• 8.905.904 stemmen

Releasedatum: 14 november 2013

• iTunes Bekijk via iTunes
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The World's End

"Good food. Fine ales. Total Annihilation."

Na twintig jaar houden vijf jeugdvrienden een reünie. De 40-jarige Gary sleept zijn vrienden mee naar hun geboorteplaats en is vastbesloten om de kroegentocht naar de lokale pub, 'The World's End', opnieuw uit te voeren. Terwijl ze proberen het verleden te doen herleven, beseffen ze dat de echte uitdaging in de toekomst ligt. En niet enkel voor hen, maar voor de gehele mensheid. Het blijkt dat 'The World's End' bereiken wel het laatste is waar ze zich zorgen over hoeven te maken.

Gary King

Shane Hawkins

Reverend Green

avatar van coumi

coumi

Niet veel beter of slechter dan de eerdere samenwerkingen tussen regisseur Wright en het komisch duo Pegg/Frost. Net als Shaun of the Dead en Hot Fuzz aandoenlijk overdreven kolder, die best goed werkt. Ik heb me geamuseerd bij deze prent die echter de originaliteitsprijs nooit zal winnen, omdat het eigenlijk slechtst een lichte variatie is op de eerder genoemde films. Werkt ook niet mee dat het hoofdpersonage Gary een vrij irritante en vermoeiende nietsnut is, die niet al te subtiel wordt neergezet door de meestal toch betrouwbare Pegg. Gelukkig krijgt hij in de bijrollen sterk tegenspel van de ervaren cast, die daarmee zorgen dat dit lekker absurd verhaal nog enigszins menselijk blijft ook. Gewoon leuk zonder heel hoog te vliegen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Fijn!

Gewoon een hoop onzin verpakt als actiekomedie. Pegg vind ik altijd wel leuk en neemt ook hier het voortouw als melancholische veertiger die maar weinig doelen in het leven heeft, behalve dan het eindelijk voltooien van een gedoemde kroegentocht die in zijn jeugd is stukgelopen. Tijden veranderen en dat wordt in deze film op een grappige manier weergegeven. Het omslagpunt in deze film is gelijk het hoogtepunt, dat was gewoon even een waar WTF moment. Daarna wordt het allemaal wat minder. Echter zeker vermakelijk! Mijn favoriet van Wright blijft Hot Fuzz. 3,5*

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

Mooiste moment het inzetten van het nummer 20 seconds to comply van Silver Bullet. Had nooit gedacht dat nummer ooit in een film tegen te komen. Verder vond ik het een vermakelijke film, geen hoogvlieger als Shaun of the Dead, maar vermakelijker dan Hot Fuzz. 3*

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

This Is the End (2013) - MovieMeter.nl

is dit de Britse versie oid?? Verhaal doet mij er enorm aan denken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Timothyvdmeer schreef:

This Is the End (2013) - MovieMeter.nl

is dit de Britse versie oid?? Verhaal doet mij er enorm aan denken.

Nee, deze 2 hebben verschillende verhalen. Allebei draaien ze wel rondom een soort apocalypse. De een aliens, en ander demonen en engels. Daarnaast is This Is The End meer een overlevingsverhaaltje, terwijl The World's End eigenlijk al gelijk een doel heeft.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Als groot liefhebber van Shaun of the dead, Hot fuzz (allebei 5*) en Simon Pegg (vrij recent nog gezien in het geweldige Man up) zat ik er helemaal klaar voor om dit derde deel van de officieuze trilogie even leuk als z'n twee voorgangers te vinden, en de eerste helft stelde me ook niet teleur, met vijf perfecte acteurs, diverse geslaagde grappen en een scherpe montage. Maar na de twist volgen er teveel vechtscènes die gewoon niet zo boeiend zijn, en de manier waarop de plot wordt afgewikkeld en de aliens verjaagd worden is extreem statisch en bijzonder lam. Daardoor vind ik dit toch de minste van de drie, nog altijd bovengemiddeld leuk en grappig dankzij de eerste helft, maar als geheel toch niet van het niveau waarop ik hoopte en dat ik eigenlijk ook wel verwachtte van deze hernieuwde samenwerking tussen de regisseur en zijn twee voornaamste hoofdrolspelers.
        Overigens, Paco Delavega's favoriete soundtrack-moment is 20 seconds to comply van Silver Bullet, maar zelf kreeg ik kippenvel toen opeens het briljante So young van Suede te horen was.

avatar van clubsport

clubsport

Het vermakelijkste moment was ongetwijfeld het moment op de wc als Simon erachter komt dat iedereen
vervangen is door robots .
Daarna volgen er nog wat aardige momenten maar word het allemaal wel erg bizar .
Wel een aardige wegkijker maar niet meer dan dat .

avatar van panax

panax

maffe film

simon pegg is weer geweldig!

samen met de rest van de cast

leuke rol van rosamund pike

variatie op shaun of the dead met blauw bloed

maffe ontknoping !!!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Af en toe leuk, zeker het eerste uur. Nadien is het mij net iets te veel een herhaling van zetten. Ik ben niet zo'n fan van Simon Pegg, maar de rest van de cast kon me wel bekoren.

Veel onzin bijeen, die ietsje te lang duurt m.i., maar al bij al net oké als wegkijker voor tussendoor.

2,5

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

In het begin nog wel aardig, maar toen het verhaal omsloeg was ik het al snel zat. Weinig gelachen, waar de film het van zou moeten hebben.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Veruit de minste van de drie. Waar Shaun of the Dead en Hot Fuzz de clichés van een bepaald filmgenre in het belachelijke trokken door ze te verplaatsen naar sullige personages in kleinsteeds Engeland, begint de actie in The World's End wel heel laat. Heel lang denk je dat je naar een 'gewone' komedie zit te kijken over vijf vrienden die elkaar na jaren terugzien, voor de bal pas echt aan het rollen gaat. En wat er dan gebeurt, komt eigenlijk helemaal niet uit de verf, met de ontknoping als een gigantische anticlimax. En er zijn zoveel clichés uit het genre waar niets mee gedaan wordt. Jammer, want de vijf heren spelen hun rollen met zichtbaar plezier en Rosamund Pike is een frisse toevoeging die het geheel meer kleur geeft. Toch maar een vierde film maken dan, die nog een ander platgetreden filmgenre op de hak neemt?

avatar van flaphead

flaphead

Fijne onzinfilm, maar niet hoogdravend. Wat onzin op zijn tijd is best prima, ik zag er van de week nog eentje, maar die ging er stukken beter in bij mij dan deze. Eigenlijk is het gewoon een komedie, over een reünie van 5 oude vrienden die hun kroegentocht opnieuw doen. Niet diepgaand, maar ik had er wel zin in (inclusief stukje melancholie van de gesloten cafés). Na 38 minuten wordt dat even compleet overboord gegooid en zitten we ineens in een sci-fi, ingegeven door een idioot verhaal dat aan het einde nog even 'uitgelegd' worden. Je moet er maar gewoon in meegaan en dan zitten er zeker nog voldoende leuke grappen in. De steeds maar herhalende vechtscenes met de 'robots' zijn wel vermoeiend. Matig leuk.

avatar van Basto

Basto

Melige ongein. Wright’s minste.

Kleine 3,5