• 9.390.695 stemmen

Dawn of the Dead (2004)

Horror / Actie | 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Actie

Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 29 april 2004

Plot Dawn of the Dead

"When the undead rise, civilization will fall."

Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.

avatar van MM.

MM.

Goede film, en ik vind rennende zombies wel goed, alleen dan zouden ze wat beestachtiger moeten rennnen, want in een bepaalde scéne rennen de zombies achter de overlevenden aan, en dan zie je sommige van hen echt met hun armen bewegen zoals de atleten doen in harloopwedstrijden, en dat vind ik dan weer iets 5te menselijk. en ik snapte dat deel met die borden niet waarmee ze communiceren, waarom smeerde andy op gegeven moment allemaal bloed uit over zijn bord?[/al met al toch wel een goed film, 3*

avatar van beegie

beegie

Heb hem al zeker een keer of 5 gekeken.

Is helemaal mijn smaak 5*

avatar van Wouter

En nooit de behoefte gehad het origineel te zien...?

avatar van Louisa

Louisa

Na herziening vind ik em toch een heel stuk beter..

Ik weet niet wat er eerst was, maar ik was toen erg lacherig!

Ik verhoofd em naar 4 sterren!

echt een geweldige film

goed acteerwerk en die zombies waren erg angstaanjagend

avatar van somebody

somebody

oke dat stukje dat ze hun leven voortzetten in het winkelcentrum sloeg nergens op maar wel een hele toffe film 3.5

avatar van as

as

somebody schreef:

oke dat stukje dat ze hun leven voortzetten in het winkelcentrum sloeg nergens op 3.5

Zou wel eens willen weten wat ze volgens jou anders hadden moeten doen... Weinig keus lijkt me.

avatar van Horrordude

Horrordude

Ben ik trouwens de enigste die de hoofdrolspeelster (Sarah Polly) extreem veel op Uma Thurman vind lijken ?

avatar van tuureluur

tuureluur

jammer want het orgineel is toch beter. deze film is qua verhaal gewoon hetzelfde als de jaren 70 versie.

avatar van Horrordude

Horrordude

Meestal zo met een remake...

avatar van mikeh

mikeh

vond het een redelijk leuke film. Vind het stukje van dat schieten en dat schaken op die daken best hilarisch.

3,5 ster

avatar van xVilleValo

xVilleValo

Als het de bedoeling was deze film eng te maken, is dat mislukt. In mijn ogen, in ieder geval. Ik vond de zombies lachwekkend en er kwamen in de film geen 'spannende' momenten voor. Toch was hij wel goed gemaakt, alles zag er mooi uit . 3,5*.

avatar van papaEd

papaEd

Heb niet het gene gezienwat ik er van had verwacht,was meer lachwekkend dan eng,al met al was het wel een film om te blijven kijken.

***

avatar van Pinjataaa!

Pinjataaa!

Dit blijft de beste horror.

Alles klopt, lekkere vaart.

5 *

belg v.c.b.s

ik heb de film zelf en ik ben niet zo'n horror fan de eerste keer kom ik er nie van slapen nu kijk ik hem met genot

zeker kenneth en cj waren de creme de la creme het einde was goed en de begin was heel goed de intro vond ik leuk wie wilt weten wie de zanger was en de naam

johnny cash :when the man come's around zalig lieken zeker als je goed kijkt bij het witte huis de rest zeg ik nie

belg v.c.b.s

jha voor mij een 5 omdat ze meer sleutels dan film hebben daar een close op van een sleutel en daar meer lol ik hou van jack snyder filmen

belg v.c.b.s

e halowed grounds ook zo te zien

avatar van Prudh

Prudh

avatar van bartsch

bartsch

Zombies gebruiken geen interpunctie!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

bartsch schreef:

Zombies gebruiken geen interpunctie!

Dat maakt ze juist zo eng. Zag laatst een film waar de zombies wel interpunctie gebruikten, meteen was de hele spanning weg!

avatar van U-96

U-96

• 2087 stemmen

avatar van Epitaph

Epitaph

Vind deze beter dan 't orgineel, véél beter. Het orgineel vond ik langdradig en zat te wachten op 't einde, deze daarintegen greep me meteen bij de strot. Zombies waren veel agressiever, zelfs enig jachtinstinct.

avatar van martijn77

martijn77

psycholamp schreef:

deze zeker.

martijn77 schreef:

deze zeker.

God, wat slecht gedaan. Kon er niet naar kijken.

avatar van (Willie)

(Willie)

Dit vond ik dus echt een verschrikkelijk slechte film. Weinig spanning, dodelijk saai en als toppunt van irritatie: de bevalling, man wat triest. Het is omdat Romero niet dood is anders zou hij zich omdraaien in zijn graf, denk ik.

De snelle zombies zijn een redelijke toevoeging, maar doen hun werk veel beter in 28 days later. Het liefst had ik in deze remake ook blauwgroen geverfde mensen gezien.

Shaun of the dead is overigens een veel betere film dan deze en was zelfs enger en dat voor een parodie, dat zegt genoeg lijkt mij.

(Willie) schreef:

Hij vond het redelijk standaard, behalve het begin. Dat vond hij - terecht - geweldig.

Dat is wel erg conservatief. Zelfs Romero had dat snel gezien.

Dat was geen parodie.

avatar van Spartaan

Spartaan

Prachtige remake, zwaar angstaanjangend en spannend. De beginscene met vader, moeder en de kleine dochter in de slaapkamer, die haar vadertje besmet met het zombie-virus, sjonge jonge, wat een zenuwslopende momenten.

Ik sprong bijna zelf uit het wc-raampje toen Sarah Polley het maar niet wilde doen. Zo knijpend waren die momenten. Of als Vingh Rames en Sarah Polley net het winkelcentrum binnegaan, en achtervolgd worden door een leger zombies, sjonge wat kunnen die gasten hard rennen zeg.

Sommige momenten hadden voor mij niet gehoeven, zoals die neger en zijn zwangere vrouw die gebeten werd. Het was echt onsmakelijk om een zombiebaby te zien, dat soort dingen maken de film er echt niet leuker of beter op.

Vingh Rames vond ik een beetje een serieuze rol hebben hier. In Con Air was ie de speelse bandiet maar nu een hardleerse politieagent. Jake Blake vond ik beter acteren, maar Rames vulde hem goed aan.

3,0

avatar van Hop

Hop

Ik hou niet echt van het horror-genre maar deze kon ik best nog waarderen. Leuke remake (alleen heb k de echte nog ni gezien)

3***

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Eigenlijk vond ik het meer een Horror/Komedie in plaats van Horror/Actie.

Ik bedoel het positief.

Je verwacht natuurlijk dat een zombie heel traag is maar in deze film zijn ze zo snel, dat het lijkt alsof een gehandicapte persoon de touchdown binnen haalt

*3,0*

avatar van Jorny

Jorny

Toen ik deze film ging kijken dacht ik direct aan zwalkende zombies die de hele wereld overnemen. Mijn verwachting kwam deels uit, want de wereld werd inderdaad "verovert" door de zombies. Maar ze zwalkten niet, integendeel, ze renden! En dat vond ik achteraf erg jammer. Een zombie hoort te slenteren, zwalken, en niet op z'n allerhardst te rennen. Ik vond ze daarom niet eng, want juist dat slenterende loopje jaagt je de stuipen op het lijf. Naast dat zaten er soms wat cliche en domme dingen in, maarja dat hoort nu eenmaal bij een horrorfilm.

Gelukkig was er nog de aktie en die maakte nog veel goed en natuurlijk het uitstekende begin, direct in de aktie daar houd ik van en vooral bij horrors.

Daarom 3,5*

avatar van Nighth@wk25

Nighth@wk25

eindelijk een zombie film waar 1. de zombies gewoon snel zijn en niet sloom voor zich uitlopen. en 2 de mensen in de film niet dom doen. en daarbij bedoel ik dat ze wapens gaan zoeken en niet net als in 28 days later messen en knuppels gaan gebruiken.

vond het een erg goede en spannende film, waarbij ik me wel erg kon inleven.

maar wel gezegt je moet van die gerne houden.

*4.0