• 9.379.662 stemmen

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot The Ladykillers

"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...

Professor G.H. Dorr

Sherriff Wyner

Deputy Sheriff

Weemack Funthes

avatar van gotti

Eén van de weinige films, waarbij de remake leuker is dan het origineel, maar, en ik zal wel in herhaling vallen, de Coen's kunnen beter; vee beter.

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Het is mij volstrekt onduidelijk waarom zó veel mensen zó'n enorme hekel hebben aan deze film. Ik vond hem erg geslaagd. Het script steekt prima in elkaar voor een comedie, met een aantal leuke lijnen en running gags. Tom Hanks bewijst grappig te kunnen zijn, hij zet een erg leuk personage neer. Dat had ik niet verwacht, ik was nooit zo'n fan van de man. Ik zag er wel degelijk de 'Coen-Touch' in: ook deze film leunt sterk op vorm, sfeer en leuke one-liners en dialogen en doet dat uitstekend.

4* (al is het op het randje)

avatar van JP

JP

sorry, maar ik zie niet in wat daar mis mee is. misschien moet je nog eens naar 'requiem for a dream' zien.

Een hele maffe uitzondering ja! Wat te denken van White Chicks, de Scary Movies, Dungeons en Dragons & nog een paar andere draken!

avatar van dvd-man

dvd-man

Duurde lang voordat de film opgang kwam het eerste uur vond ik hem echt bagger, op het eind werd het wel leuk.

2.5 #r-en

xangadix

Pff, ik kom nauwelijks door de eerste tien minuten heen. Wat is dit voor onzin..?

xangadix

Weer tien minuten verder zitten we in zo'n 'Oh Happy Day' kerkdienstellende. En als ik me toch érgens een godsgruwelijke teringhekel aan heb...

avatar van JustBunny

JustBunny

Ja ik vond het ook een grote tegenvaller.Had door trailer meer van verwacht.Maar ja kon er maar moeilijk in komen.Dus 1,5*

avatar van D0N4LD

D0N4LD

Tja niet perfect maar ik heb me wel dood gelachen, leuke overdrevenkarakters, heb een poster van deze film in men kamer hangen

4,5/5

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Deze film verdient echt wel meer dan de huidige 2.76.

Akkoord, dit is de minste film die de Coens tot nu toe hebben gemaakt maar wel een stuk beter dan de gemiiddelde Hoolywoodbullshit.

avatar van sprokkel

sprokkel

De slechtste Hanks film tot nu toe. Erg langdradig en voorspelbaar en helemaal niet grappig. **

xangadix

heb een poster van deze film in men kamer hangen
Zo hé!

avatar van homerjay

homerjay

Ik had me op een niet geslaagde film voorbereid, maar werd zeer aangenaam verrast. Vond het taaltje van Hanks prachtig en de sfeerbeelden ook zeer mooi. Met een schitterend einde.

Deed me toch heel sterk denken aan 'Welcome to Collinwood'. Daarom (en omdat ik verwacht dat ie maar 1 keer leuk is) slechts 3,5*. Na een herziening misschien aan te passen.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Lang niet wat ik van deze film verwachtte. Toch jammer. Niet de minste acteurs, maar sommige dingen vind ik niet kunnen, sowieso elke keer als Tom Hanks aan het woord is, die vent die lult maar, het is echt langdradig. Misschien past het wel bij zijn rol. In ieder geval niet mijn film

avatar van Stevo

Stevo

De film hangt een beetje aan mekaar van de "net niet" momenten. Ik heb me niet geërgerd aan de film. Het geheel was mooi gefilmd en er zaten best goede stukken in, maar vooral de "komische stukjes" waren niet komisch. Ik moest alleen lachen om die overval op die Chinees, waarbij de ene overvaller twee vingers in zijn neus krijgt gedouwd Als ik eerlijk ben heb ik meer gelachen om de bloopers in het menu.

xangadix

Ik moet zeggen dat ik hem, nu ik hem een tweede poging heb gegeven (met een beter humeur) een stuk leuker vind.

avatar van hasekamp

hasekamp

Hoewel er aardige momenten in zitten, valt de film me behoorlijk tegen. Zeker van Tom Hanks had ik meer verwacht. (En overigens ook van de gebroeders Coen).

Ik heb lang geleden de oorspronkelijke versie met Alec Guinness gezien, en die staat nog steeds in mijn herinnering gegrift als goed.

avatar van maurice74

maurice74

Dit is wél een leuke film!

Een soort klucht waarin een stel debielen een casino probeert te veroveren. Dat lijkt hen echter beter af te gaan, dan het uitschakelen van een oud vrouwtje.

avatar van Stann

Stann

Ik had meer verwacht dan dat ik gezien had..

Er zit niet echt veel actie of spanning in

Maar sommige stukjes zijn wel comisch..

In het geheel vond ik het een best wel vervelende film...

avatar van flipsen

flipsen

Ik vond deze film niet echt geweldig, een beetje flauw gedoe allemaal. Vervelende muziek, een vervelend stemmetje wat die Tom Hanks de hele tijd heeft, stom verhaaltje, weinig echt goeie grappen, beetje vlak en sfeerloos. Deze film heeft weinig impact gehad bij mij, ik kon hem niet eens in 1 keer uitkijken (ik weet niet of dat komt omdat ik te slaperig was, of dat de film te slecht was... ik vermoed een combinatie van beide). 2 ster.

avatar van NERD

NERD

Redelijk slecht. Zelfs een irritante rol van Hanks.

1,5 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Veel slechte verhalen gehoord, maar vond dit alles behalve slecht. Oké, dit is niet het niveau dat de Coens gemiddeld weten te halen, maar desondanks is The Ladykillers nog altijd beter dan het niveau van de gemiddelde Amerikaanse komedie van de laatste jaren. Film ziet er goed uit, bevat een uitstekende sfeer en de over de top karakters zijn prima. Vooral Simmons is perfect. Verder een paar leuke cameo's (Root, Campbell), een fijne soundtrack en 100 minuten die niet weten te vervelen. Snap dat dit niet het gemiddelde niveau van een Coen- film is, maar om het dan meteen slecht te noemen.

Voordeel van de twijfel. 4 sterren.

Tot dusver de enige Coen film waarbij Ethan Coen regiecredits heeft. Bij alle andere Coen films is hij 'uncredited' als regisseur.

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

ik begrijp niet dat deze film zo wordt afgekraakt. Ik heb 'm een paar dagen geleden gezien en ik vondt hem hilarisch. geweldige sfeer (mix van tijden) briljante rol van Tom Hanks en volgestouwd met leuke muziek en personages.

Erg goed.

avatar van Gehenna

Gehenna

Je moet je soms echt door de film heen bijten zo traag komt ie op gang...eenmaal op gang heb je 30min film dat echt de moeite waard is en dan komt de zwarte humor echt goed los. 3*

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Nou zie je maar weer dat het allemaal subjectief is. Ik heb genoten van deze film, zowat de hele film in een deuk gelegen. Een echte Coen met een duidelijke signatuur. Een film die niet onderdoet voor de overige Coen films en zich zeker met O brother kan meten. Ik kan ook niet zeggen dat ik de film te traag vind of saai in het begin. Een erg goede film vanaf de begintitels tot en met de aftiteling.(4,5 *)

avatar van Quatro

Quatro

ik sluit me aan bij de negatievelingen, vond er echt geen hol aan, en zeker niet grappig.

Hanks speelt wel erg goed in deze, voor hem ook, ongewone rol (dat lachje....schitterend)

avatar van donnie darko

donnie darko

toch we heel laag gemiddelde, vind ik, voor een toch nog vrij vermakelijke film. Ik heb me nog wel geamuseerd, maar het was inderdaad niet echt hoogstaand.

Toch nog 3*

avatar van Paul MT

Paul MT

Hoe goed ik Tom Hanks normaal vind, hoe verschrikkelijk vond ik hem nu. Dat accent, gewoonweg irritant.

Het verhaal was ook niet erg sterk vond ik, maar het was het accent wat de film (voor mij) de das omdeed.

avatar van JP

JP

Paul MT schreef:

Beaam.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik denk dat Tom Hanks deze film de das heeft omgedaan. Als een vast panel-lid van de Coens zoals bijvoorbeeld John Goodman of John Turturro de hoofdrol had gespeeld had hij een veel hoger gemiddelde gehad denk ik. Aan het verhaal ligt het namelijk niet. De rol van Marlon Wayans is op zijn minst ook verassend te noemen.