• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Justice4All

Justice4All

He, LEKKER weer een Zombie Movie. Dag na Dag mis ik ze wel eens, ook al zijn ze slecht.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ziet er wel geinig uit die TRAILER

tovenaar

Érg leuke komedie! De eerste helft is echt op en top grappig met de "Shaun wordt wakker na zijn avondje zuipen en gaat wat te snacken halen in de supermarkt"-scene voorop... echt heel erg grappig. Helaas weet de film niet hetzelfde niveau vast te houden en kakt ie naar het einde toe wat in.

De allerlaatste scenes zijn daarentegen weer briljant! Zombie-fans die willen lachen, ga Shaun of the Dead kijken.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ben reuze benieuwd. Is er nog steeds geen releasedatum bekend?

Nope, volgens mij niet.

Goodfella

Wat tovenaar zegt. Trouwens een strakke actie van Jan Doense om als sneak gewoon de eerste twee minuten ofzo van Cat in the Hat in te zetten ("we willen van ons horrorimago af"), om vervolgens onder luid gejuich los te knallen met deze respectvolle parodie op het zombie-horror-splatter genre.

avatar van aegron

aegron

ik ben absoluut geen fan van horror (leef me veel te veel in), maar dit ziet er echt heel erg cool uit.

Chainsaw

lijkt me wel een leuke film. ik vind films met een mix tussen horror en humor altijd wel leuk, dus ik ben benieuwd hoe vermakelijk deze gaat worden ...

avatar van zonewarrior

zonewarrior

Yaahooo hopelijk word dit de film die horror ook bij het mainstream publiek over de streep trekt om eens een andere film te pakken dan wat er gewoonlijk draait

de humor is geweldig allerdaags zonder in cliche,s of onderbroeken lol te vallen

oke er zitten zombies in de film maar de manier woorop deze gebracht worden en ook een rol vervullen is briljant!!

ik heb zowat de gehele film op de grond gelegen van het lachen

ik heb maar 1 advies ga deze film zien dit is de film die je gezien moet hebben hij verdient een oscar voor beste commedie etc etc etc etc

niks dan lof voor deze film het is dat ik hem geen 6 kan geven

avatar van remorz

remorz

zonewarrior schreef:

ik heb zowat de gehele film op de grond gelegen van het lachen

niks dan lof voor deze film het is dat ik hem geen 6 kan geven

Heb je top-10 even bekeken...

Zombie-fan?

remorz schreef:

Heb je top-10 even bekeken...

Zombie-fan?

Wow ! Een echte die hard fan !

• 1937 berichten

Trailer zier er zeker vet uit. Heb flink zin in deze film. Ben ook helemaal into zombiefilms

Chainsaw

Net de trailers even bekeken en sta echt versteld. Dit gaat echt superleuk worden, ik weet het zeker !! Er zitten echt een paar hilarische scenes in de trailer, heel grappig ! (met dat muziekje van Dawn of the Dead aan het einde) ! Ik heb er al helemaal zin in !!!!

tovenaar

Jullie gaan érg veel lol beleven denk ik! Shaun of the Dead is érg lachwekkend en maakt zombiefilms tijdens het grappenmaken niet belachelijk. Dus, veel plezier als ie uitkomt!

avatar van centuri

centuri

release van shaun of the dead is 10.6.2004 en deze film is echt kicken!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Wouter

Zijn zombies weer hip ofzo?

avatar van FisherKing

FisherKing

Blijkbaar. Elke 20 jaar is er meestal een soort revival . Michael Jackson met Thriller destijds ook.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Wouter schreef:

Zijn zombies weer hip ofzo?

Yup! Ik zou maar snel wat aanpassingen maken aan het script van Oorlogswinter. .

Chainsaw

comic-verfilmingen en superhelden zijn uit !!

zombies zijn in !!

avatar van Redlop

Redlop

Zombie McGruder schreef:

avatar van zonewarrior

zonewarrior

yep zombie,s zijn momenteel hot

momenteel al sprake van dawn of the dead 2,remake van day of the dead,return of the living dead 4 en 5 flight of the dead en resident evil

zombie films zijn een ondergeschoven kindje in het mainstream gebueren vandaar dat ik ook zo blij ben met deze film

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ja, zombies schenen dood te zijn, maar lijken nu weer op te staan uit het graf. Misschien dat het me binnenkort nog een keer weet te pakken, maar ik mijd ze voorlopig nog even. Het is niet mijn soort...

Aardige horrorkomedie 3.5 *

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Leuk, leuk, leuk! Universal heeft wederom een plusje verdiend. Na de opvallend genoeg bijzonder geslaagde remake van Dawn of the Dead, is ook Shaun of the Dead een zombiefilm om ehhh... van te smullen. Zij het op een totaal andere manier.

Fans van de serie Spaced (dat zijn er denk ik een stuk of vier in Nederland, inclusief mijzelf) zijn uiteraard al bekend met het komische talent van Edgar Wright en Simon Pegg, maar Shaun biedt voor de niet-ingewijden een mooie kans om de grappige Britten te leren kennen.

Verhaaltje is (uiteraard) behoorlijk simpel, maar dat mag de pret niet drukken. Shaun slaagt niet alleen als een parodie op zombiefilms, maar ook als film 'an sich'. En tja, iedere horrorkomedie waarin Chris Martin als levende dode over het scherm hobbelt, is wat mij betreft geslaagd!

Britste humor is top, deze film niet.

Ik hou wel van zombie/parodie/comedies, maar vond eigenlijk weinig van alles terug in deze film. Alles behalve grappig, ranzig of goor en ik miste de vette knipogen. Gewoon zeer magertjes, en begon me op een bepaald moment zelfs te vervelen (en dat tijdens een zombiefilm). 1*, voor het paar mooie borsten dat er rondparadeert of zo.

Onderhond schreef:

Alles behalve grappig, ranzig of goor en ik miste de vette knipogen.

Hoe noem jij dan het hele gegeven van de zombie-invasie die in het begin volledig langs de hoofdpersonen heen gaat? Niet grappig? Geen leuke knipoog naar het genre? Ik kan me ook wel wat rondvliegende darmen herinneren, maar ben benieuwd wanneer je het dan wel goor vindt.

tovenaar

Goor was het inderdaad niet, maar moet dat per sé? Alles behalve grappig? Onderhond voert weer eens een mooi staaltje overdrijfwerk op.

Als ik vergis ging dat het hele eerste half uur door. Veel meer als een grijns was dat sowieso niet waard, een half uur verder was het best afgezaagd.

En komaan zeg ... een film als deze wordt onvermijdelijk vergeleken met Braindead, en qua niveau goor komt dit nog niet eens in de buurt, ook qua humor niet. En darmen ? Een zombiefilm in 2004 mag wel met iets beters afkomen om het wat goor te maken. Wat ik echt goor vind mag jammer genoeg niet op deze site (wegens te kort), maar da's toch echt wel van een ander kaliber dan dit).

En nee tov, het hoeft niet goor te zijn, maar dan wel grappig, en het humor niveau was dikwijls maar net dat van een doordeweekse sitcom. Eersteklas Engelse humor kan ik dit niet noemen.

Goodfella

Sjaa jammer dan. Ik vond die insteek tijdens het eerste half uur juist erg verfrissend. En zitten de films waar hier de spot mee wordt gedreven niet ongeveer hetzelfde in elkaar? Die films van Romero of zo'n viezig werkje van Jackson zijn toch ook gewoon meer van hetzelfde, als je het zo gaat bekijken. Maar als deze humor hier en dit concept niet jouw ding zijn valt er in principe weinig te discussieren natuurlijk.

zonewarrior schreef:

yep zombie,s zijn momenteel hot