• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Robert De Niro en Lisa Bonet

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 19 november 1987

Plot Angel Heart

"Harry Angel has been hired in search for the truth. Pray he doesn't find it."

Het is 1955. Privédetective Harry Angel krijgt van de schimmige Louis Cyphre de opdracht om de vermiste crooner Johnny Favorite op te sporen, van wie sinds 1943 geen spoor meer is te vinden. Het spoor naar de vermiste zanger leidt naar een kluwen van mysteries en bizarre rituelen in het broeierige New Orleans.

avatar van chevy93

chevy93

Een mooie film met een uitstekend verhaal. In het begin is het nog leuk en mysterieus, maar het takelt langzaam af. Het blijft wel mysterieus en spannend, maar mijn interesse werd steeds minder. Ook het einde was jammer genoeg redelijk voorspelbaar. Ik vond het einde wel heel goed, maar achteraf had ik wel een leeg gevoel. "Dat is precies wat ik 20 minuten geleden dacht"

Wel mooie surrealistische sfeer (mede door de uitstekende muziek) en aan het acteerwerk lag het zeker niet. Leuke film om een keer gezien te hebben, maar anno 2011 toch wel wat gedateerd. Vooral qua verhaal.

avatar van jipt

jipt

Goed spannende detective horror. Goed verhaal en een sterke rol voor Rourke als grofgebekte casanova detective, ook een leuke DeNiro als duivel. Erg mooie fotografie en knappe montage, kan qua sfeer aanschuiven bij Polanski. Lekker soundtrack. Eigenlijk alles goed, maar blijft na een tijdje te veel in een niemendalletje hangen, het einde maakt dit weer helemaal goed. Kleine 4*

PS. Hebben die kippen nog enige betekenis met betrekking op het einde? Enige mytische waarde ofzo?

avatar van gauke

gauke

Duister, zwoel, compromisloos, onderhoudend en spannend detectiveverhaal, spelend in de vijftiger jaren, met de nodige symboliek. Wat was Mickey Rourke in die tijd een begenadigd acteur en wat zet hij de rol van "tough guy" weergaloos neer. Memorabel is de kolkende sexscène tussen Rourke en Bonet (destijds bekend van haar rol in de tv-serie de "Crosby Show'). Ook De Niro is in vorm. De regisseur zorgt voor verbluffend mooie beelden.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Sfeervolle mysterie, in New York valt het nog wel mee maar eenmaal in Louisiana is het lekker broeierig. Muziek, locaties, (de sekscene en het ritueel..), gaaf gedaan en het script/boek is een lekker veelzijdige basis:
een pact met de duivel, misleiding van de duivel, iemands ziel / identiteit overnemen, geheugenverlies, een nieuw gezicht krijgen, herinneringen van de 'oude' Johnny die boven komen drijven, de wraak van de duivel, etc.

Ideaal voor een paar vervreemdende situaties, en het occultisme en de onbetrouwbare personages doen er nog een schep bovenop. Een nadeel is dat goed te raden is dat hijzelf Johnny is maar dat staat de nieuwsgierigheid niet in de weg en Rourke doet het goed.

Sommige dingen zijn iets te opzichtig (zoals de ogen) en van DeNiro ben ik niet kapot. Het wil ook niet écht ongemakkelijk worden maar de aparte sfeer en het boeiende verhaal wegen daar voldoende tegenop. Leuke rol ook van die chicks & eieren en 'Denise Huxtable' is hier duizend keer zo aantrekkelijk als in die brave sitcom.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

''Een ei wordt gezien als het symbool voor de ziel... Wil jij een ei? Nee? Dan eet ik 'm op.'' Dead giveaway, natuurlijk. Ondanks dat heb ik me toch goed vermaakt met deze supernatural detective. Het sfeertje en het spel van een sympathieke Mickey Rourke (en vooruit, Lisa Bonet ) doen het 'm.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Was dit de eerste film met DE twist? De laatste jaren hebben we er natuurlijk ook erg veel gezien die hetzelfde trucje doen, maar ben benieuwd of deze film er origineel mee kwam.

Titels hoef ik niet, dat zou alleen maar spoilers opleveren

avatar van Montorsi

Montorsi

Een film die al een tijd klaar lag.

Keek uit naar de sfeer en het mysterieuze verhaal. Met de sfeer zit het heel goed, veel donkere steegjes, lugubere flashbacks etc. Rourke en De Niro passen daar wat mij betreft ook perfect binnen.

Mysterieus is de film tot op bepaalde hoogte ook wel, al viel het mysterie zelf wel tegen. De hints door de film waren veel te talrijk om nog verbaasd te zijn door het plot. Verder wél een leuk script, en ondanks dat je het verloop eigenlijk wel weet (Faust), is dit toch wel een fijne moderne variant.

Ook de soundtrack is zeker de moeite waard. Als totaalplaatje vermakelijke thriller die je geen moment weet te vervelen, en sfeervolle locaties en personages neerzet. Plot is te obvious, maar dat maakt maar deels uit.

yorgos.dalman

Ja, soundtrack (van Trevor Jones en saxofonist Courtney Pine) is bij vlagen briljant, niet?

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matige thriller met horrorkantje.

De film opent best goed. Het is allemaal mysterieus en samen met Rourke zoek je als kijker mee naar antwoorden.
Maar hoe verder de film vordert, hoe meer en meer onzin erbij komt. Eerst die voodoo-negers en dan uiteindelijk de ontknoping. Wat mij betreft is het allemaal over-the-top. Echt verrassend is het ook allemaal niet.

Mickey Rourke doet het naar behoren. Lisa Bonet gaat ook net. Robert De Niro echter zit duidelijk het beste op z'n plaats als satan. Hij ziet er ook zo geweldig uit met die nagels en dat lange haar.

Lekker duister sfeertje, wel. De saxofoonmuziek is heerlijk gezellig.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

aardige ''donkere'' thriller, vooral voor de tijd

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik ken deze film inmiddels al 25 jaar, maar na vele malen zien en herzien is mijn voornaamste bezwaar toch wel het overakteren van Mickey Rourke. Hoewel dit één van de films was (naast Barfly) waardoor hij even in de voetsporen van De Niro en Pacino leek te gaan treden, zie je hem hier ook wel erg duidelijk en druk akteren (steeds om zich heen kijken, met allemaal dingetjes spelen, nooit stil zitten -- de eerste keer dat we hem zien blaast hij een kauwgumbel met in zijn vingers nog een sigaret, als dat geen aandachttrekkerij is weet ik het ook niet meer). Dat ik desalniettemin geboeid naar hem blijf kijken is een compliment voor zijn akteerkwaliteiten en zijn uitstraling, en natuurlijk voor de sfeervolle film als geheel. En o ja, die lichtgevende oogjes van De Niro zijn wel èrg knullig en verminderen de impact van zijn duivelse optreden wel behoorlijk, vooral omdat we die ogen later nóg een keer (en zo mogelijk nog minder overtuigend) zien bij het zoontje van Lisa Bonet.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Weinig verrassend, maar uiterst sfeervol mysterie.

Mickey Rourke zet zijn rol mooi neer. Die man moet ook geregeld een scene in een bar spelen, want daar had hij destijds de prima kop voor. Zo ook weer in deze film, waar hij geregeld weer een sigaret leeg trekt aan de bar, vergezeld door een jazzy muziekje. Heerlijk... die momenten deden me logischerwijs zéér veel aan Barfly denken. De muziek in deze film is overigens sowieso een groot pluspunt en versterkt de mysterieuze sfeer op een aangename wijze.

Het verhaal is zogezegd lekker mysterieus en hield mij aan de buis gekluisterd, maar hoe dichter we bij het einde komen, hoe voorspelbaarder het wordt. Zeg maar gerust 'te' voorspelbaar. Dat draait de verrassing wel de nek om en dat is toch wel een minpunt.
Ook het effect met die ogen op het eind is eerder lachwekkend dan mysterieus. Als ze gewoon langzaam op de ogen hadden ingezoomd was dat voor mij meer dan voldoende geweest.

Maar goed, over het geheel gezien is dit toch een prima, uiterst sfeervolle film waarin goed wordt geacteerd, met mooi camerawerk en een aangename soundtrack. Ook het straatbeeld van de jaren 50 is mooi in beeld gebracht. De mate van voorspelbaarheid naar het einde toe weerhoud mij er echter van om een echte topscore uit te delen, alhoewel een 4,0* natuurlijk ook verre van slecht is.

Dus bij deze: 4,0*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film van Parker. Goede rollen van Rourke, De Niro en Bonet. Vooral de eerstgenoemde is uitstekend bezig; één van de betere rollen die ik van Rourke zag. En de kennismaking met Bonet, als ze haar haar staat te wassen, wordt niet zomaar vergeten.. Prachtige vrouw zeg.

Het gecreëerde sfeertje is een uitstekende basis voor het mysterieuze verhaal. Het einde vond ik niet écht verrassend - maar wel goed - en waarschijnlijk is het geheel te weinig memorabel om me lang bij te blijven, maar ik heb me prima vermaakt. 'Angel Heart' zit goed in elkaar en is redelijk spannend.

Vond het best interessant allemaal; Rourke op zoek naar ''zichzelf'' en De Niro als de duivel. Het verhaal is duidelijk, maar goed geregisseerd door Parker en zit vol met mooie shots en een goede afwisseling van (duistere en broeierige) sfeer. Het einde met de ogen is best aardig en past goed.

Complete misser.

Had me aan een donker en mysterieus horrortje verwacht, in de plaats krijg je één of ander halflauw detective verhaaltje waarvan je de clou echt al mijlenver ziet aankomen. Gooi er nog wat vreselijke muziek doorheen en je hebt een film die zich van begin naar einde voortsleept.

Vond Rourke ook écht niet goed. B-acteurtje die in een veel te groot pak doorheen de film slentert. de Niro is te obvious, ook de rest zijn maar redelijk flauwe personages. Visueel helemaal niks. Donker was het wel, maar het lichtspel is lelijk en ook de kleuren zijn dof en onaangenaam.

Met het voodoo gebeuren wordt weinig gedaan, de zoektocht is saai en de ontknoping laat veel te lang op zich wachten. Nee, had me er toch wat meer van voorgesteld. Filmpje dat snel weer vergeten zal zijn.

avatar van j0enne

j0enne

Mickey Rourke kon zo de dubbelganger zijn van Bruce Willis in Die Hard!

avatar van Pinda123

Pinda123

Spannende film met een goed verhaal en een duistere mysterieuze sfeer wat mij tog wel een creepy gevoel gaf.

Mickey rourke speelt zijn rol uitstekend zeker wel een van zijn beste performances naar mijn mening en jeetje wat is die Lisa Bonet een lekker stuk!

Ondanks je Robert de Niro niet heel vaak zag in de film zette hij ook zijn rol perfect neer.

Het einde vond ik wel wat voorspelbaar maar dat stoorde mij niet bij het kijken van de film.

Ik geef deze film een welverdiende 4!!!

avatar van Halcyon

Halcyon

Het eerste wat ik dacht toen ik deze film zag was: Clive Barker. Op zich niet verwonderlijk, aangezien de gelijkenissen met Lord of Illusions overduidelijk zijn. Angel Heart is doordrenkt van magie en mysterie en daardoor ontzettend sfeervol. Twee uur lang volgen we privédetictive Mickey Rourke van het groezelige New York naar de broeierige bayou's in Louisiana. In een zoektocht naar een vermiste persoon kruisen mooie waarzegsters, opvliegende jazzmuzikanten en een ijzingwekkende De Niro zijn pad. Dit alles zeer dromerig gefilmd met op de achtergrond het zwoele gemiauw van een saxofoon. In deze horrorfilm draait het niet om spanning of bloederige taferelen, maar om de mysterieuze gebeurtenissen die zich in sneltempo opstapelen en uitmonden in een verrassende ontknoping.

avatar van Corcicus

Corcicus

Steengoede film met een ijzersterke sfeer, knappe vertolkingen, vrouwelijk schoon en een geslaagde ontknoping. Dat De Niro de duivel speelt, was uiteraard al duidelijk vanaf 's mans vingernagels in beeld kwamen, maar dat drukt geenszins de pret. Heerlijke 80s film.

avatar van Mindreader

Mindreader

Vanaf midden jaren 70 tot aan eind jaren 80/begin 90 kwamen imo de beste filmnoirs (of neo-noirs) uit, prachtige periode was dat. Dit is duidelijk eén van de betere. Bevat eigenlijk alle ingredienten die deze genre zo interessant en attractief kunnen maken. Ik vind het vaak heerlijk om door dit soort films heen te zitten. De film verveeld geen moment en ademt een en al sfeer uit. En het heeft natuurlijk in Micket Rourke een eerste klas sleazy hoofdpersonage.

Plot had idd wel wat minder voorspelbaar gemogen, ik bedoel de Niro's naam is toch gewoon een weggevertje, of niet? Kan die ook beter niet uit de plotbeschrijving gehaald worden?

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Mindreader schreef:

Ik weet nog dat ik deze film toen ie net op video uit was met een aantal vrienden bekeek, en echt niemand had dat toen door. Misschien zijn we sindsdien wel wat achterdochtiger en wantrouwender en gespitster op clues geworden... en is Mindreaders voorstel zo gek nog niet. "een opdracht van een mysterieuze zakenman"?

avatar van ILDIB

ILDIB

Na 20 minuut was het me al duidelijk hoe de vork de steel raakte. De sfeer is wel oke, maar rourke speelt echt waardeloos, ook de schuld van de regisseur die m domme dingen laat doen.

Nee, echt genieten was t niet op de muziek na.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk Mysterie/Thriller film...

Minder spannend verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Bekende jonge acteurs Mickey Rourke en

Robert De Niro...

Ook een bekende jonge actrice Charlotte Rampling ...

Redelijk HD kwaliteit breedbeeld...

Prima geluid (geen Dolby Digital aanwezig)...

avatar van Robi

Robi

De sfeer is wel mooi. Echt spooky met vele voodoo elementen. Ook de belichting van vele scenes draagt daar mooi aan bij. Maar het verhaal begint al snel te vervelen. Een privé detective moet voor een opdrachtgever op zoek naar een vermist persoon. Mickey Rourke is niet de juiste persoon om die detective te zijn. Ik zou liever een ouder iemand zien. En iemand die niet flirt met elke mooie vrouw die hij tegenkomt. Nu komt hij op mij ongeloofwaardig en vooral incapabel over als privé detective. En het verhaal dreutelt maar door. Er komen steeds meer personen bij, zonder dat je het gevoel krijgt dat de detective een stap verder komt. Totdat uiteindelijk alles een banaal horror verhaaltje blijkt te zijn. Wat een afknapper !

yorgos.dalman

Ik vond dit juist een van Rourkes meest memorabele rollen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met een wat mysterieus verhaal.

Met toch een van de betere rollen van Mickey Rourke.

De film was me eerlijk gezegd totaal onbekend, en is me heel goed bevallen.

Mooie rol ook van Lisa Bonet die wel allemaal beter kennen als eens van de dochters uit de Cosby Show.

avatar van notsub

notsub

Het is wel leuk om De Niro in deze rol te zien en de toestanden met kippen waren best goed. Verder boeide me het verhaal bijster weinig en was de ontknoping nou niet erg sterk. Het nonchalante gedrag van de detective is dan wel weer aardig, serieuze speurders met een vergrootglas zijn er al genoeg. The Devil's Advocate speelde geregeld door mijn hoofd bij deze film, maar die wint het op alle vlakken dik van deze middenmoter.

avatar van blurp194

blurp194

Nostalgie.

Moeilijk om deze film los te zien van de tijd waarin hij in de bios kwam, en de ophef die er toen was over de rol van Lisa Bonet. Dat is nu toch wat lastig te plaatsen - zoveel stelt het nou ook weer niet voor, volgens de normen van nu. Net zoals het ook wat lastiger is om te begrijpen waarom iedereen indertijd zo van haar onder de indruk was... Leuke meid, maar ik zou er nu niet echt meer een blokje voor omlopen, zeg maar.

Wat me verder toch erg opvalt is hoe jong iedereen nog is. Mickey Rourke als melkmuiltje, bijna. Robert de Niro als enge man, maar nog zonder al z'n rimpels. Charlotte Rampling, waarvan ik indertijd vond dat ze 'al wat ouder' was...

En op dezelfde manier is het verhaal ook wel wat aan de tand des tijds blootgesteld. Waar ik indertijd echt diep onder de indruk was van de mysterieuze ontwikkeling van het plot, daar moet ik ondertussen toch wel kwijt dat het wat aan de doorzichtige kant is. Misschien komt dat ook wel een beetje doordat ik allang weet hoe het afloopt. Maar iets erger, valt ook nogal op dat sommige shots niet echt goed getimed zijn, er wat slordige overgangen in zitten. Haastwerk, lijkt het haast.

Wat wel overeind blijft is het acteren. Niks mis mee. Zeker Rourke is een van zijn beste rollen aan het spelen, en Lisa Bonet doet het ook best goed. Rampling en De Niro vanzelf ook, maar daar verwachten we dat ook van.

avatar van frolunda

frolunda

Uitstekende 'Southern Gothic' thriller die alleen al door het briljante en sfeervolle camerawerk van Michael Seresin de moeite waard is.Ook het verhaal zit vrij goed in elkaar al heeft de oplettende kijker al redelijk snel door hoe de vork in de steel zit.Maar dat is dan ook het enige kleine minpuntje want verder is met het acteren niks mis,Rourke speelt hier één van zijn beste rollen en ook DeNiro overtuigt met zijn onderkoelde geacteerde bijrol als Louis Cyphre (got it).Ook regisseur Parker levert een sterke prestatie,één die hij alleen met Mississippi burning nog zou evenaren.Daarom is Angel heart nog steeds een meer dan boeiende film die ik nog vrij regelmatig (zeker op blu ray) terug zie

Birdy... Midnight express...

avatar van frolunda

frolunda

Ook goed (net als the Commitments overigens) maar net een halfje minder dan de twee eerder genoemde films,tenminste voor mij dan.