• 9.378.500 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 21 december 1990

Plot Home Alone

"A family comedy without the family."

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Kevin McCallister

Jeff McCallister

Megan McCallister

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Jeugdsentiment. Nu doet de film mij minder als toen ik een kind was natuurlijk, maar het is een fijne film. 3*

avatar van Friac

Friac

Ik keek er naar uit om Home Alone na al die jaren (moet minstens 12 jaar geleden zijn dat ik hem voor het laatst zag denk ik) nog eens opnieuw te zien, maar het stelde niet veel meer voor helaas. Vooral dat conservatief-religieuze toontje van zo'n standaard Amerikaanse feelgood-film stoorde me eigenlijk wel een beetje. Ik weet dat je het niet te ernstig moet opvatten, maar kreeg bij momenten wat van het gedoe rond "Je kan altijd terecht in de Kerk" en de kleine Kevin die met een geladen shotgun stoer zegt dat hij zijn huis moet verdedigen.

Voorts heeft de film ook zijn humor verloren, nu we allemaal wat groter zijn geworden. Af en toe weet Joe Pesci met zijn mimiek een glimlach op het gelaat te toveren en de scène met "Keep the change, you filthy animal" blijft overeind, maar voor de rest blijft het allemaal maar mak en bijzonder voorspelbaar.

Sommige jeugdfilms blijven erg leuk én goed om opnieuw te bekijken (voor mij zijn dat bijvoorbeeld films als E.T. en The Land Before Time). Home Alone hoort hier echter niet bij en ik hoef de film niet meer uit eigen beweging opnieuw te zien. Even streng zijn, en de 3* wegens jeugdsentiment toch maar afbouwen naar 2,5*, omdat het uiteindelijk nog best meevalt met dat jeugdsentiment.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

@ Friac: Voor jou misschien, maar voor mij zeker niet hoor. Zoveel films keek ik niet als klein kind en dit was een van de weinige films die ik zag als klein kind. Vandaar dat ik 'em iets hoger heb zitten.

avatar van lykathea

lykathea

Friac schreef:

Écht? Van allen vind je juist die over-the-top scene nog het leukst?

Ik vond 'm juist na al die jaren eigenlijk te overdreven en geforceerd dat 'ie niet meer leuk is. - De video an sich is natuurlijk nog steeds geniaal (en als dat bedoelt, dan heb ik niks gezegd), maar de manier waarop 'ie gebruikt wordt vind ik toch wat minder.

Ik heb 't meer op die kleine grapjes, hoe Marv bijv op z'n meest onsubtiele manier op die kerstballen trapt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Met die blote voet in die spijker.

Echt kut

avatar van lykathea

lykathea

Hij heeft in elk geval wel een goede gil.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Leuke kerst film! het begint ook niet erg te irriteren ofzow, omdat hij elk jaar word herhaald rond deze tijd.

3.5

avatar van fanaat

fanaat

Die gil van Marv als hij die spin op zijn gezicht krijgt blijf ik geweldig vinden.

avatar van starwars321

starwars321

ik vond dat gangster filmpje leuk wat kevin kijkt

avatar van namingway24

namingway24

Ik snap echt niet dat deze film nog zelden op TV is tijdens kerst. Het is jeugdsentiment, en misschien daarom kan deze film niets fout doen bij mij.

Macaulay Culkin blijft een leuk ventje. Wel bijdehand maar niet irritant zoals kindsterretjes van tegenwoordig. De muziek is en blijft prachtig. John Williams blijft toch één van de beste componisten van deze tijd. En Joe Pesci en Daniel Stern blijven hilarisch en één van de beste komische duo's die ik ooit heb mogen aanschouwen.

Deze film staat standaard in mijn top 3 kerstfilms, samen met A Muppet Christmas Carol en The Nightmare Before Christmas.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Home alone 2 en 3 zijn de beste. Daar kan je om lachen. 1 is te langdradig en 4 een uitgemolken koetje met weinig fantasie.

avatar van biosmovie

biosmovie

Erg leuk deel, de beste uit de reeks naar mijn mening.

avatar van dikkop

dikkop

Kei lachen, leuk, klaar!

avatar van elham

elham

biosmovie schreef:

Erg leuk deel, de beste uit de reeks naar mijn mening.

mee eeeeeeens!!!:P

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Verrek, nooit op gestemd. Jeugdsentiment. Voorlopig 3,0*, bij herziening kan dat altijd nog verhoogd worden.

avatar van jeanke37

jeanke37

home alone 1 en 2 vind ik de beste die ik heb gezien

3 en 4 vond ik minder leuk

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

namingway24 schreef:

Mee eens, dit is pure jeugdsentiment en samen met deel 2 dé kerstfilm bij uitstek.

Jammer dat Culkin daarna gefaald heeft met zijn film carriere.

Maar we hebben enorm veel gelachen om zijn streken in Home Alone.

Aanrader voor Culkin-fans: The Good Son met ook Elijah ''Frodo'' Wood.

avatar van lilB

lilB

fanaat schreef:

Ha! Inderdaad!

Ik heb deze film vroeger vaak genoeg gekeken, samen met nr 2. (De anderen zijn echt onzin..) Wat was het toen leuk zeg! Vanavond heb ik er soms ff op gezapt, en gelukkig zag ik het moment met de spin =D

En die lieve oude buurman!

avatar van Grover

Grover

Doet het nog steeds goed rond de kerstdagen. Een sterke familie film met grappen en grollen. De bijrollen worden prima ingevuld. Dit was ook weer zo'n film, waarop anderen volgden. De vervolg films op Home Alone, werden schrijnender per deel.

Maar deze mag er zijn.

avatar van Denveen

Denveen

Jeugdsentiment

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Gisteren weer bekeken.

Moet zeggen dat ik deel 2 wel beter vind.

Daar gebeurt gewoon meer.

Veel meer traps en nog betere sfeer.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Eén van de bekendere, of misschien wel de bekendste kerst/familiefilm die er bestaat.

Dit eerste deel van een langere reeks is gewoon goed. Veel leuke grappen, en dan met name op het einde.

Latere delen bleken erg matig te zijn, steeds het kunstje van deze film herhalend (alhoewel deel 2 ook nog vermakelijk was).

Gisteren dus weer erg genoten, raar dat ik niet eerder op deze film heb gestemd.

avatar van takkiej

takkiej

Weer even bekeken van de week, haha!

Echt jeugdsentiment idd! 1990 alweer...damn! wordt echt oud

Drie sterren verdiend die zeker aangezien die me vroeger behoorlijk wat van straat gehouden heeft , vind twee inderdaad ook nog super leuk, daarna is het 'ventje' veranderd, toen was de pret over.

Laatste zin is ook gaaf: Kevin, What did u do with my roommmm??:D

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Vrijdag weer eens gezien, voor het eerst in 10 jaar.

Echt goud dit. Ook als 21-jarige kan ik hier ontzettend van genieten. Binnenkort de 2e hoop ik!

avatar van 074

een dikke klassieker!

4/5

avatar van e8212

e8212

Laatst weer tijdens het vliegen gekeken.Vroeger vond ik deze film geweldig en keek ik hem elk jaar rond kerst. Idd een dikke klassieker. Cijfer erg moeilijk te bepalen, vond hem vroeger duidelijk leuker dan nu. Mwah, gemiddeld een 3,5.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

deze vond ik als kind geweldig!

avatar van jordandejong

jordandejong

de beste van allemaal

avatar van Theunissen

Komisch en op het einde zelfs iets ontroerend als hij zijn familie weer ziet.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Vond deze film toen ik kein was ook al héél grappig.

Absoluut de beste uit de serie!