Genre: Biografie / Drama
Bekijk via Videoland
Dinsdag om 14:00 uur op ARTE
Plot The Aviator
"The way of the future"
De film vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren 30 voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij twee liefdesaffaires met Hollywood legendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees. Vlak na de oorlog raakt Hughes in een strijd verwikkeld om de macht in het trans-Atlantische luchtruim.
Howard Hughes
Jean Harlow
Errol Flynn
Vantage
absolute baggerfilm.
Ik snij nog liever m'n penis af met een bot mes dan dat ik deze ook maar 2 minuten weer moet zien.
Frerke
Baggerfilm met een half punt?
Even afgezien van dat botte mes en die penis, moet me toch van het hart dat Scorsese hier niet alleen historie filmt, maar ook schrijft met deze film. Prachtig hoe hij de tijd van Hughes in een prent neerzet met die kleuren, decors, kleding, details, belichting en muziek van toen. Misschien dat er wat op aan te merken valt, maar het gevoel tijdens en na de film was overrompelend.
Superfilm, die ook in zijn klasse lijkt op The Gladiator.
Dus mag ook deze bedolven worden onder de Oscars (met 11 nominaties moet het toch wel een beetje gaan regenen).
Een beeldje voor de film en eentje voor die jongen die de boot heeft omgeruild voor een vliegtuig.
Wat kan die vent acteren in deze film.
Obiwannes
Ik vond dat de muziek eigenlijk nogal storend herhaald werd een paar keer.
The One Ring
Ik vond hem beter dan ik verwacht had. Mij leken de 11 oscarnominaties zwaar overdreven, maar dat waren ze niet, al hoeft hij ze niet allemaal te winnen. De grote verassing was Leonardo Dicaprio die in de verste verte niet mijn favoriete acteur is, maar hier een stuk beter uit de hoek komt. Enige minpunt is dat sommige stukken te lang duren.
4,5 sterren
nathan_666
absolute baggerfilm.
AUCH!!
Badalamenti
Het is van 1995 (Casino) geleden dat Scorsese nog een "grote" film heeft afgeleverd, en ook met The Aviator is het niet echt gelukt.
De regie is andermaal indrukwekkend en ook DiCaprio is sterk maar de film mist een beetje een ziel en dat is jammer. Het personage van Hughes is wat te braaf in beeld gebracht en enkel naar het einde van de film krijgen we iets te zien van de ware Howard Hughes !
Zeker beter dan Gangs of New York maar hopelijk is het met Scorsese niet zoals met wijn : "over the top" als hij te oud wordt.
A.S.E.
Clint Eastwood heeft de Director's Guild Award gewonnen. Hierdoor is hij de frontrunner voor de Academy Awards, aangezien iedereen die zowel een Golden Globe als Guild Award heeft gewonnen, meteen ook de oscar voor beste regisseur kreeg. In andere woorden: Martin Scorsese zal misschien alweer met lege handen naar huis moeten komen.
BenicioDelToro
Heb hem donderdag gezien en ik moet zeggen dat ie me niet meeviel. Ten eerste vind ik de film veel te lang duren; als ze er een uur af hadden gehaald dan was dat denk ik beter geweest. Ten tweede blijf ik moeite hebben met DiCaprio als Hughes. Ik geloof hem met zijn babyface gewoon niet als vliegtuigtycoon, ook al speelt hij zeer zeker niet slecht. Maar die Oscar kunnen ze beter aan Jamie Foxx geven!
Kan iemand mij misschien vertellen wat er zo bijzonder is aan de rol van Alan Alda, dat ie genomineerd is voor een Oscar? Ik vind de ster van de film eerder John C. Reilly... Ze hadden hém moeten nomineren! Hij redt de film, samen met Cate Blanchett.
* 3,5
titan
De echte Howard Hughes had ook een babyface, het lijkt er zo op dat je zoekt naar argumenten om Leonardo maar niet goed te mogen vinden.
BenicioDelToro
dat wist ik niet. ik vind Leo echt geen slechte acteur, maar hij was in bijvoorbeeld Catch Me If You Can veel beter op zijn plek. vind ik tenminste.
et0007
Ik vond de film eerlijk gezegd niet echt boeiend. Aan de ene kant duurt ie voor mij te lang en aan de andere kant is er nog te weinig tijd om alles fatsoenlijk te kunnen vertellen. Vooral nadat hij is neergestort en het niet eens zeker is of hij het overleeft wordt er een grapje gemaakt over zijn smetvrees (lijkt me sowieso dat je dat niet doet als er iemand halfdood is) en in de volgende scene huppelt hij alweer vrolijk rond. Deze krijgt van mij maar 2*.
BardiaX
Soms wat langdradig maar is wel een leuke film zeker geen topper.
11 oscars is wel overdreven.
***1/2
Jordy
11 oscars is wel overdreven.
Ze zijn nog niet binnen hoor
hans050
Een streling voor het oog, soms voor het oor, maar niet of weinig voor het hart. Ofwel, de film roept niet echt emoties op, echter is in zijn visuele uitvoering erg mooi en volledig.
Het zou wel prettig zijn als de mensen hier die de film genadeloos neersabelen, waartoe ze in principe het recht hebben, ook ARGUMENTEN gebruiken.
Er is veel aandacht besteeds aan details, om de film ook daadwerkelijk ''in de tijd'' te plaatsen. Het bewuste gebruik van verschillende KLEUREN, evoluerend in de loop van de film, vind ik erg mooi, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.
Ik weet niet of je DiCaprio er ''oud'' uit kunt laten zien, maar gelukkig heeft men geen belachelijk uitziende pogingen gedaan dat WEL te doen.
De film heeft een mooie opbouw, m.n. mbt de smetvrees en de ''gekte'' van Hughes.
DiCaprio zet in mijn ogen een uitstekende prestatie neer, en Cate Blanchet als Hepburn vind ik ook bewonderenswaardig.
Dus mensen die actie, sensatie, spanning of geweld zoeken, zullen zich bij deze film idd vervelen.
Ik geef een 4. Als de film een meer emotionele impact (op mij) had gehad, had 'ie hoger gescoord.
Maurice
DIT is een goeie film, ik heb 169 minuten geboeid zitten kijken. de lokaties, muziek, vliegtuigen acteurs en ga zo maar door waren echt fantastisch. Scorsese heeft weer zijn best gedaan. 4*
raregek
Deze film is niet aan mij besteed. God, wat heb ik me zitten ergeren in de bioscoop. Het veel te langdradige verhaaltje kon me geen moment boeien en het stoere gebral van DiCaprio begon me na een minuutje al de keel uit te hangen. Een hoop gebakken lucht(vaart). Ik wilde 1 ster geven, maar ik ben in de pauze uit pure wanhoop naar huis gevlucht, dus zal ik geen punt geven. De eerste keer in mijn leven dat ik een film niet uitzit.
Underw0rld
Jullie zijn allemaal stuk voor stuk gek, ben ik de enige die dit een top film vond????
bekijk de film nog eens en verander je mening
scorsese is net als tarantino (alleen op een hele andere manier natuurlijk!!!)
de film begint in de laatste 60/80 minuten echt goed opgang te komen, jammer hoor!
Yak
bekijk de film nog eens en verander je mening
SIR YES SIR!
eduard
Ik dacht eindelijk een film te kunnen zien van de opkomst en einde van Howard Hughes. Vroeger las ik dat hij zich helemaal van de buitenwereld afgesloten had in een penthouse tot zijn dood. Ik dacht dat ik hier nu meer van te weten zou komen hoe hij zijn leven sleet met zijn smetvrees en zijn "vrienden" die hem misbruikte maar ik bleef hoop houden tot het einde maar was zwaar teleurgesteld. Een film die niets verteld dan wat we al wisten van die man. Vond hem goed geacteerd door Dicaprio maar bleef een baggerfilm zonder spanning of nieuwswaarde. Maar ik bemerk iedere keer als er een film zo gewaardeerd word in de pers en veel ascor nominaties krijgt de film gewoon shit is. Het eerste voorbeeld dat me te binnen valt is die shit film van Mel Gibson de Passion, maar er zijn meer voorbeelden
dennis_n
Helemaal mee eens. De oscars zullen wel alleen weer komen omdat het over een "great american" gaat. Een film waarvan je halverwege hoopte dat hij snel afgelopen zou zijn.
2** voor de moeite
Een werkelijk schitterende film met een grandioze Leonardo DiCaprio. Film verveelde me geen seconde en ik vond het dan ook jammer dat hij afgelopen was. Ik vond die paar films waar die meneer Howard Hughes de regie bij had baanbrekend voor de filmindustrie. Scarface al meerdere malen verfilmd maar nooit overtroffen door andere regiseurs... En al zeker niet voor die tijd.., of Hells Angels die zo perfect was dat je dacht dat je zelf in de lucht vloog. En natuurlijk de Outlaw, The uit 1943 een film die als western maar zo zo was, maar die ongeloofelijke shots van Russel...phfffff krijg het er nog warm van als ik er aan denk.
De film The Aviator ademt bijn drie uur de sfeer van de jaren 30, 40 uit, en als ik ergens van hou....ja dan was het die tijd wel.....
Een dikke negen dus 4.5*
De GeuS
Mooie film, met een Dicaprio waar ik me voor de verandering eens niet aan ergerde. Minpunten waren de vaak erg slechte/neppe special effects en het feit dat de film te lang doorsukkelde; 3,5*
NERD
Goede film, wel erg lang. Maar wat de film het meeste kwaad doet is het feit dat er niet een echt verhaal in zit, geen plot. Het is eigenlijk gewoon een opsomming van gebeurtenissen zonder een (voor mij) duidelijke rode draad of een gedachte er achter.
3,5 sterren
DerRudy
Zijn er meer mensen die vonden dat Cate Blanchett een onzettend "Zaai-accent" had? Ik zat steeds te wachten tot Postbode Siemen het beeld in kwam fietsen.
lngrid
Cate Blanchett een "Zaai-accent".
Lol, ja nu je het zegt
Chantal1978
LOL
Dat accent had ze idd ja, maar waarschijnlijk had Katherine Hepburn dat ook? Ik had trouwens het idee dat Cate Blanchett een kunstgebitje inhad? Is dat iemand opgevallen...:-)?
Syt
Voor degenen die iets met vliegtuigen hebben, zal deze film wel interessant zijn. Voor mij duurde de film helaas erg lang. Leonardo di Caprio speelde goed, maar persoonlijk vond ik Johnny Depp in Finding Neverland beter...
zeus
Mooie luchtbeelden en hele mooie vliegtuigen. En hoe kan iemand met smetvrees zichzelf toch zo voor gek zetten dat je helemaal aftakeld. 3,5*.

Geprezen waargebeurde dramafilm 'The Aviator' morgenavond te zien op televisie

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Alle samenwerkingen tussen Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

The Wolf of Wall Street
Biografie / Komedie, 2013
ladykillerpilotbiografiewomanizerluchtvaartphobiau.s. congresslifeflying boat howard hughestest flight