Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
ASman
Geweldige film !
Chuck Palahniuk is een erg bijzondere schrijver. Het prijst dan ook alleen maar in de film zijn voordeel dat Fincher bijzonder trouw aan het boek blijft en zelfs hier en daar wat losse eindjes aan mekaar weet te knopen.
De acteurs doen het geweldig ( Norton en Pitt... toch twee echte rasacteurs ) en ook de regie is inventief en opzwepend. Hilarische momenten ook in het begin. Staat in schril contrast met de talrijke hondsbrutale, ontzettend bloederige scènes ( hoe deze film in '99 geen NC-17 wist te krijgen? ...).
Lekker geflipt ook tegen het einde. Persoonlijk verkies ik deze dan ook boven Fincher's andere ( sterke) klassieker Seven.
Topper !
sweinsteiger
Vond deze net iets TE. Beetje raar en vaag. Vooral het einde met die instortende gebouwen en die scene met die ijsgrot met die pinguin(een halucinatie dan)
Soms zitten er leuke momenten in.
2,0
de scene met de pinguin dacht hij in zijn gedachTEn
de scene met de instortende gebouwen is, omdat fight club er bommmen zetten.
misschien eens opnieuw kijken
some_solucti
Geweldige film, één van de beste die ik ooit gezien heb. De opbouw is geweldig, het acteerwerk spot on. Een van de weinige films waar het boek en de film voor mijn gevoel echt bij elkaar horen en elkaars niveau halen. De eerste keer kijken is het allemaal wat minder, maar elke keer dat ik hem weer zie vind ik hem mooier. Je pikt steeds meer hints op van hoe het gaat eindigen, de stukjes vallen steeds logischer op zijn plaats.
Zoals gezegd, is het acteerwerk echt subliem. Dit was de eerste film die ik zag waar ik Brad Pitt echt kon waarderen, en de Gesprekken met Edward Norton zijn altijd leuk om te zien. Bob is voor mij een van de meest memorable bijpersonages uit een film ooit. Bonham Carter is ook goed, en het is heel raar hoe je over haar voelt per keer dat je hem ziet. De eerste keer voelt ze aan als een bitch, de tweede keer voel je veel meer met haar mee.
En dan het einde hoewel je het begin van het einde aan het begin al zag, vallen de stukjes dan nog niet op zijn plaats. De intro blijkt achteraf ook een hint te zijn, maar dat zie je de eerste keer ook niet. Om het nog maar eens te benadrukken: Deze film wordt elke keer beter voor mijn gevoel!
dEUS
Eén van mijn favoriete films! Alles aan deze film is meesterlijk: aangename manier waarop het wordt verteld, wonderbaarlijke vertolkingen van Brad Pitt en Edward Norton, geniale dialogen, prachtige scenes, het plot en vooral het einde is o zo subliem
Dikke 5*
Siem Shady
Dikke 5*
Helemaal mee eens!
huVILEub
Geweldige film. Mooi verhaal met een leuke plottwist. Sterk geacteerd, mooie dialogen en mooi camerawerk met enkele zeer mooie shots.
Marpher
Net het boek uitgelezen maar ik begrijp het thema nog steeds niet. De filosofische aspecten lijken wel tegenstrijdig te zijn. Kan iemand mij dit goed uitleggen?
Karl van H.
Kun je misschien uitleggen wat je tegenstrijdig vindt? Wat ik snap niet precies wat je ermee bedoelt.
Asaharo
. De filosofische aspecten lijken wel tegenstrijdig te zijn. ¨
Ons hele bestaan wordt gekenmerkt door tegenstellingen. Waarom zou het in de filosofie anders zijn?
Marpher
Nou, tegenstrijdig is het niet zozeer, maar er worden zoveel thema's aangeslagen: overconsumtie, antiperfectionisme, anarchisme en natuurlijk dat dieptepunt dat ze proberen te bereiken. Maar wat ze met het dieptepunt denken te kunnen is me niet helemaal duidelijk.
Karl van H.
Door het dieptepunt te bereiken proberen ze zich volledig los te maken van de maatschappij en in te zien hoe volstrekt nutteloos zaken als nieuwe Ikeatafeltjes zijn. In de trant van: pas als je met niets hebt geleefd, zie je hoe weinig je nodig hebt gehad - zoiets.
Marpher
Dan zit ik nog met een aantal vragen; Waar was dat litteken voor nodige en waarom verplichten ze die Hessel om te studeren
Don MN
Het litteken diende meer als herinnering voor de ervaring. Tijdens de test ondergaat hij helse pijnen en de kunst is deze te accepteren, volgens Tyler's filosofie maakt dit je sterker, en je niet te begeven aan 'premature enlightenment'. Wat inhoudt dat je jezelf verplaatst naar een verzachtend wereldje.
Met het bedreigen van 'Raymond K. Hessel' gaat het vooral om het zoeken van een doel in het leven, en hij zal de dag erna, zoals gezegd, de mooiste dag / het lekkerste ontbijt van zijn leven hebben. Als ik het ergens mis heb, hoor ik het wel.
Marpher
Bedankt voor de uitleg, de puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen. Weet iemand misschien wat het nut van die scene is dat hij voorleest over lichaamsdelen van joe met Pitt op de fiets want die kwam ook veel in het boek voor.
pumpking
Zonder spoilers te lezen had ik verwacht dat Tyler hem zou achterlaten en dat hij voor de boel zou moeten opdraaien
Volledig fout dus.
Een zeer toffe film met een speciaal verhaal.
pumpking
Op een gegeven moment wel, maar dan weet je natuurlijk nog van niets. Ook interessant is de bizarre kijk op het leven van Tyler, en hoe hij daarmee omgaat.
simonvinkie
Fight Club
Vandaag voor de zoveelste keer deze film herbekeken. En opnieuw is deze film weer een geweldige ervaring. Fight Club zal ook altijd een van mijn favorieten films blijven. Het is ooit mijn nummer één geweest. En de film heeft dus een beetje krediet moeten inleveren. Maar het blijft natuurlijk een fantastische film.
David Fincher wat absoluut een van mijn favoriete regisseur is, zet hier ook een visueel erg sterke film neer. Prachtige gefilmd, en er zit een heerlijk sfeertje aan.
De acteerprestaties zijn fenomenaal. Allebei de acteurs spelen misschien wel hun beste rollen uit hum carriere. Brad Pitt vond ik persoonlijk het sterkste spelen, maar ook Edward Norten zet een erg goeie rol neer.
Het script is natuurlijk geweldig, en de film heeft een erg goeie mindfuck het laatste halfuur. Ik zla de film zeker nog vaker gaan bekijken, hij verveelt nooit.
Welverdiende 5,0* en een hoge notering in mijn top tien.
pumpking
Nog eens bekeken en dat pas 2 dagen nadat ik hem het eerst bekeken had.
Wel...Jammer dat hij terug naar de videotheek moet vandaag zou ik zeggen!
Op het einde spelen ze inderdaad een beetje met de kijker en dat is altijd leuk. Het speciaalste aan deze film vind ik toch nog altijd het acteren, zowel van Pitt als Norton, dit alleen al is een stimulans om hem te bekijken.
belizard
Mooie film. Mooi verhaal en vanaf het moment dat alles duidelijk begint te worden, wordt het verhaal steeds sterker. Het acteren van Brad Pitt en Edward Norton was werkelijk uitstekend. Maar omdat er een paar dingen in het verhaal zitten die niet helemaal kloppen wanneer je er beter over na denkt vond ik de film net iets slechter.
Al met al een goede film, die van mij 4* krijgt.
Merovingian
Een zeer indrukwekkende film met een onvoorspelbaar plot.
Hij staat momenteel op de eerste plaats in mijn top 10, en iedereen die van goed acteerwerk houdt, en een zeer sterk plot zou deze film zeker 1 keer moeten zien.
luuuuk
Grappig, ik lees net dat er ook kleine sketches van Pitt telkens in beeld komen, dat is mij dus totaal ontgaan.
Nu ik het einde weet, moet ik 'm nog eens herkijken of alles echt wel zo goed doorgedacht is voordat ik mijn stem kan geven. Aangezien het zo'n bizarre film is ;p
Mariami
Tha-Joker
Ik denk dat we er niet over hoeven te discusieren over hoe goed deze film wel niet is!
Meesterwerk! Eentje die je in je collectie moet hebben!
wavanbuuren
Dat kan ook moeilijk anders. We hangen gewoon alles op aan de conditie van de hoofdpersoon en zeggen dat daarom alles klopt. Zo ingenieus is dat niet hoor.
Tha-Joker
Ik denk dat het verhaal wel goed doordacht is en dat er weinig tot geen zwakke plekken in de verhaallijn te vinden zijn. Anders zijn de flimmakers erg dom bezig geweest en had een of andere (professionele) criticus de film allang onderuit gehaald.
orbit
- 12092 berichten
Als je ervanuit gaat dat professionele critici überhaupt bestaan, was de hele lord of the rings trilogie allang aan een spervuur onderhevig geweest. Maar nee, wat blijkt? Critici bestaan ook maar uit zielige kleine puberjongetjes (helaas 30 jaar ouder of meer) die hun eigen tekortkomingen graag kristalliseren in treurige films zoals deze. Dan voelen ze zich nog een beetje man. Is belangrijk, weet je wel
orbit
- 12092 berichten
Sorry, maar mag ik je wel weer met mijn magic axe aanvallen bij de volgende bijeenkomst alsjeblieft?
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix