The World's End (2013)
Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Rosamund Pike
Releasedatum: 14 november 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot The World's End
"Good food. Fine ales. Total Annihilation."
Na twintig jaar houden vijf jeugdvrienden een reünie. De 40-jarige Gary sleept zijn vrienden mee naar hun geboorteplaats en is vastbesloten om de kroegentocht naar de lokale pub, 'The World's End', opnieuw uit te voeren. Terwijl ze proberen het verleden te doen herleven, beseffen ze dat de echte uitdaging in de toekomst ligt. En niet enkel voor hen, maar voor de gehele mensheid. Het blijkt dat 'The World's End' bereiken wel het laatste is waar ze zich zorgen over hoeven te maken.
- Trailer (YouTube)
- The World's End (MusicMeter)
- The World's End (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Basil
Shane Hawkins
Reverend Green
Malick
Er is een petitie opgericht: *KLIK*
Wij, groot fan van regisseur Edgar Wright en zijn filmwerken, zijn het hier niet mee eens. Graag maken wij met zijn Nederlandse aanhangers de commerciële doelstelling meer dan waar.
Laat je stem hier horen!
DonPeliculón
Zo, 'handtekening' gezet. Hoeveel zouden ze er nodig hebben om overtuigd te worden? Zal best een aantal zijn vermoed ik..
anne J
Het gaat veel harder dan ik van tevoren dacht met de petitie! Dat is wel cool.
Hij wordt veel gedeeld en Edgar Wright heeft de petitie zelf ook geretweet.
Hoewel dit dan minder cool is: The World's End niet naar Nederland ondanks petitie | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
Alhoewel de link naar de petitie weer meer mensen ernaar toe brengt. Wie weet.
De boodschap wordt door het publiek in ieder geval wel goed gegeven..
anne J
Geweldig artikel van A D Jameson dat ingaat op de diepte (lees ook wel: ontzettende vernuftigheid), de structuur en de thema's van The World's End; en hoe of waarom je misschien nog zoveel niet hebt kunnen zien of begrijpen tijdens de 1e kijkbeurt van de film (net als bij Wright's andere films eigenlijk: ze worden steeds beter / je ziet steeds meer in relatie tot hoe vaker je ze kijkt).
Iets wat ik ook heb ervaren met de 2e kijkbeurt en de reden waarom ik uitkijk naar de volgende kijkbeurt. In het artikel kwamen trouwens bij meer punten dan ik van tevoren dacht dingen naar voren waar ik nog niet over had nagedacht, terwijl ik 'dacht' dat ik toch al best wel veel had opgemerkt en opgepikt tijdens de 2e kijkbeurt. Geweldig leuk om te lezen, aanrader!
TimD
Viel tegen. Tot het laatste gedeelte van de film een aardige komedie maar het einde sloeg volkomen nergens op. Aantal goede grappen maar slappe verhaallijn. 3 sterren.
Geweldig!!
''..de distributeur overweegt de film alsnog uit te brengen..'' is natuurlijk niet een formulering die zekerheid biedt, maar hopelijk komt er dan nog iets uit... Bericht ziet er over het algemeen wel positief uit.
De film is overigens nooit van de 'wordt verwacht' lijst afgegaan van de site van Euroscoop Tilburg. Dit is dan ook geen Nederlands bioscoopbedrijf, maar een Belgische, waarvan deze bioscoop in Tilburg dus over de grens zit. Een hele fijne, grote en niet dure bioscoop. Hopelijk blijft hij daar ook nog op staan t/m de 19e en gaat 'ie in ieder geval daar draaien...
TimD
En toch raad ik eerder aan de film gewoon thuis op DVD kijken. Scheelt een hoop geld en de film is een bioscoopbezoek niet echt waard.
DonPeliculón
Zou wat zijn zeg, als 'ie door die petitie toch in de bios belandt!
Hakuna-Matata
De hoge verwachtingen kunnen helaas niet worden waargemaakt. Uiteindelijk is het toch allemaal te simpel en aan het einde ontspoord echt de hele boel. De humor is ook niet echt van hoog niveau. Gelukkig blijft de chemie tussen Pegg en Frost wel goed, wat de film red van de ondergang.
the new guy
Mijn hoge verwachtingen zijn volledig waargemaakt! Door twee zaken, dat wel. De humor was top, niet te flauw namelijk, maar wel herkenbaar. De clue zat 'm vooral in het feit dat ik de trailer niet heb gezien. Het ouderwetse From Dusk till Dawn - gevoel kwam weer boven! Het echte wtf-gevoel, fantastisch.
De analogie met de echte wereld is wel waar natuurlijk. Smartphones maken van de mens wellicht een vriendelijk wezen, maar vooral een inhoudsloze. Eentje met een hol hoofd dat slechts met Candy Crush en FB gevuld kan worden. Waar je tijdens de middelbare school pauzes in een kringetje met je eigen virtuele vrienden bezig bent.
Mondragon
Vreselijk! Wat een een slechte film zeg. 1 ster voor ´20 seconds to comply´ van Silverbullet tijdens dat bargevecht.
Rvdz
Ik hoop dat Universal een beetje opschiet met een besluit. Ik kan niet wachten.
tommiew
Hij was leuk, beetje slap verhaal, maar de humor mag ik wel. Het einde slaat helemaal nergens op. Allerlaatste scene is dan weer wel leuk, volgens mij een beetje gejat van Lord of the Rings. "I am the king"
Genoeg vermaak voor een druilerige zondagmiddag. Ik had een beetje het gevoel alsof ik het allemaal al een keer gezien had.
_Casper_
Leuke vlotte film!! Heb vooral bij de eerste helft van de film veel keren hard op gelachen, leuke orginele grappen! De tweede deel van de film neigt de film iets meer richting een actie komedie te worden, en verliest het helaas een klein beetje humor dat is opzich wel een klein min punt, maar alsnog blijft het een leuke vlotte en grappige film.
Simon pegg speelt ook erg leuk, blijf hem een erg leuke acteur vinden.
jumpstylemovie
Deze straks kijken. Eens zien hoe hij overeind blijft staan tegenover Shaun en Hot Fuzz
gauke
Deze productie wordt door mij minder gewaardeerd dan het merendeel van de gebruikers op deze site. In de meeste gevallen vind ik (er zijn uitzonderingen) dan ook science fiction niet goed samengaan met komedie. Hoe absurd komisch (bij het gekke af), met melancholieke trekjes, deze parodie op apocalyptische films ook zijn mag, ik werd er koud noch warm van. Bovendien vond ik het ook niet bijster origineel. In vergelijking met het kwieke, opfleurende begin vond ik het middenstuk dood vallen en werden de personages een stuk minder boeiend.
Pazmaster
Echte B film met een zwak verhaal en flauwe humor waar ik niet echt om heb kunnen lachen. Ook bij mij maakte deze films eigenlijk weinig los. 2,5 ster
DonPeliculón
Toch wel gaaf dat hij door die petitie de zalen in is gestemd!
Heel tof
Kan niet wachten om mensen hier in NL mee te nemen naar deze film in de bios!
SpinPSB
Geniale film, wat lachen, echt geweldig....hoewel er genoeg zullen zijn die het helemaal niks vinden denk ik.
Indra O.
Voor de mensen in België: ik heb ook een petitie gemaakt om The World's End naar België te krijgen: Petitie The World's End België
Hupla
Slappe hap & vlees noch vis.
Weinig komische momenten en het science fiction gedeelte wat een verwijzing is naar de huidige maatschappij sloeg bij mij niet echt aan/voegde niets toe.
Mja, ik keek best wel uit naar een nieuwe Wright, Pegg en Frost film, maar deze The World's End sloeg bij mij niet echt aan. Recent heb ik nog eens Shaun of the Dead (2004) en Hot Fuzz (2007) gekeken om weer in de stemming te raken, maar die 2 films vind ik veel leuker dan deze World's End. Waarom? De humor sloeg bij die andere 2 delen wel aan, maar hier veel te weinig. Ik kon wel weer lachen om Nick Frost, altijd grappig, maar over het algemeen niet zo veel. Het hele world's end verhaal vond ik vrij langdradig, al zaten er wel een paar mooie stukken in, zoals de vechtpartij op de wc. De diepere boodschap van de film was niet verkeerd, maar ook weer niet heel erg pakkend. Beetje een vlees noch vis gevoel leverde de film me op.
Leuk, maar uiteindelijk toch een beetje een tegenvaller. De opzet is sterk en aanvankelijk is er een hoge grapdichtheid, maar naarmate de film vordert wordt alles steeds vager en nogal onsamenhangend. Vooral de SF- en horrorelementen werken slechts sporadisch. Jammer, want de enthousiaste cast is uitstekend en er zijn wel degelijk briljante momenten.
Chainsaw
Fantastisch! Vond hem stiekem misschien nog wel leuker dan voorgangers Shaun of the Dead en Hot Fuzz. The World's End is ontzettend snel, scherp en, vooral, meesterlijk hilarisch. De settings, de flauwekul, de talloze (woord)grapjes en injokes, de snelle montage en de geweldige combinatie van actie en humor werken allemaal ontzettend goed.
Maar het zijn vooral de karakters die eruit springen. Zelfs de kleinste bijrol weet goed te boeien en de vijf hoofdkarakters zijn stuk voor stuk om in te lijsten. Met Pegg wel als grote uitschieter, wat een fantastisch personage zet hij neer. Zo'n karakter dat makkelijk een simpel typetje had kunnen worden, maar in handen van Pegg en Wright echt een ijzersterk karakter wordt, die je op den duur zelfs ontzettend weet te ontroeren. Verder erg fijn gedraaid (die gevechtsscène in het toilet is meesterlijk!), met overduidelijk heel veel oog voor detail. Ik ben wat dat betreft helemaal verkocht, hoop dat Wright, Penn en Frost heel snel met iets nieuws komen. Wat mij betreft een hele nieuwe trilogie!
4,5 sterren.
Vreselijke film met een soort of humor die je al van ver weg aan ziet komen , ik miste de seks en poep grappen en het tikje vulgaire of wat vrouwelijk schoon wat een komedie kan op waarderen. Een paar keer glimlachen om daarna steeds irritanter te worden en daar hielp het belachelijke plot ook al niet aan mee . Shaun of the Dead (2004) en Hot Fuzz (2007) waren alle twee beter na mijn mening.

Hot Fuzz
2007

Shaun of the Dead
2004

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Shut Up and Play the Hits
Documentaire / Muziek, 2012

Serbuan Maut 2: Berandal
Actie / Thriller, 2014
verslavingalcoholismeend of the worldapocalypsehomagecornetto trilogy