• 9.380.985 stemmen

The Punisher (2004)

Actie / Thriller | 123 minuten / 133 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 123 minuten / 133 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Jonathan Hensleigh

Met onder meer: Thomas Jane, John Travolta en Rebecca Romijn

Releasedatum: 23 september 2004

Plot The Punisher

"There is no justice, there is only revenge."

FBI-agent Frank Castle stopt met zijn gevaarlijke undercover-werk en begint een normaal leven met zijn vrouw, zijn zoon en een kantoorjob. Zijn leven wordt echter verstoord wanneer zijn familie wordt afgeslacht door gangsters die retributie zoeken voor hetgeen Frank in zijn laatste undercoverklus gedaan heeft. Het is nu aan Frank om op wraak uit te gaan.

Frank Castle / The Punisher

Bobby Saint/ John Saint

Mickey Duka

avatar van UnderCover

UnderCover

Tja wat moet ik hiervan zeggen. De stunts en de acties waren wel goed, alleen de acteerwerk was echt duidelijk minder..
En ik vond het een beetje ''erg'' onrealistisch dat Hij (Thomas Jane) als normaal mens vol in z'n borst word geknalt, en daarna nog een explosie overleeft en in het water beland, en dan nog bij bewustzijn is om boven water te kunnen zwemmen :S. Nog een minpunt was dat de personages niet zo emotioneel over kwamen terwijl hun hele familie is uitgemoord. Dat was wel jammer.. 2,5 * Voor die paar leuke scenes.

avatar van Grsbk

Grsbk

uuh UnderCover... volgens mij had Castle een kogelvrij vest aangetrokken in de scene ervoor. Oke dan is het nog niet echt realistisch want dan schijn een kogel op je borst nog erg pijn te doen.

avatar van Safri

Safri

Ik had hem veel slechter verwacht. Vond de openingsscene erg sterk op dat strand en ook vond ik het wel leuk dat hij bij die 2 totaal 'onbelangrijke' figuren in trok. Dit maakte de film minder gelikt dan de anderen in zijn soort.

avatar van UnderCover

UnderCover

@ Grsbk,

ohhw tjaa dan had ik niet goed opgelet

avatar van Grsbk

Grsbk

Valt ook niet mee om bij deze film..

avatar van Relschopper

Relschopper

Voor het genre is het best een aardige film. Het is gebaseerd op ee stripverhaal, geloofwaardig hoeft het dus ook niet te zijn!

Personlijk heb ik de strip verfilmingen nu wel ee beetje gezien! Spiderman 1 & 2 waren aardig, misschien net iets meer dan dat, maar bijvoorbeeld The Hulk of deze zijn dan niet meer dan vermakelijk.

Het houdt je van de straat.....

avatar van races

races

het is best wel een goeie film hoe hij wraak neemt vindt ik wel wreed om te zien enzo heel anders dan ik had verwacht toch een 3*

avatar van TheOne

TheOne

Thomas Jane heeft niet bepaald de uitstraling voor The Punisher. John Travolta is goed als hij een schurk speelt, maar in deze film heeft hij een te kleine rol. De wraakactie is ook waardeloos door in te gaan op de relatie van Travolta en zijn vrouw. De wraakactie moest juist bloedig en meedogenloos zijn. Hopelijk wordt het vervolg beter. Jigsaw zal deze keer de vijand van The Punisher zijn.

Naomi Watts

The Punisher had veel kunnen worden maar werd het toch uiteindelijk niet. Vooral door het feit dat the Punisher 'te lief' oogt. Heel jammer. Naar de comicverfilmingen kijk ik altijd het meest uit en ik verwacht dus wel dat de makers gaan inzien dat the Punisher gevoellozer en meedogenlozer moe tzijn voor het vervolg.

avatar van as

as

TheOne schreef:

Micheal Keaton is in de run voor de rol van Jigsaw.

as schreef:

Micheal Keaton is in de run voor de rol van Jigsaw.

Geweldig nieuws maar lijkt mij te mooi om waar te zijn

avatar van Flipman

Flipman

Lijkt mij ook! Waarom zien we niet meer van de man?

Naomi Watts

Ongelooflijk ontkent talent, net als zijn collega's Ernie Hudson en Miguel Ferrer

avatar van as

as

Naomi Watts schreef:

avatar van Flipman

Flipman

zeker MISkend talent of ontken je dat?

Volgens mij bedoelt Naomi inderdaad 'miskend,' maar dat moge duidelijk wezen.

avatar van 196321

196321

Gisteravond deze film gehuurd (op aanraden van videotheekeigenaar).

Jammer dat ik naar hem geluisterd heb.Deze film kon mij eigenlijk niet aan de buis gekluisterd houden.Erg slappe film, die naarmate de film vorderde steeds lachwekkender werd door de "foutjes"en het niet bijzonder goed acteren van de spelers.John Travolta leek wel op automatische piloot te spelen, en de punisher kwam als held helemaal niet over.Voor mij voor de moeite een halve ster.

zeker MISkend talent of ontken je dat?

Miskend talent bedoelde ik inderdaad

avatar van janus

janus

wat een ongelofelijk slechte ballenfilm zeg!

Vanaf het begin af aan word je overladen met clicheescenes.

Held-moord--aan de drank-wraak-, en zo snel gaat het in die film ook met de scenes.

Toen hij in zijn appartement in dat krakkemikige flatgebouw (terwijl hij toch geld zat had en als je een aantal moorden beraamd dat wel op een andere afgelegen plek gaat voorbereiden aangezien je mensen in je flat gaat martelen) vervolgens die mooie buurvrouw die al 7 keer de verkeerde vent tegenkwam van haar ex-man verloste met 1 rake klap (en dus zijn nieuwe vriendin wel zal worden) heb ik em maar afgezet want het vervolg kon ik niet meer aanzien.

De acteerprestaties zijn ook lachwekkend slecht.

Al met al toch nog een 0,5 ster.

avatar van djelle

djelle

It's not revenge... It's punishment!

Dit noem ik nu nog eens een heerlijke, ouderwetse en bevredigende wraakfilm zie! O ja, bestraffingfilm.

Niet teveel blabla, een zalige stereotiepe (nonchalante) antiheld, een geknipt verhaaltje met de nodige dosis clichés, enkele verrassend brutale stukjes, een paar stunts, een snuifje gadgets, spectaculaire ontploffingen en vooral veel kick-ass in your face supervette actie!!! Gunplay i love it! (Zeker als het cool gemaakt is.)

Het was daarnaast eigenlijk zeer mooi en stijlvol gefilmd in het algemeen met een goeie choreografie, leuke decors, subliem geluid en effecten, mooie begintiteling, prachtig melodietje, goeie muziek, machtige cast (met Travolta op kop) en toch enkele unieke toevoegingen ook onder andere. De kers op de taart dus.

Goeie ouderwetse pretentieloze actie is het, waar je nog echt eens al relaxend kunt van genieten en dat je echt 100% onvoorwaardelijk bevredigd. Echte actie zoals ze tegenwoordig weinig meer maken! Hoewel dat het de laatste tijd toch wel weer wat verbeterd is...

Ze beginnen precies eindelijk door te hebben dat men zoiets eenvoudig moet houden en de liefhebbers hun fun gunnen. Het is gewoon vreselijk als je zo'n genrefilmpje bekijkt die "meer wil zijn dan de simpele (maar o zo bevredigende) actiefilm." Zoiets moet men niet ingewikkeld maken, speciaal, intelligent of wat dan ook. Knallen dat moet men doen! Waarom is het anders een actiefilm? Maar ik ben hier weer veel te veel aan't doordrammen mede door mijn instinctief en oubollig enthousiasme... Mijn excuses hiervoor...

Ik hoop gewoon dat de toekomst nog meer van dit goeds brengt!! Dit was voor mij alvast een heeeeerlijk exemplaar. 5*

avatar van janus

janus

?

avatar van GogigaGo

GogigaGo

????

avatar van Miracle

Miracle

vette film soms beetje mistig maar voor de rest top

3 ***

avatar van donkie

donkie

Echt goede film, vooral het einde!

avatar van t_v_b

t_v_b

Ik vond de film erg tegenvallen een te simpel uitgewerkte wraak.

En hij viel me vooral tegen omdat ik verwachtte dat een film met John Travolta erin stukken beter zou zijn.

Daarom maar 2,5*

avatar van boeser

boeser

vond de film echt tegenvallen. veel ''neppe'' acties

avatar van AmerOne

AmerOne

ben ook niet echt onder de indruk van deze film.. heel veel cliches, niet echt goede acteer prestaties en rammelende effects..

een 2!

Naomi Watts

Deze film is mijn top10 binnengedrongen maar vraag mij niet hoe en waarom, ik ben bang dat ik die vraag niet kan beantwoorden

avatar van Chr.s

Chr.s

Vind je deze film serieus een top10 nominatie waard??? Ik heb hem nog niet gezien..maar het beeld materiaal WAT ik er van gezien heb is cliché cliché cliché...

avatar van Chr.s

Chr.s

Maar ik ga hem dus maar eens kijken dan.

Naomi Watts

Daar heb je inderdaad groot gelijk in. Maar ik heb al een zwak voor The Punisher dat speelt een erg grote rol.

Gewoon easy entertainment.