- Home
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Tomorrow War
"The fight for tomorrow begins today."
De wereld staat versteld wanneer een groep tijdreizigers van het jaar 2051 arriveert om een dringende boodschap te brengen: dertig jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke buitenaardse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd voegen. Onder degenen die zijn gerekruteerd is Dan Forester, leraar op de middelbare school en huisvader. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.
- Trailer (YouTube)
Young Muri Forester
Major Greenwood
Norah
rondh
Predator meets independece day meets terminator meets aliens meets edge of tomorrow meets jurassic park meets war of the worlds meets starship troopers. Ach, ik zeg maar, allesbehalve origineel. Op zich een ok film om lekker weg te kijken. Ik geef hem daarom ook een voldoende. Maar wel veel onwaarschijnlijkheden. Hou je van veel actie en een film waar je niet teveel over hoeft na te denken is de film wel leuk. Acteerwerk is matig en special effecten zijn ook niet echt top.
Redelijke film waarin de mensheid op uitsterven staat vanwege een oorlog tegen aliens in de toekomst. Ondanks de veel te lange inleiding weten de personages nog niet echt te boeien (zelfs de vader/dochter relatie niet). Een aantal aardige cgi-actie-scenes. Vervelend wordt het niet echt, maar allemaal al eens eerder gezien en het had best wat korter gemogen. Een kleine 3.0 sterren.
KritischVentje
Ow boy, dat was niet veel soeps.
Anno 2021 mag je toch wel wat anders verwachten; meer verwachten. Heb volgens mij nog nooit zo vaak in een film "Ja joh?" gezegd als in deze film. De film zit vol met onwaarschijnlijkheden die gewoon zo enorm storend zijn. Dan mag het een sciencefiction zijn, sure, maar de film zit vol met ex machina momenten waar je hoofd spontaan van tolt. Chris Pratt is leuk en weet de film in ieder geval nog wat kijkbaar te maken. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag of wanneer je 's avonds niet kan slapen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Jammer.
Amazon pakt flink uit met die 200 miljoen dollar kostende spektakel, maar uiteindelijk voelt het aan als een van de vele Netflix Originals. Aardig voor op streaming en leuk voor een avond, maar dit voelt nooit als een 200 miljoen dollar spektakel dat je in de bios zou kunnen kijken.
Eigenlijk gaven de eerste 90 minuten hier weinig aanleiding voor. De film heeft een lekker tempo en het interessante plot wordt gewoon met lekkere actie uitgewerkt en vermaakt prima. Maar dan is eigenlijk de film voorbij. Veel films eindigen met een hoopvol einde en is soms hetgeen je niet ziet beter dan hetgeen je wel ziet (en je laat ruimte open voor een vervolg). Maar The Tomorrow War gaat een half uur te lang door. De film is voorbij en gaat vervolgens in het heden verder. Er volgt een reis naar Rusland die weer veel te gemakkelijk oogt. Onder de radar vanaf de VS naar Rusland vliegen zonder gezien te worden, dit soort dingen voelen gewoon veel te gemakkelijk en goedkoop aan. Een moment later lopen ze ergens in Siberië rond en wordt het een worsteling om de film uit te zitten. Dit hele gedeelte had beter aan de verbeelding overgelaten kunnen worden. Ik snap niet waarom dit ellendige stuk nog aan de film geplakt zit.
4 sterren voor de eerste 90 min
2 sterren voor de laatste 30 minuten
3* gemiddeld
joolstein
“I am meant to do something special with my life,”
Regisseur Chris McKay steekt hiermee regisseur Roland Emmerich naar de kroon! Met een typische jaren 90' Sciencefiction-rampenfilm....Ach help... in het jaar 2051bedreigen buitenaardse wezens de mensheid met uitsterven! Tja... en dan lijf je hedendaagse mensen zonder enige voorkennis van wapens of oorlog in om als kanonnenvoer in die toekomstige oorlog te vechten. En over de tijd-paradox doe ik niet eens moeilijk! Onder hen is Chris Pratt als Dan Forester, een natuurkundeleraar van de middelbare school en een Irak-oorlogsveteraan. Wat betreft de buitenaardse tentakelmonsters (White Spikes), met tanden die kogels absorberen tenzij ze uit het wapen van de hoofdpersonage komen en constant hoge gillende geluiden maken, is de film al bijna een uur onderweg voordat je deze ziet. Knap dat ze ook nog even de klimaatverandering erin weten te schrijven! Om 140 minuten vol te maken gaat er veel tijd naar familie-snotter-drama; Onopgeloste vader-zoonkwestie, jonge dochter en vrouw willen niet dat hij gaat, en vader en dochter in de toekomst problemen en uiteraard het dramatische "Nee!" in slow motion... Het spelen van een vader uit een buitenwijk die worstelt om zijn gezin (en de hele mensheid) te redden, is niet Pratts sterke punt. Een overenthousiaste score en inwisselbare personages (waaronder natuurlijk één die humoristisch moet zijn) maken de film ook niet echt beter! Met 200 miljoen dollar is de film natuurlijk visueel niet zo heel slecht, de speciale effecten best goed maar door overdreven drama weinig originaliteit of creativiteit weet het niet eens een vermakelijke popcornkraker te worden!
2dehans
Nou dikke tegenvaller dit! Je hoeft in je review geen spoiler alert te vermelden want vanaf moment 1 zie je het het al van verre aankomen. Zoetsappigheid druipt ervan af.
Onderhoudende, groots opgezette science fiction-film met heel veel aktie en spektakel. Veel verhaalelementen zijn 'geleend' van klassiekers als The Terminator, Independence Day en Alien, maar toch steekt het script redelijk fris en vooral energiek in elkaar. Chris Pratt doet het naar behoren in de hoofdrol, al had zijn personage wat mij betreft wel wat meer pit kunnen gebruiken. Verder lekker veel ruige aktiescenes en een lawine aan special effects, sporadisch wat aan de doorzichtige kant maar overwegend behoorlijk imposant.
redmirow
The tomorrow war is een onderhoudende film en viel mij niet tegen, Chris Pratt is een van mijn favoriete spelers en geeft de film een speciaal sausje zoals alleen hij dat kan. De film gaat over de wereld redden van buitenaardse wezens in de toekomst. Chris Pratt Is een ex militair en wordt samen met andere burgers naar de toekomst verplaatst om de strijd aan te gaan tegen deze wezens. Klinkt als een gewone sf, maar is meer als dat. Ik kreeg een beetje het gevoel van de Guardians of the Galaxy films. Een aanrader.
AniSter
De indruk die Independence Day (1996) op mij maakte toen ik die in de bioscoop bij de première zag, zal ik niet snel vergeten. The Tomorrow War haalde deze impact niet. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de huidige mogelijkheden op het gebied van computeranimaties etc. De verwachtingen waren daarom misschien iets te hoog bij mij; er zaten wat dat betreft fantastische scenes bij, maar er zaten ok veel mindere bij, m.n. die rondom het tijdreizen. Het verhaal van de film zat goed in elkaar, ook qua tijdspad, maar het contrast tussen de harde oorlog en de sentimentele sappige scenes, bijv. tussen vader en dochter op het strand of tussen vader en 'opa', was me net iets te groot. De cast: Pratt kwam af en toe wat 'gemaakt en schlemielig' over. Ik vond de jonge dochter trouwens heel goed in haar rol zitten. Niettemin een spectaculaire film waarbij ik toch ook een paar maal behoorlijk in de lach ben geschoten en dat was niet vanwege de goed bedoelde humor. Tja, en de ondergang van de aliens is toch een beetje afgekeken van Independence Day.....
Beetje een mengelmoesje van films als Edge of Tomorrow, Terminator, Independence Day, Aliens en Prometheus qua sfeer en plot en dat is op zich niet erg, omdat het allemaal erg sterke films zijn. Maar het maakt van The Tomorrow War wel dat het allemaal weinig origineel is. Het idee is best gaaf, maar meer dan een standaard actiefilm is het niet geworden. Jammer ook dat de actie redelijk braaf is, terwijl ik een r-rating toch wel tof had gevonden als enorme monsters mensen aanvallen en doden. Jammer dat kijkcijfers bij een streamingdienst dan belangrijker zijn dan een eindproduct.
Chris Pratt is wel oké als hoofdrolspeler, maar doet ook niks onvergetelijks. Het enige waar TTW echt mee scoort zijn de special effects. De film oogt erg mooi en zeker de shots van veraf zijn goed gedaan. Ik had ook graag meer verwoesting van de wereld willen zien, maar de meeste scènes spelen toch jammer genoeg weer binnen af in flats enzo. En de film duurt weer eens veel te lang, had er maar een half uur uitgeknipt. Vooral de menselijke momenten zijn weer enorm beroerd, zoals vaak in dit soort films. En mijn tenen kromden even goed bij dat slot met vader en zoon in de slotminuten. Allemachtig, laat die onzin toch eens uit dit soort films.
Shinobi
"Nothing about this for me is sentimental."
'The Tomorrow War' heeft duidelijk leentjebuur gespeeld bij andere films uit het genre.
Enfin, in de toekomst staat de mensheid op het punt om de oorlog tegen buitenaardse wezens te verliezen. Om dit te voorkomen reizen ze terug naar het verleden om soldaten te rekruteren die ze vervolgens weer 30 jaar vooruit in de tijd kunnen sturen. Het slaat eigenlijk nergens op, maar vermaken doet het zeker.
De film bestaat uit twee delen en eigenlijk is alleen het gedeelte in de toekomst de moeite waard. Dit komt met name door de snelle pacing, waardoor je als kijker niet lang hoeft te wachten voordat het gezelschap weer in de problemen komt. De overdonderende actie die hiermee gepaard gaat, ziet er goed uit. Daarbij is het creature design top.
Je zou zeggen dat men er baat bij zou hebben om na zo een spektakel het geheel makkelijk naar de finish te leiden. Echter wordt er vervolgens nog een deel met de haren erbij gesleept; het voegt werkelijk niets toe. Chris Pratt doet het voor de rest best aardig, hoewel ik de humor op sommige momenten best vaag vond.
Al met al een vermakelijke Sci-Fi voor tussendoor, maar de speelduur had een stuk korter mogen zijn.
Kleine 3,0 sterren.
Abe Sjipkop
Voor de echte syfy liefhebber een echte aanrader. Ik kan er een heel bladibla verhaal van maken. Gewoon een bak chips pakken en een glas cola/bier, op die bank gaan hangen/liggen whatever, film opzetten en genieten maar.
Neder0001
De film kijkt best lekker weg maar jemig wat barst het van de plotholes. Voeg daar nog wat voorspelbaarheid aan toe en het geheel schiet toch net tekort.
Kan er mee door, maar het is een goedkope Alien(s) kloon, waar het tijdreisgebeuren nog wel iets toevoegt.
Yvonne Strahovski is een knappe verschijning.
De actiescènes met veel geschiet zijn zeer voorspelbaar en vrij hersenloos. Het is niet spannend genoeg.
Het eindgevecht geeft wel een maf schouwspel. Het lijkt wel een stoned Ray Harryhausen monster. Toch vind ik dit juist wel de beste en meest originele actiescène.
J.K. Simmons is zeer welkom voor de komische noot.
Forrest001
Ik zou daar aan willen toevoegen Reign of Fire en The Great Wall.
Nogal simpel verhaal met de nodige plot holes en een slecht uitgewerkt tijdreizenconcept.
De actie vind ik wel het bekijken waard.
Captain Pervert
Recent schreef ik bij Godzilla vs. Kong: "Ik ging zitten voor pulp en kreeg het ook. Stiekem hoopte ik op wat kleine kwalitatieve verrassingen hier en daar, maar dat mocht niet zo zijn." Nou, hier is weer één.
De film begint wanneer tijdens de finale van het WK voetbal in Qatar (2022) een groep soldaten op het veld verschijnt, waarna de leider de slechtst geacteerde speech in de geschiedenis van de speelfilm houdt. Wonderlijk genoeg wordt het integraal uitgezonden (terwijl in het echt de regie zelfs streakers al krampachtig buiten beeld probeert te houden). Ook is ze perfect te verstaan zonder microfoon.
Maar goed, je hebt direct door dat je maar niet teveel vragen moet stellen en de gebeurtenissen op het scherm gewoon moet slikken met je neus dicht.
Dan doen de mensen in de film ook, want we maken een sprongetje in de tijd. Twaalf maanden later is de hele wereld verenigd, werkt iedereen samen en is het doodnormaal dat mensen via het wormgat naar de toekomst worden gestuurd om in een toekomstige oorlog te vechten.
Om een reden die je als kijker dan nog niet weet, zijn er niet genoeg getrainde militairen om naar de toekomst te sturen dus worden jan en alleman met een wapen in de hand het wormgat naar de toekomst ingebonjourd, waaronder onze held Dan Forester.
In sneltreinvaart maken we kennis met een paar lotgenoten van Dan en voor je het weet heb je een van-alles-wat team. Een vrouw, een stoere neger, een bange neger, een lange vent met baard, enzovoorts. Antwoorden op vele vragen blijven uit waardoor je verwacht dat het een film wordt waarbij de focus ligt op klein menselijk drama. Hoe reageren doorsnee mensen in penibele situaties, zoals een oorlog, een overval, een gijzeling?
Neem dat concept, in het kwadraat, pomp er steroïden in en je hebt The Tomorrow War : mensen worden uit hun idyllische American dream leventje gerukt en in een brandende stad met moorddadige aliens gedropt. Nou, hoe gaan ze hier op reageren? Het doet denken aan Battle Los Angeles (2011)
Net als je je begint te irriteren aan de matige uitwerking van dat concept (pas geïntroduceerde personages sterven reeds na na amper 12 woorden aan dialoog), blijkt de film een ander pad in te slaan en gaat de held grotendeels alleen op pad.
Na een aaneenrijging van alien invasion clichés en een emotioneel afscheid zou menig film de aftiteling erin hebben gegooid, maar The Tomorrow War plakt er dan nog een dik half uur achteraan waarin je prangende vragen grotendeels beantwoord worden. Dat weet ik altijd wel te waarderen. Daardoor is dit laatste hoofdstuk echt de redding van de verder knap gemaakte, maar totaal inwisselbare actiefilm.
Kondoro
“If there's one thing that the world needs right now, it's scientists. We cannot stop innovating. That's how you solve a problem.”
Voor tweehonderdmiljoen probeert ‘Amazon’ een slag te slaan in de filmindustrie en komt eigenlijk met een erg clichématig en saai werkje op de proppen. Normaal gesproken ben ik snel verkocht aan films met dit concept, ik hou ervan dat de wereld eigenlijk kapot is door een buitenaardse aanval, dat heeft me altijd al aangesproken. Ook deze film kent dat, en begint daarmee erg leuk maar, kakt al vrij snel in. Ik moet wel zeggen dat ik de monsters erg leuk bedacht vond, het concept is ook nog niet zo verkeerd alleen wordt er te weinig mee gedaan.
Het aantrekken van ‘Chris Pratt’ is in mijn ogen altijd heel vermakelijk, kan altijd genieten van de acteerkunsten van hem en hij speelt altijd wel leuk. Ook in deze film neemt hij het voortouw merendeels mee en is hij zeker in mijn ogen de beste in de film, de rest van de cast vond ik wat magertjes en nou niet bijzonder goed acteren.
Het verhaal is redelijk, de wereld wordt aangevallen door buitenaardse wezens en een groep soldaten komt uit de toekomst terug in de tijd om de mensheid te waarschuwen op dit probleem en wil eigenlijk de ‘ouderen’ van de huidige generatie meenemen om alvast te vechten tegen de wezens om zo misschien de toekomst van de mensheid te garanderen. Helaas gaat het bijna niet en komt ‘Dan Forester’ ook in aanmerking om die kant op te gaan waar hij de oudere versie van zijn dochter tegenkomt. Die neemt hem mee naar een plek waar ze bepaald gif heeft gemaakt om de monsters uit te schakelen. Hij neemt dit gif mee terug naar de huidige tijd om vervolgens op zoek te gaan naar de aliens die al ver terug in de tijd op aarde terecht waren gekomen. Hij schakelt de monsters uit met gif en voorkomt zo een toekomstige oorlog.
De actie was geslaagd in mijn ogen, het moment dat men als eerst in de apocalyptische wereld terecht komen was leuk en redelijks spannend, helaas word het nogal uitgerekt en is het verhaal niet bijzonder genoeg om hem vol enthousiasme te volgen.
Dat ‘Amazon’ hier een stap mee wilt zetten is duidelijk echter, is het helaas niet bijzonder genoeg en duidelijk niet dat gene geworden wat men er van had willen maken. Jammer, ik had er meer van verwacht en gehoopt. Ondanks dat is de zit wel redelijk makkelijk uit te zitten, ook al dat vooral het einde nogal slap is. Hopelijk in de toekomst komen ze met een wat betere prent.
filmkul
Vermakelijke sci fi actie film. Het verhaal slaat nergens op, zit vol plotgaten en is bij elkaar gejat van allerlei andere films. Maar als we dat als bijzaak beschouwen, houden we een lekker vlot actierijk sci fi spektakel over. Het eerste deel is wel het sterktst met grootse scènes die vakkundig in beeld worden gebracht. Het tweede deel is minder maar niet slecht. De climax had wat meer aandacht mogen krijgen en valt in het niets ten opzichte van het eerste deel. Visueel ziet de film er prima uit en het acteerwerk is in orde. Hersenloos, maar wel leuk. 3.5
Collins
Het plot behoort waarschijnlijk wel tot de meest populaire plots voor een Science Fiction film. De aarde wordt door buitenaardse wezens aangevallen en de mensheid staat op instorten en lijkt verloren. Of niet? Gelukkig zijn er altijd helden die tegen alle realiteitszin in de strijd blijven aangaan.
Geen goedkoop filmpje trouwens. Gemaakt door Paramount Pictures met de bedoeling om in de bioscoop vertoond te worden, maar dat ging vanwege dat vermaledijde virus niet door. Amazon Prime Video betaalde maar liefst 200 miljoen dollar om de film op het eigen kanaal te mogen vertonen. Wat men in de film zag dat men hem bij Amazon per sé wilde hebben, is me na het kijken niet duidelijk.
Het basisidee klinkt spannend. Als mensen naar de toekomst worden geflitst om zichzelf tegen een komende catastrofe te verweren, klinkt dat als een interessante tijdreis-variant. De film is echter een overprijsde B-film die een ontzettend mager verhaal aan de kijker verkoopt en dat gebrek bedekt met groots visueel spektakel. Zach Dean die verantwoordelijk is voor het script doet eigenlijk nergens moeilijk over. Alles kan in deze film. Als de kijker zich wil vermaken, kan hij maar het beste diezelfde houding aannemen en gewoon niet teveel nadenken. Met veel welwillendheid lukt het nog net om het verhaal te slikken.
Ook de personages treden gebrekkig vormgegeven voor het voetlicht. De tekening van de personages vond ik ook erg lastig om te slikken. Ze zijn platter dan plat. Pratt speelt een vlotte joviale figuur die staat voor kameraadschap, goedhartigheid en dapperheid. Die deugden komen oppervlakkig geschetst voorbij en Pratt is dan ook een volledig oninteressante figuur. De film heeft enkele emotionele scènes met Pratt die tenenkrommend slecht (geschreven en uitgevoerd) zijn. De overige personages beklijven ook niet. J.K. Simmons is een goede acteur maar heeft hier geen onderscheidende rol. Van Yvonne Strahovski was ik ook niet erg onder de indruk. De scriptschrijver had de personages best van meer ronding en van wat humoristische bagage mogen voorzien.
Het verhaal is simplistisch en gaat moeilijke (psychologische en technische) issues geroutineerd uit de weg. De actiescènes zijn ok. De gevechten met de buitenaardse gedrochten zien er goed uit en leveren zowaar enige spanning op. Wel overduidelijk CGI, maar het creature design is prima en het set design is dat ook.
Wie weer eens een groots actiespektakel wil aanschouwen en verder geen wensen heeft, zit met deze film goed.
Alathir
Toch wel een sterke film over aliens. Meestal zijn alien films meer sci-fi gericht doordat het zich in de ruimte afspeelt, maar hier zijn blijven we op Aarde. Ik zou het dan eerder vergelijken met een The Thing / Independence Day. Chris Pratt heeft een zeer goede chemie met zijn dochter, zeker met de jonge versie. De film zit boordevol actie en ook wel drama. Hier en daar is er een stroever moment dus het meest negatieve punt lijkt me dan nog de speelduur. De momenten tussen Pratt en zijn dochter waren bij momenten behoorlijk sentimenteel, maar een goede film heeft dat nu eenmaal. Wanneer een film me kan raken, me kan entertainen en me kan lachen dan is het gewoon een heel goede film. Daar behoort deze zeker bij en de lage score hier begrijp ik niet, maar goed ik heb wel vaker een andere mening dan de massa.
Ondanks dat het (nog) best goedkoop is, heb ik geen abonnement op de streamingdienst "Amazon Prime" en pindakaas ik nog steeds de films welke ik wol zien en zodoende ben ik ook uitgekomen op deze niet originele maar zeker wel vermakelijke Actie / Sciencefiction film "The Tomorrow War". Dat de film niet origineel is, zie je gelijk aan de titel die lijkt op een andere soortgelijke Actie / Sciencefiction film, namelijk "Edge of Tomorrow (2014)". Buiten die film heeft "The Tomorrow War" verder nog overeenkomsten met "Starship Troopers (1997)", "Independence Day (1996)", "The Thing (2011)" (bewust niet het origineel uit 1982 genomen , want deze remake besteedt meer aandacht hoe "The Thing" op de aarde is gekomen) en "Prometheus (2012)" en de laatste twee genoemde films met name m.b.t. het einde.
In dit verhaal maakt de huidige wereld tijdens de wereldkampioenschap voetbalfinale in Qatar (in 2022) kennis met een groep tijdreizigers uit het jaar 2051, die met een beangstigende boodschap hebben. Over dertig jaar lijkt de mensheid de wereld te verliezen aan buitenaardse wezens. De enige manier om dit te voorkomen is om een team van soldaten uit het heden naar de toekomst te transporteren om zeven dagen mee te vechten in een op het oog ongelijke strijd. Dan Forester (Chris Pratt) is één van de gerekruteerde soldaten die vastbesloten is om de wereld te gaan redden voor zijn 9-jarige dochter Muri (Ryan Kiera Armstrong).
Qua verhaal en spanning verrast deze film niet echt, maar de film kijkt wel lekker weg en bevat ook nog eens aardig wat actie en ook visueel mocht deze film er zijn en zeker qua effecten. Wel zit de film vol met clichés en ook is het verloop van de film aardig voorspelbaar. Zo weet je dat als Dan naar 2051 wordt gestuurd, dat hij daar dan zijn dochter Muri weer zal tegenkomen, die dan inmiddels een volwassen wetenschapster is geworden die bezig is om de mensheid te redden met een gif tegen de buitenaardse wezens, die in deze film "Witpunten" worden genoemd.
De eerste 30 minuten van de film zijn wat flauw en langdradig, maar zodra Dan Forester naar de toekomst wordt gestuurd (naar Miami Beach) met andere personen (de manier om daar te komen is nogal lomp en verloopt ook niet bepaald vlekkeloos voor veel personen die te pletter vallen), wordt het best een vermakelijke en actievolle film. Zeker m.b.t. het vechten tegen de buitenaardse wezens, waarbij Dan Forester dat o.a. doet met iemand die hij uit het verleden kent. Ze gaan ook lekker bikkelhard tekeer tegen de buitenaardse wezens, die ook echt prachtig ontworpen (je ziet ze naar circa 50 minuten voor het eerst in beeld in een trappenhal van een gebouw) zijn. Het zijn namelijk afgrijselijke monsters waarvan je onmiddellijk gelooft dat ze de mens makkelijk de baas zijn en ze hebben ook een koningin als leider.Dat is natuurlijk niet bepaald origineel, want dat was in vrijwel alle eerder genoemde andere films ook het geval.
Het spectaculaire en actievolle gedeelte in de toekomst duurt circa 60 minuten (dat is ook duidelijke het beste gedeelte van de film) en op het einde daarvan moet hij ook afscheid nemen van de persoon die hij uit het verleden kent, die ook verslonden wordt door de buitenaardse wezen. Daarna is de film echter nog niet afgelopen en speelt hij zich nog circa 30 minuten af in 2022 nadat Dan Forester zijn doel (het ontwikkelen van een gif tegen de buitenaardse wezens) heeft bereikt in de toekomst (daar krijgt hij overigens ook te horen wat hem te wachten staat in de toekomst) en zijn zeven dagen van dienst erop zitten.
Dit leidt dan nog tot een wat clichématige finale in de sneeuw van Siberië met een gevecht met de koningin van de buitenaardse wezen en tijdens het laatste gedeelte van de film kom je ook te weten hoe de buitenaardse wezens ongezien op de aarde zijn terecht gekomen (best flauw en ook eentje met een duidelijke boodschap). Hoewel het clichématig is, is het eveneens spectaculair, maar het voelt wel bijna aan als een andere film (heeft dan een hoog "The Thing" en "Prometheus" gehalte). Dat probleem heeft "The Tomorrow War" overigens op meer punten, zoals bij het gedeelte waarbij men de koningin gevangen genomen heeft en men ermee gaat experimenteren (voor het vinden van een gif), dat had namelijk een hoog "Independence Day" gehalte.
De cast deed het opzicht best aardig en Chris Pratt en Yvonne Strahovski (als Muri in de toekomst) vormen een fijn duo. In de bijrollen zien we o.a. J.K. Simmons (o.a. bekend van de Drama / Muziek film "Whiplash (2014)" als de vader van Dan Forester (waar Dan eigenlijk geen contact meer mee heeft), Betty Gilpin als de vrouw van Dan (in de toekomst krijgt dan te horen dat ze uit elkaar zijn gegaan toen Muri 12 jaar was), Sam Richardson als de donkere Charlie waarmee Dan bevriend raakt en die ook naar de toekomst gestuurd wordt en Edwin Hodge als de donkere veteraan Dorian die al verschillende keren naar de toekomst gestuurd is geworden. Er spelen sowieso veel donkere personen alsook vrouwen mee in deze film en waarschijnlijk wilde regisseur Chris McKay daarmee een breed televisiepubliek aanspreken.
Al met al is "The Tomorrow War" gewoon een leuke (met ook redelijk wat humor) en vermakelijke 130 minuten durende Actie / Sciencefiction film, sowieso vind ik films over buitenaardse wezens die de aarde bedreigen altijd wel leuk om te zien, waarvan je wel geen originaliteit moet verwachten.
mrklm
In 2051 wordt de menselijke bevolking op Aarde gedecimeerd door buitenaardse wezens. Enkele overlevende militairen maken een tijdsprong naar 2022 om mensen te vragen met hun de strijd aan te gaan in 2051. Eén van de mannen die aan deze bijzondere dienstplicht dient te voldoen is Dan Forest [Chris Pratt] Die ontdekt dat zijn pientere dochtertje Muri [Ryan Keira Armstrong] is uitgegroeid tot een briljante wetenschapper [Yvonne Strahovski] die met zijn hulp het gif wil ontwikkelen waarmee de mensheid in 2022 wellicht zijn eigen uitroeiing kan voorkomen. Een ecologische SF-thriller waarin personages tijdens een verwoestende, bloederige strijd onder aanzwellende strijkers hun diepste emoties uiten. Oftewel: stompzinnige pulp.
Robson1968
Dat de film zich niet alleen afspeelt in de toekomst maar nog verder gaat als men weer terug komt vond ik wel origineel. Dat was het wel. Verder ontbreekt weer eens de volledige fantasie hoe het er in de toekomst aan toe gaat. Conditionering wat betreft de aliens, groot en slecht en moeten afgemaakt worden met suffe kogeltjes. Ik kan je verklappen dat wie dan ook de techniek heeft om lichtjaren te reizen ook de techniek heeft om dit onzichtbaar te doen en eventueel een heel volk kan omleggen of kan brainwashen met een of ander virus (zijn ze er al?) als ze uit zijn op grondstoffen, want ik neem aan dat ze niet voor een hamburger bij de Mac komen. Aardig tijdverdrijf maar verstand op nul anders trek je het niet.
Duidelijk dat je een aardig deel hebt gemist in de film. De monsters waren niet de aliens zelf, want die waren na 1300 jaar ingevroren gezeten te hebben al dood. De beesten - dacht men - werden gehouden als huisdier, of gebruikt om planeten wellicht te veroveren. De beesten waren dus ondergeschikt aan hun 'baasjes', alleen konden de baasjes ze niet inzetten... Net zoals bij ons de honden en katten niet de wapens die de mens gebruikt niet kan gebruiken, kunnen die beesten dat dus ook niet.
Ik had vooraf m'n bedenkingen bij deze film, maar vond het zeer vermakelijk. Natuurlijk zitten er onlogische/niet uitgewerkte zaken in (zoals hoe ze zo snel onder de radar naar Siberië konden vliegen), maar ook kleine nuances, zoals WK Qatar. Voor mij boven verwachting. 4 sterren
knuppel ihhh
Misschien dat hij na een half uur... drie kwartier beter wordt... maar ik verwacht het niet. Ik zal en wil het niet eens weten.. Wat slecht is dit...
Ste*
- 2072 berichten
Ik heb me eigenlijk wel goed vermaakt met deze film. Het klinkt misschien raar, want er zijn tig alien-, tijdreis- en science fictionfilms waarvan deze film geleend heeft, maar het eindresultaat vond ik ergens alsnog wel origineel aanvoelen. Nou ja, origineel is misschien een groot woord, maar het levert wel iets vermakelijks op zonder dat het voor mij aanvoelde als een uitgekauwd concept. De actie met de aliens is vrij spectaculair en goed gemaakt (toch fijn dat we leven in een tijdperk waarin CGI zo goed is als het nu is) en het tijdreiselement vond ik goed werken.
Tijdreizen blijft altijd wat paradoxaal en ingewikkeld als je er te veel over gaat nadenken, en ik heb er niet altijd evenveel feeling mee, maar in deze film vond ik het allemaal wel aardig tot zijn recht komen (waarschijnlijk niet als je er wat langer bij stilstaat, wat ik dan ook maar niet doe). Ook een aardig idee dat de aliens eigenlijk al op aarde waren maar dat ‘they thawed out’.
De toon is soms wat apart, vond sommige humor een beetje vreemd aanvoelen of wat misplaatst, en de film is ook net wat te lang, maar verder niet zo heel veel mis mee. Popcorn erbij en gaan.
N00dles
Aardige actie/sci-fi met een altijd wel vermakelijke Chris Pratt.
Qua budget en special effects/cgi hebben ze veel uit de kast getrokken en dat ziet er allemaal ook prima uit. Origineel zijn de aliens niet, maar ze zien er mooi uit.
Het plot is vergezocht, met wat plotholes hier en daar, maar als je daar niet teveel bij stilstaat, is het best te doen.
Wel vond ik de film aan de lange kant, soms wat inkakken en het slotstuk (in Rusland) waar ze met een klein team nobodies op eigen houtje een stealth black-op missie gaan uitvoeren vond ik gehaast en wat plichtmatig aanvoelen. En tot slot een grappige, subtiele, of toch niet zo subtiele, verwijzing naar climate change. Red de poolkappen, want je weet nooit wat er in die permafrost zit verstopt.
De film deed me trouwens vaak denken aan andere sci-fi/horrorfilms: het eerste deel had vooral Edge of Tomorrow en Starship Troopers vibes, in het slotstuk deden de set designs weer sterk denken aan Alien en The Thing. De originaliteitsprijs krijgt het niet, maar het heeft nog wel genoeg eigen smoelwerk door alles wat eromheen zit.
Kortom, een niet onvermakelijke verstand-op-nul-film met verwijzingen naar alom bekende sci-fi flicks en een aardige cast.
Noodless
Tof, amusant filmpje die bol staat van goede actiescènes en uitstekende CGI beelden. De creaturen zien er waanzinnig goed uit en zijn heel vaak ook te zien. Dat laatste is meestal een obstakel voor dit soort werkjes. Ook de verschillende locaties zien er prima uit zoals de scènes in Siberië, de geweldige vestiging in de zee, ...
Chris Pratt is wederom op dreef , luchtig en toch voldoende serieus. De chemie met zijn dochter werkt ook prima. Pure entertainment dat ook mag beloond worden. 7,5/10
Jynxter
Ik ben best een liefhebber van sciencefiction. Maar The Tomorrow War is dom, rommelig, onsamenhangend en volslagen onlogisch op zoveel vlakken dat ik niet eens aan een opsomming ga beginnen. Daar komt nog bij dat de ruime hoeveelheid pogingen tot humor faliekant falen, en het ook volop aanwezige sentiment te goedkoop is voor woorden.
Is er dan werkelijk niks geslaagd aan deze aktie-sf? Ja toch wel. De aliens zien er op zich erg vet uit. Maar dat is het wel. Misschien dat de film puur voor het visuele nog 2 sterren had verdiend. Maar als je met een topcast en een fiks budget niet iets beters gemaakt krijgt dan dit, is 2 sterren echt nog te veel.
Rutger_NL
Verwachtte er weinig van, maar werd bijzonder positief verrast. Is het de meest origine film? Nee. Maar zit goed in elkaar en oogt ook nog eens goed. Leuke afwisselingen tussen actie, drama en hier en daar wat komedie. Geen moment verveeld.
Luudje10
een aardige actiefilm die zich in de toekomst en heden afspeelt. Kijkt wel lekker weg met die lelijke aliens. Dat van de dochter was helaas wel voorspelbaar maar dat mocht de pret niet drukken

Chris Pratt vertelt over nieuwe film en waarom hij nooit Schwarzenegger na zal doen

The War Zone

Zack Snyder's Justice League
Actie / Avontuur, 2021

Nobody
Misdaad / Actie, 2021
world cuptijdreizenglobal warmingglacierserumbuitenaards wezenbuitenaardse invasielegerfuture warfather son reunionhope for future changing the past or futuremessage from the future vader-zoon-relatievader dochter relatieworld waraliens