• 9.383.872 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

Meeslepend van begin tot eind, versterkt door de muziek en hoe het in beeld is gebracht. Nog ver na de aftiteling een (goed) naar gevoel aan overgehouden.

een dikke 5 sterren

avatar van Hans Br.

Hans Br.

Kisje schreef:

Nog niet gezien, is hij goed of euh?? Let me know

Ik zou me er maar niet aan wagen. Naar aanleiding van de recenties op deze site de film gekocht. Wat mij betreft een miskoop. 1.0*

avatar van beast

beast

Kisje schreef:

Nog niet gezien, is hij goed of euh?? Let me know

Het is n beetje hetzelfde als American Beauty (vind ik dan) dus dan zal je hem wel leuk vinden

avatar van Lee-john

Lee-john

beast schreef:

Nah, ik vind hem totaal anders als American Beauty hoor. Het verhaal, de sfeer, vanalles!

Het zijn wel allebei hele goede films, daar heb je gelijk in!

avatar van Reinbo

De enige overeenkomst met AB is de zwartgalligheid. Al is die hier een factor 10 keer zo sterk. Biede 5* films overigens.

avatar van Werwolf

Werwolf

Reinbo schreef:

Precies. En daarbij voel ik me na het kijken van deze film erg down. En na het kijken van American Beauty voldaan. Hier ook beide films op dikverdiende 5*

avatar van XanaX

XanaX

Stem verhoogd naar 4,5*, de film staat nu ook in mijn persoonlijke top 10. Ik vind dat deze film goed weergeeft hoe ver mensen gaan om een bepaald doel te bereiken. Dit is een extreem voorbeeld maar ik denk dat dit in real life ongetwijfeld ook bij enkele mensen zal gebeuren, vooral met drugs.

avatar van MovieEter

MovieEter

KICKSE meeslepende realistische filmtrip! Deze staat zeker weten in m'n top 10.

avatar van _anouk

_anouk

ik houd van deze film, de muziek, de montage, de cast, het verhaal... Het klopt helemaal.

avatar van lowhusky

lowhusky

_anouk schreef:

Na zo'n mening verwacht je toch wel minstens een 4

avatar van felix89

felix89

inderdaad lowhusky, zou zeggen dat het mischien een foutje was met de muis om punten aan te klikken maar het is nog een halfje verlaagd

anouk is een streng iemand...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Wat een film .... eerst vond ik de drugs-montagetrukjes en het verhaal van de oude vrouw middelmatig. Maar naar het einde toe wordt deze film wel erg zwaarmoedig , het laatste kwartier krijg je als kijker een mokkerslag van jewelste op emotioneel gebied. Ben er nog niet goed van.

Deze film heeft tevens één van de beter muziekscores.

avatar van Film Pegasus

Dit is samen met Traffic zowat de beste film rond drugs. De film is wel compleet anders dan Traffic, die meer drugshandel aankaart. Dit gaat over verslaving op verschillende manieren. De film is emotioneel enorm sterk, zoals sn@ke hiervoor ook al meldde. Als je deze film bekijkt, wordt je echt wel meegesleept. Geweldig gewoon. 5 sterren!!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een film waar je niet vrolijk van wordt.

Wat doet drugs met mensen, niet veel goeds als je deze film bekijkt.

Indrukwekkende akteerprestaties in een film waar je wel zin in moet hebben.

avatar van grabberke

grabberke

Topper; ook het audiocommentaar op de DVD is ook zeer informatief (aanrader).

avatar van Kasper

Kasper

Film Pegasus schreef:

Naar mijn mening 10x beter dan het zwaar overschatte Traffic. De film gaat niet zozeer over drugs maar meer over verslaving in het algemeen. Vandaar dat de foetushouding van alle hoofdpersonen op het einde ook direct het brillanste moment van de film is. Terugdenken aan de tijd dat alles nog goed was...

avatar van kitno

kitno

Echt de beste film die ik ooit heb gezien. Hou wel van dit soort films. Muziekje brengt helemaal in de sfeer. Heel erg sterke acteerprestaties ook.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Kasper schreef:

Mooi verwoord beeld kasper!

avatar van Dead01

Dead01

• 1981 stemmen

kitno schreef:

Soundtrack is ook de moeite waard .

Heb deze direct gekocht na dat ik de film had gezien, want het is een goede film en zeer goede soundtrack.

avatar van Film Pegasus

Kasper schreef:

Requiem for a dream is inderdaad wel beter dan Traffic, maar toch. Requiem is nu eenmaal een film die draait rond emoties en persoonlijkheden. Geniaal verfilmd zodat je je kan inleven in de personages. Traffic is eigenlijk een beeld op de drugshandel. Qua personages is het inderdaad minder, maar dat is ook het belangrijkste niet in die film. Mooie cinematografie (allebei eigenlijk) maar totaal verschillend. Normaal dus dat velen de één boven de ander verkiezen. Toch blijft Traffic ook een pareltje imo.

avatar van BellaVita

BellaVita

Hans Br. schreef:

ik ben heel blij dat ik het zelf niet gekocht heeft maar dat ik de film kon lenen.... het viel zwaar tegen!!!!!! 1,5*

MXO

Wat een verschrikkelijke film. Wat heb ik een spijt dat ik deze film heb gekocht. Viel zwaar tegen.

Het verhaal leek mij op voorhand wel aardig. Een vrouw die verslaafd raakt aan dieetpillen, haar zoon verslaafd aan de drugs en die probeert er zijn geld aan te verdienen. Klinkt allemaal erg boeiend en leek me erg leuk.

Maar de uitwerking werkt totaal niet voor mij. Het afspelen van de gedachten van de personage's vind ik niet werken in deze film. Tenminste zo interpreteer ik de beelden die ik heb gezien. Die irritante montage waardoor je in een doldwaas tempo van de hak op de tak naar het andere personage wordt geswitcht vind ik ook erg vervelend. Ook de montage bij het roken van een joint, spuiten van heroine en snuiven van coke ken je ook op een gegeven moment wel. Het is wel leuk en origineel maar niet 10 keer achter elkaar.

Met het acteerwerk was niet veel mis. Lekker over-the-top geacteerd door Ellen Burstyn. Ook erg goed geacteerd van Jared Leto. Maar die neger kon ik gewoon niet serieus nemen. Ik verwacht de hele film dat hij heel erg hard 'waazaaaaaa' zou schreeuwen. Dat werkt niet echt in zo'n film.

De soundtrack paste goed bij de film maar was verre van denderend. Ik zou de muziek niet nog apart van de film willen horen.

De film werkt gewoon helemaal niet voor mij. Ik denk ook niet dat ik hem ooit zal herzien omdat ik de beelden verschrikkelijk vond. 1 1/2*, meer wil ik er echt niet voor geven.

avatar van thio95

thio95

Aardig filmpje hoor, maar niet echt bijzonder, niet meer dan *** voor mij, ik snap eigenlijk niet waarom iedereen hier zo lof over is.

Er gebeurt niet veel, en het zijn nog deprimerende nare beelden ook....

avatar van tekie

tekie

Ik vind het wel een mooie film. Ik moest er eerst even inkomen had ik het gevoel, maar uiteindelijk vond ik hem heel mooi. Ze hebben het allemaal heel mooi geacteerd, ze komen geloofwaardig over.

Het is een deprimerende film, waar je echt even over moet nadenken. Het is goed gelukt en een mooie, zielige film geworden **** heeft hij gekregen en verdiend!

avatar van lollypopcandy

lollypopcandy

deze film vind ik zo ontroerend dat ik het nooit meer wilt zien.

deze toont hoeveel mensen door drugs en prostitutie in de problemen komen en zelfs niet altijd weten dat ze het nemen.

het toont kortweg de rotte waarheid erachter.

als je een droom achterna wilt doe dat dan nooit via deze weg.

de film heb ik op school gezien en het is de ideale film om jongeren ervoor te waarschuwen waar ze allemaal mee geconfronteerd kunnen worden en wat voor problemen die kunnen geven.

avatar van voskat

voskat

MXO schreef:

Rare verwachtingen heb jij van negers.

avatar van davidov

davidov

voskat schreef:

Rare verwachtingen heb jij van negers.

Denk dat hij mikt op die Wayans idioten en niet op negers in het algemeen

MXO

Ik mik op scary movie waar Marlon Wayans een irritant personage neerzet. Ik kon hem daardoor niet meer serieus nemen. Dat had ik ook met Charlie Sheen in Platoon die in Hot Shot ook zo'n verschrikkelijke rol speelt als Luitenant Topper Harley.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Door de sfeer van de film zou ik een dergelijk persoon amper niet niet serieus kunnen nemen.

MXO

Vanwege het irritante sfeertje en de vervelende montage kon ik de hele film niet serieus nemen.