• 9.374.505 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

The burning question is whether there is going to be a sequel. Director Edgar Wright seems open to the idea. “If there was a Shaun 2, it will not involve zombies. We’ve exhausted zombies with this one, but we definitely want to make something in a similar mode, like comedy and another genre together.” Bill Nighy already asked for a role in the sequel and got the response, “From Dusk Till Shaun” Fingers crossed, everybody.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

haha cool. Heb ik wel zin in, in een sequel van from dusk till dawn

avatar van Trabausius

Trabausius

Onderhond schreef:

Britste humor is top, deze film niet.

Ik hou wel van zombie/parodie/comedies, maar vond eigenlijk weinig van alles terug in deze film. Alles behalve grappig, ranzig of goor en ik miste de vette knipogen. Gewoon zeer magertjes, en begon me op een bepaald moment zelfs te vervelen (en dat tijdens een zombiefilm). 1*, voor het paar mooie borsten dat er rondparadeert of zo.

Je hebt de film niet gezien. Er zitten geen borsten in (in iedergeval geen mooie) en er zit wel degelijk gore in. Heb het idee dat je niet veel van het genre weet, noch van komedie, noch van horror. De film zit technish perfect in elkaar. Ook het script klopt aan alle kanten. Petje af.

Maar iedereen mag een mening hebben. Kijk dan wel eerst de film...

... grapjas.

avatar van bohica

bohica

misschien ook wel een leuke titel voor het vervolg "DAVE of the dead"

avatar van Goodfella

Goodfella

Er is sprake van Dead by Shaun las ik ergens

avatar van hugohei

hugohei

Ik wist (sneak preview) niets van de film af, en ook niet van de voorgangers. Maar die twee hoofdpersonen vond ik geweldig en de grappen goed uitgekiend en het hele idee van omkering van de gewone wereld en de zombie-wereld heel sterk volgehouden.

Vreemd maar leuk.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

hugohei schreef:

Vreemd maar leuk.

Dan kan ik je wellicht toch de serie Spaced aanraden (van dezelfde makers) - zelfde soort humor, ook erg filmgerelateerd. Ik hoop dat 'ie binnenkort nog eens wordt herhaald op tv (en de zomer komt eraan, dus waarom niet?).

avatar van hugohei

hugohei

Ah. Klinkt leuk. Dank je !

avatar van geerthoeben

geerthoeben

Zeer flauwe film, voorspelbaar, niet mijn idee van een komische film. Heb een paar keer kunnen lachen, maar ik had er echt veel meer van verwacht!

Het horrorgedeelte was dan nog best wel aardig, maar werd door het gemis van goede humor ook mee naar beneden gehaald. Helaas.

2 **

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Moeilijk te beoordelen... Naast de enkele zeer rake grappen (kill the queen, de eindscene en voor mij de beste grap, de opdruk van die bolle zijn t-shirt: I got wood) voorderest veel triest gedoe. De autopsie scene was ook goed ziek.

wikkend en wegend een goede 2,5

avatar van Robbertos

Robbertos

Wel geinig....

Heb m vandaag zitten kijken hier thuis, maar vond m wel leuk. Ik zou in ieder geval hier zeker mijn geld niet aan uitgeven om de film in de bioscoop te gaan bezichtigen. Paar keer wel goed kunnen lachen, maar zoals ik op bv. IMDB.com lees vinden ze het een van de beste Britse films allertijden, dit zegt al heel wat over de Britse films.

Veel meer over de gemiddelde IMDb user.

avatar van miss_suus

miss_suus

iewl zombiefilms--->not my thing

ik vind dat zo nep (huahaha maar das wel logisch )

die hele genre spreekt me niet aan een beetje lopende killende wezens... leuk? iewl neej lijkt me niet geef mij maar dan maar een film over geesten in plaats van een zombiefilm

avatar van Tayama

Tayama

Wees voorzichtig met wat je zegt.

Zombies zijn de meest geniale wezens die zich ooit in het menselijke brein bevonden hebben.

Serieus.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

mag daar een uitleg bij??

avatar van John Doe

John Doe

Tayama schreef:

Die zin kan je niet zo menen, maar het klinkt interessant genoeg voor een uitleg idd...

davidov

Een film waar ik naar uitkijk, engelse humor, engelse mensen, en een nieuw soort genre.... horror komedie....tenminste ik heb het nog niet eerder gezien....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

davidov schreef:

...en een nieuw soort genre.... horror komedie....tenminste ik heb het nog niet eerder gezien....

Sorry? Nieuw soort genre?? Of bedoel je dat je zelf nog nooit een horror komedie hebt gezien?

davidov

ik heb nog nooit zon soort horror komedie gezien nee, scary movie imiteerde horror films maar was zelf geen horror.

Deze film doet zich wel echt voor als een rasechte horror film maar neemt zichzelf niet serieus.

actie komedies zijn er duizenden van, maar dit had ik nog nooit gezien

avatar van Wouter

Return of the Living Dead gezien?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

davidov schreef:

ik heb nog nooit zon soort horror komedie gezien nee,

Dan raad ik je Braindead en de Evil Dead 2 aan. Erg goede horrorkomedies.

davidov

nope, ff op mm opgezocht en ik zag wat het was...

nieuw is het dus niet, maar voor mij nog eventjes wel

avatar van Wouter

Jarenlang waren er juist enkel horrorfilms die doorspekt waren met humor. Echte straight forward horror was (en misschien nog wel is) zeldzaam.

BoordAppel schreef:

Dan raad ik je Braindead en de Evil Dead 2 aan. Erg goede horrorkomedies.

Die naam van die 2e heb ik idd krankzinnig vaak voorbij horen komen, en die staat idd ook al vrij lang op mn lijstje van films die ik nog wil zien

avatar van zombie

zombie

miss_suus schreef:

iewl zombiefilms--->not my thing

ik vind dat zo nep (huahaha maar das wel logisch )

Mmm...vreemd, want Braindead geef je dan wel weer 3,5 ster.

En ben je niet in de war met "Dawn of the Dead" , aangezien "Shaun of the Dead" nog in de bioscoop moet draaien?

avatar van stinissen

Grolsch........ te lang toch een dikke zes voor enkele leuke stukken. Dus 3*

avatar van zeus

zeus

Te langdradige film met hier en daar een grapje waarbij ik een klein beetje moest glimlachen. 2,5*.

avatar van Esteban

Esteban

Is er eigenlijk enige horror-kennis nodig om het merendeel van de grappen te snappen of gaat het eerder om ondoordachte flauwheden?

davidov

uit de trailer....denk ik dat 2e, al hoewel er denk ik wel een aantal grappen over idd andere horrorfilms zullen gaan (onvermijdelijk)