• 9.377.381 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett en John C. Reilly

Releasedatum: 20 januari 2005

Plot The Aviator

"The way of the future"

De film vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren 30 voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij twee liefdesaffaires met Hollywood legendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees. Vlak na de oorlog raakt Hughes in een strijd verwikkeld om de macht in het trans-Atlantische luchtruim.

Katharine Hepburn

Jean Harlow

Errol Flynn

avatar van Neder

Neder

zelden een film zo saai gezien. Ik had net als de rest van de bios vroegtijdig moeten vertrekken.

wat een schandalig slechte, langdradige en vooral saaie film

0,5 sterren en dan ben ik nog soepel

pure bagger met een marketingteam waar je u tegen zegt

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zo, dat was gisteravond een lange zit. Gelukkig wist The Aviator goed te boeien, want die bijna drie uur hakken er wel in. Het beste punt is de cast, met name hoofdrolspeler DiCaprio begint langzaam maar zeker echt zijn plek te vinden. Maar ook de bijrollen van Holm, Matt Ross en vooral Alan Alda zijn goede toevoegingen. Daarnaast ziet de film er uitstekend uit, de settings en special effects zijn alleraardigst verzorgd. Evenals de cinematografie en de score van Shore. Enkel jammer dat The Aviator ontzettend traag kan zijn en er hier en daar gewoon te lang over doet. Bepaalde segmenten gingen voor mijn gevoel iets te lang door en mede doordat je niet bepaald met de karakters meeleeft, kan de film soms even wat vastlopen. Maar gelukkig wist het overgrote gedeelte wel te boeien.

3,5 sterren.

avatar van Lotteke

Lotteke

Redelijke film, zeer goed acteer werk van Dicaprio, die ik overgins nooit slecht ergens in heb gevonden, maar daarin tegen wel in n paar slechtere films heeft gespeeld.

Persoonlijk duurde de film voor mij iets te lang met een zeer onbevredigend einde.

Een oscar vind ik het niet waard, maar Hollywood kenende zal die die wel krijgen, zowel DiCaprio als de film zelf, want hier smullen ze nu eenmaal van.

Persoonlijk zie ik liever Johnny Depp winnen en de film FN voor beste film, maarja, klein kans voor beiden.

Toch heb ik me wel vermaakt in de bios en af en toe ff gedacht, pfff schiet eens op, maar zeker geen slechte film, ik geef hem 3,5 ster.

avatar van Idol

Idol

wat een saaie film totaal geen spanning

en al helemaal geen boeiend verhaal

en daarbij nog is dat deze films veels te lang duurt

catwoman verdient nog meer oscar nominaties dan deze film

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Idol schreef:

wat een saaie film totaal geen spanning

en al helemaal geen boeiend verhaal

en daarbij nog is dat deze films veels te lang duurt

Helemaal mee eens het was egt een gare klote film gewoon. K snap niet dat deze zoveel oscars heeft gewonnu.

avatar van the dude81

the dude81

The Aviator in a nutshell.redelijke film, mooi geacteerd door Dicaprio. Film duurt te lang en daardoor dus niet altijd even boeiend. Veel bioscooppubliek vertrok voortijdig uit de zaal. Zoals eerder hier gezegd door mede-moviemetergebruikers, zal deze film wel een paar oscars winnen vanwege het amerikaans rise and fall scenario. ach tja....desondanks redelijke movie

***

ben t volledig eens met eduard . Zeer goede acteerprestatie van leo. Maar hierover een drie uur duurende film maken vind ik zwaar overdreven.

avatar van stinissen

Je moet wel wat met de jaren 30 en 40 hebben, en in de film en luchtvaart wereld geintereseerd zijn.

avatar van m44r73n

m44r73n

Over het algemeen wel een goeie film. Leo speelde goed, overtuigend.

Wel een paar minpuntjes.

- te lang

- "special" effects niet mooi genoeg. het was af en toe

duidelijk te zien dat het nep was.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

stinissen schreef:

Is geen echt noodzakelijke vereiste, maar maakt de film inderdaad wel een stuk makkelijker verteerbaar. Ik heb me in elk geval geen seconde verveeld, The Aviator vloog letterlijk voorbij. Schitterend geacteerd door het hele cast, virtuoos gefilmd en gemonteerd, en mateloos fascinerend. Misschien wat luchtiger dan wat we normaal gezien van Scorsese gewend zijn (alhoewel ook de tragische momenten niet worden geschuwd), maar op het vlak van puur entertainment scoort dit wel heel erg hoog.

4.5 sterren.

avatar van pietje punk

pietje punk

geweldig! meer hoef je niet te zeggen

avatar van movie666

movie666

Ik vond hem erg langdradig echt een amerikaanse film.

avatar van DarkManX

DarkManX

Ik vond er helemaal niks aan. Zoals gezegd, te langdradig, te saai, te traag... DiCaprio is niet mijn favoriete acteur en zal het dus ook nooit worden want hier zet hij, volgens mij, een slechte prestatie neer. Al moet ik toegeven dat het script hem ook weinig mogelijkheden toeliet.

avatar van ellie

ellie

Ik heb de film gisteren gezien maar ik weet niet echt wat ik er van moet vinden. Delen hier meer deze mening? ik kan niet zeggen dat ik hem slecht vond. Maar om te zeggen dat het nu super was.

Heb ik niet gauw bij films :-s

avatar van donnie darko

donnie darko

DarkManX schreef:

Ik kan je helemaal niet volgen met wat je over leonardo dicaprio zei. Ik vond juist dat hij een geweldige vertolking neerzette.

Ik vond de film trouwens zeer goed.

Op het begin en daar bedoel ik mee de eerste twee uren was het zeer goed.

Daarna vond ik dat het een kleine dip had maar dan de laatste twintig minuten was het weer geweldig.

maar ja, iedereen zijn meningen verschillen

4.5 sterren

avatar van donnie darko

donnie darko

Phoenix schreef:

Waarom zou dat niet kunnen? Vooralsnog vind ik dit de 10 beste films die IK gezien heb (en daar gaat de persoonlijke top10 over).

Daar heb je helemaal gelijk in, phoenix. Mijn hele top tien bevindt zich ook in de jaren 90 en ik vind dat ook de beste film.

Dat noemt men eigen mening en ik denk dat olivier hier dat begrip nog niet kent.

Je kunt geen films in vakjes stoppen met goed of slecht.

Iedereen heeft zijn eigen mening over bepaalde films en dat is maar goed ook, anders was deze site zinloos geweest.

avatar van mister blonde

mister blonde

en over smaak valt niet te twisten en iedereen heeft recht op een mening en zulks. zo. hebben we alle cliches voor deze week ook weer gehad.

avatar van Ynst

Ynst

iets te langdradig,

maar ik vind 'm toch een 7,6 waard; een (zeer) krappe 4*

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Zoals verwacht heeft The Aviator gisteren de BAFTA voor beste film gewonnen.

avatar van LeeGer

LeeGer

NERD schreef:

Goede film, wel erg lang. Maar wat de film het meeste kwaad doet is het feit dat er niet een echt verhaal in zit, geen plot. Het is eigenlijk gewoon een opsomming van gebeurtenissen zonder een (voor mij) duidelijke rode draad of een gedachte er achter.

3,5 sterren

Het verhaal / de rode draad is dus het leven van Howard Hughes. daar gaat de hele film over.

avatar van LeeGer

LeeGer

Goed geacteerd door DiCaprio, de sfeer was ook goed. Jammer alleen dat de film niet echt kan boeien. Daarom van mij 2,5 sterren.

Ik vond het een Rot film met hoofdlette R. Het boeide me helemaal niet, en daardoor ook 70 min te lang. Ik snap niet dat deze film bij de Bafta gewonnen heeft

avatar van N8beestje

N8beestje

Ik heb hem uitgezet, ik viel erbij in slaap. Het verhaal boeide mij totaal niet!!

avatar van gertos

gertos

Alleen de scene bij de Hepburns thuis beviel me: "You think money ain't important, because you HAVE it".

Al deed die scene me wel weer wat denken aan dat diner tussen die rijkaards op de Titanic. En DiCaprio blíjft dat jonge menneke op die boot, welke rol die ook speelt. Als ie nou eerst eens wat meer leeftijd in dat mooie frisse snoetje van hem zou krijgen.... .

Ik keek hem destijds volstrekt impulsief in Kuala Lumpur en schrok eerlijk gezegd nogal toen ik las dat Martin Scorcese de regisseur is van dit véél te lange werk.

avatar van gondwana

gondwana

Ik was er twijfelachtig aan begonnen door heel die oscarhype maar was na de eerste scènes al erg entoesiast. Het dynamische, de energie, de extreem verzorgde beelden, di Caprio in z'n beste rol sinds Gilbert Grape (diegenen die vonden dat hij slecht acteerde hebben een vreemde notie van 'acteren').

Aangenaam verrast en vond hem zelfs beter dan Gangs of New York (die ik persoonlijk heel goed vond).

Gaf me een groot 'Citizen Kane'-gevoel.

+ let op de flitslampen-Casino-scène.

Wat een bagger film! Ben uit de bioscoop weggelopen! Normaal zou ik dat nooit doen, maar dit sloeg alles !

avatar van Quentin

Quentin

ilovehardstyle schreef:

Je username zegt ook al veel hoor

avatar van tycoon66

tycoon66

DarkManX schreef:

steeds vaker krijg ik hier het idee dat sommigen alleen posten om populaire films stelselmatig af te kraken

...jammer

zoveel oscars geeft een terecht beeld weer van deze film,en als je hem saai en langdradig vond had je beter naar de plot info moeten kijken..het is geen rambo 1,2,3, of zo.

dit verhaal daar bij moet je moeite doen je in de mens en de situatie te verplaatsen ,hetgeen helaas niet iedereen is gegeven

4 *

avatar van stinissen

[.[/quote]

...jammer

4 *[/quote]

avatar van ADHD

ADHD

Underw0rld schreef:

Jullie zijn allemaal stuk voor stuk gek, ben ik de enige die dit een top film vond????

bekijk de film nog eens en verander je mening

scorsese is net als tarantino (alleen op een hele andere manier natuurlijk!!!)

de film begint in de laatste 60/80 minuten echt goed opgang te komen, jammer hoor!

Ja dan moet je het eerste deel wel je ogen open kunnen houden. Deze film is ook zeker niet aan mij besteed, kon me echt niet boeien. Terwijl ik er toch echt zonder vooroordelen over DiCaprio of het onderwerp heen ging.