Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen
Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans
Releasedatum: 1 juli 2004
Plot The Ladykillers
"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."
In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...
Professor G.H. Dorr
Sherriff Wyner
Deputy Sheriff
Weemack Funthes
missl
Ik vind het wel grappig maar het ging op een gegeven moment een beetje te lang door en vond ik het niet meer interessant.
Redelijk vermakelijke film die wederom niet tot de beste van de Coen's behoort. Hanks slaat de plank volledig mis.
Cashmyra
Leuke film, het zakte op een gegeven moment een beetje af; ookal is de film niet zo lang; hier en daar zakte hij gewoon ietwat in. Bijna tegen saaiheid aan. Verder is de film naast grappig ook nog wel interessant; als je kijkt naar de verwerking van de het werk van Poe.
Het is weer iets anders dan een spannende thriller/actie film waarin een casino berooft word en het is ook weer niet te slapstick komedie flauw.
Gewoon leuke film.
riefenstahl
De gebroeders Coen die zich wagen aan een herverfilming van the ladykillers; ik zat me er handenwrijvend op te verheugen.
Wat een deceptie.
Over the top karakters die zich al schmierend een weg banen door het bekende script.
Jammer, had echt veel meer van gemaakt kunnen worden en dat had ik van de Coens ook verwacht.
eppy
'k vond het orgineel beter uitgewerkt en ook een betere sfeer hebben, deze kwam veel beklemmender over.
Respekked
Left my wallet at El Segundo
Hele fijne rol van Hanks, zo heb ik em niet vaak gezien. Fijn dat hij een keer van de automatische piloot afstapt. Fraaie teksten mag hij dan ook uitkramen. Verder is het eerste uur erg vermakelijk. Naast Hanks kon ik Wayans een keer wel waarderen en ook het oudere vrouwtje is bij vlagen zeer aandoenlijk. Wanneer ze daadwerkelijk gaan ladykillen is de lol er wel helemaal af. Beetje dooddoener.
Vreselijke muziek ook, die Coen brothers hebben daar echt geen kaas van gegeten.
Captain_Kuro
ik geef het machtig mooie filmpje een 3,5 (waarschijnlijk omdat ik het origineel ooit nog moet zien) verder was ik verrast door Marlon Wayans. Die voor de verandering gewoon hilarisch was.
boombastic
Het acteerwerk van Hanks maakt de film nog enigzins draaglijk. Het verhaal is aardig, maar vrij klungelig neergezet, evenals de niet uit de verf komende simpele karakters.
Laat deze film gerust liggen..
Fingquality
Ik vond Hanks erg leuk in deze film en verder wel wat geinige karakters, maar nergens wordt het niveau erg hoog. Vermakelijke komedie voor een avondje die best wat hoger verdient dan het gemiddelde die het hier heeft. Ik moet daarbij wel als kanttekening plaatsen dat ik het origineel niet heb gezien.
GinolaEHV
Een bijzondere, maar niet altijd even boeiende comedy.
Er zitten weer een aantal absurde momenten / personages in, zoals we gewend zijn van de Coens. De momenten zijn echter niet allemaal even grappig, en de personages niet even interessant. Daarin slaagde The Big Lebowski juist wel.
3*.
Aapje81
Een werkelijk schandalig slechte verfilming van het prima orgineel. Hier hadden ze met hun poten vanaf moeten blijven.
B_B
- 1969 berichten
Had na No Country for Old Men en Burn After Reading besloten om meer films van de gebroeders Coen te gaan bekijken, gister was Ladykillers aan de beurt.
Het verhaaltje is niet zo heel boeiend maar wordt vlot genoeg verteld zodat het niet gaat vervelen en zorgt voor een aantal zeer grappige scènes. De personages zijn niet allemaal interessant, net als het acteerwerk waarbij vooral Marlon Wayans weer zijn standaard personage speelt en soms bijna irritant wordt. Vond de personages van Tom Hanks en J.K. Simmons het grappigst en ook "The General" had een paar mooie scènes.
Verder kent de film geen echte minpunten maar wordt ie ook nergens echt speciaal of geniaal, beetje net als Burn After Reading.
3 ster.
schillies
Leuke misdaadkomedie, zeker niet de beste van film van de Coens, maar zeker niet slecht. Ik vond de personages van deze film geweldig met Hanks en the general als toppers. Kan wel niet tippen aan topfilms als no country of old men en Miller's crossing, maar zeker geen slechte poging.
3,5 sterren
OlafK
Een prima Coen-film. Weliswaar niet de beste, maar uit de toon vallen doet The Ladykillers ook niet.
Acteerprestaties zijn prima. Hanks is een zelfingenomen, gladde kerel. Leukste rol is weggelegd voor Marlon Wayans. Zijn personage was verreweg het grappigst.
Deze film is gewoon een aardige wegkijker, een leuke misdaadkomedie die de vaart er behoorlijk inhoudt. Verder niet heel veel bijzonders. En daar is eigenlijk maar weinig niets mis mee
Brakeburner
Een donkere komedie van de Coen's die me qua thema wel wat deed denken aan Duplex (al wordt het daar allemaal heel anders aangepakt!)
De typische Coen-kenmerken zijn ook hier wel te herkennen, al is hun stempel minder nadrukkelijk aanwezig dan in hun andere films.
Ook een erg toffe combinatie van acteurs hier!
Misschien één klein minpuntje hierover = alhoewel hij misschien wel de 'lolbroek' uithangt in deze film, vind ik Wayans niet echt thuishoren in dit verhaal. (Zorgde soms voor scary movie deja-vu's
) En hij kan het nochtans beter
zie Requiem for a dream!
Inderdaad niet hun beste film, daarvoor is het verhaal wat te flauw! Toch blijft dit een erg leuke en vrij originele komedie!
Meneer Bungel
Voor de verandering eens een geweldige remake zodat ik nog eens vaker eentje zal durven proberen.
Het origineel heb ik later dan deze gezien, maar is van eenzelfde hoog niveau. Beide films hebben hun eigen sterke punten, zoals de setting van het origineel in hartje Londen en deze in the southern States, ergens aan de Mississippi.
Maar ik zal het verder bij de Coens versie houden. Een prachtige cast krijgt hier een hilarisch script uit te voeren en dat gebeurt met verve. Hall, Hanks en het hele boevenclubje, de 'dames van de thee' en ook muzikale kerkgangers maken er een feestje van dat door de Coens prachtig in beeld gebracht wordt. Het verhaal dient natuurlijk niet al te serieus genomen te worden en wanneer de film er op zit komt er dan ook een 'all is well that ends well' ontknoping die even zwartgallig als komisch is.
Het knappe van deze remake is dat ie echt 'hermaakt' is, een wereld van verschil met zijn voorganger, maar de 'spirit' en de kern van het verhaal blijven fier overeind. Jammer dat deze zo gemiddeld door de Coen-fans als teleurstellend wordt ervaren, maar zo kan het gaan. Dat had ik dan weer bij 'No country...', maar hopelijk kan ik daar met een paar jaar nog eens wat meer van maken.
'The ladykillers' is echte topkomedie met veel kleur en humor en een typisch zwart randje zoals bijna alleen de Coens dat beheersen. 'Bijna' zeg ik, want wat Alexander Mackendrick doet met het origineel is eveneens niet te versmaden!
Leuke film van de Coens, zij het dat dit voor hun doen een wat mindere film is. Het verhaal is niet zo heel bijzonder, maar gelukkig bevat de film wel weer een aantal leuke typetjes. Tom Hanks zet echt een uitstekende rol neer in deze film. Bijna onherkenbaar zet hij op buitengewone wijze de aparte en gestoorde professor neer. Verder vond ik J.K. ook wel grappig, omdat hij overal vriendin bij lijkt te betrekken, iets wat de anderen niet altijd kunnen waarderen. De film kent verder een vrij traag verloop, maar weet door de grappige personages toch wel behoorlijk te boeien. Het is niet dat je dubbel ligt van het liggen, maar een dikke glimlach is het allemaal zeker wel waard. Iets minder scherp en sterk dan de meeste andere films van de Coens, maar over het geheel dus meer dan genietbaar!
®Tc
Ik vond het eerder een irritante bedoening dan een grappige komedie.
Het origineel heb ik nooit gezien en eigenlijk ook weinig interesse in na deze remake. De film bevat leuk camerawerk en een goede soundtrack maar daar blijft het dan ook bij. Niks maar dan ook niks vond ik echt grappig. Tom Hanks had een enorm irritante rol en ook dat 'my bitch, my nigga, motherfucker'-gedoe begon na een tijdje flink op mijn systeem te werken.
Leo1954
- 2073 berichten
Onbegrijpelijk, zo'n lage waardering hier. Ben ik dan zo eenzaam in het genieten van deze film. Fotografisch al zo'n bijzondere klasse, werkelijk een schoonheid. Zoals de vuilnisboot onder de brug doorvaart, de frontale opnames van het politiebureau, dat alleen al maakt de film tot een feest voor het oog. En de krankzinnige humor, wat geweldig. Niemand kon de vrouw vermoorden en ik zou degene die dat wel gekund hebben opgezocht en zelf vermoord. Want krankzinnige humor blijft alleen overeind als het sentiment overeind blijft. Als ik kon gaf ik deze film een 6!
Rosicky
Mijn negende Coen-film, mijn eerste Coen-onvoldoende.
De broertjes Coen behoren absoluut tot mijn favoriete filmmakers. Hun gengreoefeningen zijn steeds weer origineel en erg geestig. Deze Ladykillers echter, wijkt daar volledig vanaf. Deze film is namelijk erg standaard, en totaal niet geestig.
Tom Hanks is een monument van een acteur, en bij hem ligt het probleem dan ook niet. JK Simmons vind ik ook een goed acteur, en de andere bijrollen zijn redelijk. Jammer van Marlon Wayans. Zijn bijdrage aan een film is automatisch een halve ster aftrek.
Heb het origineel niet gezien, maar deze remake voelt op geen enkel moment aan als een Coen-film. Nergens gebeuren er onverwachte dingen. De personage zijn veel te clichématig, en het einde is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. De cameravoering is echter wel van het niveau dat we gewend zijn.
Ik ga onverstoord verder met het bekijken van alle films van de broertjes Coen. Millers Crossing, the Man who wasn't There en a Serious Man zijn de enige die ik echt nog wil zien..
jikamajoja
Een echte Coen film. Geweldige types, fantastisch taalgebruik en prachtige go-spel muziek. Tom Hanks is geweldig in zijn rol.
laundromat
2,5* is niet zo hoog...kun je je nader verklaren? (:

Road to Perdition
Drama / Misdaad, 2002

Miller's Crossing
Misdaad / Drama, 1990

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

Blood Simple