• 9.381.760 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 30 september 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Collateral

"It started like any other night."

De vriendelijke Max (Jamie Foxx) is taxichauffeur in Los Angeles. Hij krijgt Annie (Jada Pinkett Smith), een advocate, als klant en rijdt haar naar haar bestemming. Ze voeren een goed gesprek en er is een klik, maar beiden gaan verder. Max rijdt door naar het vliegveld om daar zijn volgende klant, Vincent (Tom Cruise), af te halen. Deze vraagt hem ergens af te zetten, maar ook om vlakbij die locatie te wachten tot hij klaar is. Wanneer er een lijk op Max' taxi valt, blijkt dat het begin van een helse nacht...

Max Durocher

Det. Ray Fanning

Richard Weidner

Felix Reyes-Torrena

Frank Pedrosa

Ida Durocher

BlueSword

goeie film, af en toe vond ik het wel een beetje te langdradig.
erg goed acteerd, behalve toen vincent (tom) stierf, ging me toch een beetje te snel, en dat hij dan daarvoor nog erg normaal een zin kan zeggen net voordat hij doodgaat.
voor de rest een topfilm, erg spannend en tom was cool als bad-guy.

avatar van Werwolf

Werwolf

Ik vond het toch een redelijk goede film! Goede spanning, die helaas naar het einde toe wat minder wordt in mijn ogen. Mooie rol van zowel Cruise als Foxx.

3,5 *

avatar van Quicki

Quicki

Ik vind hem niet slecht..maar is hij niet wat saai?

Er wordt nogal veel gepraat en zo en..nu ja, ik vind hem vrij onrealistisch...

BlueSword

onrealistisch? wat is er onrealistisch aan dan?

maarja, je kan het wel saai vinden ja, ik zelf vond de gesprekken wel interresant, had zeker wel iets meer actie in gemogen ja.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

BlueSword schreef:

onrealistisch? wat is er onrealistisch aan dan?

Ik denk niet als je met een huurmoordenaar in een taxi zit dat je dan nog lekker met mekaar een filosofisch gesprek gaat voeren.

avatar van davidov

davidov

Pieter Montana schreef:

Je gaat het hebben over de voetbalwedstrijd van de dag ervoor?

Of ben jij gewoon 10 uur stil.

Deze 2 heren in ieder geval niet.

En als DAT het punt is waarop de film onrealistisch is...dat ze een filosofisch gesprek hebben...dan ben je wel heel erg aan het mierenneuken. Doe je wel ontiegelijk je best om iets te vinden wat niet goed is...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

davidov schreef:

Je gaat het hebben over de voetbalwedstrijd van de dag ervoor?

Of ben jij gewoon 10 uur stil.

Deze 2 heren in ieder geval niet.

Vooraleerst ik vond deze film wel goed(4*) maar gewoon het stuk dat Foxx en Cruise begonnen te filosoferen vond ik geweldig irritant en saai. Ik zeg ook niet dat ze moeten beginnen over de voetbal. Het leek gewoon alsof ze elkaar al een tijd kenden en gezellig even zaten bij te kletsen. Aan zoiets begin je toch gewoon niet als je bedreigd word.

avatar van davidov

davidov

Pieter Montana schreef:

Het was volgens mij eerder een discussie waarin beide partijen geirriteerd raakten dan een gezellig gesprek

Pieter Montana schreef:

als ze al helemaal niks zeiden vond ik het ook geen bal aan.

avatar van silhoupin

silhoupin

Pieter Montana schreef:

Als je daar al commentaar op hebt... zonder dat zou er geen verhaal zijn, en trouwens, zo onrealistisch is dat nu niet

avatar van finaldestiny

finaldestiny

ik vond het een steengoeie film tom cruise speelt top!

en ontzettend spannend heb op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

Pieter Montana schreef:

het is een film hoor en in films kan vanalles gebeuren dat is nou juist het leuke aan films.

avatar van pjutter

pjutter

vond deze film best tegen vallen,

ik vond hem redelijk saai, en voorspelbaar.

begrijp daarom de redelijk hoge waardering niet zo goed.

Tom Cruise en Jamie Foxx acteerden beiden wel sterk,

pjutter schreef:

vond deze film best tegen vallen,

ik vond hem redelijk saai, en voorspelbaar.

begrijp daarom de redelijk hoge waardering niet zo goed.

Tom Cruise en Jamie Foxx acteerden beiden wel sterk,

je vond hem tegenvallen? voorspelbaar en saai?

je begrijpt de hoge waardering niet zo goed? (die komt btw rond de 3.5 uit)

en zelf geef jij ook een 3.5? knap.

avatar van pjutter

pjutter

je begrijpt de hoge waardering niet zo goed? (die komt btw rond de 3.5 uit)

en zelf geef jij ook een 3.5? knap.

jaa ik begrijp wat je bedoeld,

maar bij de meeste films die ik becijfer met een 3,5* ligt het gemiddelde soms stukken lager!!

daarom zat ik bij deze film ook te twijfelen tussen een 3* en een 3.5*

Maar ik snap je punt

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Voor het eerst weer eens een goede actiefilm in jaren

Goede actie, de vechtkunsten van Cruise in die Chinese of Japanse club, zijn schietwerk enzo... toppie...

Het acteerwerk is ook goed, met name Jamie Foxx

Redelijk verhaal, goede verhaallijn.

Ready, steady, go...

****

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, de zoveelste film over een medogenloze hitman en aspecten van het vivante nachtleven van LA.. leuk ritje, veel meer niet.

avatar van Mark Samuel

Mark Samuel

Spannende film, met een ijskoude tom cruise, leuk om lekker voor een avondje te zien. maar niet ontzettend bijzonder. muziek is wel gaaf trouwens. 3.0*

avatar van Marissa_

Marissa_

Ik vond de film heel erg langdradig.. En er zat te weinig actie in.. Ik kon m'n aandacht niet echt bij de film houden..

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Geen heel goede film maar ook geen heel slechte.

De beelden zijn mooi Jamie acteert heel goed, het begin is goed maar Tom acteert niet echt top en het einde is gewoon te oud. En ik haat het als er in een film een GSM plat gaat, hoe groot is de kans maar ja.

een 3

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuke film, maar ook niet een hele geweldige. Ik vond het verhaal wel leuk, maar ik vond de gesprekken vaak wel saai en daarbij moest ik echt mijn aandacht erbij houden. De actiestukken vond ik dan weer wel leuk, en het einde: daar kon ik prima mee leven!

3 *

avatar van Skrean

Skrean

In deze film was het erg verfrissend om tom cruise eens als the bad guy the zien.

Micheal Mann ruled wel met zijn eigen specifieke stijl.

Defenitely een must have op de dvd plank.

avatar van Esteban

Esteban

Eindelijk meegepikt.

Het scenario steunt teveel op toeval, kan zich niet ontdoen van voorspelbaarheid en mist een originele invalshoek. Het zijn de hand van Michael Mann en de transformatie van Tom Cruise die van 'Collateral' uiteindelijk de nét iets betere, doch standaard-thriller maken. Zonder die kwaliteiten stelt dit echter maar weinig voor. Jammer dat je je daar tijdens het kijken dan ook volledig bewust van bent.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Begon aardig spannend, maar verviel vervolgens in een clichématig actiefilmpje. Helaas!

avatar van basketballerke

basketballerke

Verhoogd van 3,5 naar 4.

Goed verhaal, Tom Cruise speelt zijn rol heel goed.

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

ik vond tom cruise vooral miscast

voor mij kwam hij totaal niet echt over met dat nep grijs haar en dat killer instinct , jamie foxx daar in tegen vond ik weer zeer sterk in zijn rol

avatar van Scratt

Scratt

Jamie Foxx is een top-acteur !! Tom Cruise was een aangename verschijning als ijskoude killer. De dialogen waren erg leuk en L.A. was weer op z'n best gefilmd door nachtraaf Michael Mann. Het einde ronde het verhaal leuk af, hoewel het een beetje geloofwaardiger kon. Een huurdoder die het niet kan halen van een brave taxichauffeur ? Wel goed gevonden dat Vincent's lijk in de rijdende metro achterbleef

avatar van Inperfections

Inperfections

Leuk tijdverdrijf, een halve ster omhoog, om het eerste dialoog.

Een 6 (***)

avatar van miepke

miepke

tom cruise speelt erg overtuigend, en ook jamie foxx zet een goede rol neer. leuk verhaal

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

goede film met helaas een einde wat de rest van de film niet waardig was