• 9.377.044 stemmen

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot The Ladykillers

"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...

Professor G.H. Dorr

Deputy Sheriff

Weemack Funthes

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Amusante komedie, met een geweldige rol van Tom Hanks. Helaas miste de film soms wat vaart en zat het plot wel heel erg simpel in elkaar. Ook Marlon Wayan's vuilbekkende inside-man werkte soms behoorlijk op m'n zenuwen. Maar voor de rest was het allemaal zeer behoorlijk. Coen-light, zeg maar.

3 sterren.

avatar van Freud

Freud

Ik ben nooit een echte onvoorwaardelijke fan van de Coen-brothers geweest (O brother en Miller's crossing vind ik heel goed, The man who wasn't there is ook erg knap, maar vooral Fargo en Barton Fink vind ik behoorlijk overschat. Intolerable cruelty vind ik misschien nog een van hun beste films, omdat die tenminste pretentieloos voor het grappig zijn ging, en daar ook echt in slaagde) Maar The ladykillers dus. Zoals altijd ziet de film er prachtig uit en is de soundtrack fantastisch (maar dan ook écht fantastisch). Maar een tamelijk groot probleem van deze film is dat hij niet echt grappig is. Hij is wel geinig, maar niet grappig. De nevenpersonages vind ik erg leuk (behalve dan die domme football-speler) maar de professor zelf is meestal nogal ergerlijk. In sommige scenes niet hoor, maar over het algemeen is het toch maar een karakterloos personage.

De film als geheel is eigenlijk behoorlijk mislukt, hij loopt niet erg goed (dat gevoel had ik bij Fargo en Barton Fink trouwens ook, het verhaal hapert voortdurend. Terwijl die andere voorbeelden die ik genoemd heb dan weer prachtig en naadloos verteld worden zonder dat je een moment het gevoel hebt dat er iets aan schort) en hij is dus eigenlijk ook niet écht grappig. Tja, dan kan ik enkel 2.5 sterren geven.

Hmm.. bepaald geen hoogvlieger dit.

Tom Hanks doet het erg leuk, loopt als een bezetene te brallen. Verder nog wat spaarzaam grappige momenten, en voor de rest is het heel lang niet leuk.

Het ergste is nog dat de Coens hier gewoon zwaar onderuit gaan. Een fatsoenlijke scriptschrijver had zoveel meer kunnen doen met dit op zichzelf vrij aardige materiaal.

avatar van Jordy

Jordy

Ik snap niet waarom iedereen dit nou "een film voor de massa" noemt, of een poging tot commerciëel succes... dat zie ik er totaal niet in. Ik vond het gewoon een niet erg geslaagde Coen, net-niet typetjes, net-niet dialogen, net-niet situaties... onvoorstelbaar dat deze mannen een paar jaar geleden nog Oh Brother maakten.

Nou was het allemaal zeker niet slecht, heb me prima vermaakt. Maar waar ik Cruelty nog het voordeel van de twijfel gaf, vind ik dit echt niet koop-worthy. Ben je blij dat je eindelijk alle Coens compleet hebt...

avatar van neo

neo

Bij Intolerable Cruelty had ik een beetje vreemde bijsmaak in mijn mond.Dan vraag je je af hoe dat dan verder zal gaan.. Nou dit is weer op en top Coen Brothers! Het omaatje en het karakter van Hanks zijn om van te smullen.Die twee hebben wat.De humor is net als in de vorige van de Coens wat meer ''lach of schiet'', maar er zitten veel briljante grappen in.Het soms herhalen van bepaalde trekjes van verschillende karakters stoorde mij ook totaal niet.4 sterren

avatar van Hannibal

Hannibal

Redlop schreef:

Ik zie geen enkele gelijkenis naar één van beide genoemde films, behalve de Coens dus.

En toch zie je dat het een Coen film is. Deze film lijkt inderdaad in het geheel niet op bijv. O Brother, maar hij doet je er toch aan denken. Op de één of andere manier zit er toch een bepaalde sfeer in deze films waardoor ze toch allemaal met elkaar te vergelijken zijn.

Leuke film dit, trouwens, ik moest even wennen aan de rol van Tom Hanks, ik dacht eerst dat deze rol misschien verkeerd gecast was, maar hij doet het toch wel weer erg goed hoor.

Ik vond deze film in tegenstelling tot velen erg vermakelijk. 4*

avatar van gotti

Eén van de weinige films, waarbij de remake leuker is dan het origineel, maar, en ik zal wel in herhaling vallen, de Coen's kunnen beter; vee beter.

avatar van otherfool

otherfool

Zo, ik ben weer bij qua Coens.

Helaas is dit wel de minste van de broertjes, en aangezien voorganger Intolerable Cruelty ook al een teleurstelling was vrees ik het ergste voor de toekomst.

Erg flauwe donkere komedie. Het centrale punt in de film (dat ze het oude besje moeten vermoorden) neemt hooguit een kwartier in beslag, de rest van de tijd bestaat uit vervelende ruzie-achtige dialogen die slechts zelden een glimlachje op m'n gezicht kunnen toveren.

Veel gescheld en zelfs de nodige toilethumor. Zeer teleurstellend.

1,5*.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Nou, ik heb dan ook de slechtste Coen film gezien. Wat overigens een relatief begrip is als je je bedenkt mijn andere Coens films 4* of hoger genoteerd staan.

De ruzies tussen de bankrovers vond ik erg slecht uitgewerkt: niet grappig en erg clichè hoor: een stel domme boeven. Dat hoeft niet persè slecht te zijn maar nu kwam het de film in ieder geval niet ten goede.

De oude vrouw vond ik wel hilarisch, scenès waarin zij meespeelde leverde standaard een glimlach op. Ik lag helemaal dubbel toen zij een agent uit nodigde en Tom spoorloos was. Verder mooie muziek.

Grootste minpunt echter zijn toch dat ik de personages over het algemeen een stuk minder opmerkelijk vond dan bij andere Coen films. Het slot was ook niet echt waar ik op wachtte, stelletje moraalridders!

Maar ondanks alle minpunten heb ik me toch erg geamuseerd en geen seconde op mijn horloge gekeken. 3,5*

avatar van Sportingerke

Sportingerke

flauw, zeer flauw. Verder dan enkele grimassen die op lachen lijken is mijn gezicht niet gekomen.

2 sterren voor de oude zwarte dame, het mooie dichtmetselen van de muur en de afvalboot die alles netjes opruimt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Misprent van the Coen brothers, die met The Ladykillers hun minste film maken die ik heb gezien. Het niveau van bijv. Fargo, Big Lebowski en Raising Arizona wordt geen moment gehaald! Tom Hanks weet mij geen seconde te overtuigen in zijn rol en de enige die het ''goed genoeg'' deed was voor mij Marlon Wayans die nog een paar leuke momenten weet te produceren in deze film. Ook de plotomschrijving van de film zoals op MM beschreven vind ik niet goed. ''Ze besluiten de vrouw te vermoorden''. Dit is aan de orde in het laatste half uur en wat mij betreft niet relevant voor de plotomschrijving. Maarjah, ik ben niet van plan om het te gaan aanpassen want misschien zijn er mensen die ook vinden dat de film ''daar'' om draait.

Voor de rest is dit geen superslechte film, maar gewoon een film die in alle opzichten geen voldoende weet te behalen voor mij .

* *

avatar van Mug

Mug

Misprent wil ik het noemen, maar wel enigszins teleurstellend. Vooral te maken met een drietal typetjes: 1) Ryan Hurst als oliedomme jongeman (met nu en dan een intelligent idee); 2) J.K. Simmons als Garth Pancake, een persiflage op Crocodile Hunter Steve Irwin, maar dan met een darmprobleem; 3) en last but absolutely not the least, voor de youngsters, de talentloze Marlon Wayans, die zoals gewoonlijk weer hetzelfde typetje speelt zoals de pubers hem kennen, incl. dezelfde gekke bekken en bewegingen, dramatisch.

Gelukkig wordt er tegengas gegeven als we nog spreken over de acteurs. Het oude dametje doet het aardig. De Aziatische Generaal incl Hitler snor kan goed omgaan met sigaretten. Maar het is vooral Tom Hanks die lof verdient. Vooral te danken aan het script, die hem veel Edgar Allen Poe laat voordragen (en ook zijn gedachtengoed uitspreekt als we het hebben over het plannen van het vermoorden van het dametje). Het enige personage dat mij niet deed verlangen naar het origineel.

En dan nog de uitstraling van de film met behulp van de muziek. De scenes op de brug, de vuilnisbelt in het begin, het compleet afgelegen politiebureau, en de prachtige moordpoging van de Generaal op het dametje. Het zag er kieskeurig uit.

Het is jammer dan de Coen broers te veel mikten op een nog groter publiek door te veel gemakkelijke grappen en personages binnen te halen. Ik snap de slechte recensies die de film veelal kreeg wel in dat opzicht. Maar er valt nog genoeg te genieten.

Go fetch pickles!!! 3*

Voor mij zit er weinig verschil in met het andere Coen werk. Al richten de Coens zich voor het eerst op een halve zwarte cast met bijbehorende lolletjes.

Visueel steeds de moeite, vlot verteld, voor een keer een goed simpel plot (in vergelijking met een Big Lebowski waar het plot zwaar in de weg zit). Alleen het einde duurde mij iets te lang, hadden nog makkelijk 10 minuten afgekund.

Kijkt gewoon lekker weg, paar leuke grapjes maar vooral een constante grijns en vlot tempo. Aardig filmpje, meteen ook de laatste Coen vooral ik hun nieuwe werk kan gaan bekijken.

Blijven aardige regisseurs die waarschijnlijk hun leven lang geen meesterwerk uit hun brein zullen persen. Maar vermaak is het wel.

avatar van The Oceanic Six

Best redelijk maar ook wel vaag. Het was soms geinig maar ik zie er niet echt een komedie in. Wat het wel is? Tsja een combo van thriller en drama denk ik...

Tom Hanks speelt wel aardig maar nergens hoogstaand. Zoals niemand in de film. Het verhaal is mij gewoon te wazig om echt te boeien. Typisch een film van 1x kijken en dan nooit meer.

avatar van Theunissen

Vond deze film tegenvallen en heb er maar soms om moeten lachen (vooral dankzij Marlon Wayans die ik goed vond in deze film). Vond Tom Hanks irritant met zijn stem en taalgebruik. Het verhaal was best leuk gevonden en het einde was ook best goed, maar Tom Hanks verpeste voor mij deze film.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Het begint allemaal wel leuk en aardig, maar langzaam vermindert de originaliteit gestaag en staat de film steeds meer in de schaduw van het origineel. Ik had hier wel een iets andere aanpak van de gebroerders Coen verwacht.

avatar van Zinema

Redelijk vermakelijke film die wederom niet tot de beste van de Coen's behoort. Hanks slaat de plank volledig mis.

avatar van Respekked

Respekked

Left my wallet at El Segundo

Hele fijne rol van Hanks, zo heb ik em niet vaak gezien. Fijn dat hij een keer van de automatische piloot afstapt. Fraaie teksten mag hij dan ook uitkramen. Verder is het eerste uur erg vermakelijk. Naast Hanks kon ik Wayans een keer wel waarderen en ook het oudere vrouwtje is bij vlagen zeer aandoenlijk. Wanneer ze daadwerkelijk gaan ladykillen is de lol er wel helemaal af. Beetje dooddoener.

Vreselijke muziek ook, die Coen brothers hebben daar echt geen kaas van gegeten.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Had na No Country for Old Men en Burn After Reading besloten om meer films van de gebroeders Coen te gaan bekijken, gister was Ladykillers aan de beurt.

Het verhaaltje is niet zo heel boeiend maar wordt vlot genoeg verteld zodat het niet gaat vervelen en zorgt voor een aantal zeer grappige scènes. De personages zijn niet allemaal interessant, net als het acteerwerk waarbij vooral Marlon Wayans weer zijn standaard personage speelt en soms bijna irritant wordt. Vond de personages van Tom Hanks en J.K. Simmons het grappigst en ook "The General" had een paar mooie scènes.

Verder kent de film geen echte minpunten maar wordt ie ook nergens echt speciaal of geniaal, beetje net als Burn After Reading.

3 ster.

avatar van OlafK

OlafK

Een prima Coen-film. Weliswaar niet de beste, maar uit de toon vallen doet The Ladykillers ook niet.

Acteerprestaties zijn prima. Hanks is een zelfingenomen, gladde kerel. Leukste rol is weggelegd voor Marlon Wayans. Zijn personage was verreweg het grappigst.

Deze film is gewoon een aardige wegkijker, een leuke misdaadkomedie die de vaart er behoorlijk inhoudt. Verder niet heel veel bijzonders. En daar is eigenlijk maar weinig niets mis mee .

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Een donkere komedie van de Coen's die me qua thema wel wat deed denken aan Duplex (al wordt het daar allemaal heel anders aangepakt!)

De typische Coen-kenmerken zijn ook hier wel te herkennen, al is hun stempel minder nadrukkelijk aanwezig dan in hun andere films.

Ook een erg toffe combinatie van acteurs hier!

Misschien één klein minpuntje hierover = alhoewel hij misschien wel de 'lolbroek' uithangt in deze film, vind ik Wayans niet echt thuishoren in dit verhaal. (Zorgde soms voor scary movie deja-vu's ) En hij kan het nochtans beter zie Requiem for a dream!

Inderdaad niet hun beste film, daarvoor is het verhaal wat te flauw! Toch blijft dit een erg leuke en vrij originele komedie!

avatar van Spetie

Leuke film van de Coens, zij het dat dit voor hun doen een wat mindere film is. Het verhaal is niet zo heel bijzonder, maar gelukkig bevat de film wel weer een aantal leuke typetjes. Tom Hanks zet echt een uitstekende rol neer in deze film. Bijna onherkenbaar zet hij op buitengewone wijze de aparte en gestoorde professor neer. Verder vond ik J.K. ook wel grappig, omdat hij overal vriendin bij lijkt te betrekken, iets wat de anderen niet altijd kunnen waarderen. De film kent verder een vrij traag verloop, maar weet door de grappige personages toch wel behoorlijk te boeien. Het is niet dat je dubbel ligt van het liggen, maar een dikke glimlach is het allemaal zeker wel waard. Iets minder scherp en sterk dan de meeste andere films van de Coens, maar over het geheel dus meer dan genietbaar!

avatar van ®Tc

®Tc

Ik vond het eerder een irritante bedoening dan een grappige komedie.

Het origineel heb ik nooit gezien en eigenlijk ook weinig interesse in na deze remake. De film bevat leuk camerawerk en een goede soundtrack maar daar blijft het dan ook bij. Niks maar dan ook niks vond ik echt grappig. Tom Hanks had een enorm irritante rol en ook dat 'my bitch, my nigga, motherfucker'-gedoe begon na een tijdje flink op mijn systeem te werken.

avatar van chevy93

chevy93

Simpele, luchtige film met af en toe wel wat leuke grappen, maar meestal iets te luchtig.

Tom Hanks speelt erg goed. Eigenlijk speelt de hele cast een perfecte rol. Daar ligt het sowieso niet aan. Ik denk dat het vooral het verhaal is en met name toch de humor. Die is iets te flauw en niet goed genoeg.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Snap de negatieve kritieken hier eigenlijk niet zo. The Ladykillers is een prima onderhoudend filmpje met hier en daar een erg grappig moment. Hoewel nergens zo hilarisch als in menig betere Coen film, kon ik de film erg goed waarderen, vooral op het gebied van setting, kalmte waarmee het verhaal verteld wordt en de best leuke typetjes. Hanks verraste mij zelfs met zijn bijzondere personage, inlcusief bijzondere trekjes en vocabulaire. Zeker niet de Coens beste, maar prima vertier is dit alleszins.

avatar van jipt

jipt

Op zich een leuk verzonnen filmpje, deze Ladykillers. Alleen niet bijster goed uitgewerkt. Zaten een aantal goede grappen (de chinees met zijn sigaret ), maar ook een paar erg slechte grappen (Mountain Water ) in. Verder waren de acteerprestaties niet noemenswaardig, ben niet zo'n hele grote Hanks fan maar toch was het leuk om naar te kijken. Er werd verder niks uitgediept en het was allemaal maar een beetje gek, het kwam een beetje lomp over af en toe.

Toch leuk vermaak, 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Debuut van de gebroeders Coen samen. En die is wel gelukt. In eerste opzicht aan de hoes zou je weer denken dat dit weer zo'n flauwe puberale komedie is. Maar als je ziet dat het door de Coen Bro's is geregiseerd is daar geen sprake meer van. De film is gewoon genieten geblazen en regelmatig lig je gewoon krom van het lachen. Mede om die groep maloten die onder de kelder van dat ouwe vrouwtje een tunnel willen graven naar een Casino terwijl dat vrouwtje denkt dat ze in de kelder aan het repeteren zijn voor een orkest. En de manieren zijn gewoon hillarisch. Vooral de personages. Tom Hanks is weer prachtig en dan hebben we het nog niet over dat negertje gehad en die Pancake gehad, en natuurlijk die Aziaat met die hitlersnor Vooral de voorstelfragmenten in het begin waren al om te gillen. En zo willen ze de kelder gebruiken om een overval te plegen. En ja dat verloopt niet helemaal soepel helaas

Ook die kat heeft een prachtige bijrol.

En natuurlijk zijn die vuilnisboot-acties ook een gillertje.

Gewoon een schitterende zwarte komedie alweer. De Coens kunnen het wel.

avatar van rep_robert

In principe een behoorlijk standaard filmpje dat weinig verrassingen biedt.

Gelukkig stijgt the Ladykillers nog boven zichzelf uit dankzij de prachtige regie van de Coen brothers, het fenomenale camerawerk van Roger Deakins(hulde voor de American Football scene, raar dat niemand dit vernoemt) en een leuke cast waaronder de geweldig onzin lullende Tom Hanks.

Dit was de laatste Coen die ik nog moest zien en is natuurlijk bij lange na niet de beste, maar het valt gelukkig nog prima te verteren.

p.s. hier de desbetreffende scene(helaas niet volledig, het begin mist)

YouTube - ‪The ladykillers - me the men + store robbery scenes‬‏

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Mja, echt slécht vond ik The Ladykillers niet, maar toch behoorlijk belegen. Grootste probleem is wat mij betreft het gebrek aan geslaagde personages. In Bv. Burn After Reading vind je die wél, ondanks het even onzinnige verhaal.

Hier dus vooral vervelende figuren: die footballgast, J.K. Simmons die met de schijterij zit, één of andere Aziaat met Hitlersnorretje,... Van het niveau Police Academy als je 't mij vraagt. Hanks valt wel nog mee, maar hilarisch vond ik 'm nu ook niet.

Uiteraard wordt de prent wel in beeld gebracht met de gekende Coenflair. Niets briljants, maar toch eleganter dan het doorsnee komedietje.

Weinig origineel filmpje dat nergens afwijkt van de platgetreden paden en voor mij dan ook de minste Coen (Raising Arizona en True Grit nog niet gezien).

avatar van scorsese

Vermakelijke film waarin een groep mannen het huis van een oud dametje gebruiken om zo in te breken bij een casino. Het verhaal heeft verder weinig om het lijf, maar is goed uitgevoerd. Origineel camerawerk en hetzelfde zuiderlijke sfeertje als het eerdere werk van de Coen-broertjes O Brother Where Art Thou? De personages zijn lekker excentriek en de film heeft aardig wat grappige momenten. Een gewaagde casting van Tom Hanks als de welbespraakte leider van de groep, maar het is Irma P. Hall die de show steelt als het oude dametje.