Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Dennis Quaid, Bess Armstrong en Lea Thompson
Releasedatum: 15 december 1983
Bekijk via SkyShowtime
Plot Jaws 3-D
"A deadly new attraction."
Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark 'Seaworld' in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangen genomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai die, op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijke aanvallen op de onderwatertunnels en de zich in - en op het water bevindende toeristen.
Michael 'Mike' Brody
Dan
Liz
Ethel
movie acteurs
Herzien: veel gedoe voor de camera! dat komt natuurlijk omdat de makers het 3d effect zo optimaal mogelijk willen benutten. Maar op de tv en zonder bril zit je dat constant te kijken haaienbekken, pingpong balletjes, ijsblokjes, taarten, water druppels, duikboten, obers en noem maar op, die regelrecht op de camera afkomen. En dat geeft zo''n druk beeld zonder juiste effect. Soms best hilarisch hoor.
Ja het was leuker geweest als je bij de dvd een 3-d brilletje had gekregen. Eigenlijk stonden de 3-d effecten toen nog in de kinderschoenen. Sommigen vinden 3 slechter dan 4 en dat vind ik toch ongelofelijk. Want qua verhaal is dit deel toch echt beter vind ik. Ik ga beiden films nog maar een opnieuw bekijken. Misschien dat ik dan met een andere mening kom, maar ik denk het niet.
movie acteurs
Gisteravond heb ik na lange tijd deel 3 en 4 weer bekeken.
Ik blijf van mening dat deel 3 stukken beter is dan 4.
Het verhaal van 3 is beter / het acteerwerk is beter /.
Ik snap niet dat dit deel zo laag scoort.
Mijn score is en blijft 3.5.
Mr. Chiel
Het verhaal is nog wel goed, daar zou nu een heel redelijke film van gemaakt kunnen worden. Maar de effecten verpesten het allemaal toch behoorlijk. Natuurlijk dat 3D wat er gewoon niet uitziet, maar natuurlijk vooral die haai. DAAR gaat het om! Besteed er dan ook even wat geld aan. Net als de special effects. Het is 25 jaar geleden, maar dit moest toen toch ook al beter kunnen. Jammer! *1,5
martinovitch
Ik vind het raar van de echt wel extreem lage score hier. Oké het is geen top film. Maar wel een leuk avond vermaak. Ik vond de film vrij leuk voor te kijken. De effecten zijn ondermaats maar het is natuurlijk ook een oude film. Voor de rest nog redelijk geacteerd. En tof gedaan zo in dat pretpark.
charmed one
hij scoort denk ik zo laag omdat die haai er vet nep uit ziet.maar de acteurs doen het inderdaad het wel goed.ik vind dit deel ook wel ietsjes beter dan de 4de deel.
Jezus
De acteurs zijn irritant.
De personages zijn zooo cliché en voorspelbaar.
Het verhaal is nog nepper en ongeloofwaardiger dan de haai.
Dan nog liever het 4de deel.
Jezus
De acteurs zijn irritant.
Vond je Loraine Gary dan niet irritant in deel 4 ?
Het verhaal is nog nepper en ongeloofwaardiger dan de haai.
Dan nog liever het 4de deel.
Ik snap niet hoe je het verhaal van deel 4 beter kan vinden. Wat is er zo goed aan een haai die aanvoelt dat de Brody familie naar het caribisch gebied is gevlogen en dan daar helemaal heen gaat zwemmen om wraak te nemen?
AGE-411
Vond je Loraine Gary dan niet irritant in deel 4 ?
Deel 4 heeft maar een half puntje meer hoor
Ik vond Jaws ook niet echt thuis horen in een waterpark. Voor mij is dit geeneens een JAWS-film.
movie acteurs
Ik vond Jaws ook niet echt thuis horen in een waterpark.
Vond het anders wel een leuk idee.
AGE-411
Belachelijk idee en belachelijk uitgewerkt.
Eerder een script voor een goedkope B-film.
Nuja, dat is het eigenlijk ook geworden.
movie acteurs
Wat is er nou mis met dit idee? Als we weer hetzelfde krijgen zoals een haai die Amity terroriseert krijgen we weer het gezeur dat het verhaal identiek is met deel 1.
Vascago
Onwaarschijnlijk dat ik dit vroeger een leuke film vond. Vandaag voor het eerst weer gezien en dit is toch echt wel slechtheid ten top. De hele film is vreselijk te beginnen met het acteerwerk. Louis Gossett Jr. en Dennis Quaid moeten zich diep schamen. De rest trouwens ook. En het ergste is nog wel dat het niet leuk slecht is zoals bij Anaconda 3, maar dat ze zichzelf ook nog serieus nemen. Dan de haai: Dat beest was zo achterlijk groot dat een volwassen man een rondje in dat beest zijn bek kon zwemmen. Waarschijnlijk had het beestje zin in een menselijk snackje en at ie normaal Orka als ontbijt en Blauwe Vinvis als "warme" maaltijd. Beest zag er daarnaast nog reteslecht uit ook en was veel te vaak in beeld.
Van spanning in de film is geen seconde sprake geweest. Als het al spannend dreigde te worden kwamen er wel weer een paar dolfijntjes de boel verstieren. Zeepark zag er ook niet uit en de soundtrack was vreselijk.
Wanstaltelijke film !!
LeonardoDicaprio
Wat een bagger film! Ik kan met niet voorstellen dat dit een 'horror' is?! ik vond de scenes erg slecht en er zat nauwelijks iets in dat mij vermaakte! Het liefst zou ik willen dat dit soort films nooit meer gemaakt worden!
jordandejong
Erg goede pulp film. Leuk dat Jaws nu eens een keer ergens anders rondzwemt dan in Amity. Acteerwerk was niet van hoog niveau maar stoorde me niet echt. Het minpunt was dan ook de baby haai. Hij werd veels te veel in beeld gebracht als ECHTE haai. Hadden ze ook niet moeten doen want die echte haai zag er niet echt eng uit. Dan de grote moederhaai. Die vond ik dan wel weer geweldig. vreselijk grote over de top haai. Sommige shots waren wel bagger. Bijvoorbeeld de scene dat de baas en zijn medewerkers door het raam de zee in kijken en dan jaws op hun af zien komen.(De haai zag er in die scene echt uit als een knipseltje dat een kind in elkaar heeft geflanst. De 3-d scenes vond ik niet echt storrend en op het eind als de haai ontploft dat je dan die kaken op je af zag komen vond ik dan wel weer leuk.
Echt horror is het niet, maar het is goedkope pulp dat tot op de bodem vermakelijk is.
SnakeDoc
Ik begon de film een kwartiertje te laat te kijken.
Zag al gelijk dat dit niet echt een hoogstandje was, maar besloot de film niet gelijk af te schrijven.
De acteer prestaties waren weer lekker overdreven,.... maar goed, dat was in Jaws ook zo!
Net toen de film bij mij toch nog 1 a 1,5 sterren scoorde kregen we de scene dat de grote witte haai door het raam heen zwemt.
ONGELOVELIJK, ... ik denk dat dit 1 van DE slechte films scenes is die ik ooit gezien heb.
Daarna volgt overigens ook nog de ontploffing waarbij de haai in stukken spat. De stukken ingewanden en vlees vliegen daarbij richting het scherm van je TV. Ook WAAR DE LOOS!
Al met al toch het cijfer 1,5!
In sterren betekent dat: Een armoedig halfje!
(En voor de liefhebbers, de slechtste scene ooit en klik hier!
JacoBaco
Ik vind hem nog best leuk deze. Dennis Quaid op zn best.
@SnakeDoc
movie acteurs
Destijds was deze film in 3-d en zag het er heel anders uit. Was volgens mij destijds nog een rage.
Ps. Deel 4 is nog veel en veel slechter
wendyvortex
Die eerste 2 Jaws-films vind ik nogal overschat.
Blijkt dit zowaar de leukste Jaws-film te zijn.
Eighties-horror ten top.
En veel leuker ook trouwens dan die Deep Blue Sea van een paar jaar geleden.
Ik ben met een hoop dingen bang te maken (geesten, insecten, planten, enge serialkillers) maar van zo'n overmaatse haring lig ik niet wakker.
Eng wordt het ook niet echt, maar wel cheesy mengsel van horror en rampenfilm.
Verbazingwekkend leuk!
maerk
Viel me nog 100% mee.
Het zijn de belabberde speciale effecten die de film nekken, maar er zitten ook leuke stukken in. Die zeedieren leveren soms leuke plaatjes op en de cast heeft er duidelijk zin in.
Toch 2* omdat het op het laatst een beetje erg saai werd.
2*.
Tonypulp
Viel mij ook nog wel mee.
Keek wel oké weg. De uber-slechte special effects waren een doorn in het oog maar ondanks dat was het nog wel te pruimen. Als tussendoortje prima te doen, de cast deed het wel leuk en het verloopt vrij vlot. Al is het op sommige momenten een tikkie te saai.
Kleine 2.5*
DeCol
Ik had hem al eens gezien, maar kon er weinig van herinneren. Totdat ik die slechte special effects zag. Ik ben het eens met mijn voorgangers wat dat betreft. Het verhaal en de cast was helemaal zo slecht nog niet, maar die special effects, Vreselijk! Voor een keertje best leuk.
SnakeDoc
Misschien ben ik ook wat te grof geweest met een 0,5!
Het verhaal was opzich zo slecht nog niet.
Ik doe er een halve ster bij.
Puur op gevoel. Als die laatste paar scene's nou niet zo enorm slecht waren geweest, dan had er nog een halve extra bij gekunt!

Justus18
Met stijgende verbazing naar deze film zitten kijken. Hij zou erg slecht moeten zijn, maar ik vind hem gewoon leuk. De film haalt zeker het niveau van het eerste deel, maar is misschien nog wel beter.
Vascago
kenzogun
ik zou precies hetzelfde zeggen, deze score is echt belachelijk,
deze film is best oké
idd ja bij de 4de vergeleken is deze nog goed
alleen vind ik het dom dat roy sheider niet meer medeet

Jaws: The Revenge

Vampire Hunter D: Bloodlust
Animatie / Horror, 2000

The Proud Rebel
Western, 1958
divingdolphinfloridavervolgscuba divingschepselzwemmenhaaigreat white sharkkiller sharkgiant animal theme parkwater skiingboat troublesea world 3dorlando florida