza
Daar ben ik nog steeds van overtuigd.
Tha-Joker
Ja misschien schieten de films soms door in sentiment, maar het blijft voor mij mooi en ik zou er nooit een 0.5 voor kunnen geven. Ook neem ik aan dat niet alle films voor jou pure passie en melancholie hoeven zijn. Ik bedoel jij kijkt toch ook wel eens een filmpje relaxt op de bank. Zoals The game. Daar zou ik ook nooit een 0,5 voor kunnen geven. Ik bedoel je geeft Alien een 5. Wat overigens totaal terecht is. Begrijp je wat ik bedoel?
Hoe kun je deze films zo slecht vinden? Een 0.5 is toch wel gewoon dat er niets aan klopt.
Als je Fight Club bekijkt en je denkt dat je veel passie gaat zien, dan kun je inderdaad een 0,5 geven.
Kun je dat voor me verklaren? Ik dacht trouwens dat ik een hoog stemgemiddelde had
Ik heb btw nog nooit een 0,5 gegeven dus misschien ligt het aan mij
speranza
Mijn hoge stemgemiddelde is een getuigenis van het feit dat ik zeker geen filmhater ben. Deze film heb ik twee keer op televisie gezien. Ik bleef met een heel leeg gevoel achter.
Tha-Joker
Maar zelfs dan zou ik nog geen 0.5 kunnen geven. Maarja ik ben dan misschien ook iets te makkelijk qua stemmen op films.
inquestos
Een leeg gevoel rechtvaardigt voor mij (!) geen 0.5. Dan moet echt alles mis zijn: Slecht verhaal, ongeloofwaardige dialogen, waardeloos camerawerk etc. Andersom voor een 5.0. Hoe kun je nu bijna de helft van je films met een 5 beoordelen? Dat moeten toch meesterwerkjes zijn die je enorm raken en je leven lang bij blijven?
Goed, een cijfer die een film heeft zegt niet veel, maar als iedereen totaal andere criteria, of slechts een enkel criteria (of het je raakt wel/niet) gaat gebruiken heb je er al helemaal weinig aan.
speranza
Gelukkig mag iedereen hier voor zichzelf bepalen welke criteria hij er voor de beoordeling van films op nahoudt. Daar ga jij niet over! Ik heb één en ander al honderd keer toegelicht. Ik word hier heel moe van!
wavanbuuren
Je geeft wel een vrij goeie omschrijving van Fight Club, dat moet ik je nageven.
Welke dialogen vond je dan ongeloofwaardig?
wavanbuuren
Nou bijvoorbeeld die dialoog tussende hoofdpersoon en zichzelf om een vechtclubje te gaan beginnen
Wat was daar ongeloofwaardig aan?
- 12092 berichten
Precies! Uit het leven gegrepen die dialogen..
chevy93
Zeker nog nooit een schizofreen gezien? Ik (ook) niet hoor, maar lijkt me dat er best mensen zijn die op zo'n manier een gesprek met zichzelf kunnen hebben.
Reinoir
Jij weet kennelijk niet wat schizofrenie inhoud.
Precies! Uit het leven gegrepen die dialogen..
Je hebt er nig mindervvan begrepen dan iknal dacht, zo lijkt het. Is het echt volledig langs je heen gegaan dat het hier om een satire gaat?
- 12092 berichten
Joh! Het was cynisch bedoelt pik
Hectometerpaal
Ow nee he.... Ze hebben die Orbit weer ge-activeert.....
Tegenstemmers Unite!
- 12092 berichten
Dit keer was ik eens niet de aanleiding.. maar speciaal voor jou wil ik de film wel weer op 200 verschillende punten afkraken hoor
mikey
Hectometerpaal
Peter Faber of Paris Hilton speelt niet eens mee in deze film.
Alleen daarom al moet je er een halfje bij mikken.
Ohja, die drogreden zal ook wel weer 200x uit de kast worden gehaald
- 12092 berichten
Peter Faber of Paris Hilton speelt niet eens mee in deze film.
Alleen daarom al moet je er een halfje bij mikken.
Daar noem je nu eens één valide argument
Naomi Watts
Paris Hilton is eerder een reden voor een halfje erbij maar goed
rokkenjager
Als je van fugly talentloze sloeries houdt kan ik mij dat wel voorstellen.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix