• 9.374.150 stemmen

Dude, Where's My Car? (2000)

Komedie | 83 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Danny Leiner

Met onder meer: Ashton Kutcher, Seann William Scott en Jennifer Garner

Gesproken taal: Engels, Frans en Japans

Releasedatum: 31 mei 2001

Plot Dude, Where's My Car?

"After a night they can't remember, comes a day they'll never forget."

Fuifbeesten Jesse en Chester worden wakker na een avondje uit. Ze hebben een enorme kater en erger nog, ze weten niet meer waar ze hun auto de vorige avond geparkeerd hebben. De twee gaan op zoek en komen tot de vaststelling dat ze de vorige nacht veel meer gedaan hebben dan alleen maar gefeest. Jesse en Chester werden geconfronteerd met een sekte die beweert dat ze in het bezit zijn van een buitenaards instrument dat moet voorkomen dat het universum vernietigd wordt. Het is nu aan hen om uit te zoeken wat er allemaal gaande is.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

And then, and then, and then, and then......3.5*

Leuke zattemansfilm.

avatar van dominion

dominion

ik vond hem best wel flauw had niet echt veel gelachen maar er zaten wel leuke stukjes in

avatar van Joxxah

Joxxah

Vreselijk. Heb deze film met moeite uitgezeten in de bioscoop destijds. Vreselijk flauw, banaal, en eerlijk gezegd ronduit dom. Bah!

Dan vind ik een soortgelijk concept als Harold and Kumar go to White Castle stukken leuker.

avatar van JanDahler

JanDahler

echt goed is dit niet, maar het valt wel te kijken als je met enkele vrienden bent, en uiteraard ook de nodige drank en rookwaren 2.5*

avatar van Mescaline

Mescaline

Vermakelijke film die lekker weg kijkt en vooral de eerste 60 minuten erg leuk is.
Het einde vond ik echt jammer, en door dat het allemaal een stuk ongeloofwaardiger werd voelde het ook als een zeer ongepast einde.
Dude, Where's My Car? zit vol met leuke humor, maar faalt jammer genoeg op het rommelige einde.

Omdat de eerste 60 minuten zeer aangenaam en vermakelijk was om te kijken geef ik de film toch nog een voldoende, met een gepaster einde kon hij makkelijk een halve ster meer krijgen.

avatar van MiNiMacho

MiNiMacho

Erg grappige, droge humor.

Ik snap niet dat deze film zo laag scoort

avatar van steph b

steph b

Ik had veel meer van deze film verwacht, maar hij viel behoorlijk tegen! Ik snap best dat deze film laag scoort, want het is gewoon niet best! Vooral die irritante Seann William Scott, wat een flauwe rol zeg!

avatar van teun18

teun18

dit is gewoon een geniale film; +5

avatar van AFCALS

AFCALS

Een van de beste comedy die ik ken!

avatar van Livinovic

Wooo fcking harde film!!

dudee

avatar van Seifer

Seifer

Deze film komt helemaal niet vandaag op RLT 7.

avatar van lordmars

lordmars

jammer dat hij vanavond niet op rtl7 kwam zoals er in de gids vermeld stond!

gewoon onderuit gezakt op de bank en lachen maar!

and then? HAHAHAHA

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Heeerlijk
"Who are you guys" "We aren't guys, we are very hot chicks"
De hele film zit tsjokvol met onzinnige humor waar ik, als ik er in de stemming voor ben, ontzettend om kan lachen, echt een 'verstand op 0'-film, zoals hier al eerder werd gezegd.

*3,5

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Fuckin grappige film dit.

Blijft leuk.

avatar van scorsese

Matige comedie die wel de Bill & Tedd van de zeroes genoemd kan worden. Een belachelijk plot waarin de twee hoofdpersonen in de meest bizarre situaties belanden en de meest vreemde mensen ontmoeten. Echt grappig is het allemaal niet (op de and then?....and then?...and then? na), maar eerder stompzinnig. Toch kijkt het eerste uur redelijk lekker weg, en stelt de finale behoorlijk teleur.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Shibby.''

Wat een flauwe komedie is dit.

Het duurt helemaal niet lang qua speelduur, maar ik had het gevoel alsof ik er langer dan 80 minuten naar zat te kijken.

Een hele rare verhaal, waar allerlei situaties uit is gehaald om hun 'zoektocht' naar een auto leuker te maken. Soms is dat gelukt en soms weer niet. Niettemin zaten er wel een paar leuke stukjes, het omstebeurt spelletje met een stel naast hun bij een stoplicht vond ik wel grappig en hun Adidas kleding bij een Chinees halen. Er liepen ook een paar standaard personages (de nerds, leipe vrienden van de jongens en stoere patsers). De tweeling en dat groepje buitenaardse dames waren wel leuk om naar te kijken.

De special effects waren wel erg slecht (zie het eindstukje met al die aliens) en ik moet zeggen dat de openings credits één van de slechtse opening is die ik ooit heb gezien. Het verbaast me trouwens niks als The Hangover stukjes hiervan heeft genomen. Daar is het nog best leuk uitgewerkt.

De combinatie van Kutcher en Scott is toch opzich wel leuk. Ze komen in deze film als een grappig duo over.

De film gaat wel voor een keer, maar dit is niet echt een geweldige komedie waar ik hartelijk van heb moeten gelachen.

avatar van JustMike

JustMike

- Dude! -

Erg simpel, de hele film eigenlijk. Maar het is zo geniaal, de hoofdacteurs zijn erg goed, ben grote fan van beiden! Soms waren de effecten wel erg slecht. zoals hierboven al gezegd is, met die alien. Gewoon een leuke film, zonder veel na te hoeven denken. Eigenlijk helemaal niet.

Er is ook zo'n stukje van een paar minuten:
Etc

4.0

avatar van CherryCORE

CherryCORE

ASHTON KUTCHER ♥

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Fresh werkje.

Ik heb zeker aan peer keer moeten lachen. Het script is best leuk bedacht en Seann William Scott was nog nét iets droger over dan Ashton. De voorspelbaarheid is aanwezig maar ach... er wordt dan ook geen moeite gedaan met allerlei plottwists of truckendozen. Op het einde vliegen er wat special-effects voorbij die geen schoonheidsprijs verdienen maar dit kun je verwachten bij zo'n simpele komedie als dit. Ik vind het eigenlijk gewoon heerlijk dat Danny Leiner het zo basic heeft gehouden want nu kom je in diverse situaties terecht die op het eerste gezicht alledaags aanvoelen maar die toch een beetje bizar blijken te zijn.

Veel langer hoefde het niet te duren, maar deze 82 minuten kijken lekker weg.

And then?

avatar van JSPR_G

JSPR_G

JSPR_G schreef:

Haha, om de een of andere reden vond ik dit een geniale film Geen film om 2 keer te bekijken, dat zeker niet, maar als je zin hebt in flauwe flauwe humor waarbij je je hersenactiviteit even volledig op 0 kan zetten, is deze film ideaal .

Ik heb al bij al redelijk veel gelachen bij deze film, ook al is het allemaal zo flauw. Seann William Scott is toch echt wel lachen in deze film.

't is allesbehalve een topfilm: flauw verhaal, slechte special effects, enz. maar ik heb me kostelijk vermaakt.

Een jaar later heb ik de film al 4 keer gezien, vind ik hem nog veel genialer en gaat mijn stem direct omhoog naar 4*!

avatar van Zidane007nl

Zidane007nl

Echt een flauwe film, maar toch wel leuk. Alleen na het einde toe wordt de film ongeloofwaardig en dat vind ik een groot minpunt.

avatar van dapledo

dapledo

echt briljant, maar tegelijk ook slecht

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

but what does mine day??? DUDE!!

yeah but what does mine say?? SWEET

ongelofelijk flauw,maar ow so grappig

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

humor moet bij mij precies de juiste snaar raken om het leuk te vinden. En verrassend genoeg deed deze film dat! Ik heb echt in een deuk gelegen. die pakken..geniaal.

uiteraard zakte het naar verloop van tjid wel wat in, maar nog altijd ruim boven het maaiveld.

31/2*

avatar van xMilennx

xMilennx

Flauwe/absurde humor inderdaad, maar als je ervan houdt (zoals ik toch wel een beetje), dan is dit de ideale film. Want wees maar zeker dat je hier de ene absurde situatie na de andere voorgeschoteld krijgt. En werkelijk alle personages in deze film zijn prettig gestoord.

Technisch gezien trekt deze film op niet veel, maar dat is ook niet waarvoor je dit soort komedies kijkt, denk ik.

Mensen die niet van dit soort humor houden, raad ik de film dan weer compleet af.

En hoewel ik hem wel grappig vond, ging voor mij het einde toch ook wat te ver. Het mondt uit in een sciencefiction-gedoe en dat is niet mijn ding.

avatar van Number23

Number23

Screw the universe!!

avatar van Spetie

Een melige film, die ondanks vele flauwe momenten goed te doen is.

Nu geef ik gelijk toe dat ik een lichtelijk zwak voor deze film heb. Het verhaal gaat nergens over, maar gelukkig neemt de film zich geen moment serieus. Scott en Kutcher hebben er ook duidelijk zin in en ze stralen dan ook veel plezier uit. De film is op sommige momenten erg flauw, maar kent een paar geniale scènes. Het gedoe bij de automaat van de hamburgertent is echt hilarisch. Verder zitten er nog een aantal geslaagde momenten in de film.

Vooral de woorden: “sweet, dude, “continuum transponder” en “hot chicks from outer space”, doen mij gelijk weer een glimlach op mijn gezicht bezorgen.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

MiNiMacho schreef:

Erg grappige, droge humor.

Ik snap niet dat deze film zo laag scoort

Dude... dit is geen droge humor maar flauwe humor (waar als je dit digt niets mis mee is).

avatar van Nierika

Nierika

Pfff...

Stond vanavond aangeduid als "horrorkomedie".

Horror, stel je voor.

Ik heb hem uitgekeken omdat het anders oneerlijk zou zijn om te stemmen, maar mensen...

Wat een volstrekt infantiel vehikel van een film was me dat zeg!

Voor mij persoonlijk was hij zelfs geen halve stem waard, maar ik kan me wel voorstellen dat hij voor het publiek waarvoor hij gemaakt was, niet denigrerend bedoeld overigens, een dikke 5 sterren waard was.

Gezien ik geen nul kan geven, stem ik dan ook niet.

Een halve stem zou teveel waard zijn voor dit tenenkrommend onding.