Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Rob Schmidt
Met onder meer: Eliza Dushku, Desmond Harrington en Emmanuelle Chriqui
Releasedatum: 14 augustus 2003
Plot Wrong Turn
"It's the last one you'll ever take."
Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Flynn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen ...
Jessie Burlingame
Trooper
Evan
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Geen superfilm. Niet eng, en zeker níet smerig, ik snap niet wat iedereen daar over heeft. Wel een paar aardige spannende momenten. De slachtoffers zijn ruim van te voren al aan te kondigen. 2,5*
FillumGek
Aardige film maar uiterst onorigineel. Het zoveelste filmpjes waarin tieners zich op verlaten gebied bevinden en opgejaagd worden. En dan maakt het niet uit of dat door weerwolven, zombies of kannibalen is. Toch een paar lekkere scenes en Dushku maakt ook veel goed
Sam_Bracke
Maar daardoor zullen de ouderen steeds verder door werken waardoor de gemiddelde leeftijd op de arbeidsmarkt toeneemt en de jongeren geen kans meer hebben op een werkplaats
Werwolf
Bij forumtopic 'beste moordscene' zat er eentje van deze tussen. Dat maakt mij benieuwd naar de film! Hoewel ik vrees dat het verder niet veel om been zal hebben...
BlueSword
je moet er maar van houden, ik zelf vond hem van begin tot eind erg boeiend.
leuke moorden, freaky gasten...you know.
Minotrax
Dat wel ja, maar echt spannend is de film niet. De momenten waarop je zou moeten schrikken zijn helaas heel erg voorspelbaar.
LOTR-lover
Standaard horror met dus ook alle cliché's. Erg? Nee hoor, heb anderhalf uur genoten van de doodsangst van de hoofdrolspelers, dus mij hoor je niet klagen!
NightWolf
Dit was een zalige film. Heeft me van het begin tot het einde geboeid en van mij had die nog veel langer mogen duren als die 84 minuutjes
Vooral die kannibaal met zijn gek lachje was geweldig. En de moordscènes waren ook nog eens mooi gemaakt.
Dit is mijn soort film!
5*.
finaldestiny
deze film is op en top perfecte horror, krijgt van mij een 5.0 ontzettend spannend heb hem al een paar keer gekeken en hij blijft super. de eerste keer blijft toch het leukst omdat je dan nog niet weet wat er allemaal gaat gebeuren. als ze in het huisje onder dat bed liggen is de spanning om te snijden. dat geldt eigenlijk zo´n beetje voor de hele film, waren er maar meer films zoals deze.
Naomi Watts
Weer eens herzien en best een vermakelijk filmpje. Niks bijzonders maar vermaakt wel. Ook was de film soms onbedoeld komisch, Sisto, een geweldig acteur maar die zijn grote liefde horror niet de rug toekeert, en natuurlijk de schone Emanuelle Chiriqui.
Halcyon
Ongetwijfeld geïnspireerd door Deliverance en The Hills Have Eyes is deze Wrong Turn een slap aftreksel van deze twee klassiekers. Desalniettemin kent deze film een vrij leuke eerste 45 minuten, maar vanaf de scènes in de uitkijktoren wordt het heel wat minder. Met momenten wordt het echt té onrealistisch, zelfs voor een horrorfilm: mensen die uit een toren springen en tien meter lager met hun ruggengraat op een tak belanden en zich vervolgens toch nog aan die tak weten op te trekken gaat zelfs mij een beetje te ver.
De creeps zagen er redelijk goed uit (misschien iets té?) en zij maken dan ook de film. Niet zò gruwelijk allemaal maar toch net genoeg om de spanning erin te houden. De cynische en zieke slotscène - kijk heel de eindgeneriek uit! - maakt toch nog wat goed. Die kleine goorlap met z'n lang haar is echt geweldig
Verder gewoon leuk genoeg om eens te zien, maar toch te flauw om goed te griezelen.
waidman
Gisteren vertelde een buurman ik heb nog wel een goeie film voor je te leen. Gisteravond dus gezien, toen ik de titel zag zei deze mij niets, maar de plot omschrijving op het doosje deed me het ergste vermoeden. Anderhalf uur later was mijn vermoeden dus bevestigd.
Een mengeling van Deliverance, The Hills Have Eyes, Texas Chainsaw Massacre, Blair Witch en zelfs Just Before Dawn, waarschijnlijk kan iemand nog wel een paar titels hier aan toe voegen, kwamen in 84 minuten voorbij. Maar waar sommige van de voornoemde titels gewoon goede films zijn, is dit gewoon een prul, de grime vergoedt nog een beetje, maar dat is het dan ook. Een totaal gebrek aan verhaalopbouw, grote gaten in het scenario en dan weer zo’n verschrikkelijke finale van de film. Je weet aan het begin al welke twee er zullen overblijven, het tweede slachtoffer vindt het oor van haar vriendje, die netjes op de bladeren ligt of dat deze daar met chirurgische precisie daar was af gesneden, heb ervaring met hoofdwonden, geloof me het is een bloedbad. Er valt iemand uit een boom ongeveer een meter of 25 naar beneden en dis staat later doodleuk met een mes te zwaaien, ik bedoel maar zelfs Rambo brak een rib en haalde een arm open. Op een gegeven moment is iemand lopend over heuvels en door dichte bossen met een slachtoffer op zijn nek sneller dan iemand met een auto, en dan die Rambo sprong, dat het 1 keer goed gaat, oké, 2 keer vooruit, maar drie keer. Een sheriff die een noodkreet krijgt dat mensen worden vermoord, in de wetenschap dat er veel mensen in die omgeving zijn verdwenen, komt meer dan een halve dag later en in zijn eentje. Net als het einde, je mag er van uit gaan dat het verhaal is verteld, normaal gesproken komt er een heel leger aan politie en onderzoekers de omgeving af struinen met in hun kielzog de journalisten, nee hoor er verschijnt weer een sheriff die lijken vindt en niet direct zijn wapen trekt en de beschutting van de auto op zoekt, nee hij gaat lijdzaam zitten wachten op de man met de bijl. Dergelijke eindes van een film geven aan dat er weer eens een vervolg op zal komen.

Uiteraard besef ik dat er ook liefhebbers van dergelijke films zijn, persoonlijk houdt ik ook wel van goede horror, maar het enige waar de film in uitblinkt is het beruchte slasherwerk, moet gezegd worden de special effects daarvan zijn van een redelijk niveau, maar dat is dan ook het enige positieve wat ik over deze film kan melden, mijn advies, overslaan.
mijn advies, overslaan.
Overslaan is misschien wat overdreven. Het blijft toch altijd leuk om te zien hoe oude klassiekers nog steeds voortleven in moderne horror.
waidman
Is misschien zo Halcyon, maar als je een goede horror film wil maken moet je dan zeker of orgineel zijn of in ieder geval evenaren, Wrong Turn doet in mijn ogen allebeide niet.
Halcyon
Hij doet geen van de twee, dat is zeker waar. Maar ik vind het gewoon leuk om al die verwijzingen te zien...
Bobby Digital
Weer eens herzien en best een vermakelijk filmpje. Niks bijzonders maar vermaakt wel. 3*
Ik had deze straks weer gekeken en ja met het er mee eens, gewoon een leuke fiilm, niets meer en niets minder.
Een films als dit is vaak nog wel fun om te zien met je girl op de bank
Werwolf
Redelijk vermakelijke film. De gehele film door bleef in geboeid kijken. Absoluut niet origineel, maar wel vermakelijk. Verder vind ik Eliza Dushku een erg mooie vrouw, dus dat maakt zo'n film ook beter..
***
KristofBeckers
Wel, gelukkig zijn er nog goede horrorfilms gemaakt onlangs zoals Calvaire en Saw want dit is echt geen goede film.
Nochtans toen ik er een paar jaar gelede reclame van zach wou ik hem echt zien maar ik was de titel vergeten en nu dat ik hem per toeval bekeek vond ik hem toch maar zwak.
otherfool
435 stemmen, gemiddelde: 3,00
Redelijk amusante slasher die niets pretendeert wat het niet is; binnen 5 minuten splitst de groep zich op en weet je wat je te wachten staat. Niets speciaals, wel fijn.
436 stemmen, gemiddelde: 3,00
aimane
dit is 1 van de mooiste films die ooit heb gezien wegens:
- de film is niet te lang maar ook niet te kort
geeft je een gevoel bij jeepers creepers
ik raad jullie deze film aan
as
dit is 1 van de mooiste films die ooit heb gezien wegens:
-eng
- de film is niet te lang maar ook niet te kort
geeft je een gevoel bij jeepers creepers.
You gotta be kidding. dat zijn nu precies de punten die ik verafschuw aan de film.
dutchtuga
Veel punten die aimane opnoemt vind ik zo gek nog niet. Vond dit een prima vermakelijke film. Lekker donker kat en muis spel en op momenten op gore gebied erg bevredigend
Halcyon
Feit, heb hem ook best kunnen smaken. Maar stellen dat deze film "origineel" is...
dutchtuga
Nee origineel is ie allesbehalve maar iets bekends op een boeiende manier brengen vind ik even prima. Originaliteit is niet altijd goed
Minotrax
"onverwachte schrik momenten"
Vond ik nog wel meevallen. Zeg nu zelf, 9 van de 10 keer voelde je de zo goed bedoelde "schrikmomenten" gewoon aankomen. Denk wel dat ik hem ga kijken als deze 2 juni op TV komt, vermakelijk is hij wel.
zolderboy
Dit is 1 van de mooiste films die ooit heb gezien wegens:
- de film is niet te lang maar ook niet te kort
Dus echt een film voor op het puntje van je stoel te zitten.
Dikke 4,5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Dit is 1 van de mooiste films die ooit heb gezien wegens:
- de film is niet te lang maar ook niet te kort
Dus echt een film voor op het puntje van je stoel te zitten.
Dan heb jij zeker nog niet veel andere horrorfilms gezien?

Wrong Turn

The Descent
Horror, 2005

Hong Hai Hang Dong
Actie / Drama, 2018
life and deathverlies van geliefdebergjob interviewwoudhorrorwest virginiaslasherhillbillygeweldkannibaalcar wreck survival horrorvoyeurinbreedslasher flickroad