Dude, Where's My Car? (2000)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Danny Leiner
Met onder meer: Ashton Kutcher, Seann William Scott en Jennifer Garner
Gesproken taal: Engels, Frans en Japans
Releasedatum: 31 mei 2001
Plot Dude, Where's My Car?
"After a night they can't remember, comes a day they'll never forget."
Fuifbeesten Jesse en Chester worden wakker na een avondje uit. Ze hebben een enorme kater en erger nog, ze weten niet meer waar ze hun auto de vorige avond geparkeerd hebben. De twee gaan op zoek en komen tot de vaststelling dat ze de vorige nacht veel meer gedaan hebben dan alleen maar gefeest. Jesse en Chester werden geconfronteerd met een sekte die beweert dat ze in het bezit zijn van een buitenaards instrument dat moet voorkomen dat het universum vernietigd wordt. Het is nu aan hen om uit te zoeken wat er allemaal gaande is.
Jesse
Tommy
Mr. Pizzacoli
Alien Nordic Dude #1
dragonlady1982
wat een stomme flutfilm zeg
snap niet wat hier grappig aan moet zijn.
zeer flauw
Brrr.
Waarschijnlijk zijn er zalen vol met puisterige tieners die dit kunnen waarderen, maar de humor is van zo een bedenkelijk niveau dat er zelfs geen glimlach op mijn gezicht kon verschijnen. Het stompzinnige en zoutloze verhaal helpt geenszins mee om ook maar een beetje entertained te worden. Ook Scott kan geen reet met deze 'komedie'.
Slappe shit.
nightbreed
De film schommelt constant tussen zeer matig en zeer slecht.
Ik kan me trouwens wel voorstellen dat pubers dit prachtig vinden.
maxo922
veel te saai, maar één grappig moment.....eigenlijk gewoon slecht.
* 1,5
;)
best wel amuzant met droge humor en totaal geen verhaal.
een leuke film voor gewoon op te zetten en u er de klote van aan te trekken dat je een stuk mist of niet snapt.
zeker geen film die met een oscar zal lopen maar dat was over duidelijk ook de bedoeling niet.
gewoon een goede tussendoor.
Elineloves
Tsja, niet echt een boeiend filmpje, heb hem met moeite uitgekeken. Voorspelbaar natuurlijk ook, maar dat viel ook wel te verwachten. Toch zie ik deze twee heren niet graag in dit soort films spelen, veel te oppervlakkig.
maerk
Dude, what's so funny?
De grappen die leuk zijn zijn op een hand te tellen. Vreselijke film en ik ergerde me helemaal kapot aan Kutcher en Scott. Acteerwerk hoeft niet goed te zijn in zo'n flauwe comedy maar zo belabberd als die twee het doen gaat te ver. Maar hij keek best makkelijk weg en er zaten een paar leuke grappen in. Vooral die Zweden waren leuk.
Magere 1*.
historicus
ach ja, ieder zijn eigen smaak ik vond hem wel vermakelijk, ik hou wel van flauwe humor omdat het soms zo flauw is dat ik gewoon automatisch dubbel lig
Triztan
Ik houd normaal gesproken niet van dit soort goedkope films, maar af en toe een flauwe komedie heb ik toch wel eens zin in. Het is maar dat ik in de bui was om een komedie zoals deze te zien anders had ik er waarschijnlijk niks aangevonden. Als je een beetje zin hebt in een flauw lachertje kan ik deze zeker aangeraden, ik heb stiekem toch best wel hard moeten lachen =')
Vinokourov
Bij vlagen grappig, maar bij vlagen toch vooral erg matig deze onderbroekkomedie. Die Dude-scene waar Kutcher en die andere gast telkens moeten oplezen wat op hun rug staat is tenenkromemd. Tegen het einde ging het wel weer, maar het is niet voldoende om de film naar een hogere score te trekken.
kylexy037
Vermakelijke film maar met een lage humor.Wel tof om die te zien met vrienden s'avonds al je niks te doen hebt.
kylexy037
GENIAAL! Heb nog nooit zo'n droge film gezien. xD
groot gelijk
historicus
jaja een kut film? och jongen toch. het is niet bepaald een SUPER komedie, maar zeer vermakelijk. kheb vaak moeten lachen. aan te raden deze film
niet luisteren naar deze mensen die toch geen humor kennen.
Tonypulp
Best geinig, dude.
Gewoon wat biertjes erbij pakken en meegaan met dat overdreven melige en voorspelbare gedoe. Kun je er best om lachen.
Heb er iig wel van kunnen genieten weer al is het natuurlijk allemaal wel erg makkelijk en op het verhaal na allemaal al eens gedaan.
Veruca
Om even te herreageren, ik was de film namelijk op dat moment aan het kijken.
Het enige echt grappige vond ik de hele tijd dat van
"Dude, where's my car?"
ik kwam niet meer bij.
Maar die nieuwe film, waar ik twee dagen geleden geloof ik heen ben geweest. De Hangover, die is wel beter. Betere verhaallijn, leukere humor, beter geacteerd.
Al blijf ik natuurlijk smullen van Ashton Kutcher
stefan dias
Wie ooit aan Ashton Kutcher heeft wijsgemaakt dat hij kan acteren moeten ze aan de hoogste boom opknopen. En wie hem bovendien heeft wijsgemaakt dat hoj ook nog eens grappig is, mogen ze dan meteen ook maar levend villen.
En het allerergste is dan nog dat die lul die heel de film naat `m loopt te grijnzen nog eens honderd keer erger is. Wat een gruwel.
Tonypulp
Vind anders dat Kutcher zeker grappig kan zijn, al was dat hier niet echt het geval, zo is hij in That 70's show bijvoorbeeld toch wel erg grappig.
flipflop
vond het ronduit slecht. Heb vrijwel nooit moeten lachen, (behalve om 'brown') en dat viel me toch wel tegen, acteerwerk was trouwens ook absurd slecht. Valt me tegen van de 'stifler'. In bijvoorbeeld Role Models doet hij het (gelukkig) beduidend beter.
stefan dias
70's show? Dat droge schriele mannetje is daar honderd keer grappiger.
jumpstylemovie
Gewoon een ontzettend leuke droge komedie. Twee grappige hoofdacteurs en een onnozel verhaal. Gewoon genieten, vooral het einde.
misterwhite
Een dolkomische film.
Veel valt er niet over te vertellen. Er zijn erg hilarische momenten in en soms ook wat bizar. Voor de rest een standaard komedietje voor een gezellig avondje.
tommykonijn
Opzicht, nog best een redelijke film. Ik verwachte echt een enorm flauwe film, en terwijl mij dat normaal gesproken maar soms 'trekt' wou ik deze heel graag zien. De hoofdrol-spelers zijn wel leuk, vaak erg maffe gebeurtenissen die ik niet goed snapte. En hier en daar wel wat overbodige stukken. Er zaten ook echter een paar hilarische scenes bij (zoals die scene bij de Chinees : ''En verder..''). Dus af en toe wel een paar keer flink in een deuk gelegen, andere dingen weer wat vervelend maar toch heb ik er een redelijk vermakelijke avond mee gehad.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

The Butterfly Effect