Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen
Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans
Releasedatum: 1 juli 2004
Plot The Ladykillers
"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."
In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...
Professor G.H. Dorr
Sherriff Wyner
Deputy Sheriff
Weemack Funthes
FisherKing
Ik vond het hier wel te ver gaan, qua onderbroekenlol. Daar had jij dus geen last van ?
Infected_
Ik vond dit een redelijk saaie film , maar had eerst niet door waar deze film naar toe ging.
Vond het uiteindelijk dan toch nog een redelijk grappig op het einde.
Zeker die scene waarin de politie die oude vrouw niet geloofd vond ik wel nice ^^
Voor mij zit er weinig verschil in met het andere Coen werk. Al richten de Coens zich voor het eerst op een halve zwarte cast met bijbehorende lolletjes.
Visueel steeds de moeite, vlot verteld, voor een keer een goed simpel plot (in vergelijking met een Big Lebowski waar het plot zwaar in de weg zit). Alleen het einde duurde mij iets te lang, hadden nog makkelijk 10 minuten afgekund.
Kijkt gewoon lekker weg, paar leuke grapjes maar vooral een constante grijns en vlot tempo. Aardig filmpje, meteen ook de laatste Coen vooral ik hun nieuwe werk kan gaan bekijken.
Blijven aardige regisseurs die waarschijnlijk hun leven lang geen meesterwerk uit hun brein zullen persen. Maar vermaak is het wel.
maerk
Wat een negatieve reacties allemaal! Ik vond de film heel leuk, heb er echt van genoten. Heerlijke comedy met een grappige Tom Hanks. Alle personages waren leuk behalve Marlon Wayans...die kon me de hele film lang niet boeien. Kwam er pas net, toen ik de titel hier op MM intikte, achter dat het een Coen film is! Nou, de Coens hebben weer goed werk geleverd hoor
4 sterren.
Teddy Daniels
No country for old men, Fargo, the big lebowski zijn denk ik al meesterwerken.
Over No Country For Old Men spreek ik mij nog niet uit maar die andere films zijn wat mij betreft ver verwijderd van de meesterwerk status.
Best redelijk maar ook wel vaag. Het was soms geinig maar ik zie er niet echt een komedie in. Wat het wel is? Tsja een combo van thriller en drama denk ik...
Tom Hanks speelt wel aardig maar nergens hoogstaand. Zoals niemand in de film. Het verhaal is mij gewoon te wazig om echt te boeien. Typisch een film van 1x kijken en dan nooit meer.
wibro
Zonder meer de zwakste film van de Coen Brothers. Wat niet wil zeggen dat de Coen Brothers geen komedies kunnen maken. Kijk maar eens naar de "Hudsucker Proxy".
boeliebab
Best een geinige film...."with your hipperdyhop music".
Whahaha kan daarom blijven lachen. wat een leuk mens. Leuke rol van Tom Hanks ook.
sofripa
Vond het best een smakelijke film. Hanks een beetje over the top, maar he er zijn heel wat rottere film gemaakt. 3*
lettervorm
Best wel leuke film. Vooral de outfit van Tom Hanks vind ik geweldig.
decsss
1 keer kijken is meer dan zat. dit is tot nu toe de slechtste Coens film die ik heb gezien. Enige pluspunt in deze film vond ik Wayans heb soms echt om hem kunnen lachen.
Donkerwoud
Een slechte Coens is nog altijd zoveel grappiger dan de doorsnee komedie. Ik vind zowel The Ladykillers als Intolerable Cruelty best aardige pogingen om hun humor naar de mainstream te vertalen. Gelukkig dat ze nu weer echt op de oude koers liggen met No Country.
A.L.I.E.N
gisteren gezien!leuke film.
leunt een beetje tegen "Ocean Eleven" aan.
4.0 sterren
newG
1ste kijkbeurt: 1.5*
2de kijkbeurt: 3*
de coen brothers slagen er steeds in films me uiteindelijk toch te overtuigen
net zoals bij the big lebowski
Vond deze film tegenvallen en heb er maar soms om moeten lachen (vooral dankzij Marlon Wayans die ik goed vond in deze film). Vond Tom Hanks irritant met zijn stem en taalgebruik. Het verhaal was best leuk gevonden en het einde was ook best goed, maar Tom Hanks verpeste voor mij deze film.
JanVR
MOUNTAIN GIRL!!! HAHA. Dat koppeltje vond ik toch echt hilarisch... met zijn rare darmtrekjes...
Net wat te flauw hier en daar, maar zo af en toe zie je iets van wat de geniale broers écht kunnen.
Tarkus
Hoewel de film hier en daar wat grappen heeft die geslaagd zijn, is deze prent in zijn geheel wel een tegenvaller.
Is een van de mindere films van de gebroeders Coen vind ik persoonlijk.
Wel mooie beelden en een puike Irma P. Hall, maar Tom Hanks stelt teleur.
Co Jackso
- 21924 berichten
Het begint allemaal wel leuk en aardig, maar langzaam vermindert de originaliteit gestaag en staat de film steeds meer in de schaduw van het origineel. Ik had hier wel een iets andere aanpak van de gebroerders Coen verwacht.
dave
Ik heb hier niet veel over te zeggen.
1. Tom Hanks kwam niet geloofwaardig over.
2. Het werd op de duur erg langdradig.
decsss
Ik heb hier niet veel over te zeggen.
1. Tom Hanks kwam niet geloofwaardig over.
2. Het werd op de duur erg langdradig.
Dan heb je nog best veel gezegd
Bananas
Voor een Coen film bepaald geen topper en het acteerwerk soms abominabel. Vermakelijk was hij bij vlagen wel en lekkere muziek.
glimlicht
Visueel echt prachtig,
het geeft een bepaalde warme rust met zich mee.
Het politiebureau (bijv) word echt zeer mooi weergegeven.
Muziek.. ook te gek!
Behalve de overbodige hip-hop toestanden erdoorheen af en toe.
Gelukkig gebeurde dat niet vaak.
Acteerwerk was wisselvallig, personages weer top.
Tom Hanks was heeeeel stoer
Hier word hij elke week wel gekeken, favoriete film van mijn huisgenoten
maarja ik vind dat niet erg, kijk er erg graag naar.
4,5

Road to Perdition
Drama / Misdaad, 2002

Miller's Crossing
Misdaad / Drama, 1990

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

Blood Simple