• 9.379.095 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van Bert1

Bert1

Chickchaser schreef:

deze film is 10 keer beter als finding nemo dat is pas overschat

Wel, ik vind dat Finding Nemo om te beginnen veel beter geanimeerd is. Ice Age heeft je af en toe vrij kale en lelijke decors. Scrat is een grappig personage, maar als je hem 1 minuut hebt gezien (bvb. in de trailer) heb je alles gezien. Ook lijkt het verhaal van Finding Nemo veel doordachter.

Kan je me alstublieft uitleggen waarom Ice age 10 keer beter is als Finding Nemo.

Doom

In mijn ogen is Ice Age beter geanimeerd. Maar oke, dit is puur mijn mening. De decors zijn inderdaad vrij kaal, maar is dit zo vreemd tijdens een ijstijd? Wat had je anders verwacht? Voetpaden, wegen, bossen en in vol bloeiende planten? Lijkt me sterk.

Dat de ogen elke keer maar weer op Scratt zijn gericht begrijp ik ook overigens niet. Het is een leuk personage, daar niet van. Echter de humor moet in deze film toch voornamelijk van Sid komen. Een van de betere animatie/komedie personages. Schitterend om te zien hoe dom deze luiaard wel niet is. Zijn acties etc.

Scratt moet je verder ook niet als hoofdpersonage zien. Hij is niets meer dan een geslaagd bij verhaal. Misschien is het ook wel niet je humor, maar het is toch geweldig om te zien hoe Scratt iedere keer zijn eikeltje net niet kan verstoppen? De manier waarop het dan ook verkeerd gaat, erg leuk.

Voor mij is Ice Age dus ook de betere over Finding Nemo. Dit komt voornamelijk door de humor. Er zit veel meer humor in Ice Age. Het verhaal en animatie boeit mij verder niet zoveel, daar koop ik niks voor. Het gaat mij om het vermaak en dat biedt Ice Age mij met de domme acties van Sid, de droge opmerkingen van Diego & Manny en de verstop acties van Scratt. Erg leuk, geslaagd. Hier kan momenteel geen enkele animatie komedie tegen op.

avatar van mister blonde

mister blonde

Doom schreef:

In mijn ogen is Ice Age beter geanimeerd.

Je mag van mij Ice Age best beter vinden dan Finding Nemo, maar beter geanimeerd? Kom zeg!

avatar van al_pacinO

al_pacinO

prachtige film en het maakt het al helemaal leuk met sit en ook leuk dat die olifant zo cool doet

avatar van Ria1984

Ria1984

Ik vind het echt 1 van de leukste animatie film die er is. Ik heb erg veel moeten lachen! Hij was echt heel erg leuk!!

mister blonde schreef:

Daarmee heb ik niet gezegd dat Finding Nemo slecht is geanimeerd he. De details zijn in Ice Age gewoon beter uitgewerkt. Dus ja, ik zeg dat Ice Age beter is geanimeerd.

avatar van Bert1

Bert1

Kom zeg!

Doom

Komen we niet verder dan de argumentatie "kom zeg!" tegenwoordig of?

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Zo grappig deze film, deel 2 ook. Al zie ik daar nergens een beschrijving van staan enzo. Ik hou van dit soort films!

3,5 ster!

Edit: heb deel 2 al gevonden

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Leuke animatiefilm, maar hij kan niet tippen aan deel 2 vind ik.

De humor is ietsje beter maar het verhaal vind ik een beetje saai.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Doom schreef:

In mijn ogen is Ice Age beter geanimeerd.

mister blonde schreef:

ik vond ze allebei wel goed geanimeerd.. wees gewoon blij hoe het is geanimeerd.. want slechter kon ook weet je

avatar van Inperfections

Inperfections

let op: NAAR MIJN MENING is Finding Nemo beter. Zo. Daar wordt al niet meer nodeloos over gediscussiërd.

Bovendien vind ik het beestje met het eikeltje weinig toevoegen...

Desalniettemin een 7/10

avatar van MaartenvW

MaartenvW

Film waar je toch wel ff een pauze voor wilt hebben.

Het is een prima Animatiefilm, maar het gemiddelde druipt er toch af omdat er nogal veel onderbroekenlol in voorkomt en voor mij te kinderachtig is, 2,5*

avatar van MaartenvW

MaartenvW

Ben wel benieuwd naar Ice Age 2 en ga hem nog zeker wel kijken

avatar van miepke

miepke

ontzettend grappig, hier zit die eekhoorn er gelukkig niet zo heel vaak (vergeleken met deel 2) in zodat het nog écht origineel is

al moet ik zeggen dat deze wel behoorlijk wat weg heeft van shrek en monsters inc..

desalniettemin geef ik 'm 4*

avatar van Yphygenia

Yphygenia

De film was echt heel leuk, maar ik had meer plezier bij het eerste deel. Dit deel vond ik toch iets zwaarder met dat gedoe rondom het broeikaseffect.

3,5

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Yphygenia schreef:

De film was echt heel leuk, maar ik had meer plezier bij het eerste deel.

Dit is het eerste deel .

avatar van Yphygenia

Yphygenia

moviefreak#1 schreef:

Dit is het eerste deel .

Lol, nou zie ik het.

Helder licht ben ik toch ook

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een hele leuke film een 4,5.

avatar van Issie

Issie

Ik heb me tranen zitten lachen, wat hebben ze er weer een humor tegen aangegooid. Soms een beetje zielig maar die eekhoorn met zijn nootje dat verzin je toch niet. Zo simpel bedacht en toch zo'n leuk effect. Een zeer geslaagde film.

avatar van Koekkoek

Koekkoek

Erg leuke film! Ondertussen zal bijna iedereen deze wel gezien hebben, maar het is gewoon een erg grappige en leuke film.

avatar van 606

een erg leuke film.

zeker dat eekhoorntje erg grappig.

4,5 ster

avatar van Wassup !

Wassup !

Deze film vind ik iets beter dan 'Finding Nemo' maar zeker niet veel verschil,maar de humor is stukken beter !!!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

leuke film die je niet gauw zat wordt!

avatar van car-men

car-men

Mooie familiefilm en ook erg vermakelijk om de heletijd die eekhoorn te volgen. Leuke personages, maar dat hoord ook zo in een animatiefilm.

avatar van Olivia

Olivia

Heerlijk luchtig vermaak. Heb vooral met een glimlach, gegrinnik en een grijns gekeken. Sid is erg vermakelijk, de stem is goed ingesproken, en de droge Manfred is vanaf begin af aan sympathiek, waarbij de stem van Ray Romano direct te herkennen is. Ook de interactie Diego/Manny vond ik leuk.

Ik vond de animatie van de mensen in het begin ietsje te gemakkelijk neergezet, een beetje neppig, maar de omgevingen heel netjes. Ja, wat wil je anders in een ijstijd?

Verder wel opvallend dat Scratt vooral terugkomt in de extra features. Okay, leuk en grappig karakter, maar dat met z'n eikeltje hadden we op den duur wel gezien.
De Deleted Scenes waren ook wel leuk om te zien, goede keus om het karakter Sylvia te schrappen, ik vond de interactie Sid/Sylvia niet supergrappig of zo en Sylvia niks toevoegen aan het verhaal .

Ice Age II ga ik over een tijdje ook maar huren denk ik.

avatar van koetje boe

koetje boe

leuke film met veel humor!!!

het leukste vond ik sid de luiaard.

de mamoet is een beetje een vaag figuur.

avatar van koetje boe

koetje boe

foutje scratt is ook heel erg leuk om naar te kijken.

zijn eikeltje is echt alles voor hem

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige, grappige en mooie film die echt wel voor alle leeftijden geschikt is.

Heb me de eerste 2 keer echt ziek gelachen met Sid de luiaard die er iedere keer in slaagt om me aan het lachen te brengen!

Moet je gezien hebben!--------->5*

Zeer geslaagde animatie film. Scrat doet mij een beetje denken aan coyote & roadrunner. Kan deze film blijven kijken evenals deel 2. 5 sterren voor deze prachtige film