Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Gregory Peck, Lee Remick en David Warner
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Plot The Omen
"It is the greatest mystery of all because no human being will ever solve it."
Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het de baby. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Roberts en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, maar daarna begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een fotograaf gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.
Robert Thorn
Monk
Priest
Psychiatrist
Jorick
Een goede en beklemmende horror. De film vond ik qua sfeer vergelijkingen hebben met The Exorcist. Peck vond ik overigens wel goed acteren. Meer dan degelijk.
Halcyon
Peck vond ik overigens wel goed acteren. Meer dan degelijk.
Idem. Begrijp de opmerking van FullMoon dan ook niet zo goed.
mikey
Wat een lachwekkende film... Slechte acteerprestatie...
Peck rules!!!!!!
mikoz
Heb The Omen met verschillende gevoelens gekeken.
Aan de ene kant was het een spannende film waar je eigenlijk niet wist wat er nou precies met hem aan de hand was , alleen erg jammer dat je zelf niks over Damian te weten komt , hij blijft maar een beetje buiten schot en alles draait om die vervelende vader.
Film bevat een paar prachtige en een paar lachwekkende scenes , zo is de onthoofdingscene erg knap en is de sfeer over het algemeen erg sterk , maar is bevoorbeeld de scene waarin zijn moeder van de trap valt weer erg ondermaats ... alsof je van zo een klein stukje kan kantelen !
Verder was de Muziek wel erg irriterend , het trok me gewoon niet en het werd op verkeerde momenten gebruikt.
Toch heb ik wel met plezier naar de film gekeken en genoten van het genre.
Hij haalt het helaas niet The Exorcist.
3-3,5*
Halcyon
Ik merk dat veel mensen de scène waar de moeder valt erg matig vinden, terwijl ik dit toch één van de sterkste scènes uit de film vond. Heb ik iets gemist dan?
Volgende keer eens goed opletten...
Die Romantic
Ik had de dvd al een jaar liggen maar nog nooit bekeken
Gisteren dus maar eens bekeken en ik moet zeggen dat ik licht ontgoocheld ben. Ik vind oudere horror zowiezo beter en van een bekende klassieker verwacht je dan ook veel.
Sommige scenes zijn heel erg goed en daarom krijgt de film 3.5*
1.5* afname voor het verhaal, ik vond het wel goed maar het kon beter benadrukt worden en er kon meer uitgehaald worden.
mister blonde
Wat kon er beter benadrukt worden? En wat had er verder nog uitgehaald kunnen worden?
lowhusky
Wat een geweldige film is dit! Op een paar momenten erg spannend en eng en soms ook wel nep. Wel origineel verhaal maar slecht acteerwerk. Verder vond ik Whitelaw een enorme griezel in deze film, toch wel 4,5 sterren waard.
Die Romantic
Naar mijn mening kon het verhaal beter benadrukt en uitgelegd worden. (het antichrist gedeelte)
Fangs (crew films)
Terechte klassieker! Erg spannend en vooral de scène op de begraafplaats is erg sfeervol en sterk. > 4.5*
Colombo
Gister gezien goeie film toch ,,
Alleen hoe hij met die messen in de vliegtuig kon komen snap ik ook niet,,
Hopelijk zijn de volgende delen van deze film net zo mooi
mikoz
Volgende keer eens goed opletten...
Als jij het normaal vind dat bij een val van 2/3 meter je 180 graden kan kantelen en zo kan vallen dat je in coma raakt , dan is het niet verwondelijk nee ..
maxcomthrilla
2/3 meter? Toch nog maar eens bekijken dan.
Ik vond die scène ook juist erg gaaf. Ik had juist het idee dat ze van best wel een aardige hoogte naar beneden viel.
Halcyon
Idem, vond ze visueel van erg hoog niveau. Je moet het maar kunnen, met een camera een hoogte van 2/3 meter 5x zo hoog doen lijken
sangha
ik vond hier niks eng aan, behalve dan op die begraafplaats maar dat is eerder omdat ik begraafplaatsen 's nachts doodeng vind...ik had hier echt veel van verwacht maar ik vond het maar een slappe film. bijv: de film draait om dat kind maar die komt maar heel weinig in beeld.
een 0,5 is dan wel erg negatief
MidnightShadow
Ik ben er nog niet helemaal uit of ik deze film wel wil zien. Aan de ene kant wel de andere niet. Ik ben er nog niet helemaal uit maar aan de berichten te lezen een best goede film
lowhusky
Gewoon kijken, hij is geweldig! Soms wel een klein beetje eng.
deardre
Mooie film. Het is een oude film, dus soms beetje nep en humoristisch, maar het verhaal is goed.
Vooral de muziek in de film maakt het extra dreigend, is erg mooi. Een 3,5.
Achilles
vond de muziekkeuze ook sterk..vroeg me af of Final Destination hiervan deels haar concept vandaan had..de premonitions op de foto's..
Zeker geen slechte film, maar de tand des tijds heeft wel toegeslagen...
RicoNC
Ik vind de remake beter... omdat de remake iets dieper gaat en de verhaallijn beter aanelkaar knoopt.
erg spannend en zeker gave stukjes erin.
dat kind doet het erg goed.
Klopt jouw tweede cijfer wel
wat bedoel je er precies mee
jouw username...
goed opgemerkt
nou nee eigenlijk niet.
Zou 666 moeten zijn.
of beter 06-06 want dat is mijn geboorte datum.
krang74
Klassieke horror. Geweldig! Deze film kan me, zelfs in dit digitale CGI tijdperk, nog steeds bekoren!!
Echte cult.
4 *
Macmanus
3e slachtoffer.
Best een goede film dit. Had hier niet zoveel van verwacht maar het is me toch positief bevallen.
Het verhaal is leuk hoewel de zoektocht een beetje zinloos leek aangezien we volgens mij allang door hadden wat voor vlees er in de kuip was gehaald, maar het is vergeven aangezien het best vermakelijk was. Verder zag het er nog redelijk uit als Damien zijn moeder met zijn driewieler omver rijd (dus Kubrick jat ook wel eens wat
) vind ik bijvoorbeeld erg leuk, plus het leuke geluid van de plantenbak
Maar niet heel erg opvallend verder.
Acteerwerk is degelijk hoewel Peck soms bedroevend is. Maar het leukste vind ik het einde. Toch al een paar horror films gezien de laatste dagen, maar geen 1 laat de "bad guy" winnen. In Friday en Halloween blijven ze wel leven maar ze worden altijd verslagen. En hier wint the Devil Yeah! Die Damien vind ik sowieso erg leuk karakter, hij zegt bijna niets, geen stemmetjes, geen wijze one liners. Hij kijkt gewoon en nog best lief ook
Toch wel 3.5*

The Final Conflict
1981

Damien: Omen II
1978

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Dood en verderf rondom 'The Omen'-productie: was ook deze film vervloekt?

Threads
Drama, 1984