• 9.376.236 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Robert De Niro en Lisa Bonet

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 19 november 1987

Plot Angel Heart

"Harry Angel has been hired in search for the truth. Pray he doesn't find it."

Het is 1955. Privédetective Harry Angel krijgt van de schimmige Louis Cyphre de opdracht om de vermiste crooner Johnny Favorite op te sporen, van wie sinds 1943 geen spoor meer is te vinden. Het spoor naar de vermiste zanger leidt naar een kluwen van mysteries en bizarre rituelen in het broeierige New Orleans.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik vond hem eigenlijk niet zo goed als ik had gehoopt, temeer omdat ik de ontknoping al gedeeltelijk zag aankomen ...

De woorspeling rond de naam van De Niro is toch nét iets te nadrukkelijk, en ik had eigenlijk al meteen door dat het de Duivel was die op zoek was naar Johnny omdat hij hem zijn ziel verschuldigd is.

Verder zit het met de sfeer natuurlijk wel goed, en ook qua acteren is het dik in orde. Mickey Rourke deed me vooral aan Bruce Willis denken (dit was ook wel een rol voor hem geweest).

Toch niet zo heel speciaal, en ik vrees dat er een hoop diepgang uit het boek verloren is gegaan.

Toch nog 3 sterren

avatar van otherfool

otherfool

Absurde en saaie film... ik vond het echt een straf om uit te kijken. Het gemiddelde hier, het plot en de acteurs schreeuwen om een herkijking, maar voor nu; 1*.

avatar van thunderball

thunderball

Deze pas geleden eindelijk op dvd aangeschaft en na ruim 15 jaar weer eens bekeken.

Erg intrigerende en beklemmende occulte thriller.

Het mooie was dat ik maar een deel van de plottwist me nog wist te herinneren, maar de werkelijke identiteit van detective Angel was ik compleet vergeten en daardoor toch nog een voor mij verbijsterende ervaring tegen het einde.

Deze film wordt ook hier nog al eens met The Ninth Gate vergeleken en uiteraard vanwege het zelfde onderwerp begrijpelijk, maar vind eerlijk gezegd die film toch op het afgeraffelende einde na (volkomen eens met Pastichio Rocker) beter, zowel qua sfeer, als spanning en creepy ondertoon, maar ook qua camerawerk en kleurgebruik.

Rourke zet een zeer goede rol neer (zoals hij in de jaren '80 de ene na de andere goede vertolking deed), ook Bonet is verassend goed, maar vind eerlijk gezegd De Niro wat op de automatische piloot acteren. Wel degelijk, maar niet echt opmerkelijk, of onvervangbaar hier.

Verder erg goede, sfeervolle en bij wijlen spannende film

Ik geef hem een acht, ofwel 4 sterren.

Toch begrijp ik iets niet:

Wanneer Angel de vader van Bonets karakter is en zij dat weet, WAAROM verleidt zij hem dan en gaat ze met hem naar bed, ze is zijn DOCHTER!!!

Ligt het nu aan mij, of klopt er van die scene (achteraf) totaal niks?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeer zeer sterke thriller ! Dat einde blijft me verbijsteren. Een geslaagde afdaling naar de hel wat mij betreft.

avatar van Quentin

Quentin

Symboliek en thematiek zijn erg opzichtig en doorzichtig, maar de film is wel erg sterk gemaakt. Enorm sfeervol en sterk spel, jammer dat Rourke nooit zijn potentieel echt waar heeft kunnen maken.

dikke 3,5*

avatar van OlafK

OlafK

Angel Heart is een enorm sfeervolle film waarin drama en spanning goed verweven wordt.

Rourke speelt zijn rol als privédetective Harry Angel met verve. De Niro's rol is weliswaar niet erg groot, maar wel een erg interessante.

Goede film, met een occult randje.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Sfeeeeeeer.

Wat is dat toch fijn, een sfeervolle film. Het is al een tijdje geleden dat ik een Amerikaanse film zag met zo'n sterke sfeer. Ik begon bijna te denken dat ze het daar niet meer konden. Maar Angel Heart is een film met een aangename (vrij duistere) sfeer, die je erg goed in zijn greep houd.

Tegen het einde schoot vooral The Ninth Gate door mijn hoofd, ook zo'n occult filmpje. Hoog tijd ook dat ik die eens herzie.

Rourke speelt trouwens erg sterk. De clou dat Harry en Johnny één persoon zijn vond ik eigenlijk een beetje te gemakkelijk, maar de film wordt daardoor niet volledig verpest.

avatar van timbo_

timbo_

Film die het vooral moet hebben vaan zijn nare en mystieke sfeer. Die werkt dan ook uitstekend al moet ik zeggen dat het Voodoo gedoe mij niet altijd even goed kon bekoren.

Rourke is heel aardig op dreef maar oogt ook constant afwezig en kwam op mij bijzonder vreemd over. Leek alsof die aan de drugs was ofzo. Weet dat hij daar een verleden mee heeft maar weet niet of dat ook al in deze periode zo was

Al met al uiteindelijk een meer dan behoorlijke film.

dikke 3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer bijzondere en verassende film. Om te beginnen vond ik Mickey Rourke buitengewoon goed acteren en ik herkende hem eigenlijk zowat niet aan zijn gezicht. Met andere woorden: wat is die gast in 10 jaar flink veranderd zeg door al die plastische chirurgie. Hier in Angel Heart ziet hij er gewoon nog uit als een burgerlul maar uiteindelijk kan je in zijn latere films zien dat hij flink veranderd is.

Angel Heart was een zeer bijzondere film. Het begint allemaal dat Harry Angel door Cyphre word overgehaald een vermiste zanger op te zoeken. Je denkt eerst aan de ene kant: dit word een enge film maar daarnaast toch ook weer niet zo eng aangezien ik weet dat jaren 80 horror niet altijd huiveringwekkend meer is voor deze tijd. Maar daar kom ik later nog op terug. Cyphre was overgens wel heel mooi gespeeld door deNiro en in het begin denk je wel: zo veel griezeligs is er niet aan de man te bekennen, maar dat veranderd wel.

Na die overhaling gaat Angel op speurtocht wat ons brengt naar allerlij sfeervolle plekjes van Louisianna. Van New Orleans naar de troosteloze moerassengebied. De jaren 50 settings waren ook wel erg mooi en vooral voor maar een simpel speursmurfen verhaal moesten er toch nog tonnen aan oude settings verspild worden want dat hadden ze er wel voor over. Had eerst verwacht dat dit zich gewoon in de jaren 80 afspeelde maar toch deden ze voor zon verhaal wel wat meer moeite en maakte er de jaren 50 van. Aan de speurtocht te zien zou je eerst wel denken, dit is een gewone detective verhaal maar het verhaaltje word wel steeds bizarrer en bizarrer. We krijgen te maken met de voodoo rituelen en dat voodoo meisje Ephifini. En uiteindelijk ook nog met allerlij bizarre moorden. Maar naderhand begint Angel Heart wel echt eng te worden en naderhand word Robert deNiro ook een echte griezel Vooral met die gele ogen die hij krijgt. En naderhand word alles nog bizarder aangezien we derachter komen dat Harry Angel zelf de vermiste persoon bleek te zijn en zelf al die bizare moorden heeft gepleefgt. Wat ook de engste van de film was was die scene met die baby in die inspecteur zijn hand, die naar Harry Angel wijst en daarnaast ook gele ogen heeft. Dat bezorgde me ook kippenvel. Ook de aftiteling in de lift was erg spannend. We krijgen eerst de lift te zien die naar beneden gaat, daartussendoor de aftilteling, dan weer de lift enz. En dat verhoogd ook de spanning. En dat geeft geloof ik ook boodschap dat Harry Angel de lift naar de hel neemt als ik me niet vergis.

Voor de rest een zeer bijzonder en bizar detectivefilmpje. Goed inelkaar gezet en een heel onvoorspelbaar plot. Topklasse.

avatar van wibro

wibro

Fenominale thriller met een glansrol van Mickey Rourke en een ontknoping die mij totaal verraste. Film straalt de hele tijd een geweldige sfeer uit mede ook door de schitterende fotografie en de geweldige soundtrack. Ook een uitstekende rol van Robert de Niro, maar van hem zijn we ook niet anders gewend.

Angel Heart is voor mij een meesterwerk en zonder meer een van de beste films van de jaren tachtig. Zo behoren films gemaakt te worden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Angel Heart was in mijn herinnering toch wel een betere film. De broeierige locaties zijn fantastisch, net als de score, het acteerwerk van Rourke en de fantastische verschijning van Louis Cyphre, maar Angel Heart wist mij niet te overtuigen op visueel gebied. Met een verhaal als dit had het geheel toch best wat freakier gemogen, en dan vooral het camerawerk. Ik vond deze echt veel te statisch en vaak enkel ter registratie van de verder wel mooie locaties. Ik vond het te braaf allemaal. Het script is verder zeer aardig om te volgen en je wordt goed in het ongewisse gelaten, maar het einde komt zeker niet als een verrassing. Al met al had hier met een durfal als regisseur een meesterwerk in gezeten. Nu is het helaas niet meer dan een zeer aardige thriller. Een horror is dit bij lange na niet te noemen, trouwens.

avatar van 606

Zeer leuke film met heel goed geacteerd.

Verhaal is prima en voor mij onverwachte einde.

De oude sfeer van na de tweede wereldoorlog is goed gebracht.

Oude muziek en auto's/

avatar van Film Pegasus

Zeer sfeervolle film die een geslaagde kruising weergeeft tussen thriller en film noire. Vooral dat laatste is mooi weergegeven zonder zichzelf te parodiëren, wat jammer genoeg wel eens meer gebeurt. Sterke prestaties van Rourke die hier gemakkelijke De Niro naar huis speelt. Spannende verhaal, veel spanning, mooi beelden, ... Een film die me absoluut kon boeien.

avatar van rep_robert

Leuke film, mooie sfeer die wordt gecreëerd(de terugkomende ventilatoren de hele tijd), prima acteerwerk en een redelijk interessant verhaal, wat ik niet altijd even sterk(lees: voorspelbaar) vond, had eigenlijk al vrij snel door dat Harry Angel Johnny Favorite was. Dus was helaas de laatste tien minuten niet meer geheel een verassing, al zag ik Louis Cyphre (Lucifer) weer niet.

avatar van Zinema

Bovennatuurlijke detective.

Ondanks dat TV-vader Bill Cosby niet zo blij was met Bonet's verschijning in deze sfeervolle thriller, is ze hier op haar erotische plek en doet ze menig hart sneller kloppen. Dit geldt minder voor het plot dat al vanaf de introductie van De Niro er duimendik opligt.

De zwalkende acteerprestaties van o.a. Bonet en McGhee en de vele opvallende goofs maken een en ander er niet beter op, maar het detectiveverhaaltje doet het aardig. Ook is de film, visueel gezien, erg mooi. Omdat de allerlaatste twist zich iets minder snel doet raden dan Cypre's alter-ego en vermakelijkheid nogal onderhoudt, een krappe voldoende.

Goed.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Op zich wel een prent voor mij, deze neo-noir, maar de sfeer kreeg me niet helemaal te pakken.

Nochtans een prima Mickey Rourke gezien in de hoofdrol en Robert De Niro is best creepy. En dan Lisa Bonet... Mij destijds niet laten vangen aan The Cosby Show, maar misschien had ik beter moeten weten. Hier ziet ze er namelijk geweldig appetijtelijk uit.

Ook de broeierige New Orleans scènes en bijpassende muziek mogen er wezen. Film ziet er zelfs goed uit, en toch... En toch. Helemaal geslaagd vind ik Angel Heart niet. Waar is die zere plek, ik weet het niet... Wat doe ik ondertussen met die vinger? Euh, Lisa Bonn... COMPLEET ONGEPAST! 3*

avatar van Spetie

Zeker een aardige film met een degelijk verhaal, al is het jammer dat ik te vroeg in de film dacht dat Harry Angel en Johnny Favorite weleens dezelfde persoon zouden kunnen zijn, wat uiteindelijk ook het geval was en dat voor mij uiteindelijk de film een gedeelte van de spanning en verrassing wegnam.

Sfeervol is de film echter wel, met mooie locaties en een aardige muzikale score. Het acteerwerk van de Niro is ook zeer sterk. Af en toe weet hij behoorlijk sterk en angstaanjagend voor de dag te komen. Mickey Rourke doet het verder redelijk, maar is verder niet bijzonder, evenals Lisa Bonet, die vooral opvalt door haar verschijning in deze film. Soms zakte de film ook wel wat in, vooral door het hele voodoo gebeuren, dat in deze film duidelijk niet zo aan mij besteed was. Toch een voldoende, want de film is goed gemaakt en heeft zeker zijn boeiende momenten.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Alan Parker, die als geen ander sfeervol beeldmateriaal weet te integreren in een beklemmend verhaal, haalde met Angel Heart een formidabele krachttoer uit. Niet alleen haalde hij het allerbeste uit de grillige Rourke, hij slaagde er eveneens in een adembenemende thriller te maken die nog dagenlang blijft nazinderen. Robert de Niro (in een ontzagwekkende bijrol) maakt de klus af.

avatar van Insignificance

Insignificance

Would you like an egg? Sterk scenario met een nog sterkere ambiance. Beste keuze is ongetwijfeld de verhuizing naar Louisiana, waar Parker een heet sfeerpalet van omgeving en muziek tevoorschijn tovert. Louis Cyphre is natuurlijk een dead giveaway, maar desondanks verliest het detective element nergens z'n mystiek.

Met een mix van bovennatuurlijke zaken en milde horror borrelt het op bijna lome wijze naar een kookpunt. Tempo past helemaal bij de (tijd)setting, Rourke is in topvorm en Lisa Bonet, nou ja, ze stoomt. De Niro zal zich wel geamuseerd hebben met zijn bijdrage. Ook anno nu nog altijd een dampende thriller.

avatar van The One Ring

The One Ring

Angel Heart is vooral door zijn sfeer een lekkere thriller. Het ontbreekt tot bijna het einde sterk aan spanning en het verhaal is te lang uitgesponnen, doordat het mysterie voor een te lange tijd geen ontwikkelingen kent, maar het is wel aangenaam om naar te kijken. Pas toen het duidelijk wordt waar het allemaal om draaide kreeg de film me een beetje mee in zijn spanning, al is de twist dat Rourke al die moorden gepleegd heeft wat flauw erin verwerkt. Echt eng wordt het nergens, terwijl ik het gevoel had dat het dat wel wilde zijn. Niettemin, bijzonder sfeervolle locaties en één geweldige scène (de seksscène, zeer naargeestig gefilmd) zijn genoeg voor een 3,5*. Don't Look Now, waar het me enigzins aan deed denken, is dit echter nog lang niet.

Sfeervolle en duistere mystery film met een uitermate goede vertolking van Mickey Rourke als Harry Angel.
Ook een prachtige en krachtige rol van Robert De Niro; mysterieus.
Dat hele voodoo-gebeuren was wat overdreven, dat sprak me niet zo aan.
De cameravoering was wat sober, dat had allemaal wat spectaculairder gemogen. De 'horror' effecten waren wel zeer overtuigend.
De ontknoping laat zich al lang aankondigen, maar het is toch een waardig en passend slot.

avatar van chevy93

chevy93

Een mooie film met een uitstekend verhaal. In het begin is het nog leuk en mysterieus, maar het takelt langzaam af. Het blijft wel mysterieus en spannend, maar mijn interesse werd steeds minder. Ook het einde was jammer genoeg redelijk voorspelbaar. Ik vond het einde wel heel goed, maar achteraf had ik wel een leeg gevoel. "Dat is precies wat ik 20 minuten geleden dacht"

Wel mooie surrealistische sfeer (mede door de uitstekende muziek) en aan het acteerwerk lag het zeker niet. Leuke film om een keer gezien te hebben, maar anno 2011 toch wel wat gedateerd. Vooral qua verhaal.

avatar van jipt

jipt

Goed spannende detective horror. Goed verhaal en een sterke rol voor Rourke als grofgebekte casanova detective, ook een leuke DeNiro als duivel. Erg mooie fotografie en knappe montage, kan qua sfeer aanschuiven bij Polanski. Lekker soundtrack. Eigenlijk alles goed, maar blijft na een tijdje te veel in een niemendalletje hangen, het einde maakt dit weer helemaal goed. Kleine 4*

PS. Hebben die kippen nog enige betekenis met betrekking op het einde? Enige mytische waarde ofzo?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Sfeervolle mysterie, in New York valt het nog wel mee maar eenmaal in Louisiana is het lekker broeierig. Muziek, locaties, (de sekscene en het ritueel..), gaaf gedaan en het script/boek is een lekker veelzijdige basis:
een pact met de duivel, misleiding van de duivel, iemands ziel / identiteit overnemen, geheugenverlies, een nieuw gezicht krijgen, herinneringen van de 'oude' Johnny die boven komen drijven, de wraak van de duivel, etc.

Ideaal voor een paar vervreemdende situaties, en het occultisme en de onbetrouwbare personages doen er nog een schep bovenop. Een nadeel is dat goed te raden is dat hijzelf Johnny is maar dat staat de nieuwsgierigheid niet in de weg en Rourke doet het goed.

Sommige dingen zijn iets te opzichtig (zoals de ogen) en van DeNiro ben ik niet kapot. Het wil ook niet écht ongemakkelijk worden maar de aparte sfeer en het boeiende verhaal wegen daar voldoende tegenop. Leuke rol ook van die chicks & eieren en 'Denise Huxtable' is hier duizend keer zo aantrekkelijk als in die brave sitcom.

avatar van Montorsi

Montorsi

Een film die al een tijd klaar lag.

Keek uit naar de sfeer en het mysterieuze verhaal. Met de sfeer zit het heel goed, veel donkere steegjes, lugubere flashbacks etc. Rourke en De Niro passen daar wat mij betreft ook perfect binnen.

Mysterieus is de film tot op bepaalde hoogte ook wel, al viel het mysterie zelf wel tegen. De hints door de film waren veel te talrijk om nog verbaasd te zijn door het plot. Verder wél een leuk script, en ondanks dat je het verloop eigenlijk wel weet (Faust), is dit toch wel een fijne moderne variant.

Ook de soundtrack is zeker de moeite waard. Als totaalplaatje vermakelijke thriller die je geen moment weet te vervelen, en sfeervolle locaties en personages neerzet. Plot is te obvious, maar dat maakt maar deels uit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matige thriller met horrorkantje.

De film opent best goed. Het is allemaal mysterieus en samen met Rourke zoek je als kijker mee naar antwoorden.
Maar hoe verder de film vordert, hoe meer en meer onzin erbij komt. Eerst die voodoo-negers en dan uiteindelijk de ontknoping. Wat mij betreft is het allemaal over-the-top. Echt verrassend is het ook allemaal niet.

Mickey Rourke doet het naar behoren. Lisa Bonet gaat ook net. Robert De Niro echter zit duidelijk het beste op z'n plaats als satan. Hij ziet er ook zo geweldig uit met die nagels en dat lange haar.

Lekker duister sfeertje, wel. De saxofoonmuziek is heerlijk gezellig.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik ken deze film inmiddels al 25 jaar, maar na vele malen zien en herzien is mijn voornaamste bezwaar toch wel het overakteren van Mickey Rourke. Hoewel dit één van de films was (naast Barfly) waardoor hij even in de voetsporen van De Niro en Pacino leek te gaan treden, zie je hem hier ook wel erg duidelijk en druk akteren (steeds om zich heen kijken, met allemaal dingetjes spelen, nooit stil zitten -- de eerste keer dat we hem zien blaast hij een kauwgumbel met in zijn vingers nog een sigaret, als dat geen aandachttrekkerij is weet ik het ook niet meer). Dat ik desalniettemin geboeid naar hem blijf kijken is een compliment voor zijn akteerkwaliteiten en zijn uitstraling, en natuurlijk voor de sfeervolle film als geheel. En o ja, die lichtgevende oogjes van De Niro zijn wel èrg knullig en verminderen de impact van zijn duivelse optreden wel behoorlijk, vooral omdat we die ogen later nóg een keer (en zo mogelijk nog minder overtuigend) zien bij het zoontje van Lisa Bonet.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Weinig verrassend, maar uiterst sfeervol mysterie.

Mickey Rourke zet zijn rol mooi neer. Die man moet ook geregeld een scene in een bar spelen, want daar had hij destijds de prima kop voor. Zo ook weer in deze film, waar hij geregeld weer een sigaret leeg trekt aan de bar, vergezeld door een jazzy muziekje. Heerlijk... die momenten deden me logischerwijs zéér veel aan Barfly denken. De muziek in deze film is overigens sowieso een groot pluspunt en versterkt de mysterieuze sfeer op een aangename wijze.

Het verhaal is zogezegd lekker mysterieus en hield mij aan de buis gekluisterd, maar hoe dichter we bij het einde komen, hoe voorspelbaarder het wordt. Zeg maar gerust 'te' voorspelbaar. Dat draait de verrassing wel de nek om en dat is toch wel een minpunt.
Ook het effect met die ogen op het eind is eerder lachwekkend dan mysterieus. Als ze gewoon langzaam op de ogen hadden ingezoomd was dat voor mij meer dan voldoende geweest.

Maar goed, over het geheel gezien is dit toch een prima, uiterst sfeervolle film waarin goed wordt geacteerd, met mooi camerawerk en een aangename soundtrack. Ook het straatbeeld van de jaren 50 is mooi in beeld gebracht. De mate van voorspelbaarheid naar het einde toe weerhoud mij er echter van om een echte topscore uit te delen, alhoewel een 4,0* natuurlijk ook verre van slecht is.

Dus bij deze: 4,0*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film van Parker. Goede rollen van Rourke, De Niro en Bonet. Vooral de eerstgenoemde is uitstekend bezig; één van de betere rollen die ik van Rourke zag. En de kennismaking met Bonet, als ze haar haar staat te wassen, wordt niet zomaar vergeten.. Prachtige vrouw zeg.

Het gecreëerde sfeertje is een uitstekende basis voor het mysterieuze verhaal. Het einde vond ik niet écht verrassend - maar wel goed - en waarschijnlijk is het geheel te weinig memorabel om me lang bij te blijven, maar ik heb me prima vermaakt. 'Angel Heart' zit goed in elkaar en is redelijk spannend.

Vond het best interessant allemaal; Rourke op zoek naar ''zichzelf'' en De Niro als de duivel. Het verhaal is duidelijk, maar goed geregisseerd door Parker en zit vol met mooie shots en een goede afwisseling van (duistere en broeierige) sfeer. Het einde met de ogen is best aardig en past goed.

Complete misser.

Had me aan een donker en mysterieus horrortje verwacht, in de plaats krijg je één of ander halflauw detective verhaaltje waarvan je de clou echt al mijlenver ziet aankomen. Gooi er nog wat vreselijke muziek doorheen en je hebt een film die zich van begin naar einde voortsleept.

Vond Rourke ook écht niet goed. B-acteurtje die in een veel te groot pak doorheen de film slentert. de Niro is te obvious, ook de rest zijn maar redelijk flauwe personages. Visueel helemaal niks. Donker was het wel, maar het lichtspel is lelijk en ook de kleuren zijn dof en onaangenaam.

Met het voodoo gebeuren wordt weinig gedaan, de zoektocht is saai en de ontknoping laat veel te lang op zich wachten. Nee, had me er toch wat meer van voorgesteld. Filmpje dat snel weer vergeten zal zijn.