• 9.379.468 stemmen

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot The Ladykillers

"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...

Professor G.H. Dorr

Deputy Sheriff

Weemack Funthes

avatar van FillumGek

FillumGek

Slechte film. Vond hem echt nergens grappig. Heb hem met moeite afgekeken.

The One Ring

Deze film is me na alle negatieve berichten toch 100% meegevallen. Ja, de Coens kunnen veel en veel beter, maar slecht is dit niet. Het begint inderdaad heel saai, maar de film is als het ware een stijgende lijn. Het lijkt me de minuut leuker te worden. Nergens echt hilarisch, maar vooral het laatste half uur werkt erg aanstekelijk. Ook opvallend vond ik de rol van Hanks. Ik twijfelde of hij wel geschikt was voor een rol in een Coen-film, maar hij speelt zijn rol bijzonder leuk. Marlon Wayans echter is minder op zijn plaats hier. Ook vond ik het punt waarop de ladykillers een voor een dood gaan veels te snel gaan. Dat stuk had van mij langer en uitgebreider gemogen. Vreemd genoeg had ik op het einde helemaal niet het gevoel dat Hanks' personage dood is, al probeeert de film volgens mij wel die indruk te wekken. Prima vermaak dit. Toch wel ondergewaardeert.

mister blonde

je moet het ook als een soort van klucht zien, waarbij de grap juist is dat iedereen een voor een dood gaat op schlemielige wijze en dat niemand zich bovenmatig druk lijkt te maken om de sterfgevallen van hun collega's.

niet de beste van Coen's (waarschijnlijk zelfs de minste) maar ontzettend ondergewaardeerd hier.

mister blonde schreef:

Dat was ook het leukste van de film, maar dat stuk van de film is gewoon te kort. Was een groter deel van de film daaraan gewijd dan zou hij zeker weten leuker zijn geweest. Volgens mij richt het origineel zich er meer op, maar dat weet ik niet zeker. Inderdaad een beetje ondergewaardeert. Geen meesterwerk, maar een onvoldoende is onterecht.

avatar van jothi

jothi

Ik vond het niet een leuk verhaal.

Het was maar flauwe humor.

Ik had meer verwacht van deze film.

Van enkele acteurs had ik toch zeker beter werk verwacht.

Het is een langdradig en voorspelbaar verhaal.

Niet het soort film waar ik van hou

1,5

avatar van Materny

Materny

Hier stelt Joel Coen mij toch echt zwaar teleur.

Na fantastische werken als ''Fargo'' '' The big Lebowski'' en ''O brother, where art thou'' te hebben gemaakt slaat hij hier toch goed de plank mis.

Hanks is alles behalve grappig en het plot heeft meer gaten dan een zwitserse kaas.

Toch kan ik deze film niet al te zwaar straffen, hoewel het plot synoniem is aan gatenkaas, het is wel apart.

avatar van Diesel

Diesel

Luchtige misdaad komedie met leuke rollen van Tom Hanks en vooral Marlon Wayans. Anders dan alle andere komedies van de Coens maar doet niet onder aan bijv. Raising Arizona. 3,5*

avatar van alexis

alexis

zeer apparte 'beetje over de top' rol van tom hanks, verder alle gospel muziek en de setteing geeft de film een aparte sfeer.

in een woord "anders"

***

avatar van jimbo79

jimbo79

zeer vermakelijke gangsterkomedie met een zeer goede hanks(vindt hem normaal heel zwak)

de stempel vande coen brothers is weer overduidelijk aanwezig en snap niet waarom ze dit een mindere noemen

avatar van otherfool

otherfool

Zo, ik ben weer bij qua Coens.

Helaas is dit wel de minste van de broertjes, en aangezien voorganger Intolerable Cruelty ook al een teleurstelling was vrees ik het ergste voor de toekomst.

Erg flauwe donkere komedie. Het centrale punt in de film (dat ze het oude besje moeten vermoorden) neemt hooguit een kwartier in beslag, de rest van de tijd bestaat uit vervelende ruzie-achtige dialogen die slechts zelden een glimlachje op m'n gezicht kunnen toveren.

Veel gescheld en zelfs de nodige toilethumor. Zeer teleurstellend.

1,5*.

avatar van queenie

queenie

best een redelijke film, maar ik had er meer van verwacht. stem rond de 2½-3*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Nou, ik heb dan ook de slechtste Coen film gezien. Wat overigens een relatief begrip is als je je bedenkt mijn andere Coens films 4* of hoger genoteerd staan.

De ruzies tussen de bankrovers vond ik erg slecht uitgewerkt: niet grappig en erg clichè hoor: een stel domme boeven. Dat hoeft niet persè slecht te zijn maar nu kwam het de film in ieder geval niet ten goede.

De oude vrouw vond ik wel hilarisch, scenès waarin zij meespeelde leverde standaard een glimlach op. Ik lag helemaal dubbel toen zij een agent uit nodigde en Tom spoorloos was. Verder mooie muziek.

Grootste minpunt echter zijn toch dat ik de personages over het algemeen een stuk minder opmerkelijk vond dan bij andere Coen films. Het slot was ook niet echt waar ik op wachtte, stelletje moraalridders!

Maar ondanks alle minpunten heb ik me toch erg geamuseerd en geen seconde op mijn horloge gekeken. 3,5*

avatar van Lukic

Lukic

Zeer matige tot ronduit sechte film. Coen Bros. ga jullie schamen. De laatse paar films van hun waren niet best. Je vraagt je haast af waarom je een collectie van hun films bent begonnen. Gelukkig weiger ik deze daar in op te nemen. Een schamele 2 sterren.

mister blonde

Wat een onzin. Alleen deze was wat minder, maar nog steeds erg vermakelijk en erg bovengemiddeld.

FisherKing

Ik vind het v e r s c h r i k k e l i j k slecht. Wat een misslaan van een plank. En ja, een hoofdpersoon a la Hanks is natuuurlijk een van de dooddoeners. Het grote probleem is dat je met g e e n enkel karakter enig meeleven kan beleven. Het bloedt dan ook vrij snel dood. Het extreem doorvoeren van extreme karikaturen is dan ook jammerlijk mislukt.

The Coens.. they are losing it... (en dat geloofde ik op voorhand niet)

avatar van Hannibal

Hannibal

FisherKing schreef:

Ook niet met dat arme oude lieve dametje?

FisherKing

Nee, way over the top, helaas.

avatar van GerwinF

GerwinF

FisherKing schreef:

Nee, way over the top, helaas.

Inderdaad jammer deze film, hoop dat ze na deze film (en intolerable cruelty) weer op het oude niveau komen.

avatar van AHWA

AHWA

Oef, ik heb deze nog op de plank liggen en durf hem nu eigenlijk niet meer te kijken als ik dat lees, zeker na het sublieme Barton Fink die ik gisteren gezien heb.

Maar goed, ik wil hem toch wel zien, maar verwacht er verder ook niet veel van.

AHWA schreef:

Onzin, gewoon gaan kijken. Niet van het niveau van hun eerdere films, maar nog steeds leuk. Deze film lijdt een beetje onder de grote faam die the Coen's hebben verworven. Men legt de lat zo hoog, dat de verwachtingen niet ingelost kunnen worden.

avatar van Ramon K

Ramon K

Mwa, ik vind dit gewoon een flutfilm en dat heeft niets met de Coen lat te maken denk ik.

Ja, precies.

avatar van gotti

De Coens schrijven hun volgende film weer zelf iig. Denk dat daar het grootste manco ligt, dat ze andermans script gebruikten voor Ladykillers in IC.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film.. toen Marlon achter de kont van een vrouw aanging was wel grappig ***

avatar van Mescaline

Mescaline

Redelijke film ik kijk deze film niet snel nog een keer maar het kan slechter 2,5

avatar van JJ_D

JJ_D

mister blonde schreef:

Maar toch beweren dat 'The Ladykillers' een goeie film is? Kom toch, beide Coen-broers hebben al vaak bewezen dat ze degelijke (en meer dan dat) scripts kunnen afleveren, en dan? Een product dat een 'Nutty Professor'-publiek zal aanspreken. Hooguit beoogt deze film een doelpubliek van puberende tieners die de post-'Pulp Fiction' niggerjokes heerlijk vinden; al is het eigenlijk gepikt uit de o zo clichématige Hollywood-ideeën-grabbeldoos. Waar zijn de tijden dat beide broertjes nog inventieve scripts afleverden en iedereen op de korrel namen? Weg?

De ronduit beschamende dialogen en niet-hilarische situaties doen me vrezen van wel, en zonder het gewoonlijke puike camerawerk en de heerlijke gospel-score was dit een complete catastrofe geweest...

'The Ladykillers' is anderhalfuur tijdverlies; wat laagdrempelige Hollywoodkomedie-onzin gebracht door de mannen die eens de meesters van het vak waren. Ik word er zowaar emotioneel van.

JJ_D schreef:

Maar toch beweren dat 'The Ladykillers' een goeie film is?

Het enige dat ik beweer is dat ik het behoorlijk vermakelijk vind. Door het weer zo nadrukkelijk over de Coen's te hebben, zet je mijn punt eigenlijk alleen maar kracht bij.

Ten eerste; is dit een remake. Als er dus al sprake is van jatwerk (wat bij een remake eigenlijk per definitie het geval is), moet je naar die film verwijzen.

Ten tweede; the Coen's hebben altijd luchtige komedies in hun oeuvre gehad, dat jij het in dit geval niet leuk vindt, maakt het niet meteen een Nutty Professor niveau. Raising Arizona (1987), the Hudsucker Proxy (1994) en Intolerable Cruelty (2003) zijn voorbeelden van de luchtige- niet pretentieuze komedie die zij altijd hebben gemaakt. Dat die beter waren, is een ander verhaal.

Tot slot; De grappen over en door negers waren lang niet zo talrijk als jij doet vermoeden. Een pulp fiction vergelijking slaat dan ook nergens op. Deze twee film lijken in niets op elkaar.

Ik snap werkelijk niet dat iedereen na een teleurstelling begint te janken. En dit bedoelde ik dus met mijn (door jouw geciteerde) stukje. Wacht nu eerst maar eens een volgende en misschien zelfs weer een volgende film af voordat je oordeelt dat the Coen's het niet meer kunnen.

Ik word er zowaar emotioneel van.

En je eindigt je stuk geheel in JJ-D stijl. Met overdrijven.

mister blonde schreef:

Hier ben ik het mee eens. Soms lijkt het net of iedereen de Coens al afgeschreven heeft omdat ze een mindere film gemaakt hebben. Beetje overdreven, want zo'n beetje iedere grote regisseur heeft wel op zijn minst één, maar vaak ook meerdere mindere films. Dan vind ik The Ladykillers nog best leuk.

avatar van JJ_D

JJ_D

mister blonde schreef:

Ga je mij echt vertellen dat de versie van een halve eeuw geleden ook een naar-hip-hop-luisterende neger bevat? Neen, dat personage bevestigt (voor mij althans) dat 'The Ladykillers, the Coen-version' op een puberaal doelpubliek mikt...

Natuurlijk hebben beide film niks gemeen, maar sinds 'Pulp Fiction' constateer ik in Hollywood een "You wanna die, nigga?"-tendens die in deze film gigantische proporties aanneemt, de typische karikatuur van de neger waar niemand op zit te wachten...

Ok, doe ik, maar als je hun CV bekijkt met daarop oa. The Big Lebowski, Fargo, Miller's Crossing, O Brother, Where Art Thou en ga zo maar door bekijkt, dan stel ik vast dat zoveel talent wel erg ontspoord moet zijn om zo de dieperik in te gaan...

En je eindigt je stuk geheel in JJ-D stijl. Met overdrijven.

Dank je (voor het bevestigen van het hebben van een eigen stijl...)

JJ_D schreef:

Ik heb het origineel niet gezien, dus dat weet ik niet (jij ook niet trouwens). Heb deze neger ook niet zo veel naar hip-hop zien/ horen luisteren. Zijn rol was niet zo groot als jij doet vermoeden.

Als de doelgroep een stel pubers was, hadden ze het ongetwijfeld heel anders aangepakt. Nu is de film juist vrij braaf en (bewust) oubollig. Waar het leeuwendeel van de heist films van vandaag de dag hip en snel is, is deze heel anders. Bizarre typetjes, hoog tempo aan vreemde gebeurtenissen en stemmige muziek. Precies zoals ze altijd gedaan hebben, alleen (ben de eerste om het toe te geven) minder goed dan voorheen. So be it.

Snap met de beste wil van de wereld niet dat jij de aanwezigheid van een wazige neger onlosmakelijk weet te verbinden met de MTV-generatie.

Je vergroot weer eens iets uit, wat slechts een detail van de film is.