Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Dennis Quaid, Bess Armstrong en Lea Thompson
Releasedatum: 15 december 1983
Bekijk via SkyShowtime
Plot Jaws 3-D
"A deadly new attraction."
Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark 'Seaworld' in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangen genomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai die, op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijke aanvallen op de onderwatertunnels en de zich in - en op het water bevindende toeristen.
Michael 'Mike' Brody
Dan
Liz
Ethel
FilmProduction
Wat een neppe film zeg, vooral die scene waar die haai door het glas breekt, vreselijk.
Het 3e deel en tevens ook het minste deel uit de reeks, puur gemaakt vanwege het feit dat de vorige film nog een behoorlijk goede opbrengst had en daar hoopte men hierbij natuurlijk ook op.
Uitmelken dus en dat gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de film. Zo ook hier. Het verhaal is erg slap en bijna te stupide voor woorden. Van de cast van de vorige twee films is ook niemand meer over, behalve het personage Mike Brody. Hij is hier echter volwassen en wordt gespeeld door Dennis Quaid. Quaid Levert echter een beroerde acteerprestatie af en in combinatie met de enorm slechte special effects levert dit een lachwekkend slechte film op. Vooral de scène. waarbij de haai uiteenknalt ziet er ontzettend nep uit.
Het is verder allemaal enorm voorspelbaar en ook niet echt leuk of vermakelijk, Het is juist eerder vervelend. Een kleine ster resteert voor dit prutsprobeerseltje.
Jurado
Oei , heb je deel 4 ook gezien?
Jaws 3-D heeft voor een behoorlijk camp-gehalte waardoor de film leuk blijft om naar te kijken iets wat in deel 4 ver te zoeken is.
BBC
Ik word altijd verdrietig als een van mijn lievelingsfilms wordt opgevolgd door een draak van een film, zo ook hier. Ik heb hem zonder 3D brilletje bekeken, dus ik weet niet of dat de reden was dat de 'special effects' er nog nepper uitzagen dan een knip-en-plak plaatje op 't scherm.
Maargoed, het verhaal, de acteerprestaties, het is allemaal te dramatisch voor woorden. Boze mamahaai? op zoek naar wraak? Kom nou! en echt, het niveau van de degelijke soap wordt nauwelijks behaald.
Waar de film Jaws (1) nog perfect en subliem was is deze film dat allerminst.
Jammer, maar het positieve was dat het in principe wel redelijk spannend was als je een oog half dicht knijp vanwege de neppe beelden.
maar verder wel een aardig verhaal.
Ik heb geen flauw idee wat me hier bezielde
Alom, 1,5*.
galaxydriver32
Ligt het nou aan mij of zijn zo'n beetje alle films met monsters erin slecht, want goed zul je ze niet meer tegenkomen
filmfreak 101
lol, dat was echt wel zo, nepper kon gewoon niet
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Wat een flop!
Het idee hierachter is nog niet zo slecht. Maar de uitvoering is zo triest. De special effects zijn lachwekkend. De film mag dan dateren van 1983 - dit was echt wel ondermaats en kon beter.
Maar het grootste probleem is het gebrek aan spanning. De film is saai, saaier - saaist!. Er gebeurt hier werkelijk niets. Opvallend weinig kills ook.
Het einde is best leuk gedaan, maar de echte razernij op de massa duurt te kort. Wie een echte group massacre in het water wil zien (zoals het hoort) kijkt beter Piranha 3D.
Ik vind het hoogtijd dat er een nieuwe Jaws komt met DITZELFDE verhaal - maar dan met de special effects van nu, betere acteurs en een iets beter script.
namingway24
Ik maak er lekker een voldoende van, niet voor de kwaliteit, maar voor de foutheid van de special effects. Plus het was beter dan ik me herrinnerde én de film heeft Lea Thompson!
Hopelijk komt deze film ooit nog eens echt op 3D Blu-Ray uit...
mnrk
White sharks are dangerous. I know 'em. My father, my brother, myself. They're murders.
Deze 3e Jaws film is natuurlijk niks vergeleken bij de vorige 2 delen, de locatie is wel in orde in dit deel...
Het verhaal is nog best redelijk te doen , alleen had het geheel wel beter uitgewerkt kunnen worden. De cast in deze film is dan wel op zijn plek met toch bekende namen (Dennis Quaid en Louis Gossett Jr.)...
Maar de 3D effecten kunnen natuurlijk echt niet, maar we nemen ze gewoon erbij in dit deel...
RuudC
Stiekem vond ik dit niet eens zo’n ramp zoals het gemiddelde doet vermoeden. Het is geen goede film. Laat dat duidelijk zijn. De effecten zijn inderdaad slechter dan de eerste Jaws, maar voor zover ik me kan herinneren, is daar weinig anders dan de haai die het effectenteam aan het werk heeft gezet. Hier speelt men al met ideeën over een onderwaterbasis. Wat de spanning betreft komt het veel te langzaam op gang, maar de finale heeft zeker wel bepaalde charmes. Bepaalde effecten zijn wel erg lelijk. Je komt er wel achter welke ik bedoel als je de film kijkt. Slecht, maar koddig. Het is te weinig om een voldoende te kunnen geven, maar bij vlagen is Jaws 3D wel vermakelijk. Het leuke van het zien van oude films is waar recentere soms duidelijk de mosterd van gehaald hebben. Dit deed me denken aan Deep Blue Sea. Gelukkig duurde deze trouwens niet zo lang als de eerste Jaws.
jumpstylemovie
Dit was wel heel slecht. Zat bijna te denken aan een 0,5*. Ik denk niet dat ik ooit zulke slecht sfx heb gezien. Daardoor is het af en toe wel grappig maar.... damn.
blue_blood
Boutfilm eerste klasse!
Het idee achter deze film is nog niet eens zo verkeerd, maar de uitvoering is echter zo verschrikkelijk slecht gedaan waardoor er niets positiefs over Jaws 3-D te vertellen valt. De personages zijn saai en hadden totaal geen chemie met elkaar. Het acteerwerk is bedroevend slecht en de kills zijn dodelijk saai. Je ziet helemaal niks! Bovendien viel het me op hoe lelijk (wazig) deze film was gefilmd. Een groot probleem is het gebrek aan sfeer, dreiging en spanning. Er wordt geprobeerd spanning te creëren door de haaienscènes in slow motion of juist versneld af te spelen, maar slaagt hier niet in. Verder zijn de special effects (de gele onderzeeër, de afgebeten arm) lachwekkend slecht, met als hoogtepunt het moment dat de haai op het raam afkomt. Wat een giller!
Het einde was ook om te janken.
psycholamp
- 1960 berichten
Mezelf weer eens gekweld met het kijken naar deze film. Het is echt een lange zit, doordat ie echt nergens maar dan ook nergens spannend wordt. Het verhaal leent zich nog wel voor wat pulp-vermaak, maar door lelijke 3-D effecten en het niet in beeld brengen van slok-op-scenes wordt het ook nergens vermakelijk.
Wat zit er trouwens voor 'n glas in dat venster dat uitkijkt over de onderwaterwereld? 3 mm dik suikerwerk, dat wel wat waterdruk aankan, maar de neus van een kraakbeenvis gaat er zo doorheen? De haai zwemt overigens niet eens in die scene, maar wordt gewoon steeds groter. En dan nog dat sentimentele gedoe met die poepdolfijnen. Dat werkt bij mij juist tegengesteld van wat het zou moeten doen.
Ook voor 1983 zijn de effecten echt slecht, kijk maar naar de 2 voorgangers.
FILM!BOY!
Wat minder dan zijn voorgangers Jaws en Jaws 2, maar toch zeer vermakelijk: 4,0
frolunda
Niet goed maar wel amusant en typisch jaren tachtig sfeertje,vooruit halfje erbij.
Richard_Voorhees
Soms dan heb je van die films die jaren in je kast zijn blijven liggen voordat je ze ziet. Jaws 3 was zo'n film. Ik moet zeggen dat ik vind dat ze met de eerste sequel echt hun best hadden gedaan om een degelijk vervolg te maken, bij deze heb ik zo mijn twijfels. Op papier ziet het er fantastisch uit: een grote haai die de onderwatertunnels van een waterpark terroriseerd en dan ook nog eens in 3D! Jaws is echt een film die zich daarvoor leent zou je denken. Helaas krijgen we het eerste uur maar weinig van de haai te zien. Goed, de scenes met de stunts die in het waterpark gedaan worden zijn wel tof, maar verder hebben ze het eerste uur maar bar weinig te bieden. De cast doet het niet slecht, maar overall vond ik de casts van de voorgaande 2 Jaws films beter. Dan wanneer de haai de eer krijgt om in actie te komen word hij helaas bijgestaan door nogal slechte effecten en vooral brakke geluidseffecten. Eerlijk gezegd vind ik dit een film waarvan ik niet begrijp hoe ze hem ooit hebben kunnen maken.
Leno
In tegenstelling tot deel 2 is het geen exacte kopie meer, maar verder is de film nog slechter. De haai is ook hier overal tegelijkertijd en is ditmaal ook heel snel of erg traag, maar net hoe het uitkomt. De karakters zijn totaal de moeite niet waard, het boeit niemand wat of ze opgegeten worden. Armstrong is de enige actrice die een redelijk rol speelt.
Tarkus
Zeer flauw afkooksel van de eerste film.
Maar ook een zeer slecht gemaakte film, wat een afschuwelijke special effects.
Gemaakt voor 3D destijds en dat zie je, denk niet dat men er in die tijd veel plezier aan zal beleefd hebben aan die 3D.
Neen, veel goeds kan ik over deze prent niet vertellen, alleen leuk om de jongere Dennis Quaid te zien en Louis Gossett Jr. nog eens terug te zien.
Maar verder... snel vergeten deze flop.
horrorfreak23
Ok, de special effects leken op niets de dialogen waren oppervlakkig en de acteurs waren zozo maar van tijd tot tijd kijk ik wel eens graag een 100 procent foute film
#yougottalovethemoldflicks
Het vervolg dat er sowieso niet meer had moeten komen. Jawd 3D is gewoon slecht. Beroerde effecten en een chronisch gebrek aan spanning zijn wel de 2 meest kwalijke punten. Daardoor is het lastig om zo'n film nog een beetje serieus te nemen. Er is overigens niks mis met een goedkope budget horrorfilm, maar dan moet er wel serieus tijd en moeite in gestoken te zijn. Jaws 3D moest een makkelijke cashcow worden, terend op de naam van vroeger. Beter kijken we allemaal nog eens het origineel.
filmfan0511
Waarom hebben ze deze film in godsnaam gemaakt? Was de eerste vraag die me te binnen schoot na het bekijken van de film. Het heeft niks nieuws te bieden t.o.v. de eerste twee delen. Dat hele sea world-gedoe was vooral vervelend. Enigszins vermakelijk vond ik deze derde film wel nog (i.t.t. de vierde) maar feit blijft dat dit gewoon een slechte film is. Het verhaal verzin je gewoon niet! Een moederhaai die wraak komt nemen omdat haar kind gevangen is genomen en helemaal daarvoor naar Florida komt? Die haai moet echt wel slim zijn geweest
De haai zag er niet bepaald slechter uit als in deel 1, maar beter ook niet (hoewel er toch wel 8 jaar verschil zit tussen de eerste en de derde).
Een film die niet veel te bieden heeft en eigenlijk gewoon slecht is, maar juist omdat het zo slecht is werd het weer een beetje vermakelijk.
Ebenezer Scrooge
Zag deze film in 1983 in de bioscoop mét roodgroen 3D-brilletje op, zo'n goedkoop kartonnen brilletje dat heel ongemakkelijk zit en in je oor snijdt. Vreemd eigenlijk dat de 3D-effecten van toen beter uit de verf kwamen dan die van tegenwoordig. Rara, hoe kan dat? Toen kwam alles nog écht op je af: een dooie vissenkop, een harpoen, de hand van een lijk, Jaws zelf. Ik weet nog goed dat ik met mijn handen in de lucht aan het grijpen was naar de exotische vissen die om mij heen zwommen. Waarom is dat niet meer?
Grappig filmpje!
stfuympos
Had het toendertijd ook gezien in de bios en idd. beter dan de 3d troep van tegenwoordig op enkele uitzonderingen na.
Robertdeniro
Jaws 1 zeer goed en boeiend, Jaws 2 is nog te verteren. Dit 3d nep vehikel is te slecht voor woorden, slechte effecten, ongeloofwaardig en beroerde acteurs. Zonde van de tijd
ipman-99
"He needs eyes in the back of his head, Calvin." ...
" !!!
Genieten met dit 3-de deel !!! Emoji!!! 'Jaws 3-D' is het 3-de deel
uit deze film franchise.
De film verschilt qua verhaal en sfeer van de vorige films.
Het verhaal speelt zich niet op het eiland Amity af, maar in het pas
geopende Zeedierenpark, Sea World in Florida.
De cast kent heel wat andere namen zoals o.a Dennis Quaid, Bess Armstrong,
Louis Gossett Jr. en Lea Thompson.
De reacties op de film waren over het algemeen negatief.
De 3D-effecten werden bekritiseerd als een publiciteitsstunt om
extra mensen naar de film te lokken.
De 3-D effecten kwam niet altijd tot hun recht, uiteraard mogen we
het jaar 1983 niet vergeten. 'Ietjes' minder dan zijn 2 voorgangers,
maar zeer vermakelijk en entertainment met enkele foute 'effecten'
!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Toch had ik ook hier niet zo heel veel problemen mee - evenmin met het afgeslachte Jaws: the Revenge. Wat me nog het meest stoorde was het verhaal en de personages die me niet zo konden boeien, dat het allemaal redelijk inwisselbaar was.
Want hoewel zo'n Seaworld-park per definitie fout is, vond ik het als locatie voor een haaienfilm helemaal niet onaardig. Lekker kleurig, met genoeg mogelijkheden tot leuke scenes - zoals die tunnel tegen het einde toe. Dat die mogelijkheden niet genoeg benut worden en de film nergens écht spannend was: och. Het gekke is dat ik toch al nooit zo'n heel erg grote fan was van het origineel en de afgefikte vervolgen voor mij alleen nog maar een leuke aanvulling zijn.
Dingen als een grommende haai of een haai die door glas breekt: misschien dat ik te veel films van The Asyum heb gezien, maar ik kan me e niet druk om maken.

Jaws: The Revenge

Vampire Hunter D: Bloodlust
Animatie / Horror, 2000

The Proud Rebel
Western, 1958
divingdolphinfloridavervolgscuba divingschepselzwemmenhaaigreat white sharkkiller sharkgiant animal theme parkwater skiingboat troublesea world 3dorlando florida