• 9.379.431 stemmen

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot The Ladykillers

"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...

Professor G.H. Dorr

Sherriff Wyner

Deputy Sheriff

Weemack Funthes

mister blonde schreef:

Snap met de beste wil van de wereld niet dat jij de aanwezigheid van een wazige neger onlosmakelijk weet te verbinden met de MTV-generatie.
Je vergroot weer eens iets uit, wat slechts een detail van de film is.

Wat voor een neger ook: de pet scheef, slenterend door de gang (met wel degelijk hippe muziek), en vééle quotes als "He brought his bitch to the wafelhood?"... Maar ook bij andere personages zie ik de link met hedendaagse (zwakkere) komedies. Zo was er de dommerik, die je quasi enkel in bottom100 films zult aantreffen (Dumb & Dumber oa?); en natuurlijk de expliciete vermelding van de wansmakelijke darmproblemen van een ander...

mister blonde

Dumb and Dumber krijgt overal altijd wel aardige gemiddeldes, hoor. Maar dat terzijde.

Je kritiek verschuift zich nu al naar andere karakters, wat goed is, want het was wel erg geconcentreerd op 'die neger'. M.i. worden stereotyperingen en clichés een beetje op de hak genomen in deze film. Dacht je werkelijk dat de Coen's dachten dat ze een vondst hadden met het verzinnen van die types?

Ik vermoed dan ook sterk, wil je hier wat zinnigs over zeggen, dat je het origineel moet hebben gezien. Ik denk dat het een soort persiflage is, getuige de oubollige sfeer en de wat ouderwetse decors en settings. Maar zeker weten doen alleen de mensen die beide films zagen. Anyone?

mister blonde schreef:

Dus het toepassen van de cliché is de cliché meteen op de hak nemen?

Volgens mij was 'Pulp Fiction' de allereerste film die de negerkarikatuur op de hak nam; en maakte Hollywood er sindsdien een handelsmerk van, waardoor de oorspronkelijke bedoeling (= karikatuur) in de vergetelheid kwam. En als de Coen-broers de karikatuur terug willen bovenhalen (en dus het Hollywoodgebruik terecht wijzen), dan doen ze dat zeker niet zo memorabel als 'Pulp Fiction' het hen voordeed... Akkoord?

JJ_D schreef:

Dus het toepassen van de cliché is de cliché meteen op de hak nemen?

Nee, maar in dit geval wel. Je bent toch zo'n Coen kenner? Zou je door moeten hebben.

Natuurlijk niet. Hoe kom je daar toch bij?

Akkoord?
Nee, je ziet spoken met je Pulp Fiction vergelijking.

mister blonde schreef:

Mijn punt is juist dat ze het niet degelijk hebben gedaan, en dat heeft niks met Coen-kenner zijn (of niet) te maken.

Trouwens, ik pretendeer toch helemaal niet een kenner te zijn?

mister blonde

Jouw punt was dat the Coen's andere films na-aapten. Of het degelijk was of niet was niet het punt. Je kritiek verschuift zich.

mister blonde schreef:

Je hebt gelijk (en ook weer niet). Oorspronkelijk ging ik er van uit dat ze geen karikatuur trachtten neer te zetten. Je zegt van wel, dus zeg ik dat het (indien het zo is, waar ik helemaal niet zo zeker van ben) slecht gedaan is.

avatar van Lepi

Lepi

Geen slechte film, maar ik verwachtte meer humor en toch een beetje actie. Gaat snel vervelen

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een zwakke film, waar ik veel meer van verwachte.

Hanks speelt op zich wel goed maar het verhaal kon me absoluut niet boeien.

avatar van aegron

aegron

Prima film. Niet geweldig, maar degelijk vermaak. 3*

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Eerste keer had ik de film in de bios gezien en vond hem toen nog wel aardig. De tweede keer thuis kon ik hem niet eens afkijken.

Wat een vervelende film!

avatar van MovieArt

MovieArt

animalkrullie schreef:

Een zwakke film, waar ik veel meer van verwachte.

Hanks speelt op zich wel goed maar het verhaal kon me absoluut niet boeien.

absoluut mee eens, snap niet dat Hanks het geaccepteerd heeft.

avatar van my style

my style

lekkere wegkijk film, niet een echte aanrader maar is momenten wel grappig! 2,5*

avatar van morreke

morreke

moet deze nog eens op een normale manier zien. Toen ik em keek heb ik de ganse tijd naar een stomme voice-over zitten luisteren. Dacht dat dit erbij hoorde.

now he enters the basement, there he sees a table. on the table ... enz enz ... en bedenken dat ik deze helemaal zo heb uitgekeken.

avatar van Reinbo

Had gehoort dat dit een minder Coen was en heb het zien ervan daarom lang uitgesteld. Maar het blijkt een hele leuke echte Coen te zijn vol met gekke typetjes en prachtige visuelen vondsten. Niet hun beste werk maar wel goed voor 4*

avatar van pietjuh

pietjuh

Dit is dus werkelijk bagger, 1* voor het mooie dichtmetselen van dat gat in de muur

Reinbo schreef:

Helemaal mee eens! Eindelijk een medestander gevonden.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Reinbo schreef:

Ik sluit me hier geheel bij aan.

avatar van miepke

miepke

leuke film

het oude vrouwtje speelde nog het beste van allemaal.

jammer dat het op het laatst een beetje werd afgeraffeld.

al met al heb ik genoten.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Een sterk begin maar ook ik vind dat het richting het einde ineens heel erg werd afgeraffeld. Marlon Wayans had zelfs een paar grappige momenten, op zich een prestatie. Hanks was sterk. Al het acteerwerk was in orde, maar het verhaal kwam richting het einde veel te veel tekort. Het is te makkelijk allemaal. Nee, 2,5 ster. Leuk voor één keer.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Toch wel een zéér goede en grappige film!!

avatar van =michael=

=michael=

Was volop lachen met die neger!

avatar van Sportingerke

Sportingerke

flauw, zeer flauw. Verder dan enkele grimassen die op lachen lijken is mijn gezicht niet gekomen.

2 sterren voor de oude zwarte dame, het mooie dichtmetselen van de muur en de afvalboot die alles netjes opruimt.

avatar van AGoos

AGoos

ik vond dit geen geweldige film...tom hanks irriteerde me behoorlijk...ryan hurst nog meer....Jk simmons was eigenlijk de enige die mij af en toe deed glimlachen...ik heb het origneel nog niet gezien...maar die kan nu alleen maar meevallen...gelukkig zijn de coen's inmiddels weer originele verhalen aan het schrijven...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Misprent van the Coen brothers, die met The Ladykillers hun minste film maken die ik heb gezien. Het niveau van bijv. Fargo, Big Lebowski en Raising Arizona wordt geen moment gehaald! Tom Hanks weet mij geen seconde te overtuigen in zijn rol en de enige die het ''goed genoeg'' deed was voor mij Marlon Wayans die nog een paar leuke momenten weet te produceren in deze film. Ook de plotomschrijving van de film zoals op MM beschreven vind ik niet goed. ''Ze besluiten de vrouw te vermoorden''. Dit is aan de orde in het laatste half uur en wat mij betreft niet relevant voor de plotomschrijving. Maarjah, ik ben niet van plan om het te gaan aanpassen want misschien zijn er mensen die ook vinden dat de film ''daar'' om draait.

Voor de rest is dit geen superslechte film, maar gewoon een film die in alle opzichten geen voldoende weet te behalen voor mij .

* *

avatar van Mug

Mug

Misprent wil ik het noemen, maar wel enigszins teleurstellend. Vooral te maken met een drietal typetjes: 1) Ryan Hurst als oliedomme jongeman (met nu en dan een intelligent idee); 2) J.K. Simmons als Garth Pancake, een persiflage op Crocodile Hunter Steve Irwin, maar dan met een darmprobleem; 3) en last but absolutely not the least, voor de youngsters, de talentloze Marlon Wayans, die zoals gewoonlijk weer hetzelfde typetje speelt zoals de pubers hem kennen, incl. dezelfde gekke bekken en bewegingen, dramatisch.

Gelukkig wordt er tegengas gegeven als we nog spreken over de acteurs. Het oude dametje doet het aardig. De Aziatische Generaal incl Hitler snor kan goed omgaan met sigaretten. Maar het is vooral Tom Hanks die lof verdient. Vooral te danken aan het script, die hem veel Edgar Allen Poe laat voordragen (en ook zijn gedachtengoed uitspreekt als we het hebben over het plannen van het vermoorden van het dametje). Het enige personage dat mij niet deed verlangen naar het origineel.

En dan nog de uitstraling van de film met behulp van de muziek. De scenes op de brug, de vuilnisbelt in het begin, het compleet afgelegen politiebureau, en de prachtige moordpoging van de Generaal op het dametje. Het zag er kieskeurig uit.

Het is jammer dan de Coen broers te veel mikten op een nog groter publiek door te veel gemakkelijke grappen en personages binnen te halen. Ik snap de slechte recensies die de film veelal kreeg wel in dat opzicht. Maar er valt nog genoeg te genieten.

Go fetch pickles!!! 3*

avatar van kleez

kleez

Verhaal opzich is ontzettend leuk!

De film vond ik erg leuk beginnen, goede intro , maar daarna word

het echt saai! Laatste half uur is wel aardig.

avatar van Rien

Rien

lekkere wegkijker

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik heb deze dvd al ruim 2 jaar op de plank staan, maar ik heb nog steeds geen zin om te kijken. De verhalen hierboven en het gemiddelde werken ook niet echt motiverend. Toch is het een Coen film, dus binnenkort eens van de plank pakken.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Best een geinige film...."with your hipperdyhop music".