• 9.385.390 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van MoTh

MoTh

blijft 1 van de beste films ooit!

avatar van Lee-john

Lee-john

wow, sicke film. Erg apart gefilmd. Niet een luchtig filmpje.......

Mooi in beeld gebracht, de scenes pakken je echt beet. Ik kreeg het er zelf benauwd van. En moest na het einde echt even een half uur bijkomen... Maar dat zegt ook weer iets over de film. Pakkende muziek.

avatar van i.vd.staal

i.vd.staal

Ik heb deze film gisteren voor het eerst gezien na aanraden van een vriend.....

en ik kan echt niets anders zeggen dan wat een waanzinnige film!!

toen de film was afgelopen heb ik nog zeker 5 minuten naar de aftieteling zitten turen alleen maar denkend aan hoe bizar de film nou eigenlijk was......

van mij krijgt hij daarom ook de volle 5 sterren

avatar van Lee-john

Lee-john

i.vd.staal schreef:

ik had precies hetzelfde..

avatar van Smartass

Smartass

Zoals ik al vaker heb gehoord, vind ook ik de soundtrack echt fantastisch. Heel erg mooi. De film zelf ook, vooral hoe het geregisseerd is. De stukjes dat de jongens spuiten, en dat je zo mooi dat versnelde beeld ziet van vergrote pupillen enz.

Echt hele mooi film. Ook van mij, 5 sterren.

Werwolf

Helemaal eens met Smartass; je doet je naam eer aan!

Ook de herhalingen van beelden om er extra nadruk op te leggen: geniaal!!

avatar van bridolf

bridolf

in 1 woord GE-NI-AAL

avatar van Smartass

Smartass

Dankje Werwolf

avatar van Laurora

Laurora

Topfilm. Zeer goed gespeeld en ook erg geloofwaardig. Je houd er een naar gevoel aan over, maar op een goede manier. Dit lukt bijna geen een andere film. Je blijft ook de hele film geboeid kijken en het einde maakt het af.. Aanrader!

avatar van Toekan

Toekan

dit is gewoon mijn nummer 1 ... wat een geweldige film ... nou ben ik sowieso wel geinteresseerd in films over drugs ... maar vond deze echt fantastisch!

rare gevoel komt door : Lux Auterna

JorritS

gruwelijk goede film. Het toaalplaatje; het expliciet in beeld brengen van de teloorgang van deze mensen, de manier van filmen, de bedompte sfeer...fantastisch. Ik zat een half uur na de film nog met een raar gevoel in mijn buik. Deze film zou verplicht voer moeten zijn op 't Jellinek

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Erg goede film. De ontwikkeling van de personages en het geswitch tussen de personages is uitmuntend gedaan. Ik stoorde mij echter aan sommig camerawerk. De kracht moest bij sommige scenes liggen bij het camerawerk maar ik vond dat dit iets te overdreven werd gedaan. Vaak werd er te snel geswitched tussen filmpjes en het bepaalde stukje maar heel kort in beeld gebracht, de muziek erbij maakt dat voor een groot deel goed alleen van mij mocht dit iets minder extreem worden gedaan zodat het allemaal net iets duidelijker is.

Ook was ik het gebruik van drugs dat zo typisch in beeld werd gebracht na een tijdje zat. De muziek werkt deprimerend bij het trieste(letterlijk) verhaal en dit is een goed punt. Het is een heel goed werk, maar ik vond het niet 100% super om naar te kijken, toch wel 4*

avatar van superjan

superjan

Ik vond het een heftige goede film verplichte kost om je kind te laten kijken rond zijn 14 jaar,mag niet maar dan weet je zeker dat hij nooit geen drugs meer gebruikt.

Ik heb hem een 4 gegeven.

Ik ben nog steeds onder de indruk van de soundtrack:

Lux Aeterna. Echt de de beste soundtrack ooit bij een film gekozen is. Het heeft een ontzettend hoge gevoelswaarde, en het versterkt de impact van de film.

GENIAAL!!!

avatar van Skyper

Skyper

Werwolf schreef:

Ik ben nog steeds onder de indruk van de soundtrack:

GENIAAL!!!

Dat vind ik nou ook!

Luister hem nog geregeld en het is nog steeds indrukwekkend

avatar van DrexlR.M.

DrexlR.M.

heb deze pas weer gekeken samen met een vriend van me en wij zijn er beiden niet vies van maar deze film moet je gewoon om de zo veel tijd even kijken om je zelf te herinneren aan de gevaren ervan

top film en die soundtrack helemaal geweldig

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vet realistische film. Alhoewel de vormgeving misschien over-the-top is, maar doet het thema wel eer aan! In combinatie met de soundtrack erg beklemmend.

avatar van Ribera

Ribera

Geweldige film. Marlon Wayans acteert hier vrij goed, wat ik zeker niet had verwacht. De film is zeker dikke 4 sterren waard, maar haalt niet de 4,5 *. Dat komt vooral door de rol van Ellen Burstyn. Ze leefde zich wel erg goed in haar rol etc., maar ik vond haar echt ronduit iritant en erg lelijk (sorry, maar het is zo). Ook de scene waarin ze doordraait en die show bij haar opeens in het huis komt, vind ik net iets te lang duren. Maar het einde is natuurlijk fantastisch, evenals de muziek. 4*

JorritS

Ben het ermee eens dat Burstyn tamelijk lelijk is, maar dat dit juist erg bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de film. Had men hier een mooie vrouw voor gecast, had dat de film zeker teniet gedaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Precies, wie gelooft er nou in een arme eenzame barbiebeeb

Juist Burnstyn met d'r verzenuwde, maar goedwillende kop werkt je echt op je gevoel. Het is de enige met wie ik kon meevoelen trouwens. De rest doet me niet zoveel.

orbit schreef:

Precies, wie gelooft er nou in een arme eenzame barbiebeeb

same thing here

avatar van The Fist

The Fist

Nou volgens mij heb ik gewoon een andere versie van deze film gezien....Ik vond het werkelijk een draak van een film!! Het enige wat ik er spannend aan vond was de aanval van de koelkast en dat zegt genoeg. Verbaas me werkelijk over de positieve berichten en al helemaal dat het in welke top dan ook voorkomt.

avatar van Ribera

Ribera

Tsja, jullie hebben wel gedeeltelijk gelijk over het uiterlijk van Burstyn. Ze leeft zich ook erg uit in deze rol, knap.

Maar ik vond haar hier te lelijk voor woorden, ik wou zelfs het liefste vooruitspoelen. Ik wil ook absoluut niet dat een of andere barbie deze rol speelt, maar ze hadden Burstyn wel ietsiepietsie knapper kunnen maken, zodat het niet irriterend was om naar te kijken. En dan heb ik ook nog niet over de vervelende kraakstem van Burnstyn gesproken...

(Dit betekend niet dat ik dit een k*tfilm vind, het krijgt nog altijd 4 dikke sterren hoor Die deze film ook zeker verdiend.)

The Fist schreef:

Deze film heeft niet de bedoeling om spannend te zijn. Het is nou eenmaal geen horror/thriller/actiefilm.

Het heeft wel wat minpunten ja, maar om 'm nou zo af te kraken... De film is origineel, zeer vernieuwend in stijl, heeft een fantastische soundtrack en ook de meeste acteerprestaties zijn erg in orde. Dat alles bij elkaar vind ik zeker voldoende om in een toplijst te zitten.

Werwolf

Wat maakt in hemelsnaam het uiterlijk van een acteur/ actrice uit? Het neerzetten vaqn het personage deed ze perfect! Echt een schitterende rol! En verder takelt ze naarmate de film vordert af, maar dat versterkt toch het beeld van een slopende junkie wiens leven in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen? Dus haar uiterlijk aan deze film draagt juist toe aan de geloofwaardigheid.
En in het dagelijks leven zal ze er zo beroerd niet bijlopen..

Anarchist

ik irriteerde me ook aan dat uiterlijk..totaal vergeten..maar nu weet ik het weer

trouwens praktisch iedereen van de meer bekende vrouwelijke actrices is niet knap..ok een paar misschien op belpaalde momenten (foto's..bepaalde films) maar in het algemeen toch helemaal niet..vind dit toch erg...mja

Je hebt een zwaar leven.

bwa..soms..lol

Ribera schreef:

Ze zal in real life ook echt geen draak van een vrouw zijn. Ook dat is te zien aan het begin, waar ze eruitziet als een gewone vrouw, niet meer niet minder. Naarmate ze aftakelt wordt ze zo hideous, dat je bijna niet meer kan kijken. Lijkt me alleen maar een goed teken.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Alsof uiterlijk iets af zou doen aan de acteerprestatie. Vind het zelfs een van de sterkste rollen ooit! En het was juist geweldig dat ze er zo ongelooflijk afschuwelijk uitzag op het eind door al haar problemen. Ik vind het tevens van lef getuigen dat ze zo in een film voorkomt.

Werwolf

Precies! Niets aan toe te voegen