• 9.375.227 stemmen

Met onder meer: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae en Kang Hye-jeong

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 11 november 2004

Plot Oldeuboi

"Laugh, and the world laughs with you. Weep, and you weep alone."

Zonder te weten waarom, wordt Oh Dae-su vijftien jaar lang vastgehouden in een kleine kamer. Hij heeft geen contact met de buitenwereld en is de waanzin nabij. Op een dag wordt hij wakker op het dak van een appartementsgebouw; hij is zonder enige waarschuwing weer vrijgelaten. Vastberaden gaat Dae-su op zoek naar de reden van zijn gevangenschap. Maar als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid werd vermoord, zweert hij wraak.

avatar van Useless

Useless

Ik heb de DVD (Asiamania) gisteren bij FRS gekocht. De gewone versie kost €19,99, de special edition iets van een €30. Het lijkt me wel vreemd dat er dan nog geen huurdatum bekend is...

avatar van savi_7

savi_7

doncorleone schreef:

Je zou maar (zoals ik) in Amersfoort wonen en afhankelijk zijn van het inkoopbeleid van Videoland (of vergelijkbare commerciele video boer).

Ik zou deze film dus heel graag eens willen huren.

Maar hopen dat ze ook eens op deze site komen, maar ik ben er bang voor...

mischien zit er wel geld in een goed lopende dvd zaak die vooral asian totels levert in heel het land het mooiste is dat je een bedrijf kan beginnen zonder een zaak tehebben waar mensen komt dit soort films zijn veel mensen gek op en de asian film markt is kwa film beter dan de usa markt mischien wel iets om over tedenken

en heb deze nog niet gezien ga hem nu zo dadelijk kijken

Useless schreef:

Het lijkt me wel vreemd dat er dan nog geen huurdatum bekend is...

Deze film staat in onze videotheekagenda op 12 april.

Op de nieuwe site kun je door op statistieken te drukken bij een film, meteen zien wat de bioscoop en huurdvd datum zijn.

avatar van savi_7

savi_7

gewoon super deze film wat een verhaal is gewoon de punten waard dus kijken

The_basser

Ik heb hem vandaag gekocht bij Free Record Shop en ga hem morgen voor de 2de keer kijken. Dat wordt puur genieten. Geweldig deze film en hoe ziekelijk wat die man wordt aangedaan.

Ik heb de Asiamania dvd gekocht voor 17 pleuro's. De special edition kost 30 pleuro's...

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik vind dat gigantisch grote lelijk asiamania logo boven hun dvd's zo lelijk..dan maar 30 euro lappen

avatar van balosa

balosa

een geweldige film, eindelijk weer eens iets anders dan die Amerikaanse productie's die op elkaar lijken, de film blijft spannend tot het laatst omdat het plot steeds duidelijker wordt, mijn cijfer een 4

The_basser

Ja dat klopt, zeker lelijk en er staat nu zelfs nog Mtv Moviescreen bij ofzoiets :O

Maja wou ook nog ff Reservoir Dogs kopen en 30 euro is een boel geld voor een arme student als ik

avatar van benq

benq

Geweldige film,rauw,hard en met zware thema,s maar prachtig ge-acteerd en geregisseerd.

Old Boy pakt je bij je strot en laat pas aan het einde weer los.

avatar van Diesel

Diesel

benq schreef:

Old Boy pakt je bij je strot en laat pas aan het einde weer los.

Correctie:

Old Boy pakt je bij je strot en laat nooit meer los.

avatar van arnieee

arnieee

Ook dit is weer 1 van de zeldzame toppers die ik de laatste tijd gezien heb.

Een dikke 4,5 en een plaats in mijn persoonlijke top 10.

avatar van balosa

balosa

er komt ook weer een Amerikaanse remake, zoals je de laatste tijd wel vaker ziet (Ring, The Grudge) http://www.imdb.com/title/tt0425320/

avatar van pjotr

pjotr

Dan ben ik reuze benieuwd hoe ze deze fijne film in een Hollywood-jasje gaan passen...

ToNe

Ze zullen wel weer overijverig de 'twist' een treetje hoger proberen te leggen.

Rauwer zal het iig niet worden.

avatar van Kapstok

Kapstok

Ik zie het eigenlijk eerder gebeuren dat de Hollywoodversie niet half zo goed wordt als het origineel, maar laten we hopen dat dat mee zal vallen...

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik word echt strontziek van al die Amerikaanse Remakes. Amateurs

avatar van gemaster

gemaster

Het 1e uur was alleraardigst, daarna ging het toch snel bergafwaarts. Ik deel de veelgehoorde klachten hier over het rariteitenkabinet, het Hollywood einde en de teleurstellende climax. Hele krappe 3*

The_basser

Belachelijk, dat die Amerikanen gewoon de originele kijken.

Zo kun je bezig blijven, erg makkelijk om zo een film te maken.

avatar van jex

jex

Ik ben er weer ingetrapt, dacht dat dit een bloederige aziatische wraak film zou zijn, het eerste uur is inderdaad goed en in het begin van de 2de helft waren al die twists best aardig maar de laatste scenes in de penthouse, dan denk je echt van laat die dae su maar zichzelf van kant maken wat dit slaat nergens meer op.

avatar van fabbyke

fabbyke

de eerste keer dat ik heb zag begreep ik er niet zo veel van maar toen heb ik heb nog is herzien en toen was hij briljant

avatar van Luke

Luke

Een hele gave film is dit!!! Lekker grof, pervers. Maar een lekker gevat script! Ik vond dat deze film elementen vertoonde van een heleboel films. O.a. Kill Bill, Ichi The Killer, Abre Los Ojos... Hij was redelijk moeilijk te volgen, vooral omdat de film soms erg snel ging. Er zijn ook redelijk wat personages in de film en ik vond het vaak lastig om al die koppen en namen uit elkaar te houden. Maar het is me toch aardig gelukt. Nu 4*, misschien een verhoging bij een tweede keer kijken.

By the way: de rol van het hamertje in deze film, HILARISCH!!!

avatar van EEE

EEE

Na de al irritante openingsscene begint het wel aardig en mysterieus maar des te langer de film duurt des te vervelender en oninteressanter wordt het. Nou heb ik al niet zo veel met dit soort Aziatische films, maar dit lijkt echt nergens op. Ze proberen het allemaal wel sfeervol te brengen maar ik vind het maar amateuristisch overkomen en het steeds herhalende achtergrondmuziekje ken je op een gegeven moment ook wel. De Bruce Lee achtige taferelen halen alle geloofwaardigheid ook nog eens weg en het verhaal op zich is gewoonweg erg teleurstellend. Het geweld en het geschreeuw maken het fiasco helemaal af. Dit is echt niks voor mij. Anderhalve ster.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Goede film, lekker Aziatisch (dus bij tijd en wijle goed debiel).. Maarja, eigenlijk allemaal erg kansloos natuurlijk. Maar daar moet je bij dit soort films niet naar kijken.

Goed acteerwerk, leuke karakters, erg mooi camerawerk.

4 sterren.

avatar van Diesel

Diesel

DiKKe_OsCaR schreef:

lekker Aziatisch (dus bij tijd en wijle goed debiel)..

De film is absoluut nergens debiel.

Symbolisch maar alles behalve debiel.

DiKKe_OsCaR schreef:

Maarja, eigenlijk allemaal erg kansloos natuurlijk.

?

Vage uitspraken.

Ik wist niet dat er een 'norm' was, waar Aziatische cinema zo debiel bij lijkt.

Als een film dan ook nog kansloos is, ondanks de Grand Prix in Cannes en nota bene een Hollywood remake...

Oh wacht, ik begin het te snappen...

De 'westerse' remake maakt het natuurlijk minder debiel en kansrijker volgens die norm. Dan valt zoiets zeker 'beter' te teren. Wat debiel, zeg

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met kansloos ? Kansloos tegen wie, wat, waar ?

Kansloos om een dikke oscar te winnen misschien?

Haha!

Touché

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Ghehe . Leuke reacties op mijn berichtje, sjongejonge.

Nou, oké.. Ik zie nu wel dat het wat raar over kan komen, dus ik zal een uitleg proberen te geven.

Van Japanners wordt in het algemeen gezegd dat het raar volk is.. Nou, ik vind dat dat voor Koreanen net zo goed opgaat.. Vandaar 'Aziaten', maarja.. Ik bedoel dus Japanners, Koreanen en bij tijd en wijle ook Chinezen (dit baseer ik dus op bepaalde filmpjes/hobbies/interesses).

Kijk bijvoorbeeld naar 'Ichi the Killer', hoe heerlijk hij staat te purken. Daarna rijst uit zijn oogst zijn naam op (als ik mij goed herinner, of anders een andere tekst). In Oldboy zien we Oh Dae-su ook eventjes met zichzelf spelen. Geen oogst deze keer, maar toch. Dit soort dingen zie je (ik althans) nooit in de 'Hollywood-films' (ja, in American Beauty probeert Kevin Spacey het ook, maar dat wordt toch allemaal weer iets te netjes, zonder de bijbehorende audio, weergegeven).

Dan het tong afknippen op het eind, als teken van onderdanigheid (zoals ik het zie), weer zoiets schokkends. Dat soort dingen heb ik tot nu toe alleen maar in dit soort films gezien. En dat is wat ik 'debiel' noemde. Ik bedoel hiermee niet dat dit slecht is, want ik vind dát juist prachtig aan dergelijke films. Lekker sadistisch hier en daar. 'Sadistisch' had beter geweest, zit ik mij nu te bedenken.

Met kansloos bedoel ik uiteraard NIET dat de film kansloos is, of wat dan ook... Anders geef ik hem ook geen 4 sterren natuurlijk.

Met kansloos bedoelde ik het iemand 15 jaar laten opsluiten, hem vervoglens verliefd te laten worden op zijn eigen dochter zodat zij seks zouden hebben. Dat is in mijn ogen toch wel 'kansloos'.

Het thema van veel Aziatische films, of beter gezegd het verhaal, is in onze Westerse ogen gewoon vaak kansloos.

Wat ik echter nog veel kanslozer vind, is dat een 'ToNe' meteen op zijn teentjes is getrapt, zich duidelijk beter voelt dan mij en dan maar coole opmerkingen moet maken...

Ik zal het je sterker vertellen: ik zal de Amerikaanse remake van deze film nooit gaan bekijken. Ik haat Hollywood-remakes. The Grudge bijvoorbeeld (de remake dus) vond ik een waardeloze film. Echt bocht. En die was nog wel door de originele regisseur geregiseerd.

Nou, hierbij mijn uiteenzetting. Doe ermee wat je wil.

ToNe

Tja, een 'ToNe' is nou eenmaal een gemene rotzak met gevoelige tenen.