• 9.378.931 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Edu

Edu

Nadat ik Run Fatboy Run had gezien, had ik daar gelezen dat de meeste de Shaun of Dead beter vinden. Helaas vond ik de film niet zo grappig en boeiend als Run Fatboy Run. Verder zit de film wel redelijk leuk in elkaar. 3*

avatar van Theunissen

Leuke parodie op de film "Dawn of the dead", Er zitten een aantal leuke grappen in. Het verhaal was ook best grappig.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

erg grappige en soms iets spannende komedie horror, wel een aanrader voor mensen die moeite hebben met horror

avatar van Infected_

Infected_

Kunnen jullie me dan vertellen waneer deze film grapig was ?

Ik kan me niet herrineren dat ik 1x gelachen heb.

Niet dat deze film slecht is , maar ik zie dan tog liever dawn of the dead dan dit ^^

Ok mooi hij loopt slaperig rond en merkt nix van de zombies , maar ik had er tog net wel wat meer van verwacht.

avatar van maerk

maerk

Infected_ schreef:

Kunnen jullie me dan vertellen waneer deze film grapig was ?

Ik kan me niet herrineren dat ik 1x gelachen heb.

Je moet wel van die flauwe Engelse humor houden, al is deze niet zo flauw als Monthy Python. Ook zitten er een paar leuke woordgrapjes in die je niet leuk kan maken in de ondertiteling zegmaar. Je moet er van houden...I love it!

avatar van Infected_

Infected_

Tya idd , monthy python ook zo iets waar ik totaal niet mee kan lachen. xD

achya blijkbaar ben ik gwn niet voor de engelse humor xD

avatar van k0en

k0en

Shaun of the Dead is hier zwaar ondergewaardeerd naar mijn mening. Ik kan niet snappen dat deze film niet grappig gevonden wordt. Het is gewoon een hele goede parodie, heeft een kop en een staart en er zitten enkele geniale grappen in. 4 Sterren.

avatar van djelle

djelle

Bwoa, ondergewaardeerd... 3,42 is een heel behoorlijk cijfer toch?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Astronomisch voor een komedie.

avatar van Sal

Sal

Viel me enigsinds tegen als ik hem vergelijk met Hot Fuzz, die ik bijna een jaartje terug in de bios zag. Die vond ik echt GEWELDIG !!!Maar misschien heeft dat dus te maken met het feit dat ik die in de bios zag en deze gewoon met de laptop op schoot. Of misschien houd ik meer van actiefilms die op de hak genomen worden dan parodieen op horrorfilms.

Maar het blijft een heel vermakelijke film: 3*

avatar van 606

hele leuke komedie en erg goed gebracht en geacteerd

klute89

Een leuke parodie op de film van de grootmeester der zombie.

Niks geen parodie.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wil je dan zeggen dat dit een volbloed horrorfilm is?

Parodie is spotten, dit is meer verering.

Wil je dan zeggen dat dit een volbloed horrorfilm is?

Het is een horrorkomedie, geen spoof/parodie.

Martijnnn

Er zitten ook parodie elementen in.

klute89

Ik blijf toch vinden dat die films van romero op een grappige manier op de hak worden genomen, ik vind het zeker geen verering maar ja, dat vind ik dan. Het is juist wel een parodie.

Martijnnn

Andere zombie films, zombie games en van allerlei zombie dingen worden inderdaad op de hak genomen, maar met een zekere vorm van respect. Sommige gedeeltes uit deze film zijn helemaal een hommage aan eerdere zombie films.

Lees de Trivia maar is door, dan zie je hoeveel knipogen in deze film zitten.

klute89

Oke oke, misschien is niet alles in de film een parodie maar ook wel een hommage, dat is eigenlijk wel waar. Maar ja, ik heb erg van de film kunnen genieten dus....

Wanneer dan?

avatar van Mieke_Love

Mieke_Love

ik vond dat hij wel goed was mr egt supr griezelig was hij niet !

een beetjeh griezeliger verwacht !

Maar toch nog een *3.0*

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

ondergewaardeerde film vind ik

4,5/5

avatar van maerk

maerk

Na een vierde keer kijken moest ik net zo hard lachen als bij de eerste keer. Geweldige film is dit.

van 4 naar 4,5 ster.

avatar van Matakeo

Matakeo

Superdroge en geestige Engelse humor! Leuke combinatie van Horror en Comedy! 3,5

avatar van Drezic

Drezic

Mieke_Love schreef:

ik vond dat hij wel goed was mr egt supr griezelig was hij niet !

een beetjeh griezeliger verwacht !

Maar toch nog een *3.0*

Deze film is niet griezelig bedoeld.

Heb jij wel de goede film voor je en bedoel je niet toevallig "dawn of the dead"?

avatar van Espinin

Espinin

Normaal kick ik niet echt op horror, maar voor deze horror komedie maak ik een uitzondering .

avatar van The Oceanic Six

Geniale film vol met schitterende Britse humor. Zo ontzettend droog, zo geniaal!

Ik heb me bv kapot gelachen toen je een zombie op straat zag die nogal raar liep zodat Shaun dacht dat het een bezopen persoon uit de kroeg was.

En zo ging het heel de film. Quasi serieus zodat je merkt dat alles met een geweldig grappige knipoog is gemaakt.
De film was trouwens voor een soort komedie nog best hard. Dat gedeelte hebben ze niet uit het horrorgedeelte weggelaten gelukkig, hehe.

Gewoon een zeer geslaagd persiflage op het zombiefilm genre.

avatar van wallie550

wallie550

Theunissen schreef:

deze film was er al eerder dan dawn of the dead hoor...-_-

maar het blijt een top film Shaun of the Dead

wallie550 schreef:

deze film was er al eerder dan dawn of the dead hoor...-_-

Goh het valt er niet aan af te zien dat deze film alweer ouder dan 1978 is.