• 9.378.503 stemmen

Hauru no Ugoku Shiro (2004)

Animatie / Fantasy | 119 minuten

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Hauru no Ugoku Shiro

"The two lived there."

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel die haar vader ooit bezat. Op een uitje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howl is verschrikkelijk knap maar wanneer de jaloerse Heks van Verspilling hen samen ziet besluit ze Sophie te vervloeken. Sophie wordt in een klap 72 jaar ouder en om haar geheim te bewaren vlucht ze naar Howl's kasteel. Die herkent haar niet en neemt Sophie aan als huishoudster. Al snel zet de oude Sophie het kasteel op stelten. Maar hoe zal Sophie ooit aan haar vloek kunnen ontsnappen?

Sophie (stemrol)

Howl (stemrol)

Witch of the Waste (stemrol)

Calcifer (stemrol)

Markl (stemrol)

Kosho (stemrol)

Prince Justin / Turnip Head (stemrol)

King of Ingary (stemrol)

Heen (stemrol)

Madame Suliman (stemrol)

avatar van Chr.s

Chr.s

Vandaag herzien op het grote doek. En verhoog hem met een halfje. Heerlijk filmpje dit, erg fantasierijk en geen moment vervelend.

avatar van PeterNL

PeterNL

Ik sluit me volledig bij Roodkapje aan, de hele films miste gewoon iets....

avatar van teudal

teudal

hele mooie film hoor prachtige figuren erin heb er echt van genoten

avatar van AHWA

AHWA

Het is op dit moment kwart voor vier 's nachts. Ik heb deze film net achter de rug en ben er zeer, zeer, zeer van onder de indruk. Dit is een van de eerste Miyazaki's die mij helemaal mee trekt in het verhaal. De bijna twee uur vliegen voorbij.

Prachtig gedetailleerde animatie en een heerlijk verhaal over liefde, trouw, oorlog en tovenarij. De liefde tussen Sophie en Howl komt zeer geloofwaardig over en de nevenpersonages zorgen voor de nodige pret. Ook het kasteel en het systeem met de verschillende deuren is prachtig om te zien.

Ik durf zelfs zo ver te gaan dat ik dit de beste Miyazaki vind. So sue me. Al moet ik Totoro binnenkort nog eens herzien.

5* Fantastisch.

avatar van Voodoo

Voodoo

Goeie film, vooral omdat ik bang was dat het te overdreven zou zijn, zoals de meeste japanse films, maar gelukkig niet. en een goed verhaal.

3.5 sterren.

avatar van Misterorange

Misterorange

wederom staaltje prachtige animatie, ontbreekt idd de magie van spirited away, verhaal is af en toe wazig en de soundtrack word op het einde wat zoetsappig. 4.0 sterren.

ik weet trouwens niet welke japanse films '' overdreven '' zijn maar zeker geen miyazaki films. Je kunt beter stellen dat amerikaanse animatie overdreven opgeblazen en sentimenteel zijn.

avatar van N00dles

N00dles

Ik vraag me na het zien wel een paar dingen af:

- Wat is de reden dat Sophie soms terug veranderde in een jongere leeftijd, om daarna weer ouder te worden?
- Op het eind lijkt de vloek nog niet te zijn opgeheven; hoe zit dat nu eigenlijk?

avatar van Menghini

Menghini

Het gaat meer erom dat tovenarij meer het leven zelf is. Je kan het dus ook zelf opheffen. Sophie bezit in principe ook krachten. Als ze in zichzelf gelooft en zelfvertrouwen heeft, dan veranderd ze weer terug.

Dat de vloek een beetje te zien blijft... Ik denk dat een vloek nooit helemaal opgeheven is, maar dat is mijn idee.

avatar van Dijana

Dijana

Deze film vind ik wel mooi. Het gaat over magie en fantasy die gerne waar ik veel van hou. Ik vind deze film super! En zeker een aanrader om naar te kijken. K heb um zelf in het japans gezien met engelse ondertitteling. Maar ik ga het nog zeker in het Nederlands kijken;-)

Ik vind dit eens van de aller mooiste films die ik ooit gezien heb, ik heb hem in het japans, engels, en in het chinees gezien maar ik wil hem heel graag nog een x in het vlaams zien (als die er is )

(en ik moet iets toe geven, ik ben eigenlijk op howl)

dat klinkt wel dom maar ik ben echt weg van hem!!!

ik geef de film 5 sterren (en als het kan wel meer)

avatar van movie-freak

movie-freak

Is 'ie al uit op dvd? Kan hem niet vinden bij frs, van leest of bol.com...

avatar van Menghini

Menghini

Nee, dat duurt hier waarschijnlijk nog even. Ik geloof dat hij ergens in maart/april in Engeland uitkomt (regio 2 Europa dus).

avatar van morreke

morreke

pff zo lang wachten nog

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

ik heb bijna alle Miyazaki films gezien. Ik moet zeggen dat dit niet zijn beste werk is, maar ook niet zijn slechste. Er is altijd wel iets speciaals in Miyazaki films en ook in deze is dat te zien. 4 sterren van mij

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mijn vierde film van Miyazaki en ook deze beviel me erg goed. De animaties zien er weer top uit, de film bevat een geweldige en overdonderende dosis fantasie en de personages en het plot zijn ook erg vermakelijk. Niet het beste werk van Miyazaki, maar al met al wel een meesterlijke animatiefilm!

4 dikke sterren.

Oh, en die vogelverschrikker was érg gaaf!

avatar van Linn

Linn

erg mooie film die ik ietsje beter vind als Spirited away. Het verhaal vond ik mooier en leuker om te volgen. vooral dat vlammetje Karushifa die de stem heeft van Tatsuya Gashuin (cha no aji en shark skin man & peach hip girl) is erg leuk en grappig! 4,5 * voor dit mooie sprookje

avatar van jimbo79

jimbo79

toch wel tegenvaller na het geniale spirited away

komen wel interessante dingen in maar had wel een déja vu gevoel

avatar van Linn

Linn

zsa_zsaatje schreef:

(en ik moet iets toe geven, ik ben eigenlijk op howl)

dat klinkt wel dom maar ik ben echt weg van hem!!!

ik geef de film 5 sterren (en als het kan wel meer)

Howl is mooi getekend ja

avatar van morreke

morreke

mooie film, maar blijf toch een beetje op mijn honger zitten. Het kasteel is zo groot, maar toch worden er maar een paar kamers getoond. het zou leuker geweest zijn als sophie hier een ontdekkigstocht zou doen, allemaal gekke en magische kamers tegenkomen met allemaal de gekste personages.

Nu ja, dat is wat ik ervan verwachte, in dat opzicht vind ik het een beetje jammer want hier zat meer in.

avatar van Reinbo

Mijn derde en tot nog toe minste Myazaki. Het verhaal is mooi, maar niet overweldigend. Vond het Oorlogsthema er een beetje met de haren bijgesleept en ook het happy end, kompleet met blij liedje a la Disney, deed mijn tenen licht krommen. Toch wel een hele krappe 4* want er was genoeg fantasy en animatie kunst om bijna twee uur geboeid te genieten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie animatie!!

Verhaal vond ik erg mooi, en het was mooi getekend.

Dat vlammetje was erg grappig, en leuk gedaan ook.

Howl is ontzettend knap getekend, en als je erin meeleeft ook erg cute!

4,5 *

avatar van Niqk

Niqk

ik vond sprited away toch net iets beter.. vandaar deze 4*

avatar van megaman

megaman

ik vond persoonlijk Howl's Moving Castle iets mooier dan Spirited Away. misschien omdat deze iets toegankelijker is dan Spirited? minder vreemde fantasie? al vond ik de vreemde fantasie juist prachtig!

top film, Miyazaki!

avatar van kiriyama

kiriyama

Hoewel ie wat minder is dan spirited away, is ook dit een prachtig filmpje met leuke characters en een mooi gemaakte fantasie wereld. Het eind is iets te sprookjesachtig naar mijn smaak, maar voor de rest is ie gewoon geweldig en een echte aanrader.

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond deze echt stukken minder als spirited away, in die film werd ik echt opgeslokt door het sfeertje en dat was hier niet zo, vond het verhaal een beetje te ingewikkeld en d'r was nie genoeg sfeer naar mijn idee.

Vooral het 1e uur vond ik wel goed, maar de kant die hij het laatste uurtje opging beviel me niet zo.

Verder zag de film er wel mooi uit en was het bij vlagen grappig, en ik heb me zeker vermaakt. 3.5 ster.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ook deze was zeer leuk. Misschien wel iets minder als het geweldige Spirited Away, maar toch nog steeds geweldig mooi.

Het begint allemaal al goed, maar het verhaal komt pas echt op gang, wanneer de andere personages in het kasteel geintroduceerd worden. Alle personages zijn zeer boeiend, en je merkt ook wel dat het hier veel meer gaat om humor ook dan bij Spirited Away.

Ook de beeldenpracht is weeral aanwezig. We krijgen weeral veel mooie plaatjes te zien, met als hoogtepunt de tuin, met het tuinhuisje. Zeer mooi, allemaal.

Ook de muziek past weeral heel goed bij de film, ook al is het geen echte speciale muziek. Het is eerder een gewone, maar een mooie score.

En mijn score is ook mooi, nl. 4 dikverdiende sterren.

avatar van AHWA

AHWA

Vanmiddag herzien en de top-10-notering en 5 sterren blijven onveranderd. Prachtige, gedetailleerde animatie, origineel en aangrijpend verhaal en de film kent vele leuke details. Ik vind het deurensysteem nog steeds een van de meest prachtige vondsten van Miyazaki.

avatar van Chester87

Chester87

Mooie film, van begin tot einde van genoten. Zeer fantasierijk, en een aanrader van iedereen die van dit genre houdt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1994 stemmen

Fan-Tas-Tisch...Na Spirited Away nog zo'n meesterwerk! Wederom 5 sterren.....Ben erg benieuwd naar Princess Mononoke en de volgende Ghibli film...als die komt

avatar van getyourchucks

getyourchucks

4.5 ... echt betoverend maar ik ben een fan van de schrijver van het boek, diane wyne jones en het verhaal is wat onduidelijk neergezet.