Genre: Komedie / Horror
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Shaun of the Dead
"A romantic comedy. With zombies."
Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.
Who you gonna call ...Shaun
Na het zien van Wrights tweede telg 'Hot Fuzz', is bij herziening van 'Shaun of the Dead' opgevallen hoezeer deze slechts een voorbereiding was op zijn superieure opvolger.
In 'Shaun of the Dead' experimenteert Wright nog volop met de filmtechnische en humoristische elementen, die hij naderhand volop zal toepassen op 'Hot Fuzz'. Met als gevolg dat men hier nog teveel op zoek is naar een mooi evenwicht tussen beide elementen.
De komische noot zit overigens niet altijd even goed en de overgangen gebeuren te vaak op weinig vloeiende en onafgebroken wijze. Het moet wel gezegd dat deze manier van monteren zich beter leunt tot een volbloed prent als 'Hot Fuzz', die beter op zichzelf staat dan 'Shaun of the Dead'.
Uiteindelijk en logischerwijze gaat deze zoektocht ook op voor het duo Pegg en Frost. De 'vonk' is aanwezig, maar zal in 'Hot Fuzz' enkel en alleen worden vergroot.
Tenslotte mag het een kleine zonde genoemd worden dat de makers geen socio-maatschappelijke kritiek in hun prent hebben geïntegreerd. Hoewel 'Shaun of the Dead' in de eerste plaats een parodie is, kan dit alsnog een welgekome meerwaarde bieden aan het finale resultaat.
Een beperkte 2.5*.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik vond het ook jammer dat er bij Notting Hill geen aliens landden, maar daar blijkt het dan de film ook niet voor te zijn. Deze film is gewoon hartstikke leuk en als er socio-maatschapelijke kritiek in moet zitten, kijk ik wel naar een andere film. Komedie moet om te lachen zijn, niet om over na te denken.
Matchostomos
Een opmerking die kant nog wal slaat. Uiteraard zullen er geen aliens landen in Notting Hill, of we moesten spreken over Julia Roberts.
Overigens zie ik de afwezigheid van een socio-maatschappelijke kritiek niet als een minpunt, waardoor het ook geen enkele invloed had op mijn eindoordeel.
Lees het voorgaande bericht nogmaals, en je zal zien dat ik spreek over een misbare, doch welgekome toevoeging.
Martijnnn
zo kan ik het ook zeggen, kijk de film nog eens en je zult een socio maatschappelijke kritiek vinden
Matchostomos
Leg jij me dan maar eens uit waar we deze kritiek kunnen vinden? Want wanneer er toch een aanzet wordt gegeven tot, is het weinig noemenswaardig en dus verwaarloosbaar. In dat geval zullen we er ons dan ook niet aan storen.
psycholamp
- 1960 berichten
Volgens mij spreek je duidelijk over een meerwaarde, iets wat mijn inziens, ook de uiteindelijke beoordeling zal beïnvloeden.
Overigens kan mijn opmerking over Notting Hill de plank misslaan of kant noch wal raken. Wat ik alleen maar bedoelde te zeggen was, dat je bij ieder soort film iets kan verwachten en bepaalde dingen niet. Natuurlijk verwachtte ik geen aliens evenals ik geen socio-maatschappelijke kritiek verwachtte in deze film.
Matchostomos
Een meerwaarde impliceert niet meteen een inlvoed op het eindoordeel, enkel als het een noodzaak betreft. Voor mij zou het eerder welgekomen zijn, en hoeft het aldus niet...
selfhealing
Dit is echt een geweldige film, ik heb me vanaf het begin vermaakt.
Dat stukje dat hij slaperig naar de winkel loopt en om hem heen allemaal gruwelijke dingen gebeuren, staat in mijn geheugen gegrift.
Het einde vond ik iets minder, maar dat neemt niet weg dat dit uitstekende typische engelse humor was, die je wel of niet kan waarderen. Mijn eindwaardering: 4 sterren.
Timecop
Goed filmpje, originele humor. Een keer geen Hollywoodhumor. Echter is 'Hot Fuzz' net iets beter naar mijn mening. Een krappe 3,5.
dulcinea
Onlangs Hot Fuzz gezien en dus maar naar de videotheek geweest om deze te zien. Net als Hot Fuzz héél vermakelijke film met zalige humor, bepaalde stukjes vond ik in deze net iets minder sterk maar gelukkig volgen er altijd snel genoeg een paar straffe scènes. de scène waarin ze voor het eerst dat zombiemeisje vinden in de tuin vond ik schitterend, en er zitten er wel meer in
Ik heb ervan genoten!
JohnStacks
Wat is hier nou leuk aan zeg.. geef mij eens 20 punten sjonge jonge man en Scary Movie kraken julie helemaal af !!
dulcinea
Dit en Scary movie zijn dan ook een héél ander soort humor he, als ik moet kiezen geef me dan toch maar dit!
TonyM
Ik heb ervan genoten!
sluit me hier bij aan.
gebruiker_56935
Super droge parodie. Alleen iets te vaak gezien haha. Maar toch 3.5 sterren.
Tyr
Een woord: Geniaal. De beste comedie die ik ooit gezien heb. Geweldige mix tussen horror en comedie, en perfecte acteurs.
Twokkel
Als dit het standaardniveau voor een horrorcomedie was zou ik nooit meer het gevoel hebben dat ik anderhalf uur verknoeid had.
Een verdiende vette 4 !
proud
Engelse humor en gore(fx) weten elkaar prima te vinden in deze film. De film weet continue de aandacht vast te houden en zakt, in tegenstelling tot "Sevarence", nergens in. Zeker een aanrader. 4* sterren.
markCL007
Dit was voor mij de beste komedie in jaren.
Maar na het zien van hot fuzz is mijn mening totaal veranderd.
Maar toch nog steeds een toppertje
4.0 ster
belg v.c.b.s
krijg nooit genoeg van hem!!!!!
ik vond zeer goed heb juist ook hot fuzz gezien
maar ik vond hem jammer genoeg op sommige stukken wel erg hard leek op shaun of the dead maar het lach salco's zaten er weer goed in (hotfuzz)
een 4.5 (s.o.d)
Halcyon
Dikke tegenvaller!
De humor slechts sporadisch geslaagd.
De horror behalve één scène volledig afwezig.
En ja, daar eindigt het dan...
john constantine
Deze film was echt een van de leukste komediefilms die ik ooit gezien heb. De humor was leuk de actie was grappig en de special effects waren mooi, allemaal fantastich gewoon. De film krijgt van mij een dikke 5.0*!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
djelle
Het is frappant te zien hoe horrorfilms sedert de eeuwwisseling een constante heropleving kennen. Vooral zombiefilms zijn nu al jaren weer helemaal 'in'. Het is maar de vraag natuurlijk hoe onze huidige 'Saw & Timberlake -limonadegeneratie' nog kennis heeft van de pioniers en klassiekers van dat heerlijk gortige subgenre.
Simon Pegg probeerde het alvast eens in 2004, door met de titel ‘Shaun of the Dead’ af te komen, wat natuurlijk een aardige toespeling is op het begrip ‘Dawn of the Dead’ van zombielegende George A. Romero. Of de jeugd van tegenwoodig die link doorhad of niet doet er uiteindelijk niet zoveel toe, want de prent is in de eerste plaats eigenlijk een briljante sociale komedie en daarnaast een zombiefilm.
Shaun is niet meer of minder dan de naam van een of andere doorsnee lozer, die samenleeft met een nog grotere lozer, problemen heeft met zijn vriendin, moederdag vergeet en de plaatselijke pub zo’n beetje als zijn tweede thuis beschouwd. De vrienden van zijn vriendin zijn nette mensen die schijnbaar iets meer 'geslaagd' zijn in hun leven en Shaun inclusief levenstijl vrij vreselijk vinden (helaas kon ik me het meest identificeren met Shaun). Hetzelfde geldt voor zijn stiefpa, die hem feitelijk niet kan uitstaan. Des te grappiger wordt het dus wanneer de zombies effectief in gang schieten, en al deze mensen bijvoorbeeld moeten samenschuilen met Shaun en zijn leuke vriend in uitgerekend dan nog de heren hun stamkroeg. Hilarisch wordt het wanneer ze de levende doden moeten te lijf gaan, of plannen moeten verzinnen om ze te lijf te gaan. De sociale tegenstellingen en karakters die daarbij op komische wijze in deze kritieke situatie naar boven komen zijn om te schudden van het lachen. Bij elke praktische grap is er dan ook zodanig veel achtergrondinformatie dat veel dingen om verschillende redenen enorm lachwekkend zijn.
Ik heb me in elk geval kostelijk geamuseerd. Tenslotte maakt de film ook ergens een geweldig statement: Een groot deel van de samenleving bestààt eigenlijk al een beetje uit zombies. Of zo gedragen we ons soms toch. Maar nu afsluiten. TV... Eten... .
thomzi50
- 1991 berichten
Vermakelijke, maar net wat te lange en te flauwe komedie om écht leuk te zijn. 3*
Bullit
Wat een bout film zeg. Dit is helemaal niet leuk . Zat me zwaar te ergeren.Als ik een 0 kon geefen dan heef deze hem. En zo denken de geen waar ik hem mee heb gezien er ook over. Echt helemaal niets aan.
Skeleton
Goeie film met goeie droge grappen! En vaak een perfect timing van die grappen! Leuke en vermakelijke film op gezien te hebben..
Scarecrow
Erg leuke film die ik nu alleen iets te vakak gezien heb. Wat wel erg leuk is als je hem vaker kijkt, zijn die kleine dingetjes die je de eerste keer niet opvallen (mij in ieder geval niet).
De film begint erg grappig met het schetsen van het leven van shaun, en de personen die daarin een rol spelen. Het zijn echte karakters geworden en je kunt zien dat ook de acteurs op de set vele lol hadden (heb je de dvd: zie ook de extra's!). De grappen zijn erg leuk maar wisselend van niveau: soms erg hoog, soms (te) makkelijk. Vooral hoe gespot wordt met de traagheid van zombies en de hedendaagse (luie) mens is leuk uitgewerkt. Ook met het gore gehalte zit het goed (vooral die scene met dat meisje in de achtertuin)
De vaart en de humor blijven sterk in het verhaal, en alleen op het einde in de pub (de Winchester) zakken deze in, om vervolgens in het allerlaatste deel van de film (na "Z-day"
) weer goed terug te slaan. Zoals gezegd zijn vooral de grappen over zombies leuk, maar ook zeker die over relatieproblemen en de vriendschap tussen Ed en Shaun.
De acteurs zijn verder geweldig (vooral de rollen van Shaun en Ed zijn erg grappig, maar let ook op de korte maar grappige weergave van de vader van Shaun) en de muziek is goed gekozen. Ook de montage zat goed in elkaar. al met al zorgt dit voor een erg leuke komedie met zombies, ook om vaker dan 1 keer te zien.
davidov
Vond het camera en montage werk soms bijzonder sterk en verrassend gedaan. Vele links naar muziek zijn ook leuk, mja Edgar Wright die weet wel wat hij doet volgens mij...
4* Leuk en zit nog goed in elkaar ook.

The World's End
2013

Hot Fuzz
2007

'Shaun of the Dead' wordt morgenavond (1 februari) uitgezonden: 'Frisse mengeling van humor en horror'

'Shaun of the Dead'-remaster wordt afgekeurd door fans: 'Het is veel grappiger om dat weg te laten'

Simon Pegg verwerpt idee van 'Shaun of the Dead'-vervolg: "Je hebt het verdomme niet nodig! Het is klaar. Move on!'"

Pearl Jam Twenty

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Reconstruction
Drama / Romantiek, 2003
londen, engelandrecord collection pubsurrey britssatireslackervriendenparodiedonkere komedieoverlevingzombiecultfilmsurvival horrorbritish pubboyfriend girlfriend relationshipzombie-apocalypscornetto trilogy