Lost in Translation (2003)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Bill Murray, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 19 februari 2004
Plot Lost in Translation
"Everyone wants to be found."
Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor een whisky-commercial, terwijl de jonge Charlotte is meegesleurd door haar echtgenoot, een overwerkte fotograaf. Als ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in de luxe hotelbar. Deze toevallige ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen Tokio te ontdekken.
Bob Harris
Charlotte
John
Kelly
Ms. Kawasaki
Concierge
Bellboy
Mescaline
Een bijzondere film.. die een erg mooi intro heeft.. en rustig op gang komt.. zoals al eerder gezegt een beetje een dromerig sfeertje..
De eerste 20 min van de film zijn vrij rustig.. maar het moment dat ze elkaar bij de bar ontmoeten krijgt de film toch meer waarde.. en wordt het steeds boeiender en intiemer.. de hoofdrol spelers zijn erg goed op elkaar ingespeeld.. en het komt ook erg natuurlijk over op de kijker.. zeker mijn complimenten! veel films slaan op dit gedeelte de plank vaak mis.. ook heeft de film hier en daar wat humor.. zodat het verhaal niet al te zwaar aankomt.. en het einde tjah... zeker een passend einde.. en voor de verandering eens helemaal anders als de standaard film in dit zelfde genre! 4,5 sterren omdat de acteurs goed in hun rol zaten/ de sfeer goed aanwezig was/ en de film je van begin tot het eind weet te boeien.. de enige reden datik deze film geen 5 sterren geef is door zijn korte speelduur.. had deze film liever minimaal in 2 uur gezien.. zodat alles nog iets meer gevoel kreeg.. maar voor deze speelduur is de film zeker teweten geslaagd!
niethie
Gewoon nog een keer kijken dan komt het wel goed met die halve punt extra.
niethie
Dit was een zeer saaie film, de inhoud stelde niets voor en naarmate de film vorderde werd het alleen maar langdradiger.
mister blonde
Grappig dat mensen films waarvan het tempo niet hoog genoeg ligt naar hun zin, vaak beschuldigen van het ontbreken van plot of het zijn van inhoudsloos. Dat is deze film absoluut niet. Mag je het van mij nog steeds saai vinden, hoor...
- 20609 berichten
ach, deze film is zo saaaaaaaaaaaai maar ozo geweldig, echt mijn complimenten ik kan maar niet doorzappen of weglopen bij deze film, blijf er gewoon inhangen.
- 20609 berichten
heb je het tegen mij, haal maar snel dat woord weg als je wil.
edit. ik dacht al.
mister blonde
Vage raadsels hebben we niets aan. Zeg gewoon wat je wil zeggen.
- 20609 berichten
erg traag is voor mij ook saai, maar dat neemt niet weg dat ik het een geweldige film vind, zekers omdat ik maar aan de buis gekluisterd blijf en mijn bericht een raadsel?
- 20609 berichten
Een geweldige film die tegelijkertijd saai is; knap.
- 20609 berichten
er gebeurt niks in de film is saai en toch weet het je te boeien tot het eind, zie het probleem niet zo.
- 20609 berichten
Hoe kan iets nou saai en boeiend tegelijk zijn.
Naomi Watts
Je definities zijn niet echt bijgewerkt maar back on topic maar. Ik heb niet echt zin om een rugbyspeler te leren tapdansen.
- 20609 berichten
Je definities zijn niet echt bijgewerkt maar back on topic maar.
is goed.

en dan zijn mijn defenities niet bijgewerkt.
Mooi en stijlvol drama met een uitmuntende Murray. Bij vlagen iets te langdradig maar prettig uit te kijken. Goed.
niethie
Is er iets aan de poster verranderd ofzo ? Hij ziet er anders uit.
*Nientjah*
Is er iets aan de poster verranderd ofzo ? Hij ziet er anders uit.
Volgens mij niet hoor, hij zag er altijd al zo uit.
niethie
Hij lijkt wat meer uitgerekt, die Japanse letters links bovenin stonden er eerst niet volgens mij, en ik kan me vergissen hoor maar volgens mij is Johansson's hoofd iets gedraaid.
Tha Flow
Voor de duidelijkheid; de poster is inderdaad veranderd (door mij). Je kunt bijna zeggen, zoek de verschillen.
Dit is de vorige poster
Pure
Vorige was inderdaad iets fraaier; al is het verschil minimaal.
niethie
Nou niethie je hebt toch gelijk

@Pure en rokkenjager, wat is er mis met deze, het verschil is inderdaad minimaal en ik zie nou echt niet wat die andere heeft wat deze niet heeft.
Pure
Ik zie nu dat de vorige poster een licht ingezoomde versie is van de huidige; bij nader inzien vind ik de huidige toch net wat beter gekadreerd (Scarletts hoofd staat er wat vollediger op; de letters lopen niet tot tegen de kant; er is wat meer hoofdruimte boven de dinosaurus).
Maar goed, genoeg miertjes geneukt
ronengel
Ik vind deze mooier. Deze lijkt me meer met het oog van een fotograaf geknipt ipv de producent.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Przesluchanie
Drama, 1989

Der Kommer en Dag
Drama, 2016
upper classjapanoverspelhotel roomage differencefotograafcommercialkaraokehomesicknessculture clashmidlife crisisjet lag pop starmelancholyunsociabilityeenzaamheidtokio, japanoudere man jongere vrouw relatienostalgicunlikely friendshippost-credits scenevrouwelijke regisseuracteurlyrical lovingintrospectiveserenewistfulhopeful