• 8.897.042 stemmen

La Grande Vadrouille (1966)

Komedie / Oorlog | 132 minuten

Genre: Komedie / Oorlog

Alternatieve titels: Samen Uit, Samen Thuis / Don't Look Now: We're Being Shot At

Oorsprong: Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gérard Oury

Met onder meer: Bourvil, Louis de Funès en Claudio Brook

Gesproken taal: Duits, Frans en Engels

Plot La Grande Vadrouille

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt boven Parijs een Engelse bommenwerper neergeschoten door de nazi's. De drie bemanningsleden ontsnappen met hun parachutes op het nippertje aan de dood en belanden in het hartje van Parijs. Twee van hen komen terecht bij respectievelijk de naïeve, maar uiterst sympathieke Augustin (Bourvil) en de pretentieuze, voortdurend opgewonden dirigent Stanislas (Louis De Funès). De twee Fransen helpen de soldaten in contact te komen met hun overste (Terry Thomas). Van dan af komt het olijke, voortdurend kibbelende duo in een spiraal van uiterst hachelijke situaties terecht.

Augustin Bouvet, house painter

Juliette, the Guignol's little girl

Juliette's grandfather, puppeteer

Sister Marie-Odile

The mother superior

Mrs. Germaine, owner of the hotel

avatar van FisherKing

FisherKing

avatar van GSX

GSX

Ja, voor de slecht horenden.

FisherKing schreef:

avatar van GSX

GSX

Wouter schreef:

Zo'n gelaatsuitdrukking wordt niet vertaald, hoor.

Inderdaad, maar dat bedoelde ik niet. Als de antagonist net iets zegt waarop Louis de Funès reageert, en je leest ondertussen netjes de subs, dan mis je de kern van de zaak!

avatar van Defective

Defective

Funès beste film ooit . De 'bedscene' in het hotel blijft een van mijn favoriete momenten! De film heb ik inmiddels grijsgedraaid, eerst op video en nu dan eindelijk op dvd met nederlandse sub. Funès merci!

avatar van hannes64

hannes64

Samen met ``le corniaud`` de beste franse komedie ooit.

De Fùnes en Bourvil samen en je hebt een perfect op elkaar ingesteld komediepaar. ( en die gezichtsuitdrukkingen van De Fùnes is ongëevenaard, niemand die dat zo goed kon als hij )

Schitterend!!!!

avatar van Dead01

Dead01

Volledig mee eens en met de het bericht hierboven ook van die bed scene ,is echt zalige scene

FisherKing schreef:

Ook Nederlandse!

avatar van jopi66

jopi66

vandaag na vele jaren de film weer terug gezien

tv opname van de kro en dus ondertiteld

zeker een van de beste films hoor

avatar van ap1947

ap1947

Geheel met "hannes64 schreef" eens.

Vooral La grande vadrouille was een enorm succes in de bioscoop. Deze film kwam ieder jaar overal weer terug en ik ging er elke keer weer naar toe.

En nu maar wachten op de dvd.

Die is er al.

avatar van ap1947

ap1947

De dvd is inderdaad al uit in b.v Frankrijk maar niet in ons land met ned. ondertitels. (Staat niet op verpakking vermeld "van de franse uitgave" dat het ned. ondertitels heeft)

avatar van speedy23

speedy23

ap1947 schreef:

De dvd is er inderdaad al b.v Frankrijk maar niet in ons land met ned. ondertitels.

Neen, nog niet met Nederlandstalige subs. Jammer...

avatar van Wouter

Ik heb hem en hij heeft weldegelijk Nederlandse ondertiteling.

avatar van speedy23

speedy23

Wie? Wat? Waar? Wanneer? Hoe? Hoeveel?

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vermoed de Franse dvd...

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Dit blijft toch dé beste film van de funès. Het geheel zit gewoon meesterlijk in elkaar. Ik heb de film gezien toen ik klein was en nu weer. Die boet niets in aan humor of de tand des tijds.

Inderdaad, de bedscene is gewoon lachen geblazen, evenals die patrouille, de tonnen, de arrestatie.

Ben op zoek naar de DVD grande vadrouille met nederlandse ondertiteling. Is deze verkrijgbaar?

Wie kan mij helpen?

avatar van hannes64

hannes64

Ben ook al een tijdje op zoek naar deze klassieker op dvd.

Heb stad en land afgezocht, zo graag moet ik hem hebben...kan ècht niet ontbreken in je dvd-verzameling.

Samen met ``le corniaud`` ( die ik al reeds in bezit heb....mèt nederlandse ondertiteling gelukkig. )

2 van de beste franse films ooit ( dan heb ik `t dus over comedy`s van topniveau.....zulke films maken ze hedendaags niet meer ) met de funes en bourvil.

Tijdloos.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

absoluut een van mijn lievelings

echt een aanrader om te kijken.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Ramon K schreef:

Ik vermoed de Franse dvd...

ik ben franstalig opgevoed dus lekker makkelijk

avatar van thunderball

thunderball

moviegirl2 schreef:

Inderdaad super leuke film, maar beter dan Goldfinger???? No way!!

avatar van rolfke

rolfke

Hallo mensen die op zoek zijn naar de film met nederlandse ondertiteling moeten op marktplaats kijken daar is hij tekoop en de kwaliteit is 100%, dus gauw zoeken !

avatar van ags50

ags50

Let op: met Nederlandse ondertitels is hoogstwaarschijnlijk video-opname van televisie overgezet op DVD, dus geen origineel!

avatar van Wouter

Kan, maar kan ook de Franse dvd zijn.

timbo_

Nee de franse dvd vandaag binnen gekregen nadat hier in topic stond dat die nederlandse ondertiteling bevatte. En heeft alleen franse ondertiteling. Heb echter inmiddels ook die versie waarbij opnames van tv op dvd zijn gezet en die heeft wel Nederlandse ondertiteling. Mocht iemand interesse hebben in de franse dvd laat het maar horen want daar kan ik niet veel mee.

avatar van tsjidde

tsjidde

timbo_ schreef:

Hoe is de kwaliteit daarvan?

tsjidde schreef:

Hoe is de kwaliteit daarvan?

Beduidend minder dan orginele dvd versie maar het valt me erg mee.

timbo_

Moet wel zeggen dat je het na een paar minuten al niet meer merkt dat beeld minder is.

timbo_

Echt een geweldige komedie. Heb meerdere keren dubbel gelegen van het lachen. Voor mij de beste komedie die ik ooit zag.

4,5 *

avatar van Earth

Earth

rolfke schreef:

Kijk even op marktplaats, geen officiele versie, maar ja al la. Ik heb beide versies: de Franse en de niet-officiele, daar had ik in dat geval geen moeite mee (heb immers een keer betaald).