• 9.386.127 stemmen

The Butterfly Effect (2004)

Sciencefiction / Thriller | 113 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 113 minuten / 120 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Eric Bress en J. Mackye Gruber

Met onder meer: Ashton Kutcher, Amy Smart en Eric Stoltz

Releasedatum: 29 juli 2004

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Butterfly Effect

"Change one thing. Change everything."

De twintigjarige student Evan Treborn beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...

Evan Treborn

Kayleigh age 13

avatar van DRJeFF

DRJeFF

xenne schreef:
er zit ook minstens 1 grote fout in de film, da's wanneer z'n celgenoot de wonden op z'n hand ziet verschijnen, dit is volgens mij echt niet logisch te verklaren

Yep..kheb me ook steeds afgevraagd als je een verhaal zo goed uitdenkt,hoe je dit dan over het hoofd kan zien.Misschien denken ze wel dat t publiek t niet door zou hebben ,maar ik had zo`n gok niet genomen.

avatar van Bas17

Bas17

xenne das toch te hoog, niet goed acteren + onzorgvuldigheid levert toch geen 4 sterren op, er zitten trouwens nog meer onzorgvuldigheden in, maar die heb ik al uitgebreid genoemt.

Dit is nou echt een film die zoveel hoger staat dat die moet staan

avatar van Elsenburg

Elsenburg

xenne schreef:
da's wanneer z'n celgenoot de wonden op z'n hand ziet verschijnen

Hoezo niet? Eerst had hij die wonden niet, en doordat hij terugging in de tijd en die pinnen door zn handen ramden had hij ze daarna wel.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Elsenburg schreef:

Omdat de geschiedenis in principe ook automatisch veranderd voor de celgenoot.Hij zou zich daarom niets moeten kunnen herinneren van wat er ervoor gebeurde.(dat Evan dus zegt dat hij wonden gaat krijgen )
Hoop dat ik t je duidelijk genoeg heb uitgelegd.

avatar van gotti

En als een jongetje van een jaar of 8 (of hoe oud ie daar ook was) z'n beide handen op twee scherpe punten zal zijn leven heus wel anders verlopen dan het in deze versie deed. En zo kent de film nog meer van die grote, opvallende plotholes...

avatar van filmexpert

filmexpert

Een van de beste films van de laatste tijd. Ashton Kutcher wordt echt steeds beter. Al 2x naar gekeken en wil hem nog een keer zien. 5 sterren!!

avatar van pjutter

pjutter

ik heb het einde van deze film niet helemaal goed gezien, maar toen Evan naar die videobanden van de bevalling van zijn moeder aan het kijken was, ging hij weer naar het verleden, hij pleegde toen toch zelfmoord in de baarmoeder van zijn moeder???
Daarna liepen Evan en Kayleigh langs elkaar?

Ik zou hem nog een keer moeten zien, maar dat was het enige stukje van de film dat niet helemaal duidelijk was!

Voor de rest was dit echt een super film!!
heel veel onverwachte momenten, een sterk verhaal.

avatar van Ravio

Ravio

Geweldige film! een van de beste die ooit heb mogen bekijken.

En zo is het...

avatar van metaledje

metaledje

had um meteen gekocht op dvd toen ie te koop was, de 2 disc versie,ik had um gehuurd en ik stond echt met open ogen te kijkuh,wat een ENORM goeie film,zit er echt helemaal in heb um nu al 5x gezien,krijg er maar geen genoeg van,ben erg trots op deze dvd in mijn bezit ja ja nu weten we het wel dit is meteen mmijn nr1 film,5 stars

avatar van helzebub

helzebub

uit alle films die ik gezien heb is dit de beste film die ik ooit gezien heb

Werwolf

Idd goede film, maar je moet American Beauty maar eens bekijken

avatar van Savannah

Savannah

Goeie film!! maar gek, bijna was die film afgelopen, zat ik te lachen, wist ik niet waarom, dat kwam misschien door beelden die Lenny en nog meer wat gekke bewegen, begon ik gewoon te lachen en later vond ik geweldig verder!

avatar van Quentin

Quentin

Mwah Mwah. Het uitgangspunt is best leuk maar het script rammelt en is voorspelbaar. Kutcher kan helemaal niet overtuigen in zijn rol. Krappe 2,5*

avatar van Anatolia

Anatolia

En ik bleef maar nadenken: wat was er in godsnaam wèl goed aan deze film? Hoezo kon ik niet genieten van een sci-fi met zo'n hoog gemiddelde op de site?

Niet-boeiende, ontzettend simpele scenario, ergerlijk acteerwerk (Kutcher kon met zijn slome gezicht elk moment "Dude, where's my car?" zeggen; de moeder (Walters) was om te huilen zo slecht; de tieners waren wel erg extreem aan het puberen etc.) en bovenal, een verschrikkelijk einde: het mooiste leven dat de Amerikaanse jeugd zich maar kan wensen, is blijkbaar een doorsnee yuppie-bestaan tussen de glanzende wolkenkrabbers van het altijd zonnige Manhattan.
Houden zo Evan...

Bas17 schreef:

Dit is nou echt een film die zoveel hoger staat dat die moet staan

Dat is toch een mening aan ieder zichzelf te beslissen hoeveel sterren voor welke film?

avatar van twg

twg

Anatolia schreef:

ontzettend simpele scenario

het scenario kan ik toch echt niet simpel noemen!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Na enkele verschillende uiteenlopende recensies was ik benieuwd of deze film mij zou gaan boeien. Ik heb meestal niet zo veel met SF, en vooral niet met marsmannetjes/ruimteschippen enz. Deze film viel mij dan ook 100% mee. De film werd nooit saai, en er bleven geen vragen onbeantwoord ( knip kos- verpest einde andere film ). Positief was echter ook dat ik er wel over na bleef denken. Acteerwerk boeit mij niet veel, als ik mezelf maar vermaak en dat deed de film door de wisselende toestanden, de originaliteit en de puzzelstukjes. Deze film gaat in de rijp voor een plaats in mijn top 10. *5.

avatar van Jorick

Jorick

Het was te verwachten.

avatar van disappear

disappear

Erg vermakelijk! Eindelijk weer een film die (soms) flink verrast.

Turkeyloverz

Wat een geweldige, ontroerende film.Zeker 1 van de beste films die ooit heb gezien..perfect acteerwerk, een erg mooi verhaal en het verveelt ook niet.Kutcher bewijst dat hij (net als Carrey) ook in een ''geen-comedy'' film kan spelen.Ik weet niet hoe ik het onder woorden moet brengen maar ik hoef eigenlijk niets te zeggen, meeste mensen die hem hebben gezien zullen mij wel begrijpen.

5* en een plaats in mijn Top10.

avatar van Benninf

Benninf

Mensen die dit niet goed vinden zijn muggezifters

5 sterren.

Turkeyloverz

Wat zijn ''Muggezifters'' ?

avatar van gotti

mug·gen·zif·ter (de ~ (m.), ~s)

1 kleingeestige vitter => beuzelaar, criticaster, criticus, haarklover, kommaneuker, mierenneuker, peuteraar, pezewever, pietjesneuker, pietlut, scherpslijper

Turkeyloverz

Ik begrijp er nog steeds niks van, maar toch bedankt....

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Goede film, viel me zeker niet tegen. 3,5 ster

avatar van martijni

martijni

Eindelijk weer eens een film die goed in elkaar steekt!

avatar van nicolasb

nicolasb

zéér mooie film. verveelt geen moment! goede acteerprestaties, 4,5* waard

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ja wel een goeie film maar ik vond het niet heel bijzonder!! ik kreeg er geen kippevel van.